Колисання або як навчити спати самому

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем MILITARIYA, 12 Квітень 2009.

1. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Відповідь: Колисання або як навчити спати самому

а я в 7 років спала з мамою ще:connie_pull-pigtail
    а сестра в півтора сама полізла в ліжечко
    кожен шкільний чи інший стрес я верталась зі свого спального місця, яке між іншим знаходилось в спальні батьків і якось батьки були не без інтиму, до мами

2. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Я трошки до вас, в тему, бо теж маю свою історію.
    Нарахунок чи нервує? Є таке, але не через
    Старший міг так спати, що голова у чоловіка на плечах, а ногами міг мені і межи очі заїхати. Виповзав з поміж нас і я знаходила його як льодижку над нашими головами на подушках.
    Коли Дані виповнилось 3 рочки я його почала переносити в ліжко, але після того як засинав з нами і тоді я хоч ненадовго могла розкинути руки ноги ;) бо серед ночі знов залазив до нас. Але чим далі тим довше він спав у ліжку. А потім я завагітніла і вже не переносила в ліжко важкенького Данила, а чолловік тим не переймався - спить з нами то най спить.
    А от коли родився менший, то звичайно спати вчотирьох тісно, та ще з немовлятком. І звичайно, що Даня ні в яку не захотів спати окремо. Хоча його чекає кімната окрема. Тоді чоловік перейшов спати з Данилком в іншу кімнату, а я з Тімкою спали в другій. І так рік. Я завжди пропонувала Дані спати окремо, так, а якщо погогодиться випадково :)
    І от пройшов рік і Даня погодився, але не в своїй кімнаті, а в ліжечку Тіми, яке ми звичайно не використовували. Воно в нас досить велике то п'ятирічний Даня там поміщається. Так от, Даня спить поряд у ліжку, засинає коли я йому читаю книжкчки, а ми троє, я, чоловік і Тіма - поряд. Зараз потихеньку хочу нааштувати Данилка спати в окремій кімнаті. Може то й стільки часу пройде, що й Тімка вже буде готовий спати окремо і тоді їм двом буде цікавіше разом в одній кімнаті.

3. raspberry

raspberry Well-Known Member

Згідна з Вами, саме тому і хочу спробувати, плануємо другу дитину, так щоб поки народиться менша, старша спала окремо. Тут не стоїть питання комфорту батьків чи небажання спати з дитиною, ми її обожнюємо і нам приємно з нею бути цілодобово. Тут питання комфорту самої дитини. Коли народиться менша - почнуться нічні вставання, плачі, годування, вмикання світла і т.д. Їй буде набагато комфортніше спати в іншій кімнаті і не будитися кожні 2-3 год.

---------- Додано в 14:41 ---------- Попередній допис був написаний в 14:37 ----------

Теж згідна, але ми їй хочемо створити її особистий затишний куточок і запропонувати мирно такий варіант. Сподобається - переїде, не сподобається буде і далі спати з нами. Вона з першої спроби почала ходити на горщик, з першого дня спокійно пішла в садок, можливо і з першої ночі спокійно засне в власній кімнаті...

4. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

По досвіду коліжанок, які спершу теж так вважали - ця думка дуже помилкова.

5. Женічка

Женічка Well-Known Member

ага. у нас ситуація,як у Хельги. я з малим в одній кімнаті, Роман з Настюшкою в сусідній. але та сусідня є прохідною, і, щоб мені вийти зі своєї, я прохожу через їхню. як би ми там з Сашкою ночами не гуляли, не сварились з мамою, що спати він не збирається,а сам час для ігор, що НАСТЯ, що тато Роман сплять без задніх ніг :) а чоловік ще умудряється після наших нічнтх походеньок з Сашком рано питати:"Добре, що хоч малий спав міцно і ти виспалась цієї ночі". :)

6. Андріана

Андріана Well-Known Member

Наша Юля спала з нами (ліжечко без однієї стінки присунуте до нашого) до 3 років і 2 місяців, а тоді ми зробили їй дитячу кімнату і вона з радістю пішла в СВОЮ кімнату і в своє ДОРОСЛЕ ліжко і ні разу не просилася до нас спати. Тепер синочок так спить в присунутому ліжечку, а доця не ревнує, що він з нами, вона сама йде вдягає піжаму, розстеляє собі ліжко і лягає спати, знає, що я маю йти вкладати маленького братика. Але це все спокійно, мабуть, тому,що вона вже рік в своїй кімнаті і привикла, переселити її раніше 3х років би не вдалося, ще була "мамина", а також відразу з народженням меншого, тоді б точно сприйняла, що її вигнали, а взяли собі меншого.

