Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

1. Arapeta

Arapeta Well-Known Member

Стрийська - район Стрийського парку сьогодні включили батареї.

2. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

В нас вчора опалення виключили, а на день сьогодні виключили.

3. Sluhachka

Sluhachka Well-Known Member

в мене також на газ була переплата, і також зняли 5 тис. за те що не використали! нічого платити не треба, просто шкода, бо розраховували що зимою будемо платити ними! але так більше ні на шо не повпливало! от єдине що цікаво чи правда те що якщо не використовуєш субсидію то тобі її заберуть....

Надіслано від мого SM-T561, використовуючи Tapatalk

4. Gajka

Gajka Well-Known Member

я думаю цієі зими просто будуть давати менше кубів

5. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

І дуже добре, якщо будуть давати менше кубів.
    Адже багато хто навіть тут пишуть, що мали переплату, отже цілком нормально можна прожити зиму і при меншій кількості кубів.
    Все ж варто пам"ятати, що субсидії - це кошти платників податків.

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  6. mumija

mumija Member

дівчата, хто платить за опалення і гарячу воду через ізіпей? вони що тепер теж комісію нараховують 1грн? може ще є сайти, де безкоштовно це можна оплатити? може через приват24? за всі решту компослуги у мене автоматом через приватбанк само знімає гроші.

7. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

в нас ще досі не включили опалення(((
    мало того, що дубак неймовірний, то щей вчора світла чотири години не було, а в нас лише електричні плити - газу немає(( хвора дитина дві години мені нила, що хоче гарячий чай та кашу.. Хоч іти було на вулицю багаття розпалювати.. Зла я вчора була капець!

8. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Нам прийшла квитанція за газ. 1900 грн. Маємо субсидію, точніше мама. Поясніть щось, бо чогось не розумію. Як ми могли напалити на таку суму лише колонкою і плита. Користуємось як завжди, а тут такий рахунок. То капець.

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

9. iragonzales

iragonzales В декреті

ану, дивіться рахунок, там є субсидія?....
    Я не знаю чи у всіх районах, але в Шевченківському, через рік багатьом не перерахували субсидію. "Комп'ютер завіс".... В мене теж, треба іти до них з паспортом і ідентифікаційним всіх, хто прописаний.

10. galjynja

galjynja Well-Known Member

В мене теж,Франківський р-н,субсидію не перерахували,в понеділок збираюсь до них,дякую що сказали, що треба паспорти всіх,а звідки така інф.?

11. iragonzales

iragonzales В декреті

з власного досвіду, з того що коли стояла 2 години в черзі до інформатора, таких як я було пів черги....
    п.с.і ідентифікаційні номери...

• Інформативно Інформативно x 1
  12. Diana

Diana мрійниця

поясніть чайнику субсидії ніколи не робила, бо всі квитанції спочатку потрібно було мені із власника квартири( чоловіка) переоформити на себе, бо він тут не прописаний. Який перший крок субсидії, ту декларацію можна заповнити в електронному вигляді і кидись їм відправити? після переоформлення платника. Також питання чи можна супсидію зробити тільки на газ? чи це все йде разом?

13. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

Квитанція і рахунок має бути на особу, яка є прописана чи власник квартири. Там є нюанси для тих, хто знімає житло чи живе за іншою адресою, але я їх не знаю.
    Можете заповнити в електронному варіанті.
    Але я йшла до них - вони підказали, як заповнити, тоді заповнила і залишила. Десь аж за місяць - два нарахували ту субсидію. Комусь, правда, швидше було.

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

14. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

Можна в тій графі лише дані по газу вказати, а за світло -ні. Правда, за світло там мала субсидія - в районі 30-40 грн у мене.

15. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

У нас цей місяць всі рахунки (і гаряча вода, і газ, світло не знаю) прийшли з мінусовими цифрами в графі "субсидія", тобто виглядало так:
    нараховано 300,
    субсидія -70
    до оплати 370.
    Що то значить? Бо субсидії робив власник квартири, він не у Львові живе. То треба знову йому якісь документи подавати? Ну і там загалом якийсь дурдом з тими субсидіями - щомісяця різні цифри були, я не дуже слідкую бо там невелика знижка виходила, але і тих 70-200 грн в кожному рахунку непогано було.

16. Diana

Diana мрійниця

так я прописана
    то куди

17. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Я теж зараз у пошуках інфи. Всі квитанції на чоловіка, але казали мені, що я теж маю право подати на субсидію і заяву писати від себе.
    --- дописи об"єднано, 16 Жовтень 2016 ---
    Дівчата, наскільки ефективно відправляти рекомендованим листом заяву та декларацію?
    І ще в мене питання. Якщо подати в жовтні, то за яким період вони будуть брати дохід. На 2015 рік, так?
    Сусідка казала, що в нашому Шевченківському соц. захисту просили принести довідку по склад сім'ї. Начебто це пришвидшить процес розгляду. Бо дуже довго вони чекають відповідь на електронні запити.

18. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

У відділ Соцзахисту вашого району міста. Або в районний, якщо це в селі. Ще в неті є гаряча лінія з питань надання субсидій, то вони можуть проконсультувати конкретніше.

• Подобається Подобається x 1
  19. Melian

Melian Well-Known Member

Дійсно, дохід треба вказувати за 2015 рік ваш і всіх прописаних осіб. На рахунок надсилання декларації листом є різні випадки - комусь швидше нараховують субсидію, комусь пізніше. Коли я подавала, в черзі жіночка розказувала, що минулого року вона самостійно заносила декларацію в соцзахист, то їй субсидію нарахували через 2 міс, а її сусідка в той же день відправила декларацію листом, то їй нарахування субсидії були вже наступного місяця. Я, наприклад, подавала в серпні, то мені зараз прийшли квитанції з врахуванням субсидії. Тут не вгадаєш. Якщо ви 100%впевнені що правильно все заповнили і не хочете чекати в чергах в соц захисті, то може варіант надсилання листом вам більш підійде.
    @Akina в моєї подруги таке було цього місяця. Потрібно власнику або комусь з приписаних на цій квартирі осіб зі своїм паспортом підійти в соцзахист і перевірити нарахування субсидії. В них бувають збої в роботі системи і внаслідок цього не правильно нараховується або взагалі не нараховується субсидія. Необхідно обовязково звернутись щоб вони все виправили і все буде ок:)

Надіслано від мого LG-D410, використовуючи Tapatalk

• Інформативно Інформативно x 2
  20. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Я відправляла минулого року рекомендованим, бо з двома дітьми зовсім не випадало ходити в соц і вичікувати там. За два тижні передзвонила туди, щоб проконтролювати чи отримали і чи розглядають. Субсидії дали в грудні.

• Інформативно Інформативно x 1