Колисання або як навчити спати самому

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем MILITARIYA, 12 Квітень 2009.

1. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Відповідь: Колисання або як навчити спати самому

ми теж колисались десь до 6 місяців, але тільки на денний сон. тоді рятував візок. а коли його продали то почали вкладатись вдень разом. лягали поруч і я малого так по попі легенько похлопала і він засинав. тепер теж засинає вдень з кимось, але проситься лягти на руку. то виглядає ніби лежимо обнявшись..потім малий засинає і я можу вже йти собі. а на ніч то мусимо всі вірші порозказувати, пісні поспівати і аж тоді спимо. одного разу навіть видав: ну ти собі розказуй віршики, а я буду спати, повернувся і заснув))

2. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

моя дитина захотіла колисатись десь в 2-3 місяці. тоді в нас взагалі якийсь такий період почався неспокійний, то їла і спала ,тільки коли колисалась. але одного прекрасного дня я була сильно змучена, і просто після купання лягла з доцьою в ліжко, думаю, хай крутиться собі скільки хоче, все рівно ж засне. і, о чудо! дитина за 10 хв солодко спала біля циці. з того дня так і засинаємо спокійно, вже біля місяця. мені здається, що треба мати чітку установку і впевненість, дитина все відчуває.

3. smilee

smilee New Member

Я з тим сном намучилась теж більше 8 місяців, довго не засипав (по 40 хв спав). Аж після 10 м, все внормувалось))) Стадії сну змінились.

---------- Додано в 23:18 ---------- Попередній допис був написаний в 23:16 ----------

ЗГІДНА! переконалась сама)))

4. amazon

amazon New Member

А я так навчила-звечора добре їх вимордую-бавимося,ходимо за ручки,але щоб від останньо денного сну до нічного було не менше 3.5-4 год.Тоді вони такі вже сонні як мухи.як побачать розстелену люлю-то самі лягають,розлягаються,місця шукають.Але так в нас віддавна.Їх кладу,накриваю.і гашу повністю світло-2-5 хв ниття-і споки-ноки

5. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

я коли провтикаю момент, щоб дитину вчасно спати покласти, то потім дитина від перевтоми така перезбуджена, що її ще важче вкласти, нервова, плаксива, короче, зле мені так, а їй, певно, ще гірше. я стараюсь не мордувати і при перших проявах, що доцька хоче спатки, вкладати, тоді виходить спокійно і швидко.

6. Veselivka

Veselivka Member

В нашій сім’ї проблем із колисанням ніколи не було. Одразу доця засинала біля грудей, потім просто на ліжку зі мною, або чоловіком. Колись я навіть пробувала її заколисувати, то вона зривалася з ліжечка, не могла зрозуміти чого земля крутиться :wacko1: Але тепер думаємо як навчити її засинати в ліжечку самостійно (Сонечці 1 рік і 8 місяців), а то спить тільки з нами, а коли пробуємо переложити в ліжечко, то каже "там нє":girl_cray:

7. sciongirl

sciongirl New Member

В нас та сама проблема, засинає біля циці легко , а як перекладаю в ліжко то відразу встає.Я вже експериментувала по різному ну ніяк не виходить.Хоча до 3 місяців спав в ліжечку, тільки брала годувати і відразу назад.Зараз синочок без мене не може спати,точніше без циці.Чоловік вже перейшов спати на диван бо боїться на малого лягти.Зараз синочку 10 місяців,що робити не знаю. Може хтось вже пройшов цей шлях, якось пристосувався, підкажіть:haha:

8. ManyuManyu

ManyuManyu New Member

в нас теж було так, як малий був, тому вночі спав з нами. чоловік нікуди не тікав, спали собі всі разом. коли відлучила, синочок спить в своєму ліжечку,яке присунуте до нашого. під ранок завжди перелазить до мене,але думаю і то переросте, дитина весь час росте і все міняється.

9. Morena

Morena Well-Known Member

І в мене так було. Все одно наполягайте на своєму і перекладайте. Я підігрівала ліжечко, чекала поки міцно засне і клала на бочок.
    Спочатку спав сам не довго, а вже з кожним разом спить довше, буває і цілу ніч. Це правда, діти дорослішають і сплять краще.
    А ще класно, зняти боковинку і присунути ліжечко до себе.

10. raspberry

raspberry Well-Known Member

Ми так зробили і тепер у нас широченне трьохспальне ліжко :). Але мала все одно перекочується до нас і ми троє спимо на нашому, а її половина завжди пуста. Хочемо дочку переселити в окрему кімнату, але впевнена, що їй це не сподобається. Порадьте, як це краще зробити?

11. natorella

natorella Well-Known Member

а нашо? якшо

12. raspberry

raspberry Well-Known Member

Рано чи пізно доведеться дитині спати окремо. Не буде ж вона з нами постійно спати.

13. natorella

я старшого переводила на окреме спання протягом року. поки була вагітна.саші було 3 роки. в 4 він вже спав окремо
    то не справа одного тижня
    якшо не хочете плачів і нервів, то мусите почекати

14. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

А між рано і пізно різниця ж є? То, може, краще пізніше, ніж раніше? Чи у сім'ї переважають інтереси мами-тата, а не дитини? Бо, думаю, дитині такій малій спати з батьками куди приємніше і спокійніше, ніж окремо, а тим більше в окремій кімнаті.

15. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Краще коли всім добре)
    Коли переважають інтереси дитини, то як на мене не зовсім правильно, мама з татом теж мають право на повноцінний відпочинок вночі.
    В нашій сім"ї всім зручно коли ми з Артемом спимо разом, але ж сім"ї різні, правда?

16. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Звісно, краще. Але в конкретному випадку raspberry разом з дитиною їм вже не зручно спати. А дитині зручно.
    Інтереси таких мацьоп, як на мене, на першому місці мали б бути. Ми ж не про семирічну дитину говоримо, яка вперто хоче спати з батьками. Не все життя ж дитина спатиме з батьками. Скільки того часу? Можна ж і потерпіти. Дитина врівноважена і спокійна виросте.

17. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Дитина виросте врівноважена і спокійна коли мама з татом теж такими будуть, а коли маму те спання з дитиною нервує, то про яке спокойствіє йде мова!
    Я з Вами panikvarts не сперечаюсь, просто трошки по-іншому все те сприймаю)

18. Iwka

Iwka Well-Known Member

Для дворічної дитини спання в окремій кімнаті може стати таким стресом, що навіть ідеально зрівноважені батьки будуть щодня пити валеріанку.
    Все треба робити вчасно.

19. Женічка

Женічка Well-Known Member

маму нервує спання з дитиною? Ще м такого не чула ;)
    Моїй Насті 5,а вона досі любить спати з нами вобнімку. Батькам незручно? Нема часу на секс? Третій лишній? Ну то тема інша.
    І по темі. Сашку не колишу,бо не маю в чому. Засинає коло циці. Настя до 3 років колисалась з легкої руки моєї мами.

20. natorella

от в мене такий період (в юрка тобто) шо не засне поки не погойдаю на руках. товчеться, крутиться. потім сідаю, даю цицю, погойдую і тоді аж засинає
    помітила шо співпадає з тими днями, коли я його не ношу в слінгу