Колисання або як навчити спати самому

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем MILITARIYA, 12 Квітень 2009.

1. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Відповідь: Колисання або як навчити спати самому

Поділюся своїм досвідом.
    Те, що я не колисатиму вирішила ще до появи малого.
    Коли він народився, то засинав він під грудьми. Не міг заснути - брала на ручки, носила, притуляла до себе, але не колисала, потім знову лягали, гамцяли і засинали.
    Могла підколисати його, коли він лежав.
    а місяців у 8 він захотів, щоб я його колисала. коли брала на ручки, то потім він ні в яку не хотів лягати і далі засинати.
    Тиждень помучилися, він поревів і взагалі відпала потреба брати його на ручки.Потім пару разів пробувала, так видерається - хоче на ліжко.
    Зараз йому півтора, засинає під грудьми. Але вже пару разів мене відштовхував від себе подалі і засинав сам:)

Але все ж таки схиляюся до думки, що є діти. котрим колисання є необхідним, а є такі, як мій, котрих можна й не колисати. Але, зрозуміло, що мова про мацьопств. Колисати півтора, чи дворічну дитину - я не розумію. хоча. якщо мамині ручки та спина таке навантаження витримують, то нехай собі колишуться.

2. Loyal

Loyal Well-Known Member

Ну в вашому віці в нас те саме було (тільки ми біля циці засинали, а не на руках). Потім перейшло за пару місяців, коли зубки всі вилізли. Так я собі пояснювала такий легкий сон.
    Зараз можу переодягнути сплячу дитину і навіть оком не моргне.
    А от заснути сам все одно не може. Вчора така ж історія була - в ліжечку поклав всіх спати і корову і зайця і мишку а сам "мама тям" і до нас в ліжко

3. Nata

Nata Well-Known Member

Уявіть собі :) І навіть мамине пузо з малюком витримало :) Але у нас це тривало недовго, як захотів колисатися так і перехотів, вдень перестав спати, а наніч почав з татом казочки читати. З такою дитиною вже легше домовитися і знайти компроміс ніж з місячним немовлям.

4. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Нi, часто не ношу, особливо тепер. Ранiше вiд народження до 2-3 мiс. вона у нас засипала в слiнгу (з кiльцями) вдень i навiть деколи на нiч, а тепер не хоче там лежати, вигинається. На день я її кладу спати на балконi у вiзку. Зранку засипання найлегше. Засипає просто на цицi, на лiжковi, або на руках але за 2хв. А на вечiр... (тут я тєжко зiтхаю)

5. olerusya

olerusya sweet candy ;)

повністю погоджуюсь!

---------- Додано в 18:20 ---------- Попередній допис був написаний в 18:14 ----------

то для нас наразі щось з області фантастики! я коли збираюсь перекладати малу з під циці в ліжечко люблю казати до чоловіка: "зараз буде "смертельний номер", перекласти і не розбудити"!:girl_crazy:

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Цікаво, від чого то залежить. Мого Дарка можна розбудити, поставити попісяти, тоді знову покласти в ліжко й він буде далі спати.

7. natorella

natorella Well-Known Member

я можу з двору прийти з сашою в слінгу. роззути, витягти його з слінгу, роздягти аж до трусів - і класти спати

---------- Додано в 20:35 ---------- Попередній допис був написаний в 20:34 ----------

а я сашу вночі коли висаджую, то він навіть не прокидається. висить в мене на руках і піііііііісяє. тихенько так)))

8. olerusya

olerusya sweet candy ;)

от-от....якби знайшлась відповідь на це питання, вже б всі темки про проблеми зі спанням позакривались! я тільки на те й сподіваюсь що буде дорослішати і мінятись!

9. Liliyah Romanova

Ну, Дарко вже завеликий для висаджування. Він просто стоїть над унітазом, дрімає й пісяє. :xaxa: І перебрати його можна спокійно під час сну. І перенести з машини чи до машини - теж без проблем. Тому й цікаво від чого залежить. Хоча, пригадуючи як нас мама присипляла в повній тиші, й аналізуючи те, що мені досі важко заснути при сторонніх звуках, думаю, що то власне від присипляння в ідеальній чи максимальній тиші. Цікаво чи так і є.

10. Ума

Ума Super Moderator

ні, то не від того залежить. Я з самого початку знала, що малого до тиші не буду привчати. Він в мене як тільки засне - то всі голосно говорять, я гримаю баняками, навіть порохотяг вмикаю в тій кімнаті, де він спить і він далі спить!!!

