Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

1. Mylnyk

Mylnyk Member

коли я писав що жити у приватному будинку це розкіш і це не може бути ( не є дешево) це викликало суперчеки деякий % погодилися, що не маєш грошей на комуналку - переїзжай у меньше житло .
    Для порівняння я поцікавився реальними цінами на послуги у Бельгії так ось
    Опалення маузтом : 220 м2 опалюваної площі, 20м2 не опалюється за рік 3000 Євро
    котел низькотемпературний на виході з нього 40 градусів , сюди ж входить і підігрів води.
    Газ (нема бо дорого) 0,65 Євро за 1 м3
    Вода
    ( підведення і каналізація разом) 3,67 Євро за 1 м3, використання на душ\посудомийна машина\їжа\пиття 39 м3 на рік на 2,5 людини !
    точніше 104 літри в день на 2,5 людини = 42 літри в день на 1 людину
    ДОДАТКОВО не врахована ( оплачується тільки електрика за насос) вода з криниці на змив в туалеті, і на прання. Ось вам і приклад як економити в приватному будинку ! використовувати воду з криниці і дощову воду з даху теж збирають на полив . За рік заплачено за воду ( не з криниці) 143 Євро за 39 кубів

електрика 0,0529 Євро за 1 кВт, простіше кажучи 5 копійко ( євроцентів)

врахуйте курс
    і не скигліть :)

Останнє редагування: 1 Травень 2015
  2. Almariel

Almariel Well-Known Member

це щось ви загнули: 5,29Є за кВт. такого не може бути. в Німеччині приблизно 30-60 центів за кВт.
    беру свій рахунок за комуналку за минулий рік. вихідні умови 2 дорослих, 2 дітей, 51 м2 квартира у приватному будинку, опалення на газу, вода гріється електрикою. вода вся з водопроводу, трохи збираємо на полив дощової.
    1. вода 75 м3 за рік * (1,49Є за воду + 2,27Є за каналізацію) = 112Є + 172Є = 294Є за рік (у нас іде багато, бо дитина без підгузників, тому прання закидається через день)
    2. вивіз сміття 97Є за рік (смітники у нас ще з двома сусідами разом, тому не так багато виходить) - тут економимо на тому, що сортуємо сміття. можна не сортувати, але тоді вийде разів у 3 дорожче.
    3. електрика 2800 кВт на рік. там складно рахується тариф: є абонплата + за кВт. нам обійшлось 805Є за рік, тобто десь 29 центів за кВт.
    4. опалення 380 Є за рік (к-сть використаних м3 газу не знаю)
    5. і ще є купа всяких зборів і податків.
    за рік вийшло нам 2050Є за всі комунальні крім телефону, інтернету, телебачення (це ще + 50Є за місяць)

• Інформативно Інформативно x 1
  3. Mylnyk

Mylnyk Member

• Подобається Подобається x 1
  4. Valyushonka

Valyushonka Well-Known Member

Може підкажете... Рахунок мені приходить на воду, опаленя і кварт.плата. Світло дивляться в ощаді коли сплачую (значить хтось той лічильник дивиться). Показники газу взагалі не знаю кому подавати, якось в дверях був папірчик з номером куда смс тре послати, но я його загубила, більше ніхто не приходив. Рахунок не пам`ятаю коли востаннє приходив...
    Я вимушена стояти в черзі кожен місяць, а були б в мене рахунки - оплатила б через термінал і всьо. Де то тре шукати?

5. Jane

Jane вєчно в бєгах...

Світло коли сплачуєте, то на розрукованому чеку є номер рахунку. З газом - один раз так само сплатить з іншими комунальними послугами, знаю що на пошті точно по адресі дивляться, і буде у вас теж чек з номером рахунку.

6. Valyushonka

О, як все просто! Дякую, а то я ніколи ті чеки не роздивлялась ))

7. MilkiWey

MilkiWey Well-Known Member

Якщо маєте відношення до Приватбанку, то можете сплачувати через них. Я нещодавно з цим питанням до них ходила, то треба замовити у них послугу на сплату комуналки і їм всі організації до них присилають ваші рахунки, а банк знімає з карточки (за день приходить попередження про це). Наразі я думаю, бо якось незвично. Я звикла контролювати цей процес. Часом бувають і помилки проскакують. Доводиться дзвонити, виясняти, а так, не бачачи рахунків контролювати буде, по моєму, тяжче. А може це в мені консерватизм такий собі сидить, адже багато вже людей сплачують, не ходячи до каси (черги дістають конкретно).

