Кольоротип нашої зовнішності (зима-весна-літо-осінь)

Тема у розділі 'Дефіле', створена користувачем Akina, 20 Травень 2015.

1. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

@Akina У мене тут назріло: а чому кольоротип тре визначати без макіяжу, якщо людина, скажімо, щодня робить макіяж (і приблизно однаковий постійно)? Чи не логічно, що кольори одягу будуть вже інакше виглядати з макіажем, а отже визначена "своя" палітра вже не так пасуватиме?

2. Almariel

Almariel Well-Known Member

Якщо я правильно розумію, то макіяж теж має підбиратися під кольоротим.

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  3. Багіра

Багіра Well-Known Member

Хоч не мене питали, але... щоб визначити який макіяж найкраще підходить то варто визначити правдивий кольоротип))) бо насправді навіть профівізажисти одну і ту ж людину малюють то в холодних тонах, то в теплих, і тоналки підбирають різні, часто напр. виходять з того який зараз макіяж в моді, а не що підходить цій людині, тому від макіяжу неварто відштовхуватися...

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Справа в тому що ми не можемо бути впевнені що макіяж підібраний правильно. Може здаватися що добре, і, може воно так і є насправді, але нам потрібен саме "чистий" результат. Тому і волосся фарбоване під час визначення кольоротипу ховають під білу хустку. Макіяж і фарбоване волосся можуть трохи "посунути" кольоротип в той чи інший бік, але найгармонійніші для кожного все одно природні кольори властиві його палітрі. Якщо робити повний макіяж у декілька шарів (при чому бажано тоді замальоваувати і шкіру на руках, шиї і т.д) носити щодня кольорові лінзи і перемалювати волосся то можна "втекти" від природного кольоротипу. але я особисто за простіший шлях - вивчити що дала нам матінка-природа, полюбити, прийняти і використовувати на свою користь. Використовувати "свої" кольори, докладаючи при цьому мінімум зусиль щоб бути крисивою :girl_spruce_up:

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. Wanderlust

Wanderlust Well-Known Member

Все мені здавалося, що я осінь, а почала проходити купу тестів - soft summer виявилося :sad:. А я так люблю осінні кольори. Маю русяве волосся (мишаче), на сонці ивгорає в теплий світлий, шкіра бліда, вени просвічують синім, згораю на сонці, на весну з"являюьтсья веснянки, очі такі добре насичено-коричневі.

6. jassystay

Дівчата, дякую за ваші міркування. Виходить, що дійсно спочатку треба визначитись з кольоротипом, щоб підібрати "правильний" макіаж і (скажімо) колір волосся, а потім переходити до кольорів одягу (це для тих, хто любить макіяж). Хоча, зізнаюсь, мене оце "правильний" макіаж турбує. :) Я ставлюсь до макіяжу, як способу поексперементувати, бути інакшою, бути різною. Десь чула "makeup is fun, don't treat it too serious" (макіяж для розваги, не ставтесь до нього занадто серйозно)...

ПС. А як бути із засмагою? У деяких людей колір шкіри суттєво відрізняється в залежності від пори року. Засмага не посуває кольоротип?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Akina

Засмага насправді у людей різного кольоротипу теж різного кольору (золотиста, оранжева, червонувата, оливкова...) :)

8. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

мені здається що посуває, принаймі я ранньою весною можу носити не свої кольори.

9. preciosa

preciosa Well-Known Member

Колись читала такі різні тести і по зовнішності мені здалось, що я холодне літо... але 100% я не впевнена... По статтях за вашими посиланнями таке виходить, але знаю, що є різні нюанси... треба буде фотку виставити)))

10. jassystay

Так і є.

Ііі? Не посуває чи посуває?

Імхо, мала б посувати.

11. Akina

Засмага не змінює підтон шкіри (одже у напрямі холодний-теплий кольоротип не буде рухатися) - грубо кажучи рожева шкіра вліктку стане коричнево-рожевою, а жовта - коричнево-оранжевою. Але може трохи змінитися у напрямі світлий-холодний, м"який-яскравий.
    А можливо то просто світліші кольори Вашої палітри?
    Ну і іноді якщо дуже сильно загоріти і шкіра стане набагато темнішою, то можливо пробувати кольори сусідніх палітр в сторону підвищення темноти і яскравості, наприклад тепла осінь - пробувати дещо з темної осені, світла весна - тепла весна і т.д. А загалом можна просто брати темніші чи насиченіші кольори з власної палітри, якщо взимку звикли носили молочні блузи, то влітку, нариклад, жовті.
    Кольоротип залишається на все життя. Але, наприклад, дітям і молоді рекомендують носити найнасиченіші барви палітри, а в старості коли всі кольори зовнішності "вицвітають", то і кольори одягу найкращі саме менш насичені, але знову з тої ж таки палітри :) З засмагою щось подібне.

Останнє редагування: 5 Березень 2016
    • Корисно Корисно x 1
  12. Akina

Отаке ще знайша, зелений для всіх кольоротипів:

1. Тепла весна (з додаванням жовтого)
    2. Темна і тепла осінь (оливковий)
    3. Яскрава зима і яскрава весна (чистий яскравий зелений)
    4. М"яке літо
    5. Темна і холодна зима (з додаванням синього)
    6. М"яка осінь
    7. Холодне і світле літо
    8. Світла весна

• Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  13. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

цікаво, але я себе комфортно почуваю майже у всіх кольорах)) Просто є такі, які я не люблю і відповідно не купую майже того кольору речі. Таке буває? Кольоротип так і не визначила, щось я в тому туплю)

14. Jusi

Jusi Ловець емоцій

Комфортно - це одне, а от які Вам личать - це інше :girl_smile:

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  15. Rona

Rona Мама-йожик

Погоджуюсь, мені було досить довгий час комфортно в чорному, лиш він мені не дуже личить

16. KrystynaM

а може бути так, що тобі подобається як ти виглядаєш в тому кольорі, а насправді по кольоротипу, то не твій колір? мені цікаво, бо ця тема нова для мене, завжди вибираю/ вибирала одяг просто, щоб мені подобалося, без ніяких розрахунків)

17. Rona

Rona Мама-йожик

Запросто. То залежить від відчутя смаку, від настрою, від характеру і складу розуму навіть.
    Я би сказала, що люди часто транслюють те, що в них в голові, одягом. Стилем, фасоном, кольором, аксесуарами. Тому є професія іміджмейкер.

18. KrystynaM

от власне, одного дня можу вдягнутися в рвані джинси на роботу і зв"язати "гульку" і мені так буде супер класно, а наступного - хочу каблуків і сукні. І при ому все в різних кольорах. Особливо люблю взуття кольорове, не чорне.

19. Akina

У більшій мірі справа не в кольорах, а в відтінках. У палітрі всіх кольоротипів є всі кольори - "свій" зелений, червоний, сірий...
    Чорний насправді теж є різних відтінків, і це різний чорний, який пасує різним людям :)
    Може бути, можливо Ви просто не бачили як виглядатимете в "своєму" відтінку цього кольору. А коли порівняєте то зрозумієте що раніше насправді було не "добре" а "так собі, може бути" :girl_wink:

• Зе бест! Зе бест! x 1
  20. KrystynaM

можливо, але я все таки більш схильна до настрою в голові:)