Колисання або як навчити спати самому

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем MILITARIYA, 12 Квітень 2009.

1. vernata

vernata New Member

Відповідь: Колисання або як навчити спати самому

Це мені дещо нагадує. В середу моя свекруха носила сплячу малу на руках понад дві години й доводила, що в ліжку вона не спить. Цей сон припідносився як подвиг з її сторони. Сьогодні Настя гралась в ліжку, потім сама заснула і проспала досить довго без рук і заколисувань. До чого самі дитину привчаємо, те й отримуємо.

2. Hanny

Hanny Active Member

Я не розумію отого "привчаємо"!!! От моя Софійка якщо її нічого не турбує, засне просто біля циці, а от коли зубки, чи зміна погоди то треба і колихати на руках, колискову співати, казочку розказувати.Часом таке засинання є 2-3 дні , а є і тиждень і більше, але закінчуються болячки далі гарно засинаємо без колисання! Те саме на рахунок рук : ніц не турбує, чемно бавимось саменькі мама в полі зору, а коли марудна то днями на руках! Опосля знов гарно бавимось
    То моя мама завжди приказує, коли доня марудна і в мене на руках , що я "отим слінгом" дитину до рук привчаю".А насправді дитину щось турбує, тому хоче мами і на руки!

3. Ritamadonna

Ritamadonna Member

цього літа я зустріла чотири особи 20-30 років, які мають проблеми з рівновагою пов'язаною з вестибулярним апаратом.
    Всіх їх в дитинстві не колисали.

можете не погоджуватися, я лише ділюся тим, що відкрила для себе отаку нову інфу.

4. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

А скільки вм зустріли людей яких колисали і мають проблеми з вестибулярним апаратом? А скільки неколисаних не мають таких проблем? Ви ж статистику не вели. А я до того, що міфи мають здатність дуже швидко поширюватись, по типу молоко з року погане, і то маса людей переконана і буде доводити бещ аргументів.

5. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

кожному своє))) і веренться бумерангом потім усі "привчаемо".

аналогічно. ну і мені за радість заколисувати її, поки воно маленьке, таке безпорадне так хочеться той комочок притулити до себе, поколисати:girl_tender:

6. zetta

zetta Well-Known Member

а ми всюди по різному, як дома то тільки біля циці, як в мандуці то тільки в тата спимо, як в візку то співає собі шось і тихенько засинає. Часом буває шо коли цицькається то треба разів 5 погойдати її за плече і все.

7. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

шось задумалась я над тим як зараз навчити Софію засинати без годинного чухання, читання... цицька нас вже не рятує більше місяця - Софія поїла і все - ще з півгодини не спить. І вночі, не можу зрозуміти чому буває прокинеться, і не може заснути, сьогодні взагалі, я прокинулась від того, шо Софія мене за плече будила, шоб я їй поспівала
    в хаті не є загарячо, ше й ніхто її не накриває, вдень спить дуже добре
    не класти спати вдень - 7ма вечір - дитина вже страшенно марудна
    вдень спить півтора годинки, не більше
    спить де хоче, або між нами або в присунутому ліжечку до нашого ліжка без поручнів
    не можу знайти причини
    ще одне - її ніхто не кладе спати, ми стараємося починати йти спати, коли вона вже сонна
    хто що порадить?

8. natorella

natorella Well-Known Member

перечекати
    всьо буде, тоді, коли має бути

9. Osya

Osya Active Member

В мене мала до трьох місяців завжди засипала після купання і спала десь до години 1-2.
    А тепер колихає її чоловік, щоб я мала можливість швиденько поїсти і лягати разом з нею спати. Я вже навіть відвикла повільно їсти :girl_cray:

10. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

а я їм разом з дитиною))і купаюся разом з нею))

ооо.і в нас таке було. засипала між 11 і 12 вечора.і так крутилася ше довго,поки засинала. А потім( біля 3 років Софійчиних), я спробувала не класти вдень і пройшло))) Лягає в 9 вечора ізасинає за 2-3 секунди:girl_claping:, навіть їй не заважає, що Христя ще кряхтить і не спить. Спить до 8-9 ранку. Але спочатку було важко вечорами з нею, бо була вже така марудна і без настрою. то намагалася читати, купати аби не бігала і не скакала.

глисти?:girl_haha:

11. diedyk

diedyk Member

ми десь до року засинали тільки з колисанням, а потім малий вже сам захотів лягати на ліжко і так засинати. Зараз нам рік і 4 міс, тепер коли він хоче спатки, то бере мене за руку, йдем в нашу кімнату, лягаєм на ліжко, я йому ще казочку розкажу, або заспіваю щось і він спокійненько засинає. і тоді вже перекладаю в ліжечко))))

12. Dolche

Dolche Well-Known Member

Мої колишуться і на руках, і в колисочці. Часом буває так, що на руках спить прям до відключки, а покладеш в ліжечко то страшне плаче. Але то ще маленькі дітки, переростуть, де дінуться. А щодо рук, то мала тепер в день навіть не хоче щоб її носили, а краще щоб все показували, говорили з нею :connie_pull-pigtail. Малого ще трохи треба носити, бо турбує дитину животик, а на руках якось то легше переносить.

13. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

А в мене золота дитина:) Де покладеш там і спить. Часом вийду на кухню, вертаюся через 2-3 хвилини, а вона вже спунькає собі. На ніч переважно з цицею засинає, або можу просто обійняти її, якщо насмокчеться і відвертається від грудей, і так разом засинаємо. Ще спить часом в мами-тата на пузі, на колінах і деколи на руцях, якщо настрій не дуже. Колисалися пару разів на фітболі, коли ще зовсім мацьопа була, бо просто на руках вона не любить, викручується. А взагалі фітбол в нас в пошані, якщо марудиться, то просто поскакати на ньому любимо. В бабусь від того стрес, бо як то так, що дитина гоцати не хоче:confused:
    То певно до перших зубів нам таке щастя.

14. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

В нас теж саме:girl_dance:

15. Osya

Osya Active Member

Ми теж без фітбола не засинаємо. :girl_crazy:

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ой, згадалося як ми до року і двох місяців колисалися і інакше не засинали. І то не просто сидячи на руках гойдада, то треба було ходити по хаті взад-вперед і махати ним на витягнутих руках. Ну, сама так навчила, коли мав 3,5-4-5 кг то пів біди, а коли вже такий кавалок хлопа, то руки німіли.
    Ну, нічого перевчили. Спочатку було трохи трудно, але до засинання з цицею ніби скоро звик.

17. Pilipka

Pilipka Well-Known Member

Спочатку колисала на руках. Поступово сонну дитинку перекладала в ліжечко. Засинала - добре. Починала плакати - знову брала на руки на хвилин 10. Знов клала. Спокійно обоє дітей звикли. А в рік вже спокійно самостійно засинали в себе в ліжечку в дитячій. Без світла:)
    В нас не будо ГВ, штучники.

18. Kryhla

Kryhla Member

Напишіть, будь ласка як перевчили, бо в нас така ж ситуація з колисанням. Поки засне. то я вже рук не чую.

19. smilee

smilee New Member

Ми засинаємо на ніч з цицею) перекладаю в ліжечко, так спить 2 години. Потім знову циця і ліжечко... повторюється це 3-4 рази. Але бувають дні, коли ріжуться зуби, то колишу і вночі, і вдень. І сон тоді, не сон(

20. Kryhla

Kryhla Member

А мій з цицею ще ні разу не заснув. В ночі, коли просинається, то посе собі та й дальше спить вже без колисанння, а от звечора процес засинання в нас жахливий.