Колишній забрав дитину. Як повернути?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Маріка, 4 Серпень 2013.

1. Roxie

Roxie Галицька панянка

Відповідь: Колишній забрав дитину. Як повернути?

і на Вашому місці, на майбутнє, я б більше не відпускала дитину без Вас.. Якщо хоче бачити дитину - нехай робить документи на вас обох і оплачує поїздку Вам обом.

2. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

То може хай тато про це думає? Що краще б син був вдома, з мамою, ходив в школу і спілкувався з дітьми?

3. Roxie

Roxie Галицька панянка

я б не вірила..

він не зясував всі юридичні питання, тримає дитину там, сам ходить на роботу.. та й для чого малому прямо вже виробляти документи на ПМЖ? Він справді не зможе того зробити коли підросте і сам захоче переїхати? Навіщо "гнати коней"?

4. Neverland

Neverland Well-Known Member

Мені чомусь так виглядає, що тут іде прихована боротьба за дитину, без врахування інтересів дитини. Маріко, не ображайтесь тільки. Я розумію вас і те, що ви хочете мати дитину коло себе. Ви мама. Але от зараз ви вирішите нехай більше дитини батькові не давати в Канаду. А років за 7 ваша ж дитина може вас зненавидіти за те, що не дали йому можливості бути канадцем. І батько в тому випадку буде найкарщим і безгрішним, бо він хотів кращого, а ви не дали. Не думаю що ви таке майбутнє хочете. Ваша дитина вже доросла і може сама приймати якісь рішення. Нехай зараз це під тиском "подарунків", але всеодно здоровий глузд переможе. Я так розумію, що ви не хочете, щоб син був в Канаді стільки, скільки цього вимагає оформлення пмж. Але з іншої сторони це хороший спосіб подивитися які дійсно наміри в батька: якщо дитина йому не потрібна, йому ця гра швидко наскучить і він поверне вам дитину. А якщо він дійсно хоче кращого для дитини - чому б ні? Він батько і це його дитина так само як і ваша. Від того, що син буде менше часу з вами, він не любитиме вас менше. Але знатиме, що ви дали йому шанс і право вибору, а не підкріплювали безглузду ворожнечу з батьком за "право власності". Я би на вашому місці дала виписку зі школи, але перед тим проконсультувалась з юристами. І була б спокійною. Поговорила з колишнім, що ви дуже переживаєте, що хочете теж бачити дитину, щоб він вам його повернув по домовленості. Повірте, якщо дитину ексу не треба, то він може побавитися в тата рік, максимум півтора роки, але йому то набридне. А коли ви нервуєте і просите то це підкріплює в ньому бажання вам "насолити". Відпустіть ситуацію. Ваша дитина ніде не дінеться, але зараз ви можете зробити фатальну помилку, або не зробити. Вам вирішувати.

5. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

а чоловік дав право вибору? Про що ви говорите? Ніби все так, якщо би то була інша ситуація, але коли дитину обманом забирають, то є ненормально. Такий батько може потім взагалі перестати пускати дитину до мами. Це має бути обдумане рішення, узгоджене двома сторонами про те, як, скільки і на скільки довго то все, а не так-поїхав до тата провідати його і лишився там вже жити, бо так сказав тато, а мамина думка і переживання в одному місці....

