Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

1. Divchyna vesna

Divchyna vesna Юна фіялка

Після того, як не змогла додзвонитися в жек , зареєструвалась на інфольвів. Показники води і газу не відрізняються від поданих, навіть є історія. В жек взагалі не дзвоню, нічого лишнього немає.
    Для подачі показників світла зареєструвалась на сайті обленерго. Також нічого лишнього немає.
    І оплата бех комісій. Квитанції на всяк випадок пересилаю на пошту і роздруковую.

• Подобається Подобається x 1
  2. Vilanda

Vilanda закохана в гори

Заходжу в Приват24, переходжу в розділ Комунальні платежі, там я вже маю введений свій особовий рахунок, одразу мені показує суму до оплати (така ж, як і в квитанції), і оплачую. А ви з якого сайту переходили?

3. Lasti

Lasti Well-Known Member

В мене таке було з газом, боргів більше 1000 нарахували. Я платила по-своєму, потім зареєструвалася на сайті, 02 січня подала показники, а вже через два тижні мала рахунок з моїми даними і відкорегованими боргами. Щоправда дядько їхній приходив звіряти показники.

• Подобається Подобається x 1
  4. МАСЯ

МАСЯ Well-Known Member

Так вимагайте від райгазу щоб прийшов контролер і зробив звірку, думаю вам треба сходити до керівника району, бо ті спеціалісти ще ті тьоті, люблять нерви потріпати. А про безплатні куби — чому ви взагалі повинні щось відмічати? Якщо використали норму вашу, то компютер все ж порахує, якщо більше використали — тоді вже зрозуміло що треба платити за використанв куби. Моїм батькам так приходило щомісяця забагато кубів, контролер і в районі все обіцяли виправити, але за 6 міс. Всерівно прийшлось оплатити, бо вони вперше чують про якісь помилкові покази. Тому їдьте і відстоюйте своє!

Надіслано від мого Nokia_X, використовуючи Tapatalk

5. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Дівчата, не маю часу перечитати останніх пару сторінок.
    Це нормально, що за 1-кімнатну квартиру прийшов січневий рахунок за опалення понад 700 грн? :girl_cray:

6. Hermi

Hermi Well-Known Member

Перелистала тему і не знайшла відповіді (багато ст, може пропустила), може хтось вкурсі на рахунок тих субсидій . Якщо в рахунку вказано спожито стільки-то кубів (не перевищено тих, які покриває субсидія), нараховано таку-то суму, але до сплати стоїть - 0,00 грн і ще в додачу пише що передплата декілька тисяч, то треба щось сплачувати чи ні?
    В організації, де подавали документи сказали що кожного місяця треба сплачувати 10% від доходу, не залежно чи ви спожили ліміт газу чи ні, на гарячій ліній сказали - якщо у графі до сплати стоїть 0, значить нічого не треба платити...І будь мудрий! Одні знайомі платтять, другі ні. Але також не в прикол якщо влітку виставлять заборгованість по повній вартості газу.

7. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

@Kroshka Enot квадратура у Вас яка?
    Нам за 3-кімнатною, площею 59 кв.м. прийшло 752 грн. Я правда в шоці, але дивлюсь, що людям і більше поприходило за меншу площу.
    --- дописи об"єднано, 18 Лютий 2016 ---
    нічого не треба платити. У мене кума вже декілька років має субсидію і платить виключно те, що їй приходить згідно квитанції. Цю "нову" субсидію теж має і все без змін, якщо 0, значить 0

• Корисно Корисно x 1
  8. Hermi

Hermi Well-Known Member

мда, в нас також субсидії вже декілька років і ми щиро вірили райсоцбезу(чи як воно там),що не зважаючи на те що написано в квитанції треба платити гроші, нам навіть якусь виписку давали, де розписано за які куби скільки треба платити...Тоді ясно звідки передплата (сума там велика) і надіюсь що вона "не згорить".

9. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

У мене теж вже 3 тис переплати. Ситуація аналогічна: до оплати -0.00 грн. На гарячій лінії ще у грудні сказали нічого не платити. В соцзабезі сказали платити обовязковий платіж, який вони визначили для кожного.
    Я поки нічого не плачу, як треба буде, то заплачу за всі зимові місяці той обовязковий платіж потім разом.
    Чомусь думаю, що на літо буде перерахунок тих субсидій, а ці невикористані кошти спишуть.

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

10. Ari

Ari Well-Known Member

сьогодні в ощаді, стояла в черзі і чула, що якщо ви використали понад норму вам зазначені куби, то потрібно оплачувати, той обов'язковий платіж, якщо вкладаєтесь, то нічого не потрібно оплачувати.

11. Hermi

Hermi Well-Known Member

за моїми підрахунками сума "переоплати" набігла явно не за півроку нових субсидій.

12. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

у нас 40 кв.м.

13. Hermi

Hermi Well-Known Member

отримала офіційну відповідь!
    Як то розуміти?

14. solomka

solomka Active Member

В нас теж переплати декілька тисяч гривень, до оплати вказано 0,00 і вказаний також обов'язковий платіж 160 грн. В Львівгазі сказали сплачувати цей обов'язковий платіж, а переплату потім скоріш за все спишуть. Вони ще самі точно не знають як це буде. Нам порахували норми газу аж 870 кубів, ми їх ніяк не спалюємо і переплати з кожним місяцем збільшується. Але 160 грн. це невелика сума і ми будемо її оплачувати.

15. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

В темі дівчата питали про нарахування оплати за опалення місць загального користування. В статті пише про це, але я так і нічого не зрозуміла з їхнього пояснення.
    "Із січня 2016 року в будинках, де є загально-будинковий лічильник і частина мешканців має квартирні лічильники на тепло, мешканцям нараховано до оплати опалення місць загального користування. Нарахування здійснено всім мешканцям будинку пропорційно до площі квартири. До цього оплата за обігрів місць загального користування розподілялася лише між квартирами, які не мали квартирного лічильника», – пояснила Галина Пакулець. І додала, що місцями загального користування є сходові клітки, і ліфтові шахти, і сміттєпроводи"
    Це якийсь маразм... хто опалює ліфти, сходові клітки та сміттєпроводт.....
    У «Львівтеплоенерго» пояснили «космічні» платіжки

16. Caramel ka

Caramel ka Well-Known Member

Сьогодні отримала квитанцію за газ, 2490грн, і це з 50% знижкою!!! коли детальніше прочитала то весь газ порахували по 7,18, а тих 200 кубів по 3,6 нема. Коли пішла в газову та пані , що сиділа за склом і тільки хамила всім, сказала що Яценюк виділив 1200 кубів на пів року, а ми свій ліміт вже використали. я запитала як таке могло статись, то вона сказала : в жовтні повністю весь газ був порахований по 3,6. Але ж я їх про це не просила, і ніхто не попереджав про ті 1200 кубів.
    кортше кажучи дурдом, люди затуркані і обдурені.

17. Magnoliya

Magnoliya Well-Known Member

ця інформація і тут обговорювалась і на сайті львігазу є і здається по ТБ теж було, але в жовтні!

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Хз... Може через погодні умови: що холодніше на вулиці, то більші рахунки.
    Дуже багато. Сестра і свекруха цього місяця за 3-х кімнатні платили по 700 з чимось.
    В нас 1-кімнатна, 38,6 кв.м. ми цього місяця платили майже 500 грн.

19. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Ще на початку опалювального сезону про це сказали. Ми ще тільки за цей місяць оплатимо по 3.6, на наступний вже буде більше 1200 і порахують по 7.18.

Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk

20. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

нині про ці великі суми казали в новинах. що люди не розрахували ці 1200 кубів, і неврахували, що перебільшення ліміту буде рахуватися по 7,.. гр. сказала пані з газконтори, що тим хто справно сплачує рахунки дозволять цю суму розбити по місяцях