Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

1. lerucha

lerucha Member

Відповідь: Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Прочитала в Експресі статтю "Квартплату можна не платити", де сказано, що з жовтня 2005-го по по березень 2008 підвищені тарифи на кв. плату визнані незаконними, і, відповідно, скасовані. І зараз ми можемо законно скористатись цією переплатою (29 місяців!) Треба написати заяву в ЖЕК про перерахунок зайвої сплаченої кв.плати, і вони мають зробити перерахунок.
    Збираюся зайнятися цим питанням, напишіть, чи хтось вже це робив? Які результати?

2. WildWind

WildWind Member

Думаю приклад іншої людини вам не підійте, кількість сумарно спожитої електроенергії ви можете порахувати самі. На кожному електроприладі на наклейці (знизу або ззаду) зазначено скільки Ват(W) або КілоВат електроенергії він споживає(робоча потужність). Інколи зазначають мінімальну і максимальну потужність, раджу брати по максимуму. Ну наприклад чайники часто бувають кіловатні тобто 1000 W. Потужність пральної машинки, холодильника знайдете в інструкції, на моніках, телевізорах вибито на корпусі зізаду, найчастіше там, де виходить кабель живлення. Потужність на приладах зазначається з розрахунком роботи протягом 1 години. Тобто якщо в мене на чайнику пише 1000 W(Ват), то означає що стільки він "бере" за годину, рівно 1 кіловат (кіло означає тисяча) отже якщо чайник закипає за 5 хв то потрібно його ввімкнути 60/5=12 разів за день щоб натягнуло на 1 кіловат.
    А тепер записуєте потужності всіх приладів, розраховуєте приблизно скільки часу в день вони працюють (в годинах), множите і сумуєте все. Якщо на приладі зазначено в ватах, переводите в кіловати! Тому що тариф на квитанції в нас в кіловат-годинах.
    Коли підрахуєте скільки ваші прилади "тягнуть" кіловат-годин за день множите ту цифру на ваш тариф, наприклад якщо я 15 разів в день вмикаю чайник то я множу 1 кВт на 0.24(тариф вказаний на квитанції)=0.24 коп. отже за день чайник натягує на 0.24 копійки.
    Не забудьте також про лампочки, вони в вас 100 Вт? Якщо постаратися і порахувати все то вийде значно точніше ніж приблизно спитати в сусіда. І якщо ви покажете такі розрахунки чоловікові тоді він точно до вас дослухається.
    Ага, і ще, на мому моніку робоча потужність не зазначена зате є 1.0 А, маємо формулу P = IU = 1.0A * 220В = 220Вт=0.22 кВт і хоча зазначена пікова сила струму а не середня, але краще брати по максимуму.

Останнє редагування: 27 Січень 2010
  3. карапуз

карапуз Well-Known Member

Ви дзвонили до них чи їздили ?

4. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

десь у мене в хаті навіть була заява про перерахунок. Якщо цікавить, можу потім відсканувати.

5. Halina

Halina Well-Known Member

Дуже потрібна ваша порада!
    Може хто знає, а може хто з таким стикався?
    Ситуація така. У квартирі немає ні води ні водовідведення. І вода і водовідведення є в будинку, тільки якась там система що ті труби в іншому кінці будинку. От чи можна реально провести ту воду і водовідведення? Куди звертатись? Чи потрібні дозволи сусідів?

6. Рибка

Рибка Well-Known Member

7. puma

puma Well-Known Member

Просвітіть мене темну,що то за фільтр іде його шукати?

8. OxankaF

ось заява на перерахунок комунальних послуг

9. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

Тааак, пояснюю. Такі от статті в газетах і тд. - свого роду піар хід певних людей ,яким оці заворушки між людьми дуже вигідні. Повірте...
    Перш ніж просто прочитати і вже писати заяву ,поцікавтесь чи було рішення Виконкому по даному питанню? НЕ БУЛО. І ніхто вам ніц повертати не буде, лише через визнання незаконності таких тарифів судом. Повернення коштів буде лише відповідно до рішення Виконавчого комітету ЛМР ,якого, як я написала, немає. Тому ,моя вам порада ,не грузіть ні себе, ні працівників ЖЕКу, бо дарма.
    П.С. Пишу ,як працівник безпосередньо ЖКГ. Це так, що б не було -а звідки ви це взяли? і тд.
    А от повернення по воді реальне. Радила б написати відповідну заяву і надіслати рекомендованим листом. Якщо хто не знає, як то робити - можу написати бланк.

Останнє редагування: 28 Січень 2010
  10. OxankaF

11. poputochka

poputochka Well-Known Member

Бланк заяви в мене є,але там вказано, що ми самі повинні порахувати,скільки нам винні. Порахувати ми не можемо (мінялась к-сть проживаючих,не було лічильників),рахунки і книжки не збереглися- це ж 2004 рік,а отже немає доказів ,та й 3-річний строк позовної давності вже минув... А писати заяву без суми і доказів немає змісту...
    От цікаво,комусь ті кошти по воді реально перерахували? І яка це приблизно вийшла сума, чи варто маститися?

12. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Мені зарахували за наступні платежі.

