Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

1. Altera

Altera зачарована птуха

100%
    фізика-с, ніде від того не дінешся.
    ясно, а в нас чавунні батареї і старий ще котел, перероблений з вугільного - і від електрики не залежимо, і тепло вимкненим довго тримає. Ще й розводка зроблена давно якимсь старим супермайстром - всі дивуються, що в нас так тепло і так мало кубів йде

тому мій досвід малоцінний:)

2. dyzain

dyzain Well-Known Member

А поясніть мені за ту обов'язкову суму платежу по субсидії. На рахунках завжди переплата, бо не використовуємо багато газу. То треба платити обов'язковий платіж чи ні ? Але переплата ще більша стане.

3. Hermi

Hermi Well-Known Member

все залежить від теплоізоляції. В мене в хаті опалення має бути постійно включене, якщо все виключити, за ніч дубар конкретний), а от маємо літню кухню - там достатньо зварити борщ з холодцем і все - півдня тепло (там опалення взагалі немає). А все чому - та будівля побудована з австрійської цегли (читати доісторичної), +з трьох сторін є прибудови, + горище завелене сіном

4. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

@Altera це залежить і від того, як збудований будинок(матеріал/технологія/місцевість та й як спроектовано). І за старого типу опалення також не у всіх воно збиткове, знаю багато випадків, як у Вас.

Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk

5. Altera

Altera зачарована птуха

не плачу вже рік:)
    ні копійки
    на рахунку - переплата (на сайті дивлюсь), суму на ті куби, що нарахували нам по субсидії, ми не спалили б, навіть якби цілодобово і круглорічно котел не вимикали.
    Поки що все нормально:)

6. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Регулятор тепла підлога має, теж на мінімум скручено, будинок не отеплений, вітри постійно, бо навпроти поля, тай з боків сусіди через ділянку. Вихід на верх не вдасться закрити ніяк, неба до чого ту фанеру обперти(
    Короч сьогодні спробую вимкнути на ніч

7. NataliaFed

Там чорним по білому пише "Обов'язковий платіж по субсидії". Якщо не платити того платежу(який аж ніяк не є великий в порівнянні ), то тоді, виходить, що газ геть дармовий? Таке в принципі можливо? В нас є конкретні випадки, коли не платили і мали "переплату", а після перерахунку і виставленого рахунку від кантори, плакали, як так. Якщо комусь пощастило, то пощастило але питання - Як так газ держава може давати геть задарма?

8. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

Загалом рахується, що тепла підлога "бере " більше кубів, ну бо прогрівається добрячий шар, але вона ж і повільніше вистигає. В нас будинок великий, підтримуємо приблизно 18-20градусів, мін опалюємо 2 кімнати, бо там рідко буваємо, решту опалюємо, бо нас хоч і мало, но ми в тєльняшках...тобто ми , як бактерії , є всюди! сходова на 2пов теж відкрита, тому коли проектували опалення, я наголошувала майстру, що ---хол має бути теплий!! Він запевняв, що буде. Не збрехав. На усіх батареях є терморегулятори, ще окремо є на "гребінках" , ну і котел можна порегулювати. Але! ми передбачили альтернативні джерела опалення - твердопаливний котел+буфер+можливість встановлення сонячного колектора( я колись то писала в темі про будинки). ну і утеплення, це теж фізика.
    Тому в попередні , тепліші , місяці йшло 200кубів. цього думаю 400 піде, але у нас і площа, і висота кімнат - 2.75 і 3.05м... це теж фізика. Субсидії не маємо, а от тих 200кубів по 3.6 нам таки добряче бракує....

• Подобається Подобається x 1
  9. Hermi

Hermi Well-Known Member

можливо, якщо у Вас є значна переплата. Тобто Ви раніше заплатили забагато, а зараз держава повертає те що ви заплатили раніше.

10. Lonely

Lonely Мрії збуваються ;)

535 грн за 32 кв.м.

