Колишній забрав дитину. Як повернути?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Маріка, 4 Серпень 2013.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Колишній забрав дитину. Як повернути?

Ні, питання зовсім не в тому.

Зараз постає питання, що дитина повинна бути в Канаді поки не завершиться оформлення документів на ПМЖ. Потім, вже може сам прилетіти, без тата. То не проблема.

Маріка переживає за інше, що якщо він піде в школу, то тато може дитину не повернути.

Маріка, ви знову панікуєте!!! Прошу то припинити негайно!!! По-перше, брат є братом. Якщо буде офіційний запит з Канадської школи, то директор не має права не відреагувати, бо це тоді кримінал. Зрозумійте. Поки такого нема, такого нема.

Я б вам радила шукати україно-мовного адвоката в Канаді. Мусить хтось таких знати, бо в Торонто того добра навалом. Правда вони дорого коштують, але...

---------- Додано в 15:49 ---------- Попередній допис був написаний в 15:44 ----------

А чоловік знає, що це нелегально в Канаді? Дитину до 12 років, чи може навіть 13 не маєш права самого залишати вдома. Тому, я б це з ним обговорила. Якщо він не хоче загриміти до цюпи, то я б це питання підняла.

---------- Додано в 15:53 ---------- Попередній допис був написаний в 15:49 ----------

Тут не дітей треба відпускати, а просто довіритись Богові і не впадати в крайнощі.

Я вище писала, і щераз напишу - малий мусить бути там два місяці. Мусить. Це факт! Друге, він не може сидіти вдома сам, бо це кримінал. Отже він мусить ходити до школи або мусить мати няню. Одне з двох. Якщо ви не дасьте виписки зі школи, то нехай наймає няню або репетиторів на той час. Ніякого, що дитина сама сидить вдома. Він щось виступає, то зразу говорите, що я подзвоню в відділ опіки дітей в Торонто і ти його взагалі можеш ніколи більше не побачити.

Маріка, якщо чесно, то я не розумію вашої паніки. У вас стільки козирів на руках, а ви панікуєте.

2. Roxie

Roxie Галицька панянка

Ще забула уточнити.. коли я писала про те, що Ви повинні зважити умови проживання хлопчика з Вами, то мала на увазі психологічну атмосферу в сімї, а не лише матеріальні блага.. А то написала, а потім подумала, що можна не так зрозуміти.. Матеріальні дрібнички то далеко не основне..

Ясно, що колишньому на чужині скучно без рідних.. Хочеться сімї, затишку.. Але, якщо він справді хоче блага дитині, то зрозуміє, що ніякі гроші не замінять маминого тепла.. І, цікаво, чи він би так турбувався про свого сина, якби його теперішня жінка була з ним в Канаді і він би мав сімю, рідну душу поряд з собою.. Чи тоді б йому теж хотілось бути татом.. Але то так - думки вголос..

3. Маруся-мама

Так... він б робив це все так само, бо він відчуває, що син його власність. Ну це також, думки вголос.:girl_wink:

4. Roxie

Roxie Галицька панянка

от-от.. в них з цим дуже строго.. теж таке колись чула..

в процесі розмови вже нашукалось достатньо переваг на Вашу користь, а є напевно ще купа таких нюансів, про які ми навіть не здогадуємось.. тому, хороший юрист Вам потрібен - однозначно.. І бажано, щоб Ви могли з ним консультуватись по-телефону, щоб не їздити постійно до Львова..

5. Маруся-мама

В нас також... ДУЖЕ строго. Можна загриміти під фанфари, але наші емігранти дозволяють собі лишати дітей самих вдома. Все до пори до часу.

6. kraplynka

kraplynka реалістка