Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

1. Siania

Siania Love Life

2. Insolence

Insolence Living The Dream

Не знаю як газ, але у нас з водою так, то все рахують на 1 особу.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. kristas

kristas Well-Known Member

Дівчата, а у вас тариф на утримання будинку постійно сталий? А то я щось сьогодні придивилась, що від жовтня місяця він отак помаленько піднявся практично на +10 грн за місця, за рахунок вивезення сміття. То так має бути?

4. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Дівоньки, мо щось порадите...у нас в будинку щось не так з лічильником на електрику, він або зовсім не крутиться, або крутиться дууууже повільно. Місяць тому чоловік повідомив про це відповідні служби, написав заяву і тишина. Ніхто не телефонує і не їде до нас. Їхати ще раз аж до району чоловік не дуже хоче, телефон не відповідає там. Щоб потім проблем не мали, переживаю

5. porIra

porIra Well-Known Member

Я думаю, що по телефону можна про себе нагадати :)
    До нас їхали РІК :) і це Львів. За весь цей період рахунки виставляли по середньому показнику за останні 12 місяців. Але так як це сталося майже під осінь, то ми не наполягали, і відповідно в опалювальний сезон більше обігрівали електрикою, економлячи газ. Через рік приїхали, все полагодили.

6. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Дзвонила на гарячу лінію, обіцяють завтра приїхати:)

7. porIra

porIra Well-Known Member

Ще до теми лічильників, може комусь буде корисно.
    В чоловікових батьків провели планову заміну лічильника. Поставили старіший ніж зняли. Попрацював той лічильник день, і батьки помітили що надто багато електрики використали. Тоді чоловік повністю відключив усі електроприлади, включив одну лампочку звичайну, не економку, і методом нескладних розрахунків вирахував, що похибка 100%. Тобто накручує удвічі більше ніж спожито. Думаєте там ніхто про це незнає? Ніколи не повірю. Чоловік поїхав і пояснив їм там все популярно. Через день приїхав знов той самий електрик, мовчки замінив лічильник. Чоловік зразу попередив, що перевірятиме при ньому.

• Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  8. aknytsU

aknytsU волошкова...)

За 2,5 роки тариф виріс на 48 грн. за 1-кімнатну квартиру.

9. lesja.f

lesja.f Well-Known Member

у нас так було-дууууже повільно крутив лічильник напевне років5-7. і дзвонили, і заяву писали - ніц не діяло, платили тоді на місяць 1-3грн. Потім помінялося начальство і нам поміняли лічильник. Ніякого штрафу - ніхто нічого не вимагав.

• Подобається Подобається x 2
  10. kristas

Я це розумію. Ну от зараз повідовляють, що з 1 квітня буде підняття тарифу на утримання будинку на 40-50%. Є етап підняття, так, а я про те, що кодного пісяця, отак незамітно по пару гривень докидають. Т

11. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

По пару гривень взимку в нас завжди було. Світловий день коротший, в коридорах світло горить довше от і набігало. Але якщо не з'являлося нових якихось підвищень, то з квітня- травня знов на тих пару гривень менше ставало.

12. kristas

Може й так, але згідно квитанцій, та різниця за рахунок вивозу сміття.

13. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

@kristas, в нас таки за світло ( освітлення місць загального користування чи щось таке)

14. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Напишу про наш будинковий лічильник на газ. Отже, цього місяця на 3 осіб нам нарахували менше 10 кубів. По нормах було б 13,2 кубів. Тобто виходить менше ніж по нормах. До оплати 66 грн.
    @Kasia як у вас? Знову так багато, як за січень?
    --- дописи об"єднано, 14 Березень 2017 ---
    @kristas в нас теж підвищили тариф. Навіть оголошення жек написав, що через збільшення мінімальної з/п мусять підняти тариф. А за вивіз сміття треба глянути в квитанцію.

Останнє редагування: 15 Березень 2017
  15. kristas

Ну тариф так, я про то і кажу, що зраз офіційно повідовляють про підняття тарифу. А оті такі коливання (в більшу сторону) щомісяця, мені цікаво чи то нормальна практика?

16. vakyolka

vakyolka Well-Known Member

Тариф змінний(( Нажаль з березня місяця наприклад на сихові змінилася фірма по вивозу сміття(наразі це найдорожчий перевізник) = з березня підросла ціна за світло, відповідно, підросте і квартплата, через освітлення МЗК. Також весною проводиться дератизація... Піднялась мінімалка=більша ціна за прибирання.. В нас тариф змінюється що місяця, в мжах 3-3,20 за м.кв.

17. Kasia

Kasia Well-Known Member

ще не бачила квитанціїї але по сумі бачу у приват 24 - на 20 грн менше(. тобто грн 170.

18. Leditanya

@Kasia хм... все одно багато у вас виходить.

19. Kasia

Kasia Well-Known Member

@Leditanya та однозначно. по нормах я платила 90 грн. а тепер переплачую постійно.

20. Leditanya

@Kasia у нас теж по нормах раніше виходило 90 грн, а за лютий 66 грн. Що приємно мене здивувало.