6. Маріка

Маріка Well-Known Member

Я не ображаюсь, я і сама вже всі ситуації прокручувала 100 раз в голові.
    Якщо я його зараз не відпущу жити в Канаду, так, він може мені потім то обернути проти мене і при першій нагоді поїде до батька. А я буду погана мама, яка зіпсула йому життя.
    А якщо я відпущу дитину жити там з батьком, то я його теж втрачу. Спілкування через компютер не замінить живого. В нього там зявляться друзі, свої інтереси, за маму йому буде інша жінка. Я втрачу емоційний звязок з дитиною, у нас дедалі менше буде спільних тем для розмови. І коли син підростатиме, то він все менше буде згадувати своє дитинство зі мною, а буде жити тим, що має зараз.
    Я просто не буду мати про що з ним поговорити.
    Мій колишній завів собі коханку коли малому було 2 роки. Я жила в його батьків, повний ігнор з його сторони, коли він приходив з роботи і лягав спати в іншій кімнаті. Постійні придирки його матері зробили моє життя там нестерпним, я взяла дитину і пішла. За деякий час він поїхав в Москву на заробітки, був там майже рік, приїзав з Москви і за пару місяців поїхав у Канаду. Напротязі того часу ми з ним нормально спілкувалися і я мала надію, що ми будемо разом. Через пів року він приїхав з Канади, подав на розвід, тоді я і дізналась, що він 3 роки мене обдурював, ми розлучилися, а через місяць він одружився з коханкою і поїхав знову в Канаду.
    Всі ці 6 років я виховувала дитину сама ( дідо з бабою допомагали), він матеріально трохи помогав, але дитина живе не тільки матеріальним. Мені було дуже важко. І дитині було дуже важко без батька. Як малий зрадів, коли я познайомилась із своїм теперішнім чоловіком. Всім розказував, що то його тато.
    А він влаштовував собі життя як вважав за потрібне і ніхто йому не заважав.
    А тепер коли вже все добре, має роботу, будинок, стабільність йому став потрібний син.
    Я все розумію, що там умови кращі, рівень життя, великі можливості. Але Я НЕ МОЖЕ відпустити дитину. Він моя гордість! Тепер він займає призові місця на конкурсах, закінчив 3 клас з похвальною, гарно танцює, добре грає у футбол. Має багато друзів, всі його хвалять і розказують який він розумний. І я без зайвої скромності скажу, те, що він такий, то моя праця і моє здоровя і мої недоспані ночі.
    Пишу і плачу. Я не можу з ним розлучитися. Я хочу бачити як моя дитина росте, я маю на то право. :sad::sad::sad::sad:

7. kraplynka

kraplynka реалістка

Може я чогось не зрозуміла - якщо він виготовляє документи на ПМЖ для дитини то чому він став не виїзний? І якщо це дійсно передбачено умовами надання ПМЖ для малого, то якось так дивно, що він і цього не знав.
    Малому вже ж 9 років, а в 11-річному віці малий родички з США сам летів (але треба уточняти у авіакомпаній умови таких перевезень).
    Як на мене, то 9 років це ще зовсім не той вік, щоб приймати такі складні рішення усвідомлено. Не дарма ж навіть нашим законодавством передбачено, що при розлученні діти тільки з 14 років мають право самостійно обрати з ким із батьків залишатися.
    Маріко, цілком підтримую дівчат, котрі пишуть, що вам обов'язково треба підшукати компетентного юриста - гадаю з таким рівнем еміграції (зокрема трудової), який в нас зараз є, такі спеціалісти точно є.
    Також згодна з дописами про те, що тут справа не в тім, де теоретично дитині було б краще в матеріальному плані, а в тому, що чоловік порушує всі домовленості, сам приймає рішення, і взагалі під питанням чи має час і можливості (моральні, фізичні) приділяти увагу дитині.

8. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

А де гарантія, що як татові набридне дитина, буде проситись до мами і не буде отримувати за то ляпасів???? Дівчата, через 7 років думаю Маріка його відпустить свідомо, а зараз 9 рочків!!!!!! Потрібен контроль за дитиною...Дійсно, нехай дає гроші і летіть за малим..але спочатку на розмову до юриста...

9. Neverland

Чоловік дійсно міг не знати всіх законів. Мій чоловік теж якось займався подібними штуками і врезультаті вилізли умови, яких ніхто не чекав.
    Чоловік теж батько, і дивним чином теж хоче бачити дитину. Чи то новина?
    А нормально перетягувати дитину, як канат в дві сторони? Я цілком розумію маму, але як на мене, якщо зараз починати війну і забирати дитину собі без права поїхати до батька (а так швидче за все і буде, бо маріка ексу не довіряє) це теж є зле. Бо ніхто не знає, як повернеться життя і що буде про це все думати дитина ра надцять років.

Має, але якщо так вже сталось, чоловік міг не знати всіх умов. Дійсно міг. І він же дає дитині спілкуватися з мамою по скайпу. А не "зник безвісти". Я думаю там все не так плачевно, і якщо не усугубляти то все вирішиться нормально.

10. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

звісно, бо від мами треба ще купу паперчиків. Нехай приїжає на Україну і бере папери, везе туди і без малого. Два місяці без школи то не трагічно, а от відпустити його зара в канадську школу то потім можуть вилізти купа непередбачуваних обставин, за які ну не зараз..ще почекай і син буде на Україні.
    А де був батько всі ті роки, коли спав з коханкою???? вирішував особисті справи і т.д.???
    Чогось я такому тату не довіряю...Маріка, що Ваш теперішній чоловік каже і робить для повернення малого???

11. Neverland

Я вас чудово розумію. Я теж мама. Але скажу одне: дітей треба вміти відпускати. Якщо ви зумієте відпустити, то те, що ваше від вас ніколи не піде. Дитина відчуває мамину любов, і це бздур, що якщо не бачити дитину то дитина буде менше мамина. Просто мені здається, що коли ви відпустите ситуацію, то вона вирішиться для вас якнайкраще. І не схоче дитина зараз їхати в Канаду. Не переживайте.

12. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

А в жодному випадку гарантій нема. Діти, вони такі - може буде ображатись на маму, що відпустила, може буде ображатись за те, що не відпустила. А може скаже дякую за її вибір. Тому наразі мабуть варто робити по совісті, так, як вважаєте правильним.

13. Vittoriya

дитина має бути з мамою, тим більше як тому батькові він тільки нещодавно став потрібен. Ну невже вся суть в тому, де життя краще-в Канаді , чи тут?? Якщо в дитини будуть нормальні відносини з мамою, то він ніколи не буде докоряти їй в тому, що не відпустила в Канаду. А жертвувати своїми відносинами з дитиною заради просто життя дитини десь в кращому світі не знаю, чи варто.... Можна в дорослому віці змінити своє життя, поїхати куди завгодно і встати на ноги. Але якщо втратиться контакт з мамою( маю на увазі духовний), то його вже не повернеш.. А якщо дитина в 9 років поїде жити окремо від мами, то 100% так станеться, скайп то взагалі єрунда. Мама має бути поряд!

---------- Додано в 10:06 ---------- Попередній допис був написаний в 10:05 ----------

в 9 років???? Не перекручуйте поняття. Те, що дитину треба вміти відпустити в дорослому віці, аби та створила свою власну сім'ю і основу для життя-то одне, а тут йдеться мова про малу дитину.

14. Маріка

Маріка Well-Known Member

Він зразу всім виробляє ПМЖ, він в Канаді до цього часу жив з робочою візою.
    Я не проти щоб він літав до батька в Канаду, як би екс виконував всі свої обіцянки і поводився гідно, без обману, але як повірити чоловікові, який забрав дитину і шантажує. Навіть як він зараз його поверне, то де гарантії, що наступного разу, він не схоче його залишити.

15. Vittoriya

не бздур!!! Абсолютно! Звичайно мама не стане чужа, але не буде тої рідності, тої такої потреби в мамі як в другові. Я то знаю добре, люблю свою маму дуже, але те, що її не було зі мною з 11ти років дуже відбилося на наших відносинах, дуже!!!

16. kraplynka

kraplynka реалістка

Йдеться про те, що по-перше у 9-річному віці діти ще не готові до прийняття таких рішень зважено, про що я написала дописом вище. По-друге, враховуючи, що у батька дитини є таке провалля розміром у 6 років у вихованні дитини, чи в змозі він отак "зі старту" стати повноцінним батьком? Не беручи участь у вихованні дитини стільки років - чи знає він її душевні потреби, особливості, тонкощі, підходи? Чи усвідомлює взагалі що означає бути батьком? Може в нього зараз ейфорія від перебування з дитиною, а що буде коли почнеться школа - з дитиною доведеться займатися, може малому щось не вдаватиметься, чи не подобатиметься, захворіє (не дай Бог, звичайно) - що буде тоді, чи зможе він зарадити чи взагалі знатиме як поводитися?

17. Маріка

Маріка Well-Known Member

Знаєте, я думаю для 9 річного хлопця легко стати батьком, Спільні інтереси, рибалка, подарунки, спільно все роблять. З дитиною, яка практично і не знала батьківської любові, для якої батько був нездійсненною мрією, тепер вже в нього нема проблем налагодити спілкування. Я навіть через Скайп відчуваю як малий страється тата слухати і все робить, що той скаже.

