Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

1. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Відповідь: Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

я вже почала думати, що в нас щось не то з лічильником, особливо після Пупсикового допису.

2. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

ми якось особливо не економимо. Квартира двохкімнатна. Всюди економки. Перу машинкою, пилосошу, прасую. Хліб печу хлібопічкою. Єдине, що духовка газова. Ну і телевізора практично не дивимось, зате комп нон-стоп включений).

3. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

4. Vероніка

Vероніка Never give up

В нас 3-х кімнатна квартира, споживаємо в районі 130-150 квт - лампочки економні, ноут і телевізор споживають небагато (на відміну від потужного комп"ютера).
    Можете глянути на лічильник, коли комп виключений\включений - порівняйте ! :girl_wink:

5. носик

носик New Member

в нас рахунки за 1-кімнатну цього місяця 400 грн. ???
    а ще говорять, що зросте вдвічі. Це правда?

6. jozya

jozya Member

В нас 3-кімнатна, троє дорослих 1 дитина... Лампи економки, решта як у всіх, хіба прасуємо мало - 100 квт в сер в місяць, якщо відключають гарячу воду = 200 квт, бо бойлер

7. Рибка

Рибка Well-Known Member

Електроенергія з лютого зросте на 30%, про решту ще не чула...

У нас теж біля 100кВт йде, квартира 2-кімн., 2дор.+2 дітей. Економка тільки на кухні.

8. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Багато енергії їсть бойлер і котел.

9. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

про бойлер зрозуміло,а про котел -не дуже. в нас новий вайлент-то там лише вкл електрика на запал, хіба він так багато тягне?

10. La esposa

La esposa Moderator

Моя мама цього місяця заплатить за газ 270 (!!!) грн - в них пічки. До того в середньому платили 150-200 грн. В мами був шок.

а ми за газ платимо коло 30 грн (в нас нема лічильника), деколи просто запалюємо газ, щоб трохи прогріти хату, бо зимно. Раніше ще вентилятор ставили, щоб проганяти тепло по хаті, але тепер трохи більше гріють батареї, то окрема історія..

тому рахунки цієї зими зросли..

електроенергія - то окрема історія, бо два потужні компи майже цілодобово, + холодильник та освітлення, то трохи виходить...

11. lucysd

lucysd New Member

Два місяці не було квитанцій за газ (або зі скриньки їх витягав хтось інший). А вчора прийшла квитанція з боргом 80грн за ті два місяці, а за грудень - цілих 200грн! Останній показник лічильника у квитанції на 85 кубів більший за наш сьогоднішній показник, і на 200(!) м.куб. від показника, що ми подавали 24 грудня.

Хтось стикався з таким накручуванням? Що робити?

У довідку Львівгазу додзвонитися не можу - слухавку вони зняли чи що...
    Якщо візьмуть - чим їх можна пройняти, щоб вони ту квитанцію переробили? Бо вони ж ще і пеню на ті фальшифі борги можуть нарахувати.

12. Golgy

Golgy Member

Мала аналогічну ситуацію. Львівгаз дописує до показників. Пояснюють вони це тим, що це вираховує сам комп"ютер. І вони з тим нічого зробити не можуть.
    Коли я була там, то ледь вдалось вияснити. що робити - не платити. Я питала за пеню то мені сказали, що поки пені немає. Це було 2 місяці тому. Пояснили. як введуть пеню то вони щось придумають. Мабуть ще думають :)))

Але, враховуючи ту пеню, то простіше заплатити пізніше ніж поїхати на Золоту до них, потратити купу часу і намагатись в них щось вияснити. Доречі, оплатіть і ви зекономите - газ то подорожчає а Ви по старрому тарифу матимете оплату :)

13. lucysd

lucysd New Member

У нас на дверях будинку вже тижні два висить попередження, що з 1 січня вводиться пеня. Буду ще в понеділок їм дзвонити.

Система з дописуванням, звичайно, дурацька. Нам щомісяця додають 5-15 кубометрів до того показника, що ми їм називали. Пояснюють тим, що дані подають у 20х числах, а це ніби-то показник на 1 число місяця. Не розумію, чому б тоді їм не брати показники у перших числах? о_0

14. Golgy

Golgy Member

Скажу Вам. що мені сказали що такими справами вони по телефону не займаються. Але може якраз і вирішуть. Напишите чи покращилось чи все таки за таку дурницю треба їхати до них.

15. fanet

fanet New Member

Тому що станом на 1 число необхідно зробити звіт вивести баланс!

16. lucysd

lucysd New Member

квитанції вони все рівно після 10го числа розносять.
    я мала на увазі, що у який би день вони не брали показники - нехай ЦІ показники (справжні) пишуть у платіжках. хоч 1го числа, хоч 21го.

17. fanet

fanet New Member

...але оплату в Київ за газ слід здійснити станом на перше число!

.. я працюю на Львівгазі... тому повірте мене не все так просто, як би Вам і людям хотілось!!!

18. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

Ми платили стільки скільки напалили, в селах дописують по 100-200 м.куб що місяця, тепер просто говорим менший показник.
    Але тепер мають перевіряти показники - фотографуючи лічильник, де біля показника наклеюють номер лічильника.
    Може будуть менше дописувати?:girl_in_dreams:

19. lucysd

lucysd New Member

тобто фотографують? щомісяця? ми показники завжди по телефону подаємо.

20. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

Щомісяця точно ніхто не піде!!! Не знаю як у Львові, але в нас показники мають знімати контролери (їм за це гроші платять).
    Ми теж дзвонимо, але в деяких селах щомісяця контролер знімає сам показники.

Останнє редагування: 15 Січень 2011