8. Valyushonka

У мами з пенсії вони беруть комуналку, але постійно щось нє альо. Краще через термінал, один раз створити шаблон і далі тільки змінювати місяць і суму, при потребі.

9. Louth

Louth Well-Known Member

Користуюсь цією послугою ще з серпня. Коли відкривала картрахунок, в відділенні запропонували таке і запитали, в який день місяця (здається, можна вибрати з 15 до 20) списувати, я назвала 17-е число. В приват24 я бачу створені шаблони, і за кілька днів до сімнадцятого там видно, яку суму будуть списувати. Звіряю з квитанціями, які приходять (газ, квартплата, телефон, вода). Електрика - приймаю на віру, бо квитанцій нема. Наразі все нормально, заборгованості не виникає. Єдиний мінус - що нема на руках проштампованих квитанцій про сплату. Але думаю, як виникнуть питання, то можна буде в банку взяти виписку по рахунку з їх штампом.

10. raspberry

raspberry Well-Known Member

Я так вже кілька років сплачую. Все ок. Стосовно електроенергії, не знаю як в Вас, а у нас тітонька приходить показники знімати, записує в журнал, говорить, яку суму треба цього місяця сплатити і я в тому журналі розписуюсь. Завжди та сума з оплатою в Приват24 збігається. Ну і решта оплат звіряю з квитанціями, що в пошту приходять. Проштамповані виписки чи квитанції можна, за потреби, взяти в будь-якому відділенні.

11. Insolence

Insolence Living The Dream

Сайт ізіпей спробуйте. Створюєте шаблони платежів і раз в місяць все оплачуєте.
    Я так вже 2й рік оплачую, картку прикріпляєте будь-якого банку.

• Подобається Подобається x 2
  12. Sluhachka

Sluhachka Well-Known Member

Скажіть,чи хтось з приватним будинком вже виробляв субсидії?а то море слухів ходить...хотілося б знати чи варто їхати в ті кілометрові черги в соцзабезі)))

13. sonyachne divcha

sonyachne divcha Well-Known Member

А в нас в сім*ї всім щось не "альо" з тими оплатами через Приватбанк. Чоловік витерпів тільки півроку з тими оплатами - постійно якийсь платіж не проводили, хоча кошти були. Тепер оплачуєм через термінал. В мами окрім того, що не завжди проводить всі оплати (із зауваженнями та скаргами до відділень приватбанку звертались десь тричі), то чомусь навіть здійснені оплати не відображались у Привіт24. Одні нерви були з тим банком...

14. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

прийшла смс від привату -за газ 285грн. я в шоці. це колонка і газова плита. ото тарифи в нас. сиджу думаю як економити газ, хоч що ми там використовуємо-помитися, посуд помити і їсти зготувати\розігріти... а сума чималенька. боюся навіть думати скільки прийде за опалення( а зимою то взагалі певно космос буде)
    чи то газ такий "донічого", чи в чому справа... ну як ми так багато напалюємо? ще дочекаюся квитанції, щоб перевірити показники.

15. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

В нас теж щось сума космічна 80 грн і це при тому, що плитою майже не користуюся, теж рахунок чекаю, бо щось як на плитку то забагато, та й ціна мала б тільки в травні піднятися!

16. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Ні, тарифи з 1 квітня. Ми ж зараз за квітень платимо

17. raspberry

raspberry Well-Known Member

Ми вирішили не користуватись мікрохвильовкою, а розігрівати на газі. За електроенергію завжди платили 100-120 грн. Цього місяця вийшло 40 грн. Це могла мікрохвильовка стільки натягувати того світла?

18. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

19. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Йой-йой, дочекалась квитанції з новими тарифами. Газ за квітень 150 кубів - 860 грн. Звідки така сума? то ж по 3,60 за куб. А в квитаеції пише тариф 7 з чимось. Та і по 7 все одно не виходить така сума... Дзвоню за тими номерами що в квитанції, ніхто не відповідає...

20. Vilanda

Vilanda закохана в гори

Отримала на ел.пошту квитанцію за газ, теж в шоці від суми, хоча все правильно за розрахунками...
    Тариф 3,6 діє тільки для тих, хто використовує газ для опалення житла, причому цей тариф діє тільки в опалювальний період (з 1 жовтня по 30 квітня) і для обсягу спожитого газу до 200 куб.м. в місяць.

• Корисно Корисно x 1