Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

1. marianast

marianast Well-Known Member

А хто змінював адресата, якому приходять рахунки за комунальні? В нас приходять свекрусі, яка живе за кордоном і тут не прописана. Але є власником квартири. З чого починати і що з собою треба мати з документів?

2. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Дівчата- напишіть хто знає- що саме мали підняти в травні?
    Чи в квітні підняли все що їм було тре?
    В знайомої на підїзді написано НЕ ПЛАТИТИ на опалення, бо рахунки не вірні(через те, що піднімати мали з травня, а не з квітня).
    Цікавоить мене дуже це питання.

3. Ari

Ari Well-Known Member

• Інформативно Інформативно x 1
  4. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Йдете в Львівгаз. Там є єдине вікно, пишете заяву. До моїх батьків прийшли одразу через день після заяви. Ставили щось може пару годин, бо то по стояку газ перекривали і всіх сусідів попереджували. Та і оплачували після встановлення. До місяця часу прийшли опломбували.

5. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Ну та і я памятаю, що не з квітня...

6. Ari

Ari Well-Known Member

доречі цікаво виходить в нас опалювальний період з 1 жовтня до 30 квітня, якщо вкладаєшся в 200 кубів тариф 3600/1м.куб., нехай плату підняли з квітня, то як рахунки приходять по тарифу" З 1 травня по 30 вересня вартість газу становитиме 7188 грн. за 1000 м³ незалежно від обсягів споживання."

7. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

8. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

В нас в квитанції за квітень пише тариф 7,188, але пораховано якось незрозуміло, приблизно по 2,9грн/1м.куб. Що, і як вони рахують? (в нас особняк з лічильником)

Останнє редагування: 15 Травень 2015
  9. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

тариф 3,6 тільки для тих, у кого індивідуальне опалення і є лічильник

якщо лічильника немає і/чи центральне опалення - тариф 7,2 круглорічно не залежно від опальювального сезону

• Інформативно Інформативно x 4
  10. Ari

Ari Well-Known Member

моїй мамі прийшла квитанція з коеф. 7,18 на особняк.

11. Dusheska

Dusheska Member

Нам за газ прийшло 220 грн і це лиш за газову плиту.

12. Sofijusia

Sofijusia Well-Known Member

в нас так само, коефіцієнт написаний 7,18, реально праховано по 3 з коп, особняк з лічильником.

13. Імель

вибачайте, я не екстрасенс, і не можу знати, як справи у вашої мами з лічильником, особняком і системою опалення, облікований в неї котел чи ні....
    нехай мама дзвонить в львівгаз і питає

я написала для тих, хто не розуміє, що тариф залежить не тільки від опалювального сезону, а є і такі категорії, яким цілий рік рахуватимуть по 7,2

• Тупо! Тупо! x 1
  14. aknytsU

aknytsU волошкова...)

А де можна детально прочитати про категорії? Бо інформація в неті дуже різниться.

15. Імель

нас в університеті вчили шукати першоджерела, я думала, що то всі так роблять ;)
    в документі, яким введено такі зміни, або наприклад на сайті регулятора
    http://www.nerc.gov.ua/?id=15030

• Подобається Подобається x 4
  16. Vilanda

Vilanda закохана в гори

Мені на пошту разом із квитанцією прийшло таке роз"яснення по тарифам разом із прикладами розрахунку, може комусь допоможе:
    --- дописи об"єднано, 15 Травень 2015 ---
    В кого в квитанціях за квітень сума за газ порахована за незрозумілим тарифом (2 з копійками, 5 з копійками), то причина може бути така: частина того обсягу газу була спожита ще в березні і її порахували по старій ціні (про це я писала тут і тут)

• Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. Ari

Ari Well-Known Member

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. veroni4ka

veroni4ka Well-Known Member

встановила лічильник в кінці квітня
    треба піти на дорошенка, або золоту, пишете стандартну заяву. Потім процедура очікування до 2 місяців. Я звонила кілька разів в Львівгаз, вони обіцяли, але результату не було. В наступний раз я сказала їм що буду звонити на гарячу лінію, бо 2 місяці вже майже минуло! і от тоді відразу мені позвонили на рах. вставлення.
    Як виявилось потім то бригад, які встановлюють лічильники є багато і всі вони працюють на субпідряді у Львівгазі. Ціна така сама, як мені називали у Львівгазі (2400 грн.)
    В той же день приходить представник Львівгазу і пломбує.
    Телефон фірми зберігся, можу поділитись, кому треба.

19. Gajka

Gajka Well-Known Member

А коли мають прийти документи для оформлення субсидії? Квитанція за електроенергію вже прийшла за квітень, тарифи збільшилися.
    Підкажіть ще щодо субсидії. Площа будинку 140м2. Сімя з 3 чол. То лише певну частину покриє субсидія, не все? Маю на увазі опалення газом.

20. Карінчик

Карінчик мамуся трьох діток

Напишіть будь ласка скільки за цей період ви реально використали, дяую