контрастні почуття до однієї людини

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Багіра, 27 Жовтень 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: контрастні почуття до однієї людини

То з Євангелії від Матея.

2. Волошка

Волошка Well-Known Member

Сто процентів!!! Нас, жінок, може роздратувати один зламаний ніготь (і той поганий настрій ми вже переносимо на інших), а підняти настрій - одна куплена новенька дурничка!
    Однак, я думаю, що ті контрасні почуття, про які тут йде мова, не мають відношення до цього.
    Кажете, бачили очі, що вибирали?... Але, як можна наперед знати, чи будуть вдалими відносини? Бо тоді це вже не кохання, а розрахунок на вдалі відносини.
    У мене теж бувають такі контрасти. І теж не знаю, що з ними робити. Та й відповіді тут поки що не знайшла.

3. Женічка

Женічка Well-Known Member

прочитавши назву теми, про зовсім інше мені думалось.
    а тут, бачу, здебільшого порівнюють почуття у подружній парі.

свої почуття до Романа взагалі не можу назвати контрасними, то однозначно.
    кохаю. інколи хочеться зі злості взяти його за голову і в стінку бити, ну буває таке :) але ці два почуття зовсім для мене не контрасні. ці обіди і злість,які інколи виникають,вони для мене як побічний ефект нашого щоденного побуту і щось в тому роді. але всі вони зводяться до одного - я кохаю свого чоловіка,яким би він не був,і навіть в моменти сильної злості на нього чи образи.

для мене контрасні почуття, наприклад, ненависть і сильна пристрастьдо протилежної статі,оце контраст.
    інколи буває,що сильно тягне тебе до людини,як до співрозмовника, як до просто цікавої особистості, але за хвилин 20 ця людина якоюсь своєю реплікою може тебе просто вивести з рівноваги. для мене це контраст.

4. Bluemchen

Bluemchen Well-Known Member

згідна з Ліліним дописом #17.
    Вважаю потрібно прийняти людину такою, якою вона є(з усіма позитивами і негативами) і любити незважаючи ні на що, а якщо це неможливо , то все таки краще розійтись.

5. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Не треба оцінювати властивості характеру людини, не треба розраховувати, що вона зміниться, але оцінювати її здатність мінятись самій - для себе, для вас, для ваших стосунків і спільного життя.

Розраховуємо на вдалі відносини ми завжди. Всі виходять заміж чи одружуються з думкою, що вони будуть вдалими.

6. Багіра

Багіра Well-Known Member

це сприймаэться як контраст.. бо ми жінки, сприймаємо ненависть за погане почуття, а сильну пристрасть за файне.. ну ясно, що так, типу що в сильній пристрасті до чоловіка може бути поганим??!!! :D для мене ці почуття з одної опери, бо вони обидва згубні, обидва швидко спалахують...
    і мене дивує коли жінки кажуть - я люблю і ненавиджу, коли відчувають пристрасть і ненависть... любовю це може бути в жінки-жертви... для інших це просто примара, пелена на очах, яка як спадає, то не розумієш, що з цією людиною тебе поєднує...

нормальним природним контрастом є щирі почуття і сильна пристрасть... це дійсно контраст, щоч вони і почуття позитивні...

7. Зануда

Зануда Well-Known Member

Для того мабуть і є період зустрічання, люди спілкуються на нейтральній території, пізнають один одного краще, ходять разом вгості, зустрічаються з друзями - всі ці ситуації є індикатором поведінки людини за різних обставин. Для цього навіть не конче разом жити, щоб побачити, що у людині, з якою у вас відносини є певні риси, з якими ви не можете миритись. І якщо людина не може в собі цього змінити, а ви не можете прийняти, тоді пошук партнера продовжується.
    А крім того, стосунки самі по собі вдалими не будуть. Взаємне тяжіння то є тільки початок справи, романтика і закоханість щасливого життя не гарантують. Над вдалими стосунками треба працювати, тоді вони такими і будуть, якби палкого кохання вистарчало для довгого і щасливого життя, то розлучень би не було.
    Знаєте, як кажуть: до шлюбу обидва ока мають бути широко розкриті, а після варто примружитись. :)

8. TusSsi4ka

TusSsi4ka Member

9. Волошка

Волошка Well-Known Member

Золоті слова! Якщо ви так думаєте, то проблема контрасних почуттів вас не торкається.:girl_smile:

10. Liliyah Romanova

Мудро кажуть. Тому, Багірочко, дивися уважно. Потому вже пізно буде придивлятися. ;)

11. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А в мене до шлюбу були два закриті, тай не зустрічались ми а одружились в сліпу. Ну як можна пізнати людину за один день. Але онта сліпа любов між нами і надалі присутня але побутові речі вимагають спілкування і неабиякого вирозуміння.

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

Я боюсь, що мені вже пізно і треба починати дивитись крізь пальці...)) не скажу, що вже не обдумую чи що вже все вирішила.. просто остаточність рішення вже давно перевалила за 90% ))
    просто як кажуть - все геніальне просте.. так само і гармонія в парі на простих принципах... а ми жінки, хочемо щоб на казкових... і хоч може все дійсно бути казково, нам так не здається, бо ми вже забули себе таких, чекаючих і шукаючих тої другої половинки... бо найчастіше більше цінує гармонійні стосунки той, хто їх не має...
    але все ж стало цікаво, чи це у мене так, чи то закономірність в стосунках... може порівнювати себе з іншими не варто, але ідентифікація в суспільних групах для індивіда природня...:)

13. Liliyah Romanova

Поки не одружені - ніколи не пізно.
    Якщо ситуація доходить до "і нести тяжко, й лишити шкода" - в жодному разі не можна одружуватися. Усі друзі мого батька, котрі в ситуації "дійшли до моменту, або одружуватися, або розійтися" таки одружилися - розлучилися. Всі до одного!
    А в такому випадку треба одне - нарешті подорослішати. :xaxa:
    Ідеальних відносин не буває. У таких просто нецікаво жити. ;) Я волію гармонійні.

14. Галченя

Галченя Well-Known Member

В мене колись були аналогічні відчуття. Тому я вас чудово розумію.
    В мене ситуація дійшла до цієї фрази. Майже перед самим весіллям. Зробити крок назад тоді я не наважилась. Тому зараз періодично відчуваю шалені контрасти в почуттях до чоловіка. Неначе на качелях.

Ви, Багірочко, прислухайтесь до власного серця.
    З однієї сторони - ідеальних людей не буває, а з іншої- в сімейних стосунках з часом іноді настають такі ситуації, на які дуже важко і боляче "дивитись крізь пальці". Зважте для себе всі "за " і "проти" (враховуючи не лише останні події, але й те що було раніше). Лише вам приймати рішення. І лише вам з ним жити.

Це так романтично!!! Завжди в захваті була від таких історій:girl_tender:.
    А ми з чоловіком прозустрічались 5 років. Напевне я тоді щось з "оками" перепукала...:xaxa::confused:

15. Зануда

Зануда Well-Known Member

У стосунках двох людей є різні етапи і відповідно відносини на тих етапах дуже різні. Спочатку повна ідилія - ніхто більше не потрібний, всі відступають на задній план, двоє закоханих самі у всесвіті, дихають одне одним, розлука на "похід у туалет" видається нестерпною, а потім навпаки - з"являється потреба дистанції, залучення товариства, особистого простору. Та багато всього відбувається і все потребує розважливості. Є люди, у яких стосунки далі закоханості не йдуть, бо коли починаються зміни (природні, нормальні зміни, бо люди взнають одне одного краще) їм починає здаватись, що любов пройшла, а насправді, їй просто не дали народитись. Не дали закоханості перетворитись на любов. То такий собі інфантилізм.
    Треба з таким вважати, бо можна все життя змарнувати на пошуки чогось, що насправді вже би могло відбутись і щасливо тривати, але було проігноровано.