але на сні перенести його чи переодягнути, нереально. Розбудиться. коли більше, коли менше. Я навіть коли присипляю його, то він усі казки/вірші/пісні слухає на відкриті очі/вуха і ще не було такого, щоб не дослухав казку. Потім вже моститься на бік і ще з 30хв. крутиться туди-сюди, обіймає мою руку, дихає мені прямо в ніс і всяке таке, а тоді засинає. А в обід, то в кого якнавчився - в мене у візку, в бабусь у ліжечку. Але у візку я можу підколисати і він спатиме 3год, а у ліжечку максимум 1,5год.

11. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я десь колись читала, що для того, щоб дитина нормально засинала її змалку треба привчати до спання зі звуками. На мені справдилось: ніколи змалку не засинала в тиші, то і зараз можу спати спокійно під звук перфоратора в сусідній кімнаті:girl_crazy:

12. Liliyah Romanova

То в чому тоді причина? Особливості характеру чи чутливість нервових закінчень?

13. natorella

natorella Well-Known Member

так і є. саша сьогодні (як і з народження) заснув при моєму тріскотінні по телефону. лежав, їв цицю, я розмовляю, дивлюсь - а він спить. при тому шо чоловік дивився фільм, а бабуся - новини. шумно трохи було))) але заснув як по розкладу - в 14/00.
    я з народження його не робила спеціально тишини

а ше згадала - з нового року і майже місяць саша вночі лягав аж поза 00:00. я дуже змучувалась від того. і хтось мені сказав чого то так - бо саша не гуляє вдень повноцінно. було холодно, ми виходили тільки по справах. а як тільки почали кожного дня ногами (а не в слінгу) гуляти бодай годину - все налагодилось)

---------- Додано в 20:58 ---------- Попередній допис був написаний в 20:57 ----------

наівть від перебігу вагітності і пологів

14. Loyal

Loyal Well-Known Member

А я вам розкажу інший бік медалі. Так само малого привчала спати і в шумі також. Двері в кімнату не закривала і спокійно йшла баняками гримати і пилососила біля нього (хоч малий від цього і зараз не будиться). Але! Як тільки ми на ніч клали малого спати, то він спав рівно до того часу, поки ми всі ще товклися. Як тільки виключався телевізор і всі влягались, малий зразу сірники в очі і сидить. Шуму, бачте, дитині не вистачало... :moskali:

15. Nata

Nata Well-Known Member

від того як ви привчите дитину спати (у тиші чи ні) зовсім не залежить чуттєвість під час сну. Можу сказати з певністю. Я маю двох "піддослідних": засинають в однакових умовах (ну порохотяг я не вмикаю, але посуд спокійно можу помити та й телефони не скручую, часом дзвонять під вухом голосно), але якщо старшого можна не те що перенести, а поставити на ноги і завести в іншу кімнату і він далі спатиме, то меншого будити категорично заборонено :) Він навіть якщо засинає впоперек ліжка я перекладаюю тільки коли вже лягаю, бо без пігодинного цицяня в темряві і тиші він вже не засне.

16. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

А в нас все залежить від фази сну та бажання спати:girl_crazy:Але переодягнути я можу лише при циці, бо інакше крик страшний:girl_cray: А щодо тишини, то нам важливо, щоб не було різких звуків - може бути музика спокійна, шум машини тощо. Але як тільки включається сигналізація під вікном - тут вже нічого не поможе - відкриває очі і підривається кудись бігти.
    Щодо колисання, то в нас сформувалася якась звичка: вдень ми спимо спокійно біля циці, або у візочку на вулиці, а от на ніч без півгодинного носіння по хаті зі співами не обійдемся, а потім ще мушу посидіти з ним на руках, щоб твердо заснув.

17. agalinka

agalinka Active Member

У мене синок теж засинає сам зараз йому 10міс, але це дійсно треба від початку вчити бо інакше засмакує колисання і тоді все. Але мій малий теж накривається з головою (робить собі темну нічку) і спить, але вночі коли прокидається поїсть цицю і коли закінчить (я маю пару секунд) щоб покласти його у його ліжко ,а як не покладу його на його місце, одразу починає викручуватись і плакати, а кладу вліжко в секунду спить спокійним сном:girl_haha:

18. TASJA

TASJA Well-Known Member

А у нас може бути що завгодно (навіть ремонт за стіною в сусідів), але не дай Боже задзвонить домашній телефон! Чомусь саме від дзвінка телефону він прокидається.

19. Nata

Nata Well-Known Member

Та ну. Я вже писала: старший почав проситися колисати його десь в два роки, до того де приліг (чи навіть присів) там і спав :)

20. mysika82

mysika82 миється в бані

мій малий слава богу вміє спатки без колисання. Але...має бути повна тиша! так привчила, знаю, що зле, але маємо те, що маємо. Прокидається навіть від вібродзвінка телефону!!! правда якщо тихенько йде телевізор, то малий не проти:girl_smile: