Кому маленького улюбленця? (віддам/візьму)

Тема у розділі 'Оголошення', створена користувачем levandivka, 14 Березень 2008.

1. levandivka

levandivka З яйцями...

Тема для безкоштовних запитів/пропозицій, а не зоомагазину.
    Все спілкування через пп.
    Публікувати номери мобільних телефонів, адреси електронних скриньок заборонено
    Про втрату актуальності повідомляйте скаргою на допис. Повідомлення стане закресленним

Останнє редагування модератором: 16 Вересень 2014
  2. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Відповідь: Кому маленького улюбленця? (продам, віддам, куплю, візьму)

Малисьмо пса - француза, який:
    багато пукав,
    ліз цьоматися,
    боявся сам спати а як спав то хропів як старий паровоз.
    вечеряв їно з кимось.
    Як народилась мала то спав під колискою а гуляв виключно з візком, як його не брали то ображався.
    Нігті обрізалисьмо в ветеринари, бо він нам не давав.
    Після гульок по болоту треба було його мити, бо був низенький.
    По сходах не ходив і як не працював ліфт, то ми його носилисьмо.
    І ще приймав таблетки бо мав проблеми зі шлунком.
    Пасля того всього я думаю, що до шиншили вже готова:girl_smile::girl_smile::girl_smile:

• Подобається Подобається x 13
  3. Halina

Halina Well-Known Member

Є в цьому великий плюс він знав місце куди ходити в туалет. Він виявляв емоції, які перевищували всі ті хлопоти.
    Шиншила залишає катишки скрізь. Ви мусити її з клітки випускати гуляти по хаті. Поводитись дуже обережно, щоб не злякати. Гуляти з 18 вечора і до 21 до 22, для того щоб в ночі вона спала. Постійно їй все розповідати. Бо в іншому випадку це буде дика тваринка в кліточці.

• Подобається Подобається x 3
  4. Jane

Jane вєчно в бєгах...

Особисто в мене є шиншили, тому можу розказати що й до чого.
    Якщо Вашій дитині 4 рочки - я би не купувала для неї шиншилу, краще би взяла морську свинку або кролика. Чому? Бо шиншилу не потягаєш по руках більше 5 хв, це дуже свободолюбиві тваринки. За ними цікаво спостерігати, дуже приємно потримати на руках, порозмовляти, подивитися як вони бігають, але на руках вони не сидять довго, більше люблять бігати по підлозі або клітці. Крім того, якщо хватати шиншилу на руки, якщо вона того не хоче - дуже часто вона скидує частинку шерсті з себе (рефлекс, щоби втекти від хижака), тому спілкування з маленькими дітьми часто призводить до того, що через деякий час тваринка лишається без більшості шерсті.
    Щодо жертвування обоями, носочками тощо: це правда, обої та дрібні речики - це для шиншили насправді велика радість погризти, ще й зі шкодним виразом на мордочці, але більшість шиншиловодів, з якими я спілкуюсь, по хаті тварин не пускають, обмежуючись гулянням на руках або іноді на дивані. Поясню чому: крім "підгризання" обоїв та іншого (особливо електричних шнурів!!!), шиншили також мають занадто багато енергії, що виливається у те, що вони можуть високо застрибнути, щось зкинути, переміщаються дуже швидко, можуть влізти в найменшу дірочку і дістати звідтам її буде дуже важко. Рідко які шиншили вертаються до клітки самі або за проханням господаря йдуть до нього, в основному їх доводиться виловлювати, що дуже важко, або заманювати на купалку. Тому шиншил по хаті ми не вигулюємо)) Для того є велика клітка-вітрина (десь розміром 100*50*50, може й більше), де вони скачуть вдосталь, і бігове колесо теж для того щоби вибігались.
    Щодо клітки та аксесуарів: клітку треба дійсно мати велику, мінімум 70-80 см догори, декілька полочок у висоту, щоби шиншила мала можливість стрибати, хатинку, в якій можна сховатися, якщо немає настрою бавитись, і її ж деколи гризти для забави. Корм - треба купувати спеціальний гранулят, давати сушені травки і поменше солодкого (типу родзинок), пити давати фільтровану або з бутилки воду. І давати купатись у спеціальному пісочку, і ні в якому разі не купати у воді.
    Шиншили - дійсно нічні тварини, тому активні вони зранку та ввечері, вдень сплять і не люблять, щоби їх рухали. Вночі - якщо тваринка одна - може скидати в клітці миски, дерев"яшки, гризти та трясти сітку, якщо їй хочеться побавитись; якщо їх декілька - вони скачуть один за другим бавляться. Тому може заважати спати їх голосна метушня.
    Це тваринка для дорослої людини, я би так сказала :) І дуже класна тварина, якщо не брати до уваги їх нічні скакання, купу сміття і дещо специфічний догляд.
    Вони такі приємні, завжди веселі, м"ягенькі та взагалі...

