Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

1. Vilanda

Vilanda закохана в гори

Я теж бойлер вимикаю після нагріву води і вмикаю, коли вода вже прохолодна. Теж порівнювали витрати електроенергії з постійно ввімкненим бойлером і отак періодично - різниця суттєва, десь вдвічі вийшло.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  2. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

мабуть почну сьогодні пробувати так робити..Ще колись давно казала чоловікові, що наші знайомі так роблять і менше електрики їм йде, але муж мене запевнив, що воно на одно вийде, тому не варта. По дописах бачу - все таки варта:girl_smile:.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

ми раніше теж вимикали, але потім зрозуміли, що на одне виходить, бо так бойлер лише підтримує температуру, а коли вимикати-вмикати, то гріє воду довго, бо ж холодну потрібно нагрівати.
    Літом батарею на обігрів не вмикаємо, а платимо практично те саме.
    Але от пише Капітошка, що платять 180грн, а у нас такі ж прилади, лише замість хлібопічки електро-калорифер, плюс ноут постійно на зарядці (останнім часом рідко його вмикаю), то може і накручує так.
    --- дописи об"єднано, 21 Січень 2015 ---
    Колись мали ще електричну плиту, замінили на газову, плюс з*явилась мікрохвильовка і чайник= на одне виходить. Одним словом, будемо кликати електрика, напишу, що скаже

4. Карінчик

Карінчик мамуся трьох діток

мені казали що якщо постійно виключати-включати то більше бере тому в мене постйно включений але гріє воду до ледь теплої, комп, ел.чайник, пралка, посудомийка, мікрохвильовка, кожної ночі зарядка до телефона більше ніж 140 грн. за світло не платили. А ще хтось сказав мені що енергозберігаючі лампочки беруть найбільше світла як тільки включаєш бо вона нагрівається, а потім майже не бере, тому в кімнаті і в коридорі де ми потійно включаєм світло стоять енергозберігаючі і одна лед на акумуляторі, в кухні-ванні-туалеті прості

5. Sluhachka

Sluhachka Well-Known Member

Скажіть,яка зараз ціна за світло? Я оплачую через приват, і в чеку такої інфо. немає.

6. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

ого які рахунки за світло. ми зараз займаємо обидві кімнати,
    то приготування їжі на електричній плиті+нагрів води там же - в нас проблема з гарячлю водою
    електричний чайник, холодильник, пралка (1 раз в день пере по 2 год), 1 ноут майже постійно, зрідка швейна машинка, кухня і коридор майже весь день на економках, бо північна сторона, решта - розжарювання, і то я стараюся більше включити, бо погано бачу. електричний обігрівач+зволожувач по сезону. 40-50грн.
    я знала, що бойлер багато бере, але краще справді платити за гарячу воду, аніж митися в ледве теплій і вираховувати, коли ж може бути гаряча

7. YeS Svit

YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

отож...таке часто буває в побудовах радянського зразка...коли робила ремонт і виявилось,що через мою ванну ішли 2 провода чужі разом з моїм на 1 рубільнику....і знаю,в моїх знайомих колись виключили світло,а в 1 кімнаті було...і так тянули роками з тої кімнати світло....то австрійський будинок і при проекті там мало бути іньше....побачите все,коли добиретесь до проводки самої...там така буває розв*язка....Тому можливо все!
    Мій рахунок в 112 грн. в квартирі,де проживає 1 особа і то рідко,пралка пере 2 рази в місяць...електрочайник,холодильник,бойлер включений,телевізор,ноут,лампочки 150,решта галогенки слабі,праска інколи,елетроплита,мультиварка(включаються реально половину місяця) і літом меньше завжди...бо як тільки настає осінь,то включає народ підігрів підлоги і рахунок збільшується...до порівняння сусідка має більшу площу на 16 м-у неї 135 грн.і там 5 людей,економити даремно в моєму випадку і хто,то придумав платити за площу :girl_cray: а за січень явно буде більше....бо ж народ готувався до свят

8. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

а ми за електроенергію заплатили в 2 рази більше. Який зараз тариф?

9. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

В приват24 можна подивитись квитанції всіх сусідів - електроенергія за адресою-я так мамі дивлюся скільки там треба сплатити

10. YeS Svit

YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

Останнє редагування: 21 Січень 2015
  11. Hochynamore

Hochynamore Важлива кожна мить...

І в нас так само. Я й не могла подумати, що ті лампочки суттєво економлять.
    --- дописи об"єднано, 21 Січень 2015 ---
    Це правда. Як на мене, то бойлер стоїть на першому місці по "пожиранню" електрики. Чим більше користуєтесь, тим більше платите. Ну і електронагрівачі теж жеруть добре.

• Не подобається Не подобається x 1
  12. blondunka

blondunka Member

Ой ,ціни ужасні(((((( у нас три кімнати за все цього місяця прийшло 1014 грн. Опалення 410 це при тому що ми ціле літо платимо по 168 грн за опалення світло 115 грн у нас болер, мікрохвильовка, 3 телевізори, ел. Чайник, пралка перемо часто,компютер і немае енергозберігаючих ламп та ел духовка деколи печемо. за квартиру 176 грн ціна з березня 129 піднімалася кожного місяця на 6-7 грн до січня вийшло аж 176.потрібно шось робити бо неможливо так...

13. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

у нас електричний будинок. Тариф 0,1975. Використовуєм щомісяця 140-180 кВт. Бойлера, телевізора нема, а решта наче все є. Просто економно користуємся ресурсами природи.

• Інформативно Інформативно x 1
  14. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

сьогодні оплатила за грудень 235грн(((

15. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

На рахунок того, що хтось міг підключитися до лічильника, то таке дуже навіть можливе. В батьків в під"їзді одні сусіди періодично так роблять (там видно хтось електрик), то до них підключаються, то до інших. Люди викликають електрика з РЕМу і він визначає чи хтось не підключився. Вже і не раз їх ловили на тих махінаціях. І вистарчає потім совісті дивитися в очі своїм сусідам.
    Ще може бути несправний лічильник і через те багато накручується.

16. Уляна Поберейко

Уляна Поберейко Well-Known Member

читаю ваші дописи за електроенергію,і ще дивуюсь що мені так багато приходить за світло цього місяця оплатила 44 грн,минулого 35грн,у нас телевізори 2шт,електрочайник,пралка працює де коли 2-3 рази в день ,ноутбук постійно на зарядці,+зарядка планшету ,в кімнаті і в кухні стоять економлампочки ,в ваній і коридорі прості

17. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

в нас за 3-х кымнатну теж оплата досить суттєво піднялася, але якось різко за останні два місяці в районі 30 грн. Моя сусідка почала виясняти в чому справа, бо в сусідньому будинку такого ж типу як наш люди платять менше на тих же 30грн. Виявилось, що ті гроші йдуть на освітлення місць загального користування!!! Ну я розумію, що в зимовий період під"їзди освічуються довше, але не на стільки, щоб з кожної квартири виходило по 30грн....Зараз з"ясовуємо цю ситуацію з нашим ЛКП.
    Припускаємо, що хтось з будинку підключився до загального освітлення і тепер всі чемно платять за когось....

18. Vероніка

Vероніка Never give up

У нас також підвищилась оплата за це, але тут жек самостійно так вирішив - вони вже зовсім совість втратили, малюють тарифи просто з неба.

19. Dolche

Dolche Well-Known Member

сьогодні оплатила комуналку, то вийшло не так вже й багато, опалення - 285, світло -72, вода - 84. Разом майже 450 грн. за 65 кв.м.

20. ContRaSt

ContRaSt New Member

Нам за світло приходить досить мало, зазвичай від 30 до 50 грн, цього місяця 35, трьохкімнатана, живемо двоє, але немає ні мікрохвильовки, ні бойлера. Найбільше напевно бере праска, пралка..
    А от за опалення цього місяця прийшло дуже багато, і ниби подорожчання мало би бути тільки з січня, а цього місяця платимо за грудень.. завжди загальна сума виходила за все разом 800-900 грн зимою, а цього разу аж 1200 :girl_sad:

• Інформативно Інформативно x 1