11. olerusya

olerusya sweet candy ;)

оце найголовніша ваша проблема - поки не утеплите, тепло ніколи не буде, ще й цвісти стіни/відкоси можуть почати від перепаду температур, плюс за газ шалені рахунки. а ви, перш ніж вселятись, не думали як будете опалювати хату і то все оплачувати?:girl_wink:

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. Altera

Altera зачарована птуха

я взагалі не дуже розумію, що держава мала на увазі, замутивши цю темну справу:) (з субсидіями)
    Але от дивіться - навіть не сплативши ні копійки, на літо в мене було більше 6000 переплати. І держава то всьо файненько забрала, правда ж? А якби я ще щомісяця 1300 доплачувала, як мені було нараховано? То скільки б державі тоді дісталося? І нахіба тоді мені таке щастя?
    Я не спалюю тих кубів, що мені нараховано. Відповідно й не плачу обов"язковий платіж. Так, поки що - геть задарма. А там видно буде. В усякому разі - віднести свої гроші завжди встигну, а от видерти їх з лап олігархів значно складніше.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

щось не розумію Вашого питання і з якою метою воно)))
    Не йдеться про те, що як платити, якщо нема можливості, а як зекономити, щоб не платити таку суму.

14. NataliaFed

Ви знаєте людей, котрі раніше(коли це цікаво:))) оплачували величеееезними авансами комунальні?.Я таких не знаю але знаю , котрі мають тисячі переплати і не зважаючи, платять щомісячну плату. Я маю субсидію віднедавна і якась переплата там є(звідки?я оплачую по факту завжди), то їхні розрахунки якісь. Я на неї не зважаю, бо для чогось вказано обов'язковий платіж.

15. olerusya

olerusya sweet candy ;)

просто пряме питання, зважаючи на ваші роздуми і в цій темі:girl_yes2: чи уявляли собі як то все буде?
    бо 1) ви вселились в неутеплений великий будинок
    2) мало приписаного люду щоб отримати нормальну субсидію
    3) газ шалено дорогий..
    отже, моя конкретна порада як зарадити в цій ситуації - прописувати дітей щоб отримати більшу субсидію, і терміново(ну але вже мабуть до наступної зими:girl_smile:) вкладати гроші в утеплення будинку.

16. Altera

Altera зачарована птуха

ключове слово - "для чогось"
    звісно, для того, щоб платили:)

17. Demetra

Demetra Well-Known Member

530 грн. однокімнатна квартира в малосімейці.

18. NataliaFed

Власне, тому і забрали то все. І , звичайно, ж ті субсидії тому пороздавали так щедро. А народ на радощах типу наекономив і ще хотів , щоб крім субсидій, держава їм була винна сто літ. Кумедно

19. Hermi

Hermi Well-Known Member

знаю, нам от наприклад випадково космічні суми нараховували (щось там в їхній базі збилось і нам приходили рахунки наших однофамільців), треба було оплачувати, бо пару раз приходили відключати газ, в нашій країні ж нічого не можуть перевірити за півдня. І то не один раз ми розборки влаштовували в газовій дільниці. Грошей ніхто не поверне, треба спожити той весь газ, за який оплатили. Життя навчило, що самим треба вести облік про фактично спожитий газ і фактично оплачений, протягом 5 років в нас назбиралась ота передплата, просто треба вести облік за що платите і будете знати звідки воно береться (повірте, на одні квитанції розраховувати також не варіант, особливо коли контролер не дуже совісний). Особисто в моєму випадку передплата назбиралась ще десь з 2012 року, бо ктролер дописував куби.

20. NataliaFed

@Hermi я сама контролюю свої лічильники і ,як вже писала, оплачую все по факту. У вас сталось непорозуміння- це вийняток(ну, трохи) але більшість і не вникає аби халява(також спірне питання, за чий рахунок та халява?). Ой, трудно і не тільки з вини держави, нажаль.

• Подобається Подобається x 1