• Подобається Подобається x 11
  5. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Дякую дівчата!!! Я зрозуміла, що це не мій звірьок. Якийсь він з характером:girl_smile: Ми з ним біоритмами не зійдемося, я спати люблю :girl_smile: Куплю свому архарівцю кролика, або трохи зачекаю як підросте заведем пса.

• Подобається Подобається x 4
  6. Cranberry

Cranberry Well-Known Member

Я таки вставлю 5 копійчат. Так як в нас теж кролик.Будьте готові до страшного запаху, бо наробити може будь де. І дуже люблять щось гризти(наш кабелі від комп'ютера).Так само як і шиншила люблять сховатись десь в куточку і довго не вилазити.А так то у всіх тваринок є позитиви і негативи. Негативи з ними майже не помічаються, запам'ятовуються лише позитивчики.

• Подобається Подобається x 2
  7. Натуся

Натуся Well-Known Member

То напевне найкращий варіант!Собака привчає дитину до відповідальності (як і люба тваринка,але собака всеодно краще,кажу як трохи розуміюча людина,бо в самої було 2 хом'ячка,три попугаї,і зараз вже 9 років є киця,років 6-7 акваріум з рибками і десь біля року папуга,і от я на всіх тих звіряток дивлюся,люблю їх,і всеодно хочу собаку,бо від неї любов іде з віддачею.)

8. Halina

Halina Well-Known Member

А моя подруга за місяць часу навчила шиншилку вертатись до кліточки. Але скільки то зусиль пішло і сили волі. Правда у неї не має дітей, тому багато часу вона її приділяє.

А у мене маленький песик! Радості немає меж!

• Подобається Подобається x 2
  9. Jane

Jane вєчно в бєгах...

То також від характеру шиншилки залежить, бо є такі чемні, які добре вчаться, а є дуже шкодні :) але не менш любимі :)

• Подобається Подобається x 1
  10. Diana

Diana мрійниця

Розкажіть про кролика, мала дуже хоче, а у нас 1 кімната, деже смердить? А його купають чи ні? який за ними догляд хто має розкажіть все.

11. Kasia

Kasia Well-Known Member

як на мене запах -дуже їдкий. в знайомих є.

12. La esposa

La esposa Moderator

А особливо неприємний запах для людей, які, так як Ви, лиш час від часу приходять - тоді особливо відчувається, бо незвично. В нас так з котом певний час було.

13. зося

зося Well-Known Member

ВІДДАМ КОШЕНЯТ Є ДВА КОТИКА ПУХНАСТІ ДУЖЕ ГРАЙЛИВІ,ЇМ ПРИБЛИЗНО МІСЯЦЬ, НУ КРАСОТУЛЬКИ:girl_in_love:

14. levandivka

levandivka З яйцями...

На Енерджайзері?

15. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=473284&postcount=93 тут я вже раніше писала про цуциків.
    Лишилася оця мацьопка-фотомодель та шукає хазяйку! Дівчинці десь біля двох місяців. Їсть вже все.
    Грайлива та має добрячий апетит!!!

• Подобається Подобається x 6
  16. Gala

Gala Well-Known Member

Я би взяла таке файнюнє бабці у село,але воно так далеко від мене.....

17. Annjutka

Дуже далеко? Може би ми завезли? Бо шкода малу. Мамашка цицю вже не дає, я як можу підгодовую, але ж це поки що.

18. Gala

Gala Well-Known Member

Від Львова далеченько,Тернопільська обл,м.Чортків:girl_sad:

19. Annjutka

Ого, трохи є...

20. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

А ніхто не продає(віддає) морську свинку маленьку,ну тобто молоденьку,Я б купила.Бо мої хлопці поставили мене перед фактом що хочуть то чудо.
    п.с.як я з тою свинкою вживусь я всіх тих "схожих на гризунів"боюся;(

21. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

У морських свинок є величезна перевага над іншими щурами: відсутність бридкого голого хвоста. Коли я була студенткою, однокурсниця активно роздаровувала білих щуриків - ото було справжнє страхоття з голим рожевим хвостом і червоними очима!
    А так, згадуючи свинку, яка у мене була в далекому дитинстві, більше нічого доброго про неї сказати не можу. На рідкість тупа трапилась: цілими днями заривалася подалі, а ночами вилазила пожувати, і як той камікадзе викидалася з балкону... Два рази я її знаходила і повертала, а на третій її все-таки зжерла собака. Якщо чесно, не дуже я і переживала. :)
    Як на мене, кращої домашньої тваринки, як кіт, нема. Особливо, якщо брати кошеня від чемної мами - і вигулювати не треба, і поговорити можна, і є кому помуркати-потертися! :) /Це я так пишу, бо мені самій першого кота подарували, коли я мала 5 років, а зараз вже моя дитина з рук не спускає нашого "слоника"/

Останнє редагування: 9 Вересень 2009
    • Подобається Подобається x 6