Колисання або як навчити спати самому

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем MILITARIYA, 12 Квітень 2009.

1. dudja

dudja New Member

Відповідь: Колисання або як навчити спати самому

Легко говорити як привчиш дитину спати -так і буде. Ця теорія дійсна для "сплячих" діток. А от у мене двоє взагалі не сплячих були у віці немовлят. Що син що донька вдень могли зовсім не спати, мусіла колисати. З задоволенням дивлюся на діток які сплять коли мама робить закупи, чи навіть мами між собою розмовляють, а візки спокійно стоять. В мене навіть і близько такого не було. Можна написати книжку. Доця то спала сама тільки біля циці 30 хв. хоч годинник звіряй. Але ж я не могла цілодобово лежати коло неї, треба і гуляти і бавитися. Якби її не колисала у візочку(в руках сили немаю), то вона б вимучувалася , а потім всеодно б плакала, а слухати плач і чекати чи навчиться сама засинати - не для мене. Навіть тепер як вночі пробудиться, то лежить, крутиться 1-1,5 год поки засне. Вдень якщо не покласти спати, то навіть ніколи вона сама не зголоситься. Спить в обід 1 раз на 4-5 днів.

2. НЮША

НЮША New Member

А ми десь до 5 місяців і в ліжечку спали,і самі засинали,а як почали різатися зубки все стало з ніг на голову.Нам вже буде 11 міс,спимо з мамою біля циці,засинаємо тільки у колясці,при цьому колишемося хвилин 10-15.А зараз хворіємо,то засинаємо тільки на руках,і не дай Бог перекласти на ліжко чи у коляску.А зі старшою взагалі таких проблем не було.Тільки в ліжечку і тільки сама засинала.

3. Dobra

Dobra Well-Known Member

Аналогічна ситуація з першою дитиною. Не спала ніколи нормально, немовлям хватало звичайного сну як у дорослих вночі, а вдень подрімувала по кілька хвилин, і вперед. Виглядало все так - присипляєш кілька годин всіма правдами-неправдами, а спить 15 хв. Друга спить краще, хоча я роблю все так само, харчуюсь (ГВ) так само. Напевно ще від особливостей нервової системи багато чого залежить.

4. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Моя Софійка на ніч не колишеться. Засинає біля циці і так спить до ранку, будиться тільки поїсти. Вдень засинає в калясці на прогулянці. А от недавно ми були в лікарні і відповідно возика не було, прогулянок теж. Мене дуже порятував слінг. Направду суперова штука. Мала важить сім кг і довго на руках носити важко. А в слінг під цицю і за пару хвилин дитина засинала.

5. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

В мене жодна дитина не колисалась, просто купували ліжечко, яке не колишеться, то й змоги колисати не було. Тому й малі засинали в ліжечку з народження. Але бувало всяко: не раз малі не хотіли там засинати, то на руках присипляла (інколи циця була заміть дурника). Та й руках намагаюсь носити малих (дехто каже, що не варто, але я іншої думки). Тому для мене колисання пов"язане не лише з ліжечком.

6. Myroslava82

Myroslava82 Well-Known Member

І в нас так було. Тому десь до року засинала біля циці. А десь до 5 місяців то спала тільки біля циці, а як пускала, я несла її в ліжечко і можна було засікати час - вона спала рівно 3 хвилини і все. Потім спала по 20 хвилин. Зараз ми колишемося, тато її не колише, а мені простіше так, і швидше. І спить одну годину 15 хвилин один раз в день. По ній можна годинник звіряти.

7. mamaMari

mamaMari New Member

у мене також були проблеми з засинанням - присипляла усіма можливими способами 15-30 хв, а спав усього 15 хв, і все і так може кілька разів на день, хоча вночі більш-менш спав. А недавно купила книжку Навчіть дитину спати і вирішила спробувати по їхній методі - вийшло , правда бувають дні коли я ще трішки вожу дитя в калясочці, щооб заснув, але це не до порівняння з минулим. Можу комусь з матусь стане в нагоді, тож напишу основні правила , котрі нам допомогли.
    1 Визначіть розщумний ритм видів діяльності для дитини-коли вона їсть і спить.завжди в той самий час протягом дня і ввечері кладіть малюка спати.
    2.Усі види допомоги під час присипляння, які ви до цього часу використовували повністю усуньте.Годування варто перенести за півгодини до часу сну.(мені це поки так і не вдалося, але я рада , що він уже бвльш-менш спить)
    3 перед сном проведіть гарно час з дитиною, потім вкладіть її спати , поцілуйте і залиште кімнату.
    Оскільки досвід -лежати самому і не спати у своєму ліжечку- для вашого малюка , ймовірно, є зовсім незнайомим, він відразу почне плакати, очікуючи, що ви повернетесь і допоможете йому заснути саме так , як він звик. Ви , звісно ж , цього не зробите, тому що дотримуватиметесь цього розкладу, тобто зачекаєте кілька хв. перед тим, як повернутись до його кімнати.
    5. план пичинається 3хв чеканням.
    1й день - 1раз-3хв, 2раз-5хв.,3раз.7хв, 4 раз-7хв, гаступні рази 9 хв.
    2-й день- 5хв,7,7,9,12 відповідно
    3й день- 7,9,12,12,15
    4-й день-9,12,15,15,15
    від 5 днів - по 15 хв.
    Автор радить засікти час на годиннику.
    6.Якщо дитя плаче, а 3хв вже минули, зайдіть до нього. Потіште маля. попестіть його. Можна сказати щось -мама тут, усе добре.Звертайтесь до нього спокійно упевненим голосом.Ніколи не берітьб мля на руки і не подавайте допомогу, до якої він звик(колисання, груди і т.д)Дитина також не повинна засинати у вашій присутності.У жодному разі не слід сварити чи кричати н неї
    Якщо дитя стоїть у ліжку, опустіть його, але не безліч разів.
    7.Коли минуло близько 2 хв.залиште кімнату, незважаючи на те, чи дитя заспокоїлось чи ні. Тепер чекайте 5 хв., згодом знову зайдіть і знову заспокой те, якщо вона ще плаче. Чекайте 7 хв і знову зайдіть на 2 хв.і так за графіком поки маля не засне.
    8. Щоразу як заходите до дитини, будьте впевнені і потіште дитя.Не зліться скільки б не заходили.
    9.Коли дитя баче , що ви порпуч з нею, але вона не отримує бажане , то може реагувати роздратуванням і злісним плачем.Що більший плач то менше затримуйтсь у кімнаті.Обов'язково заходьте до кімнати в передбачених проміжках, щоб він не почувався покинутим.
    10.Заходьте лише тоді, коли дитина плаче.Якщо малюк лише рюмсає,невдоволено лепече, зачекайте, можливо він і см заспокоїться . Ось і все. Правда мені було дуже тяжко морально чекати ті 3 хв , вони були як три години, тож може краще це покласти на чоловіка. Успів Вам.

8. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Жесть. Мені це нагадує якісь тортури. Дитина плаче, хоче до мами, а ви чемно з секундоміром стоїте під дверима. Хоча проблем з засинанням ми не маємо (а може просто не роблю з того проблеми) я б краще дитину носила до трьох років ніж піддавала таким психологічним мукам. Дитина ваша, але подумайте чи б хотіли ви, щоб з вами поводились так як ви описали...

9. Natalia

Natalia Well-Known Member

mamaMari, метод який ви описали вкрай жорстокий і жахливий!!! Таким чином ви руйнуєте зв"язок мама-дитина. Не робіть такого. Невже так важко поколисати лишній раз чи дати посмоктати цицю???

---------- Додано в 15:54 ---------- Попередній допис був написаний в 15:39 ----------

До двох місяців на ніч ми присиплялися 2-годинним смоктанням циці. Я ніколи не знала коли вона засне на ніч і за яким разом ( Юстя то засинала на 2 хв, то на 5 хв, то на пів години, прокидалась, смоктала цицю і засинала знову - але тривало це не більше 2 годин). Вночі, коли починала ворушитись я годувала і під час годування 7-10 хв вона засинала. Вночі їла 1-3 рази. Спала з 23 до 8-9 години.
    Тепер нам вже 3 місяці. Засинаємо на ніч біля циці через 15 хв. :girl_tender: (Правда перед тим ще казочку слухаємо).
    Вдень засинали і засинаємо в масажному кріселку від Фішер Прайс ( мама ногою підгойдує). А тепер вже навіть може заснути сама в ліжечку, коли дивиться на карусельку!!! :girl_tender: Або в фішер прайсі, коли грається, БЕЗ ГОЙДАННЯ!!! :girl_tender::girl_in_love:

---------- Додано в 15:58 ---------- Попередній допис був написаний в 15:54 ----------

А найважливіше те, що ми спимо в одному ліжечку. Якби мені прийшлось би перекладати в ліжечко не знаю чи присипляння було б таким успішним.
    Дитину треба навчити не боятись засинати, а сприймати це як приємну процедуру.

10. Улянка

Улянка Well-Known Member

Дійсно жах.....Це знущання над дитиною без перебільшень!
    Моя доня поки була на ГВ засинала на циці. В два і місяць перестали годуватись. Підколисувала з тиждень(під колискові які включала з народження ще, і навіть тоді коли годувала. Це для доні був як ритуал засинання). Потім просто виключала світло лягала біля дитини і вона сама засинала. Зараз часом можу вийти з кімнати, то кажу "закривай оченята і спи як доросла дівчинка". Цілую і виходжу. Сама не засинає, але чемно лежить не встаючи. Приходжу-засинає.

11. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

І то ціла книжка таких порад. Цікаво хто її написав. То ж треба так не любити дітей і поняття не мати в їх потребах і психології.

12. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

наша донечка не знає що таке колисання, засипає сама (я гладжу по головоці, щось поспіваю- пару хв і мала спайкає) і без дурника (ми його взагалі не використовуємо)
    з народження до тишини не привчали (музика, телевізор, розмова...навіть світло вкл) дитині не заважає спати

13. Златка

Златка Well-Known Member

У нас теж так, але лишень тоді, коли вона наповал хоче спати - її тоді нічого не бентежить і не будить. Якщо ж то кінець денного сну або уже підранок, просинається від будь-яких звуків. Пару тижнів тому десь о 6 ранку проснулась, мене будить і показує на вікно - а там пташка сидить і шкребе пінку з-під вікон ... це ж треба було від такого звуку проснутись

О, про такі солоденькі часи я зараз лишень згадую... у нас не було ні колихань, ні носінь на руках перед сном - Златуся тулилась до маминої циці, закривала оченята і все - спокій :girl_in_love: І так було до 7 місяців, поки ми не захворіли на кашлюк :girl_cray: - тоді почались носіння на ручках, бо малятко дуже мучилось... а вона звикла і все. Тепер без колихань практично не засинає. Просто з огляду на мій пузик-карапузик те колихання зараз виглядає так, що я сідаю, беру її на коліна і так заколихую

14. Aster

Aster Well-Known Member

15. Lesunya

Lesunya Well-Known Member

Те саме:) Я б не сказала, що доця звикла до колисання, але, деколи, хоче, щоб її полюляли (особливо в денний сон). А ввечері у нас програма "гладимо по животику" - деколи аж рука німіє:) Тому, чергуємось з чоловіком.
    Рано чи пізно, дитині вже не потрібне буде колисання, тому цим питанням не переймаюсь. Просто, доця відчуває себе спокійніше, коли до неї торкаються

16. Златка

Златка Well-Known Member

17. spivanka

spivanka New Member

по моєму до принаймні до півтора років( бо поки грудне годування воно не надто потрібне) вище вказана методика просто жесть. а потім вобще не діє. пробувала шось таке від безвиході, коли почала Гандзю після двох відівчати від циці на обідній сон. крім того вона полюбляла і при грудях не одразу засинати, а ше товктися, шо мене мучило і харило.
    так от вистачало десь хвилини(фіг би я по годиннику засікала аж 3), аби зрозуміти чи вона таки буде спати, чи ше буде товктися/бавитися. якщо сильно ревіла, а не по приколу пару раз схлипнула і чимось зайнялася, то засинала швидко. конєшно не надто гуманно, але я тож чєловєк для якого кілька годин спання дитячого то нагода пожити чимсь іншимі/або теж поспати.
    якись час засинала на гойдалці без циці. потім знову були змушені повернути годуваня через всякі там соплі-застуди-щеплення і тпп. тепер у травні вже тиждень не спить. без циці два рази заснула, а потім кілька днів попхинькає злега та й шурує чимось займатися мега цікавим, або канючить "хочу мультіка, печива!".
    і на гойдалці теж вдень не хоче навіть спробувати спати.
    отаа хвігня діточки
    ага ше один з перших днів неспання заснула десь по шостій на кріслі, під час одягання черевичків для гуляння. і ше в автобусі останні тижні засинала. байдуже коли їхали навіть зраненька в 10-й.
    шо робить не знаю. все-таки ліпше коли спить(для всіх))...і впринципі я не проти колисання

18. paslavochka

paslavochka New Member

1А в нас також така проблема-вдень спимо лише в колясці,колисані.Вночі все добре-спить сам без колисання.Але я сама винна.Почалось все з того,що він в нас спав лише на дворі.Вдома ані хни...Коли падав дощ-цілий день дитина не спала.А коли прийшла осінь із постійними зливами я дуже переживала як дитина буде спати.Ось і створила йому вулицю-коляска і колисання.І він заснув.Спочатку тішилась-дитина вдома спить,а потім вже не рада була.І ось до цих пір під час денного сну мусимо постійно колисати.Буває,що 30 хв.спить сам,а далі знову мусимо підколисувати.Ось така в нас проблема.

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

20. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я вже тут колись писала. Я проти колисання. Спільний сон - так, а колисання - ЗАСЬ!
    Волію погладити дитину по-спинці щоб вона заспокоїлась а не колисати. Як пригадаю як моя сестра колисала свого першого сина, то був просто жах.

---------- Додано в 18:52 ---------- Попередній допис був написаний в 18:50 ----------

+100. Ми так само робили. Не можливо в нашому колгоспі без шуму