Мені видається, що така романтика потім дорого коштує. Люди, як могли би жити у злагоді та повному взаєморозумінні мусять вдвічі більше часу витратити на те, щоб "притертися". У той час, як інші пари мали таку можливість до одруження. Такщо, така романтика має і свої "темні" сторони, імхо.

Останнє редагування модератором: 29 Жовтень 2009
  16. Багіра

Багіра Well-Known Member

Ви героїня! Я би зварювала) якщо брати до уваги, що мені підходить такий один тип.. навіть підтип мужчин, з якими сходжуся, то натрапити на нього так тяжко.. що ризикнути не наважилася б)))
    ще є різниця чи мужчина чи жінка... мужчині перед шлюбом сумніватися не можна))) то дуже небезпечно... а жінка набагато більше готова на консенсус... і до розкиданих шкарпеток якось звикає)

17. Яруська

Яруська Well-Known Member

А в мене контрасні почуття до мого тата. І причому настільки вони змінювались протягом життя, що ми з ним вже обоє запутались. В юності настільки активно сварились і мирились, що аж самій дивно. Таке враження, що це мій клон з точно такими ж почуттями, враженнями і характером. Мама завжди нарікає, що "яке їхало-таке здибало":girl_crazy:
    Був навіть такий період, що не спілкувались і не бачились років три:girl_sad:
    Кожне з нас було занадто гонорове, щоб зробити перший крок. Але доля сама нас помирила і я тепер в черговий раз розумію, наскільки я обожнюю мого вредного, чарівного і впертого татка.

18. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Ну не знаю. Я коли навіть на чоловіка ДУЖЕ зла, то всеодно, основне почуття незмінне - я і надалі його кохаю. Тоді просто на нього ЗЛА. А такого, що тиждень люблю тиждень нє - нема.

19. Багіра

Багіра Well-Known Member

Може все через те, що ви досить довго зустрічались? як там наука довела?! що саме кохання, як викид в кров ендорфінів, адреналіну чи ще там чогось триває до 4 років.. потім пара разом через взаємну повагу, і любов переходить на якісно інший рівень...
    а та страшна фраза)) очевидно якщо у мене б до такого дійшло, то я б порвала стосунки... бо маю трохи чоловічого характеру і не дуже хочу йти на компроміс, тому друзів Ліліного батька прекрасно розумію:)
    дякую:girl_smile::girl_claping:

ніби про себе читаю...:) абсолютно знаю всі почуття, відчуття і думки... бо сама така... і то як два плюси чи два мінуси, хоч схожі, але чомусь відштовхуються, а не притягаються... але зробила для себе висновок, що якби не та любов між батьком і дитиною, то ми б не зійшлися по характерах, не спрацювалися би разом і не здружилися... І мені здається коли в стосунках двоє однакових, то все добре тільки коли любов неземна.. а коли проходить пік і приходить побут, всякі нюанси вилазять і то може бути причиною для розлучення, тільки між батьками і дітьми можлива гармонія) і тому й закохалась в свою протилежність:)
    для мене то означає, що відкрила своє серце і дійсно кохаю) бо коли мала стосунки, що при першій сварці йшла геть, то однозначно то було закоханість, захопленість, але не кохання... бо завжди була усвідомленість, що якщо не він - буде інший... і вищий рівень кохання, коли незважаючи на ніякі обставини, навіть на неможливість бути разом - кохаєш лише його одного на все життя.. (колись дивувалась своїй подрузі, коли в неї була загроза розлучення, то вона сказала мені, що більше нікого не хоче і не буде мати.. що їй це просто непотрібно... тоді дивувалась, а подорослішала - зрозуміла)

20. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я не погоджуюсь, бо все залежить від людей які роблять той крок. Адже вони свідомо ідуть до шлюбу і знають що іншої людини не пізнали і що треба буде над тим працювати так чи інакше. Я знаю людей які одружились без зустрічання і добре прожили багато років.