Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Відповідь: Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

колись краєм вуха чула, що то є якась програма ЛМР для будинків, що немають заборгованості по компослугах

Ось знайшла, інформація старенька, але ще недавно в новинах про це чула

2. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Щойно була жіночка з газзаводу, перевіряла лічильник на газ. Казала включити мені одну камфорку. Я включила найбільшу, але мінімальний вогонь - лічильник не крутив, підкрутила до більшого - почав крутити. Потім найменшу камфорку включила - знову на мінімальному вогні лічильник не крутить. Сказала міняти лічильник, бо газ вживаєм, а лічильник того не показує. Дала телефон майстра, казала домовитись, і шо то безкоштовно. Хтось таке робив?Викликати майстра чи забити (ми тут ще не довго житимемо ;) ).

3. marife

marife Member

Дівчата. Скільки зараз в середьому ви платите за газ в квартирі? Точніше скільки м куб використовуєте?. І що там за ліміт на рік? Якщо його перевикористаєш платиш по іншій ціні? Просвітіть мене.

4. Olga Letsdance

Olga Letsdance Well-Known Member

І мені то дуже треба знати. Якщо в хаті колонка і плита (духовка електрична), то скільки приблизно за 3-х виходить в місяць? Львівгаз пропонує безкоштовне встановлення лічильника, а в мене ремонт зроблений. Не знаю, чи суттєва економія буде (зараз платимо 37 з копійками)

5. Rostok

Rostok Well-Known Member

Забити, однозначно))

---------- Додано в 15:52 ---------- Попередній допис був написаний в 15:50 ----------

. За умови, що обсяг споживання природного газу не перевищує 2500 м3 на рік:
    за наявності газових лічильників 72,54
    за відсутності газових лічильників 79,80

. За умови, що обсяг споживання природного газу не перевищує 6000 м3 на рік:
    за наявності газових лічильників 109,80
    за відсутності газових лічильників 120,78

6. Натуля

Натуля Well-Known Member

Сьогодні отримала квтанцію з жеку і прозріла. Квартплату підняли майже в 2 рази. Була 80 грн, а стала 140. Це що, так тарифи виросли ?

7. AilataN

AilataN жива

У мене навпаки, лічильник крутиться як ненормальний. Викликала майстра, він щось там глянув, казав , що треба знімати і ставити тестовий. Ні до кого дозвонитися не можу, футболять, питання задають взагалі дурнуваті. ( Типу, чого ви раніше не зверталися? Та бо все добре було, невже не ясно?)
    Порадили мені йти зранку на ЛГ , і там скандалити.
    Також цікавить чи тестування безкоштовні?
    У мами зняли лічильник ( типу зломаний), і виписали штраф ( прийшла квитанція з сумами) за "самовільне втручання в лічильник". 630 грн.
    Тепер радять судитися з ЛГ, інакше нічого не довести, прийдеться заплатити.
    Слів нема.
    За серпень було 24 куба. За вересень звідкись взялося 206 !!! кубів. При такому самому ритмі використання газу.

8. Rostok

Rostok Well-Known Member

в нас майстри самі прийшли на перевірку(ги-ги, хтось їм певно підказав). Зняли старий, поставили свій. "Виявили" втручання - виписали штраф + дорахували куби "з голови". Потім наш місцевий муСчіна, який приходить показники знімати натякнув, що ми так довго чекали, що склали протокол. Треба було на місці домовитись... Ну хами, нє??? Я тоді ще не мала фінансового відношення до тих питань, тому просто збоку офігівала...

9. moderndress

moderndress New Member

Дівчата, хто стикався з повідомленнями-викликами з "Львівтеплоенерго" про заборговану ніби-то суму минулих періодів, зголосіться.
    Маю халепу, купили ми квартиру кілька років тому, на момент купівлі-продажу боргів не було, при оформленні в нотаріуса всі довідки-квитанції були предоставлені(всі документи в нотаріуса в архіві). Пройшло кілька років і ні з того , ні з сього Теплоенерго шле на нашу адресу листи про заборговану суму, але на прізвіще ще попереднього власника, який вже й помер навіть(купили квартиру в його дочки). Колись теплоенерго давало окремі квитанції на тепло, пізніше суми за тепло включили в квитанції Жеку, так до сих пір. Ця сума, яку від нас вимагають, ніде не фігурує, окрім листів.
    Телефонні вияснення нічого не дали, шлють листи дальше(з погрозами колекторів і т.д), поки ігнорую, оскільки вони не з повідомленням. Але надоїло... До слова, сума станом на 2002 рік, ми купили квартиру в 2006.

10. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Якщо я не помиляюся, є поправка, що по таким заборгованостям термін давності - три роки. Уточніть закон (якщо не знайдете - напишіть в ПП, я запитаю знайому, вона судилася, то знає точно) - і можете сміливо їх посилати.

11. Rostok

Rostok Well-Known Member

ага, шось таке є

так і робіть далі. Це рАзвод чистої води

12. zagylala

zagylala New Member

Орендуємо квартиру, точніше особняк, все по лічильниках: газ, світло, вода. Платимо постійно, інколи раз за два місяці, але заборгованості не було.
    Раніше як приходили квитанції за воду то на м3 множилась лише сума за водопостачання, водовідведення не враховували. Минулого місяця прийшла квитанція з шаленою сумою, я подзвонила вияснити сказали що то нам був складений акт, хоча ніякого акту не складали, на це вони відповіли що склали акт без нас, бо нас ніколи не буває дома. А та сума то за водовідведення яке ми ніколи не платили (порахувавши то 220 м3, певно за 5 років). В результаті я вислала в водоканал запит щоб обгрунтували суму, і наисала що не буду платити поки не отримаю відповіді. Пройшло більше місяця, а від них нічого не чути, нова квитанція з тим боргом.
    Якщо хтось стикався, порадьте куди звертатись далі? Бо ту суму не планую платити!

13. Rostok

Rostok Well-Known Member

ви лист відсилали з повідомленням про вручення, рекомендованим чи звичайним?
    Взалежності від того як вислали, так і будуть реагувати.
    Коли виясняла з Львівгаз, то висилали претензії з повідомленням про вручення. Інакше нічого не докажете

14. zagylala

zagylala New Member

Висилала з оціненою вартістю, і повідомленням про вручення. Повідомлення прийшло чере 10 днів. Ми сміялись що поштарка пішки його несла в дві сторони))
    Але відповіді на мій запит не було.

15. Rostok

Rostok Well-Known Member

все ок, чекайте. А квитанції ігноруйте. До речі, власники квартири/будинку вкурсі? Це ж на їхнє ім'я квитанція?
    Може є якась гаряча лінія у Львівводоканалі? не питали?(хоча розумію, якщо навіть є, то швидше для галочки. Але все ж таки)
    І ще, акт мали складати також на ім'я власника і дійсний він тільки з його підписом, тобто , що ознайомився.. Дуже багато пробілів у вашій розповіді.. Вибачайте вже))

16. moderndress

moderndress New Member

Коли виясняла ситуацію по телефону, то жіночка з Теплоенерго сказала мені, що рішенням суду в 2004 році частину заборгованості списали. Мабуть, згідно цього закону, але чому тільки частину, незнаю. По цифрам-станом на 2002 заборгованість за попереднім власником була 1000 з копійками, в 2004 частину списали, залишилось 500 з копійками, квартиру ми купили в 2006 )))

17. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Якщо списували в 2004 - то списали заборгованість, як накапала до 2001 року включно, а все інше лишилося, бо ще не пройшло три роки.

18. zagylala

zagylala New Member

Вони закордоном, жінці якій ми віддаємо гроші сказали про ситуацію, вона сказала "та може оплатіть...." на наше категоричне НІ, сказала щоб робили як знаємо. На рахунок підпису власника, при оплаті і отримані повідомлень просто пишу прописом прізвище.

19. Rostok

Rostok Well-Known Member

ото не варто таке робити...

знаєте, це чітко їхні проблеми, які мають самі ж вирішувати

Ваше діло справно оплачувати квитанції за період вашого перебування.

20. moderndress

moderndress New Member

Мабуть, але на сьогоднішній 2013, мали б і цей залишок списати.