Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

1. Vilanda

Vilanda закохана в гори

Також завжди подавала в останній день місяця і планую так робити і надалі. Подивимось.

2. Magnoliya

Magnoliya Well-Known Member

3. Arapeta

Arapeta Well-Known Member

Оці контакти мені дали у Львівгазі. Сам Львівгаз нічого не продає і не ставить, а все робить оця фірма, що я дала телефони. Чи можна зі своїм лічильником я не знаю, мені поставили польський матрікс, казали хороший. Можна подзвонити спитати. 3000 грн це я за все заплатила. Через тиждень десь прийшли й опломбували, а платила я по лічильнику з самого дня встановлення.

• Подобається Подобається x 1
  4. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

• Інформативно Інформативно x 1
  5. Оксана1322

Оксана1322 Well-Known Member

А хтось знає що з сайтом інфольвів? Йому кінець чи це тимчасово?

6. veroni4ka

veroni4ka Well-Known Member

вже працює

7. Sofijusia

Sofijusia Well-Known Member

Скажіть, будь ласка, якщо закінчується субсидія(подавали в червні минулого року ), чи треба йти по новому оформляти? Чи соцзабес сам її перерахує??

8. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Скільки кубів води взагальному використовує сім, я 2 дор. + 2 дітей?

9. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

То все залежить від сімї. Моя мама сама умудряється 10 кубів гарячої використати. В мене душ, гаряча десь +-1.5, а холодна 2,5.

Надіслано від мого SM-G935F, використовуючи Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Vilanda

Vilanda закохана в гори

Ми (2 дорослих) в місяць використовуємо 3,5-4 куби (душ, ванни нема).

11. Neytasa

В мене халепа:girl_cray: роками використовували 8-12 кубів, тому щоб кожен місяць не заморочуватись, домовилась з бухгалтером осбб писати 10 кубів, бо в мене лічильник важкодоступний.
    І так пару років.
    Тепер виявилось що мій лічильник стоїть і вже довго! І голова осбб почав мені розказувати, що насправді така сім, я як ми 18 кубів використовує і ми винні за більше як тисячу кубів! ( йому треба борги осбб закривати, от і знайшов нагоду)
    Я переважно сама з дітьми, частіше приймаємо душ, прання раз на день, пусодомийка економна. Тому 18 то не реальна цифра я вважаю?

З чого то все починати розгрібати?

12. manka

manka Member

В нас 2 дорослих, 2 дітей. Користуємось ванною, а не душем. В середньому 10-11 кубів за місяць.

13. Donata

Donata Active Member

(2 дорослих + 2 дітей)*душ ~10 кубів в середньому - без посудомийки і 3 партії прання в тиждень

Надіслано від мого Nexus 5, використовуючи Tapatalk

14. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Ми на 3-ох використовуємо 5 кубів холодної, і 3-4 гарячої.
    --- дописи об"єднано, 21 Травень 2016 ---
    Ви за воду платите через ОСББ? Просто зараз всі вже на індивідуальних договорах, платять напряму у водоканал. Квитанція вам від кого приходять?

15. Hermi

Hermi Well-Known Member

на практиці не реальна, але якщо ви не 2 рази на день приймаєте ванну. Але знаю що є якісь норми споживання води, для людей які не мають лічильник, можливо звідти взяли таке число.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Neytasa

Ще осбб... Тільки зараз почали переоформлювати, тому і обнаружили нашу проблему :sad:
    Тому в інтересах голови повісити на нас максимальний борг.

17. Муська

Муська Well-Known Member

т знайшла норми водоспоживання на особу в місяць львіводоканалу Питання та відповіді | Львівводоканал
    Neytasa , хіба порахуйте самі. Важко буде доказати своє. Бо порахують по нормах. Піднімайте ваші квитанції і рахуйте.що там получиться.
    Якщо у вас "з водопроводом і каналізацією, з ванною, центральним гарячим водопостачанням" то получається взавгалі куб.м/ міс. особу 11,6
    Незнаю які у вас там умови, бо якщо без центральної гарячої води і своя колонка, то 8,52
    Але, то ще залежить скільки осіб прописано в квартирі.

Останнє редагування: 22 Травень 2016
  18. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

Думаю ,то хіба коли поставите справний лічильни будете знати розхід води на вашу сімю.
    скоріш за все так і буде, голова говоритиме своє, а ви протележне,при тому ніхто не матиме підтвердження своїх слів.Порахують по нормі.
    Йому це вигідно, але як так ?? не заглядати пару років..цеж хоч час від часу треба заглядати ,чи співпадає показник...:girl_impossible:У вас є квитанції до того часу як ви почали не контролювати, скільки тоді був розхід води?Підніміть квитанції, і наполягайте ,що ваша сімя не мала такого розходу води.

19. Hermi

Hermi Well-Known Member

в мене схоже було, але ми не заглядали десь півроку, бо лічильник так розміщений, що тільки я в ту тумбу можу залісти і виконувати різні акробатичні трюки, щоб до нього добратись.
    На жаль нам тобі нічого не вдалось доказати, але нам тоді сказали заплатити досить малу суму - вроді до 50куб, то ми особливо і не влаштовували скандал. і якщо я не помиляюсь, якийсь штраф. Після того я 3-4 на рік лізу в ту тумбу і перевіряю показники, але в мами субсидії, то ми завжди даєм з запасом.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Може трохи не по темі, але підкажіть: як тепер треба реєструватись/прописуватись? Треба в Жек чи в міграційну службу? І які треба документи? І як ситуація з дітьми? Дякую!