Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

1. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Дівчата, скажіть мені чи таке можливе.... В однокімнатній квартирі платимо за світло в середньому 250грн/місяць?! З електро-пристроїв боллер на воду, і зимою батарея електрична включається не постійно, але систематично. Пару днів тому чоловік оплатив за останній місяць 280 грн. Все інше як в людей...холодильник, телевізор, камера холодильна, чайник, мікрохвильовка.

2. Meriroma

Для порівняння, в моєї свекрухи особняк, плюс майстерня, де свекор робить меблі, отже постійно включає різні прилади електро, платять 100грн

3. aknytsU

aknytsU волошкова...)

В нас включені такі ж прилади, як у Вас +/-.
    Я щойно подумала, що в нас в кімнаті лампочки не енергозберігаючі, а такі, звичайні. Може то частково від них такі суми?
    Ого! А я тут жаліюсь за 50 грн.

4. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

чомусь мені здається, що багато якось ви платите..В нас за світло в 3-кімнатній і з такими ж електроприладами максимум що було, то 200грн. Може варто лічильник перевірити?

5. Meriroma

Миижалілись тітоньці, що пише дані лічильника, після чого нам його замінили, але платити ми не стали менше
    Платимо постійно так багато, роками вже, літом, без електро-батареї приблизно 150-180грн в місяць
    В нас лічильник стоїть поверхом нижче, на коридорі, закритий на ключ разом із лічильником сусіда під нами, ал не думаю, що він щось міг нахімічити, бо не живе там, здає квартиру студенткам.

6. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

В нас енергозберігаючі в кімнаті і на кухні. В коридорі та ванні звичайні, але хто там довго світить...

• Інформативно Інформативно x 1
  7. Meriroma

Чоловік каже, що так і використовуємо, бо я постійно вдома, пралка, посуда миється, боллер постійно воду нагріває, батарейкою обігріваємо кухню вдень. Але включаю її зранку і ввечері трохи.

8. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

Можна перевірити лічильник, виключивши всі пристрої і подивившись чи він крутиться. Енергозберігаючі лампи насправді в осінньо-зимовий період є значним способом економії, рідше включати мікрохвильовку та електрочайник. http://ecotown.com.ua/news/YAk-prozora-plivka-zmenshuye-vytraty-na-obihriv-kvartyry/

9. OxyFoxy

В мене припущення з області фантастики, але кума працює в Районних електромережах і знаю, такі випадки були в них в практиці. А ви впевнені,що ви платите за лише вами використану електроенергію? Не може бути так, що вже роками якийсь Кулібін під'єднаний до вашого, а не до свого лічильника?

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  10. Meriroma

Чоловік вдень виключав одного разу, то ніби не крутився
    Та в тому- то й справа, що не впевнена, тому і пишу тут, але як визначити за кого ми ще платимо?

11. OxyFoxy

Я б закликала якогось "свого" не зацікавленого електрика. Якщо майстер своєї справи - знайде "утєчку" на раз-два.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Meriroma

Теж вже про це думали, бо то капець якийсь, я вже жартую, що ми за цілий будинок сплачуєм, у нас 6 квартир в будинку.

13. OxyFoxy

14. Vilanda

Vilanda закохана в гори

Ми заплатили за світло за грудень 170 грн (1 кімн. кв-ра), літом виходило в р-ні 40 грн. Але в нас бойлер, електрообігрівачі (ввімкнуті не завжди), чайник, пралка, праска, компи... Я щомісяця записую покази лічильника, слідкую за ними. Перед НР замінили лампочки на електрозберігаючі, сподіваюсь, це дасть ефект.

15. Talya

Talya Well-Known Member

я вже десь тут писала про бойлер. без нього в день було 2 квт, а з включеним бойлером більше 11 квт за день. точно не скажу і пошукати не можу, бо пишу з телефона. якщо цікаво, пошукайте мій допис. я місяць часу потратила на ті "дослідження"

16. orange girl

orange girl Well-Known Member

ми замінили лампи звичайні на LED, і знаєте, економія значна. В грудні рахунок був десь в районі 85-90 грн., вчора я оплатила 39 грн.40 коп. Не знаю, навіть і не думала, що з тими іншими лампами буде така економія. Щодо приладів, ноут ввімкнений завжди (гг, вдень і вночі), бойлер теж( але в енергозберігаючому режимі), всі ін. прилади з частою періодичністю (кухонна техніка, праска, пралка, мій ноут, телевізори) Квартира однокімнатна

• Корисно Корисно x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

В нас було два бойлера. в ванні і на кухні. оплачували за світло 140-120 грн. тепер з кухні зняли, бо поставили колел. то рахунок вже два місця 90-100. тобто бойлер досить багато бере.

18. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

оце реально багато((
    у нас 2 кімнати : компютер зараз практично включений постійно, 2 великі холодильники ( які постійнпрацюють), пралка , елект. чайник,2 телевізора, болєр, хлібопічка через день пече - то ми платимо постійно 150-180 грн ( і то чоловік каже що забагато), лампочки усюди енергозберігаючі правда...

• Корисно Корисно x 1
  19. raspberry

raspberry Well-Known Member

В нас з техніки все те ж саме, ще й плюс два кондиціонери, які вмикаються літом на охолодження, а в міжсезоння - на обігрів і мотають теж добряче, але ми платимо до 150 грн. в місяць. Відмовились від електрочайника, він мотає дуже багато, та й вода приготована на газі мені смачніша:) Пралку намагаюсь вмикати рідше, вже коли назбирується багато одягу. Ну і бойлер, якщо він включений постійно, то намотає багато. Я нагріваю воду, тоді бойлер вимикаю. Користуємось доки не охолоне, тоді вмикаю знову. Трохи марудно, але економія реальна. Якщо його не вимикати, то він буде постійно догрівати ту воду і тратиться багато електроенергії, відповідно рахунки ростуть.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  20. Sofijusia

Sofijusia Well-Known Member

Ці дві речі дуже багато електрики беруть, спробуйте зменшити їх використання і побачите різницю в квитанціях.