7. Натуля

Натуля Well-Known Member

Не все так страшно. Я сплю з останнього місяця вагітності окремо від чоловіка і старшого сина. Антошик спить з ким хоче по бажанню. Перший місяць меньший плакав кілька разів вночі. То Антон прокинувся лише раз і тихенько лежав поки не заспокоїла меншого. Піти спати до тата не погоджувався і більше на плач мешного не реагував. І ще ми часто спали при включеному нічнику бо я цицею в рот малявці не попадала. Найближчим часом будем пробувати переселятись з малюком до чоловіка на диван, а старший буде спати поруч на розкладному кріслі. А класти його спати в окремій кімнаті морально не готова я.

8. Iwka

Iwka Well-Known Member

Може ми ще не показник, але всі спимо в одній кімнаті - ніхто не будиться вночі.

9. slio

slio Member

Мій малюк (2 рочки) засинає наніч без колисання вже десь місяць. Але засинає з нами. Просто одного вечора я не стала нести його в колиску після циці, а просто сказала : "Татко спить, мама спить і Назарчикові треба спатки. Закривай очка і спи." Моій радості не було меж, коли малюк трохи покрутився і справді заснув. Чекаю, коли вдень так буде. Вдень перед сном я його колишу.

10. Kaplan

Kaplan New Member

Дівчата мали і ми таку проблему. Розкажу що робили бо маємо вже давно спокій. Десь з 1,5 року просто сиділа біля дитини на ліжку , на другий день на табуретці біля ліжка, і далі по троху відсувалась, останній день була вже на порозі і співала колискову, потім вийшла з кімнати щоб мене не було видно , але співала, а потім і співати перестала. В мене троє дітей уявляєте якби всі засинали біля нас:crazy:
    І так ніякого особистого життя, ввечері просто падаєш:ed4d70def841dc74b57, Хоч ноги рівно покласти хочеться.

11. natiok

natiok Member

А я ще з першого місяця навчила нашу донечку спати окремо в своєму ліжечку, зараз вона вже привикла, що в десятій я кладу її в ліжечко, вимикаю світло й вона засинає. Вдень просто лягаю з нею та обіймаю поки не засне...

12. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

А як привикала?

13. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

14. natiok

natiok Member

Не секрет, годувала виключо грудьми до 5 місяців...але спала окремо в ліжечку дитина з народження, я між тим паралелей не проводила, оскільки не вважаю, що від близького перебування біля мене дитини, в мене б збільшилася кількість молока... Зараз грудьми вже не годую, дитина їсть майже все, що їм я...хоча це вже і не в цю тему...

---------- Додано в 20:42 ---------- Попередній допис був написаний в 20:10 ----------

Спочатку, коли я вже бачила, що дитина хоче спати я її клала в ліжечко і просто вмикала звуки природи, спів пташок, тоді вимикала світло, тепер все простіше. Звичайно не завжди було все так просто, іноді й на руках треба було поносити...

15. Corena

16. natiok

natiok Member

Частий і близький контакт матері та дитини під час годування, а не під час сну сприяє виробленню молока, цього правила я дотримувалася, а спати дитина на мою думку повинна окремо, зрештою скільки людей, стільки ж думок.

17. Corena

прочитайте, може й зміните свою думку на майбутнє

18. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

Я досить довго колисала малого. Спочатку - на руках, тоді в рюкзаку. Майже до року. Спимо з народження разом (втрьох тобто :)), ГВ. Але малий рідко засинав на грудях. Спина моя не витримувала і я вирішила спробувати без колисань. Вже місяці 2 засинає малий сам.
    Тобто коли сонний переодягаю, він дає всім родичам па-па :), тоді циця. Якщо не засне відразу, то товчеться ще на ліжку, я розказую казочку, віршики.
    Тоді ще раз цицю (як правило, просить сам) і спимо. Тішусь, бо направду ті 11 кг щастя щовечора колисати (інколи досить довго) було важко.

19. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

Вже з три тижні моя доця (7,5 місяців) має проблеми із засинанням. Почалося з того, як навчилася вставати в ліжечку, тепер для неї горизонтальне положення - це щось страшне. Покласти спати неможливо, буде стояти, поки не почне плакати. Беру на руки, але, коли пробую на руках качати - відпихає мене, вигинається :sad: Доводиться колисати в шезлонгу, і то, якщо раніше в шезлонгу швидко засинала, то тепер спочатку капризує, треба руки тримати. На вулиці спить у возику, але, якщо раніше засинала сама, то зараз треба швидко покласти, зафіксувати ременями і швидко-швидко їхати. Інакше - гвалт! Спати хоче, очі тре, але спати не буде.
    Хтось щось може порадити? Не хочу, щоб для доні кожне засинання супроводжувалося плачем :sad:
    Ага. Дитина з двійні. Ми на штучному. Поряд зі мною не засинає, товчеться по мені і лізе на стіни, просто не лягає. Раніше проблем не було, погуляли, покупалися, поклала, нагодувала, погладила-поцьомала-поспівала і маленька засинала ввечері.

20. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Я знаю як навчити. Поїхати на відпочинок з дитиною на тиждень. Ми сьогодні повернулися - і вуаля, дитина засинає без колисання, з мамою звичайно, але просто на ліжку за 5 хв.