Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

1. aknytsU

aknytsU волошкова...)

В нас бойлер, платимо лише за холодну воду. В середньому всієї разом (холодна+підігріта бойлером гаряча) на місяць 5-7 кубів.
    А мене мучить питання про електроенергію.
    У 1-кімнатній квартирі
    кіловат на місяць приблизно?
    В нас рахунки по 150-250 грн. (пралка, мультиварка, бойлер, інша "стандартна" побутова техніка). Я записую кожного 1-го числа показник лічильника, виходить в середньому 200 кіловат.

2. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Ми просто мусимо міняти житло і наразі є два непоганих варіанти: двушка з центральним опаленням і трикімнатна (хоча три нам не потрібно) з індивідуальним. От я і думаю, де ми більше влітатимемо на комунальні?

3. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Думаю, що залежить від розміщення трикімнатної квартири в самому будинку. Якщо не кутова, то опалювати треба буде менше. І від котла залежить.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

150 кВт. Виключення становлять місяці, коли ще не ввімкнули /вимкнули опалення, а в хаті холодно. То можемо й 300 кВт намотати.
    То думаю, що з бойлером 200 кВт не так вже багато.

5. Leditanya

От для прикладу. Ми за 2 кімнати з ЦО оплачуємо приблизно так, як батьки за 4 кімнати з індивідуальним. Правда у нас тепліше, ніж в батьків. Батьки таки трохи економлять газ.
    А додайте ще гарячу воду, це приблизно 180 грн+65 грн газ на приготування їжі.
    Але напевно сказати важко, бо ціни не газ та опалення змінюються зі швидкістю світла.
    Хоча мені здається, що з індивідуальним трошки дешевше виходить.

6. kristas

kristas Well-Known Member

Дівчата, а у вас працює сьогодні сайт 104 ?
    І ще скажіть, будь ласка, якщо я подала показники електроенергії у суботу 27.02. , але зараз дивлюсь, то ще вони не відображаються? То нормально? чи вони типу не пішли?

7. Leditanya

За 104 не скажу. Я показники світла подала вчора. То внизу (в зеленій рамці) сьогодні пише, що показники прийняти і навіть пише який. Але рахунок ще не сформований.

• Інформативно Інформативно x 1
  8. kristas

kristas Well-Known Member

В мене теж писало, що я цього місяця подала показник (за лютий), а зараз вже березень , то пише, що ще не подавала.

9. raspberry

raspberry Well-Known Member

В мене двушка з центральним, в мами трьошка з індивідуальним. За тепло цього місяця ми заплатили однаково, в районі 700 грн. В нас 22 градуси стабільно. Мама економила, прогрівала до 20 градусів квартиру. Поцікавтесь, чи там, де двушка, є лічильник на тепло на під'їзд. Якщо є, то це дуже добре. Якщо немає, то за тепло буде на відсотків 30 дорожче, а може й більше.

10. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Поправочка. Живу в тому ж будинку, що і Ваша мама. Теж 3 кімнати. За тепло було десь під 300 грн. В хаті 21 завжди ( нам так комфортно). Плюс ті 700, що заплатила Ваша мама, то це не лише тепло. Це ще плюс тепла вода ( адже котел на опалення і теплу воду; хіба маєте ще щось додатково).

11. Hermi

Hermi Well-Known Member

працює час від часу ;)
    ранком, заходила без проблем, буквально півгодини тому - з третьої спроби зайшла. Те ж саму з обленерго.
    --- дописи об"єднано, 2 Березень 2016 ---
    тут важко сказати. Перше - розміщення квартири і тепло ізоляція, друге - яку температуру Ви любите. Якщо економите і для Вас нормальна температура +16-18, то напевно дешевше автономне (також питання, який тип котла, є ще доісторичні, які жеруть як дурні)

12. raspberry

Дійсно, я й забула, що в неї підігрів води від котла:girl_blush2:Я поцікавилась, вона казала, що їй ще якісь куби дописали, мало б вийти 500 з копійками, а не 700.

13. Leditanya

Наявність самого лічильника на під'їзд нічого не дає. В нас той лічильник є, але економії від нього немає. Поясню чого. Ми на 9 поверсі гарно утеплити квартиру ( останні поверх, кутова квартира). Нам цілу зиму жарко. На першому поверсі холодно. І виходить, що той лічильник перестали скручувати. За січень я рахувала, що з лічильником ми зекономили аж 20 грн. Вже кілька разів піднімали те питання, але далі глухо.
    Сусідній будинок історія зовсім інша. Там як тільки +5-+6 градусів на день виключають опалення. І ніхто не зважає на те, що на 1 поверсі холодно. І платять відповідно менше.

14. raspberry

І в нас так. Не чула, щоб перший чи дев'ятий поверхи жалілись. То економія суттєва в порівнянні з під'їздом, де нема лічильника.

15. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Дякую всім за поради.
    Квартира не кутова, ми вирішили, хай буде вона, своє опалення то все-таки зручно. В маленькій двокімнатній, де ми зараз, ми за опалення за січень заплатили майже 900 грн, в нас дуже жарко, сухо, +26 градусів, постійно гріємо вулицю, сама собі я б так не палила.

16. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

17. Cybulynka

Cybulynka Well-Known Member

Дякую всім за відповіді щодо роботи сайту Обленерго. Свій показник з тяжкою бідою подала 1 березня після стонадцятої спроби зайти в особистий кабінет. Подивимся, як мені за лютий нарахують.
    Хтось питав про кількість спожитих кіловат. У мене виходить біля 200 кВт на місяць, і бачу, що це трохи багато, хоч і економлю. Живу сама, проводка нова, лампочки всюди економні. Техніка - пралка, бойлер, холодильник, пилосос. Ну там ще ноут-фен-мультиварка, але оскільки живу сама, відповідно перу раз на тиждень, готую теж рідко. Телевізора не маю. Ну так, бойлер тягне. І ще напевно холодильник, він ще радянський, хоч і не зовсім старий.

18. Rapsodiya

Rapsodiya Well-Known Member

в мене в однокімнатній рахунки маленькі, але тому що в мене з всієї техніки то тільки холодос, мікрохвильовка, пароварка, пилосос і ноутбук

19. Leditanya

Приїхали...Щойно глянула на рахунок за газ. 192 грн!!! Як таке можливе??? В нас лише плита. Лічильника немає.
    Думала, що помилка. Дзвоню, в мені відповідають""збільшили норми". Коли? Як? На якій підставі? Дати відповідь ніхто не зміг.

20. Оксана1322

Оксана1322 Well-Known Member

@Leditanya, для тих в кого нема лічильника з цього місяця норми збільшили вдвічі