Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

1. рижик

рижик Well-Known Member

Відповідь: Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Ми дзвонили на львівгаз і нам казали, що якщо є колонка, то вони встановлюють лічильники безкоштовно, але хочуть, щоб з будинку було декілька заяв, щоб майстри даром не їздили. Не знаю як у інших випадках (осібняк,без газової колонки), та думаю варто задзвонити до них.

2. Antivirus

Antivirus Well-Known Member

так, звичайно))))) і ще ключі від хати їм залишити)))) цікаво, де таке прописано?

3. kati

kati Well-Known Member

Чи може хтось мені роз"яснити тарифи на елекрику

Скільки платиться за кВт, чи є різниця на будинки,де нема газу?
    І ще таке- якщо в квартирі ніхто не прописаний,чула шось таке,що встановлюються кісь ліміти на кіловати, і якщо перевищуєш ліміт то тарифікується вже подвійно

4. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

за електрику не знаю, а от за газ точно є ліміт 2500кВт на рік, якщо "вписуєшся" в ліміт, то платиш одну ціну, а вже після ліміту другу

5. Donata

Donata Active Member

зараз є лімін в 150кВ, якщо перевищуєте, то оплачується дорожче, але не в 2 рази, правда не знаю чи то різниться, якщо ніхто не прописаний. Хоча логічно, яка різниця, скільки прописаних, оплата ж по лічильнику.

6. Halina

Halina Well-Known Member

Зараз ліміт 150 кВт то оплата приблизно 28 коп. від 150-до 800кВт то оплата приблизно 36 коп. а вище 800 кВт то 95 коп. У квитанціє все детально і точно розписано скільки кВт і по скільки вам рахують. У будинках які є без газу той ліміт вищий 250 кВт і тариф менший 21 коп.
    Оплата від кількості прописаних-непрописаних не залежить.

7. dasha

dasha Well-Known Member

Але якщо квартира не підключена до газу, а на електриці, то тарифікується дешевше, не знаю точно, але мої знайомі, що мають електроплиту платять значно менше, колись з ними говорила, то казали що в них менший тариф.

8. Натуля

Натуля Well-Known Member

три дні назад, 20-го числа поставили нам безкоштовно газовий лічильник. Я просто в шоці з нього. На двох прописаних в квартирі ,в квитанції стоїть ліміт 47 кубів в місяць. За три дні в нас накручено вже майже 10 кубів і це при тому, що користуємось лише колонкою. Кума має дві газові пічки в квартирі які топить двічі на день, плюс щодня купаються і в неї використовується трохи більше ніж 50 кубів на місяць. Майстер, який пломбу ставив, з єхидством "ну стара колонка як стара Волга, 20 літрів бензину бере...", а сусіди мають нову колонку і їм теж вже накрутило. Таке враження, що то лічильники вже підкручені якісь:girl_cray:

9. Mary

Mary Active Member

В нас теж за 3 дні майже 7 кубів. Користуємося колонкою і плиткою. Лічильник новий, навіть не знаю чому такий розхід великий.

10. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

не знаю, чи це можна застосувати до газового, але розказували мені про нові (мембранні??) лічильники на світло. так от, вони світло "крутять" постійно, тобто якщо холодильник включений в резетку, але не працює - то він аж такий чутливий, що і це рахує, а на мою думку, просто дуже класно "зроблений". за місяць в знайомих оплата виросла в 2,5рази з новим лічильником при такому ж користуванні електроприладами.

11. Donata

Donata Active Member

Якщо прилади виключені, але вилка запхана в розетку - то вони все ж споживають електроенергію. Вже не пам"ятаю де точно, але давно на одном амер. ресурсі читала рекомендаціїї по зменшенню споживання енергії, по першим пунктом було вимикати все з розеток, економія до 100кВ в рік, в залежності від кількості пасивно включеної техніки.
    Тому цілком, що мембранний лічильник показує реальне споживання
    ось тут стаття з таблицею витрат в режимі очікування

12. terezka

terezka котяка-вишивака

з точки зору не лише економії, а й безпеки це цілком правильно, вимикати все з розеток, коли тим не користуєшся (але холодильник не вимкнеш)

13. Donata

Donata Active Member

Мій батько, завше, виходячи з хати повторював нам 3 слова: газ, вода, електрика, щоб не забути все перевірити та вимкнути. Я в себе, на жаль, не можу організувати все вимикати з розеток, бо до деяких доступ утруднений, тому холодильник та духовка - постійно в мережі. Але якщо їдемо надовго - то відсувається і виключається, і більше з т.з. безпеки, а не економії.

14. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Дівчата, потрібна порада. Живу на зйомній квартирі. І момент зі світлом якось випустили з виду спочатку. Коротше, можна якось дізнатися по яких показниках і яку суму востаннє платили за світло?
    Хазяйка каже, що як ми заселялися світло було навіть переплачене. А потім, через три місяці нам прийшло 800 грн!!! Дзвонили, ходили на Шевченка з показниками - сказали, що прийдуь і зроблять акт обстеження і перерахують все. Але йдуть ось уже три місяці, періодично дзвоню їм і знову обіцяють прийти. Але і сума не змінюється - ні в менший ні в більший бік....

15. Donata

Donata Active Member

на сайті Львівобленерго є розділ гарячі телефони, дзвоните по них, є можливість взнати попередні покази лічильника та проплати.

---------- Додано в 21:02 ---------- Попередній допис був написаний в 21:00 ----------

пообіцяйте скаргу написати в міську раду, начальнику і напишіть, на ім"я начальника того відділу офіц. листа, зареєструйте в секретаря, зарухаються швидше.

16. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Таки треба, бо, бачу, без толку дзвонити...так і дійсно на тисячу гривень набіжить.... Шкода, скандалити не вмію.))
    Доната, за ссилку дякую, наберу їх завтра ще.

17. kineret

kineret Вірю в диво...

Вирішила я ставити тепловий лічильник. Надіюсь, що це буде вигідно. Дівчатка, хто має це "чудо техніки :girl_haha:", поділіться, будь ласка, в ПП чи в карму, де ви його замовляли. Можливо є контори, яких варто остерігатися? Натрапила на досить хорошу пропозицію, але не знаю чи варто тут економити чи краще не ризикувати.

18. Tikaba

Tikaba New Member

А у нас вдома світло жахливе (живемо у власному будинку). Напруга скаче, як шалена, фази вибиває. У людей горить побутова техніка. Треба ставити новий трансформатор. Написали ми із сусідами перед новим роком колективну заяву, через місяць по святах приїхали майстри і до сих пір ремонтують( Ну от за, що їм платити 150 грн. в місяць. Світить, як псові в зубах, пилесос не тягне, мікрохвильова піч не гріє. Ще й у зв'язку з ремонтними роботами, кожен день відключають світло на 2 - 5 годин

19. simona

simona Well-Known Member

скажіть будь-ласка таке, замітила, що будинки , які відносяться до ЖЕКу мають в підїзді замінені вікна на пластик. Якщо хтось щось знає по даному питанню можете поділитись?

20. analastanka

analastanka тень на стене

Далеко не всі