18. Shprotka

Shprotka Active Member

Маріко, ваш син при досягненні повноліття може також самостійно подати на ПМЖ, якщо батько, перебуваючи в Канаді, буде згідний та спроможний бути його спонсором. Хай вчить англійську, але в Україні! Не вірте вашому бувшому. Навіть якщо зараз син отримає ПМЖ, він не зможе постійно перебувати на Україні, йому потрібно буде раз чи два в рік відвідувати Канаду. Чоловік не може цього не знати, він вам пудрить мізки. Можливо дитина йому потрібна в Канаді лише для того, щоб з нього на роботі менше податків знімали.

Я не хочу вас лякати, але чоловік вже обмежує волю вашого сина (якщо правда закриває на цілий день в хаті). Це може погано закінчитись, в Канаді захист прав дітей поставлений на дуже високий рівень.

19. Roxie

Roxie Галицька панянка

Маріко, Якщо Ви вважаєте, що дитині з Вами краще (ніхто ж краще Вас не знає усі умови Вашого життя з сином), якщо Ваш теперішній чоловік ставиться до нього як до своєї дитини, то боріться за сина. Шукайте юристів (навіть тут на форумі мають бути темки з порадами юр. консультацій), не бійтесь тратити на них гроші, бо хороші юридичні поради завжди коштують гроші - без того не обійдеться. І я б радила не вірити жодним обіцянкам колишнього.

Я не знала яка Ваша сімейна історія, але якраз хотіла написати - Ви виростили дитину, вклали в неї частинку своєї душі, не говорячи про все інше, однозначно мали труднощі при цьому, а колишній влаштовував своє життя без Вас і сина, а тепер хоче обманом забрати у Вас, так би мовити, "готову" дитину. От виросте хлопчик до повноліття, вирішить, що йому потрібна Канада і тоді нехай їде на ПМЖ, а зараз Ви його опікун і маєте повне право приймати рішення за нього. Але ясне діло, що Ваше его має брати в цьому найменшу участь.

І не хвилюйтесь за те, що син потім може витикнути "Нащо ти мене лишила тут, а не дала шанс жити з батьком?" То все дурниці, бо дитина, вихована в любові, зрозуміє маму і її почуття. Робіть так, щоб потім не жаліти, і робіть те, що підказує серце.

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

моєму синові 9. І я чудово розумію. що у цьому віці дитині важко зробити правильний вибір. Сьогодні їй здається, що у тата добре ( матеріальні можливості чи щось інше), а завтра- вже хочеться до мами ( ну бо це лише 9 років). Як кілька місяців сказала моя дитина: я би не зміг обрати між мамою і татом, бо я просто би запутався. Навіть у нас при розлученні і визначенні місцяпроживання дитини, дитячу думку ( але лише думку) питають лише з 10 років, а самостійний вибір дозволяють робити лише з 14 років. У 9 років дитина у будь-якому випадку потім матиме тісний зв язок із тим з батьків. з ким буде проживати- її психіка зараз ще лабільна і вона легко піддається під ті обставини, в яких вона перебуває тривалий час. У мене є приклад 3 хороших знайомих, чиї сини "обрали" ( вірніше так- чиї чоловіки забрали собі) тата, у віці 8-10 років. Зараз дітям вже по 15-16 років. З мамою зв язок підтримують, але це все-рівно не той зв язок, який буває між мамою і дитиною. коли вони живуть поряд. І маю ще одну знайому, у якої чоловік після розлучення теж емігрував у Канаду. Донька залишилася із мамою у Львові, але коли закінчила школу, виявила бажання продовжити навчання у Канаді. \Ось це вже був свідомий вибір дорослої людини. Переїхала до батька, після закінчення навчання залишилася жити у Канаді. Але зв язок з мамою - такий самий тісний, як з батьком- мама щороку місяць-два у них в гостях у Канаді проводить.

---------- Додано в 13:15 ---------- Попередній допис був написаний в 13:06 ----------

100% у цьому віці хлопчики, які відчувають брак чоловічої турботи, дуже легко стають прихильними до тих, хто цю турботу проявляє ( і не обов язково навіть рідних по крові). І справді достатньо кращих матеріальних вкладень ( той же новий планшет чи велосипед), ті ж спільні поїздки на відпочинок, спільні захоплення - і тато для дитини просто кумир. Це є добре. От лиш би такі способи просто не стали методами маніпуляції батьком і не закінчилися одразу по досягненні своєї мети.