13. Kiberyatko

Kiberyatko New Member

Дівчата, хто воював з ЖЕКами, а може і стикався з таким питанням- в нас у ванні підмокає стіна, підозрюємо, що центр.стояк. Звернулись в ЖЕК по-людськи, приходила а-ля комісія з кількох дядьків, подивилися, і на тому все затихло. Несу заяву в двох екз, повторно, зареєструю, але підозрюю, що тягнутимуть "кота за хвіст". Може хтось з юридичної точки зору проконсультує...

14. Solomi

Solomi New Member

Якщо починаю воювати, то одразу йду в кабінет начальника, і починаю розповідати про житлові негаразди. Тоді, він викликає майстрову до свого кабінету ,і питає в неї коли те чи се буде зроблене. І я точно знаю , що буде зроблено.

якщо на Ваші заяви не відгукуються, то треба дзвонити або писати в міську раду, там є сеціальна телефонна лінія, що приймає дзвінки. Ви кажете оператору, що на Вашу заяву ЖЕК не дав реакції. Тоді вже буде трохи на вищому рівні все розглядатись.

15. Kiberyatko

Kiberyatko New Member

на протязі якого періоду жек має дати відповідь, не знаєте? і чи письмову?

16. Xomka

Xomka Well-Known Member

Вчора ввечері в нашому районі (Топольна) відключили гарячу воду. Сьогодні дізнаємось, що це планове відключення на опресовку. ЛКП-406 каже, що вони самі не знали. Вищі інстанції кажуть, що люди були повідомлені... по радіо:girl_crazy: Найцікавіше, що навіть бабусі нашого району були не в курсі.
    Підкажіть, як зробити так, щоб до людей відносились гідно??? Як зробити так, щоб відповідальній за цю ситуацію інстанції чи конкретній людині на все життя запам'яталось, що у Львові живуть Люди, які не тільки обгаджують місто, а які ще й дбають за нього чи хоча б стараються дбати, і їх можна ПОПЕРЕДИТИ про деякі зміни у водопостачанні заздалегідь!

17. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

30 календарних днів, обов"язково письмову.
    Добре б було ту саму заяву ,яку ви подавали в ЛКП, можна подати в районну адміністрацію із зазначенням, щоб не скеровували в ЛКП ,оскільки їм було вже ту саму заяву надано.

На рахунок вашої стіни....Та комісія ,що у вас була з ЛКП, складала акт обстеження? Ви підписували його? Що зазначалось там і що вирішено в даному акті?
    І ще уточнення - де саме та стіна промокає? Стеля чи суто ваша стіна? Бо якщо стеля, то причина швидше за все в сусідах....і вже там треба розбиратись (шов може текти, затоплення або ж загальнобудинкова труба з їх сторони має тріщину....)
    Але тут знову ж таки.....Якщо це не заг. труба ,ЛКП до того ніц немає, якщо квартира приватизована.....вони повинні вирішити причину протікання...і надати відповідь. Якщо була комісія, то вони повинні надати відповідь до 30 кал.днів....чекайте.
    і до чого тут Міська рада? Згідно повноважень районної адміністрації - ЛКП є в їхньому підпорядкуванні, а не Міської ради, тому всі скарги/зауваження і тд. подаються туди.

П.С. Яке у вас ЛКП?

---------- Додано в 11:47 ---------- Попередній допис був написаний в 11:34 ----------

Ой,Хомочко ,то вічне питання...нажаль...бардак в нас.....
    Але тут позволю з вами не погодитись ,бо згідно з законом ,вони були повинні повідомити в засобах масової інформації ,а вони це зробили точно
    ( сама чула по ТБ, читала....)тому претензій ,як таких ,навіть не знаю ,на основі чого виставляти...

18. олюся_зі_львова

олюся_зі_львова мамочка чотирьох діток

Не знаю, в яку ще тему це питання можна написати, пишу тут. У нас біля будинку нарешті за 24 роки зробили нормальну дорогу. але тільки з одної сторони, з"єднали вул Патона і Ряшівську. А хто відповідає за дороги біля будинків в дворах? Вони теж мабуть років 30 як не ремонтовані, геть розбиті, ями кругом, після дощу калюжі по 2,5 метри- пройти неможливо... Хто їх має латати? ЖЕК чи міська рада чи самі мешканці?

19. Xomka

Xomka Well-Known Member

Дякую, Мучачо:)! Я от не чула по ТБ й не читала... Але тепер буду знати, що оголошення в під'їзді, то не по закону, а всього лише добра воля комунальників - зрозуміло як вони про нас піклуються(( На наступний рік напевно самостійно шукатиму розклад відключення по районах:girl_in_dreams: Прикро, що так є...

20. Kiberyatko

Kiberyatko New Member

Сокільницьке!
    Нічого не підписували. все трималось на доброму слові. Але тепер буду по-іншому. тай не знала я про такі акти. Дякую за інформацію...До речі. в Жеку, коли приймали заяву, сказали що відповідь буде на протязі 10-ти днів, так що чекаю ще до 30, а потім "2 часть марлезонского балета":girl_crazy: