Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

1. Kasia

Kasia Well-Known Member

@Leditanya, це типу з будинковим лічильником? цікаво))

2. Siania

Siania Love Life

Ну це ж залежить від сусідів. Є такі люди що воду економлять, гріють щоб посуд помити, та й самим. А є господиньки що заробляють готуючи, і газова плитка в них не виключається... Але то дурна система той спільний лічильник, просто нема слів хто до такого додумався...

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  3. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

@Kasia так, в нас з січня рахують по будинковому лічильнику.

4. porIra

porIra Well-Known Member

А у нас сьогодні весь день не було світла. з 10:00 до 17:00 . :girl_sad:
    Планові ремонтні роботи. І про них, виявляється, попереджають за 10 днів (на сайті Львівобленерго).
    Львівобленерго Планові відключення тут можна глянути коли таке "щастя" буде на вашій вулиці, якщо буде.

• Інформативно Інформативно x 1
  5. Cybulynka

Cybulynka Well-Known Member

А є тут ще хтось, кому прийшли космічно-неймовірні рахунки за ЦО? Мені за лютий прийшла квитанція в 3300 з чимось грн (51 м.кв., будинковий теплолічильник). До порівняння - за січень було 1400. На щастя, "турботливе" Теплоенерго потім (після звернень правління кооперативу) почепило на всіх під"їздах оголошення про те, що нарахування було проведене некоректно через технічну помилку і суми будуть відкоректовані в березні. Цікавить, чи є це явище масовим, чи винятковим.

6. Siania

Siania Love Life

Щойно глянула в приваті і жахнулась! 3500! Не бачила в нас такого оголошення.

7. MakarOnka

MakarOnka хлопчача мама :)

В мене прийшло 1200 грн, проти січневих 1650 за 48 метрів, т ак що напевно не у всіх квитанціях помилки.

Надіслано від мого ASUS_Z00VD, використовуючи Tapatalk

8. flame

flame невгамовний експериментатор

ооооо, мені мама сьогодні влаштувала істерику. Квартири в нас певно однакові, принаймні по площі точно. Вона має субсидію, але там по 0 все. По всіх рахунках: за своє, мамине і село, я маю оплатити майже 8000. Вбите мене, щоб не мучилась.

• Співчуваю Співчуваю x 4
    • Подобається Подобається x 1
  9. Cybulynka

Cybulynka Well-Known Member

@Siania в нас воно з"явилося після того, як правління кооперативу почало дзвонити і з"ясовувати. Так що пишіть скарги і вимагайте перерахунку.

10. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

О чудо, не пройшло і дня після того як я другий раз задзвонила на гарячу лінію і вже їдуть міняти лічильник))
    І нашо мені того було

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Kasia

Kasia Well-Known Member

@Leditanya, я рано тішилась:) навіть не 160. А таки 190, знову в мене 29 кубів

12. Leditanya

@Kasia прикро (((( Справді, дуже багато.
    Ось так в нас виглядають показники споживання в динаміці. Навіть менше ніж, по нормах.
    Але, як воно надалі буде важко сказати.
    .jpg

13. Leditanya

З 1 квітня мають ввести абонплату за користування газом. Але толком нічого не можу знайти. Наразі абонплата закладена в тариф. От цікаво чи зменшиться ціна газу?

14. kristas

kristas Well-Known Member

У Львові дорожчає оплата за воду Читайте більше тут: У Львові дорожчає оплата за воду
    Львів’яни будуть платити за водопостачання на 26% більше. Вартість послуг для мешканців багатоквартирних будинків буде становити 13,37 грн, для приватних будинків – 11,77 грн.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначається, 22 березня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила проекти тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) для 24 ліцензіатів НКРЕКП, в тому числі для ЛМКП «Львівводоканал».

«Перегляд тарифів на послуги водопостачання та водовідведення для водоканалів України зумовлені передусім зміною обсягів реалізації, зростанням витрат на оплату електроенергії, витрат на оплату праці, зростанням цін на матеріали, збільшенням ставок податків та зборів.

Відповідно до запропонованого проекту мешканці і абоненти міста Львова будуть сплачувати на 26% більше за послуги, які надає наше підприємство. Вартість послуг для мешканців багатоквартирних будинків буде становити 13 гривень і 37 копійок – це разом за водопостачання і водовідведення з врахуванням ПДВ. А для абонентів приватного сектору тариф становитиме 11 гривень, 77 копійки», – зазначають у Львівводоканалі.

Як зазначається, до чинників, в першу чергу вплинули на зміну тарифів Львівводоканалу, відноситься те, що змінились обсяги реалізації, що враховані в діючих тарифах; зросли витрати на оплату праці; збільшились заплановані витрати на оплату електричної енергії.

Зауважимо, станом на сьогодні тариф за водопостачання і водовідведення для мешканців багатоповерхівок становить 10,49 грн, для приватних будинків – 9,48 грн.

Нові тарифи будуть уведені у дію з часу їх офіційної публікації в газеті «Урядовий кур’єр». Читайте більше тут: У Львові дорожчає оплата за воду

15. Hermi

Hermi Well-Known Member

ви жартуєте?! в нашій країні не можливо щоб газ подешевшав! (п.с. то сарказм, бо реально трафляють ті нововедення і здирництво)
    В моєї мами вже істерика...
    Знайшла ось таку статтю і якщо чесно трішки прифігіла В Україні запровадили щомісячну абонплату за газ
    Моєї вищої технічної освіти не вистачає щоб то все зрозуміти...що за чудо одиниця виміру кубометр на годину, кіловат на годину ще ясно, а кубометр?
    Ну якщо так грубо оцінити, то воно вийде на тих 7 грн що ми зараз платимо (а може і більше, я просто не розумію деяких одиниць вимірювань).
    Але мене хвилює інше, там ще має бути якийсь обов'язковий платіж "за підключення" до системи, чи що за звір, ніхто такого не чув? Мама десь по новинах почула краєм вуха, а я ніде в неті на то натрапити не можу.
    +ще читала статтю що тепер в квитанціях буде графа "спожита енергія", тобто скільки кубів газу спалили і скільки енергії з того отримали...то все класно, але мені цікавить інше, яким чином то все буде оцінюватись? Середньопотолочні показники?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. famenlviv

famenlviv Well-Known Member

А от ті суми, що показують в приваті. Як довго вони там мають висіти, якщо оплачувалося не з мого рахунку, а з іншого, наприклад з терміналу іншими людьми.
    Просто мої квартиранти мені прислали квитанції про оплату, а в мене все одно навіть тиждень після того висить борг.

17. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

То що висить, то точно, а от скільки часу, щось не зауважила, теж цікаво, треба проконтролювати.

18. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

@famenlviv в мене одного разу висів майже 3тижні, аж поки не почала оплочувати наступний місяць і побачила. Подзвонила. З годину все було "проведено".. Це за світло. А звикло квитанції "висять" від 1 до 3днів.

19. Milena

Milena Member

Дуже прошу, скажіть, в кого є офіційне електро опалення? важко самостійно ті всі документи зібрати? якщо робили не самі, то ск. то коштувало?
    І, може, хто дасть контакт того, хто це все зробить за гроші "під ключ":)

20. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Що то за абонплата за газ з 1 квітня? Типу стала сума, я так зрозуміла як з телефоном: користаєш-ні, а платиш за точку. Ну от совсім подуріли там. Чому люди то терплять, доки?

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 2