Колисання або як навчити спати самому

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем MILITARIYA, 12 Квітень 2009.

1. byrymm

byrymm New Member

Відповідь: Колисання або як навчити спати самому

Я за 4 повних дня(відколи моя дитина зовсім не смоктала) ні разу! не сцідила молока і груди навіть не набрали, ось стільки в мене є молока.

2. Iwka

Iwka Well-Known Member

Насправді було би бажання - тут можна почитати багато http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=46746&highlight=%F0%E5%EB%E0%EA%F2%E0%F6%B3%FF тема про релактацію.

От зараз хоч є в мене багато бажаючих промити мізки, що я мовляв задовго годую, як то шкідливо, і т.д. - моя дитина засинає за 10 хв, і я маю чистий спокій. Деколи під ранок може прокинутись, посмоктати і спати собі далі.

Я направду не засуджую, просто стараюсь помогти - треба Вам та поміч - берете, дякуєте.
    Не треба - дякуєте, не берете)

Кожному своє (с)

3. byrymm

byrymm New Member

Я чесно кажучи перший раз чую про релактацію. Буду читати, дякую.

4. SoLana

SoLana Well-Known Member

5. Neverland

Neverland Well-Known Member

Ще стосовно "їдження" вночі і пиття солодкого чула, що від того діла ще тяжче відівчити, ніж від грудей, тому краще не зловживати і не напихати шлунок, бо може звикнути до великої порції їжі і дитина з часом вночі постійно голод відчуватиме і відповідно прокидатиметься. Можливо давати трошки кашки дитячої, або дійсно спробувати повернути ГВ. А раптом дійсно вийде? Але головне все дійсно зважити, щоб не метатися потім:повертати ГВ - закінчувати ГВ... Або припинити і діяти відповідно без заїдань совісті, або спробувати повернути. Почитайте темки відповідні, зважте...

6. Nimfeya

Nimfeya New Member

Думаю, що до колисання взагалі краще дитину не "привчати". Знаю одну мамочку, яка свою дитину ніяк не наважиться відучити від колисання. Дитині вже 4 роки. Кажу їй, що то треба рано чи пізно зробити, а вона мені каже, що боїться того плачу.

7. natorella

natorella Well-Known Member

то палка о двух концах. дитині потрібне оте колихання. но - одне шо дитину кладуть в люльку/візок/ліжко і тупо гойдають. а інше - носіння на руках (фактично те ж колисання), алдківе з фізичним контактом воно ефективніше і минає без наслі

8. Nimfeya

Nimfeya New Member

natorella, я мала на увазі колисання в ліжечкові. Коли кладуть дитину в ліжко і колишуть допоки вона не засне, а то й увісні. І потім дитина сомостійно без колисання заснути не може. А щодо колисання на руках - не маю нічого проти, особливо коли це ще зовсім маленька дитинка, яка дуже потребує контакту з мамою.

9. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

нам 1рік і 4 місяці і ми спокійно вже декілька місяців засинаємо просто біля мами на ліжку ( хоча до цього постійно колисався в своєму ліжечку від народження..) вночі коли просинається, а це буває слава Богу рідко, то може хіба трішечки чайочку попити, покрутитися максимум півгодини, але без плачу і сам засинає знову... До самостійного засинання почали привчати з одного року, коли були в бабусі і без колиски, а колисання в колясці не признавала дитина взагалі ніколи.

10. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Нам скоро 5 місяців і ми постійно колишимось. Мені сособисто не важко і дитинці приємно. Спершу, десь до місяця, доця спала окремо (про що тепер жалію). Перш ніж покласти в колиску, я завжди її колисала на руках - от мені просто хотілося її колисати і я не бачила в цьому проблеми, як оточуючі. Потім, коли наглянули проблеми з животиком, то з рук вона не злазила - і колисалась, і спала, і не спала - все на руках, на мені. Бували ночі, коли вона просто спала на моєму животику, бо окремо крутилась сильно, а так чуть підколишу за попу - і спить. До 4 міс спала біля мене, правда, коли треба було годувати, то брала на руки, бо по-іншому їй вже не хотілось. Але тішить мене те, що з 2-х місяців ми в ночі виключно спимо, навіть коли стаємо їсти, то з закритими очима і, поївши, знову відрубуємось)))
    Вдень десь до 4-х міс спала виключно в мене на животі - заколисувала я її отак стовпчиком і так з нею вкладалась. Їй було добре і мені не зле, бо мала змогу відпочити.
    Нещодавно купили колиску. Спершу хоча б для того, щоб було якесь безпечне місце, де її можна залишити і спокійно вийти з кімнати. Але так сталось, що вона в ньому не зле спить, тому зараз вночі і вдень спить в колисці. Не було проблем навчити її спати окремо. Але одна проблема в нас таки залишилась: перед тим, як покласти її спати, мушу присипляти її на руках, постйно. Лише в машині може сама заснути (звісно, на руках), але без наспівувань і колисань. Можливо, це не так страшно, але коли доводиться залишити її мамі на кілька годин, то приспати вона її не може - дитина бачить, що це не мама і ця тьота не то співає. І тоді починаються страшні крики. Можливо, якби їй було б все одно, хто її колише, то було б всім добре.
    А так загалом - я за колисання, це так приємно, коли таке мацьопе засинає на ручках... Думаю, чим більше мама контактує з дитиною, тим краще дитині. Якщо не зараз дітей балувати на руцях - то коли?!

11. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

А в нас ситуація міняється по днях, то моя доня засинала з криками, ні груди, ні колисання не допомагало, то тепер засинає сама, але разів 5 бере груди, відвертається, знов шукає груди, капризує і тоді засинає, був період, що засинала, взагалі без проблем 5-10хв. і дитина спить. Що порадите в такій ситуації? Знов чекати, поки переросте, бо в мене інколи терпіння не вистачає, поки її прикладу, і переважно таке буває тільки вдень, на ніч ще терпимо.

12. oksanusyk

oksanusyk Well-Known Member

у нас в такому віці також були проблеми зі сном, спали по 15-20 хвилин і вже через годину позіхали, бо були невиспані. Засинав також як йому хотілося, то з боями, то просто і легко. Всі казали, що дитина має спати хоча би з 2 години, що щось не так. А Наша лікарка порадила перебути той період, що то така дитина і так йому добре. Десь до 8-ми місяців почали спати і засинати спокійніше і трошки довше. Можливо, у вас зубки ріжуться і тому така доця вредна???

13. Lapatulya

Та де там, були в кінці минулого тижня в лікаря, то казала, що ще ніяких ознак немає.

14. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

наявних ознак може і не бути видно, а вони вже підходять і турбують...

15. Hanny

Hanny Active Member

І в нас ознак не було на перші зуби, тільки марудилась, ясна не спухали, не слюнилась і т.д А от другі верхні повний комплект: слюні, соплі, понос, горло, набрякші ясна, трішинки в кутиках губок , повний капут з висаджуванням, постійно на руках/в слінгу, вночі крутиться, плаче і циця нонстоп і т.д і т.п

16. Lapatulya

В нас те саме , цієї ночі сплакувала, ставала разів 5, груди бере, відпускає, кричить, може дійсно зуби.

17. Ritamadonna

Ritamadonna Member

недавно зробила для себе відкриття, що дітей, яких не колисали зовсім, в дорослому віці не розвинутий вестибулярний апарат.

Їх закачує в машинах, на каруселях, не можуть повертатися-крутитися. Хоч як би то не було важко - колисати - дитина розвивається!!!

18. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

не плутайте Боже з грішним. Достатньо просто протягом дня дитину носити на руках для розвитку вестибулярного апарату, то є фактично "автоматичне" колисання, а не розмахувати нею в всі сторони і робити страшний подвиг.

19. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Ой прям) Хтось собіы найшов пояснення щодо закачування? Тут нічого спільного. Он мою ніде не закачує, і ніколи не колисана.

20. byrymm

byrymm New Member

повністю не згідна! Мого чоловіка мама від 0 до 1р. так колисала, що аж до стелі підстрибував, а до 3р. вже трошки менше :) так його з 6-ти років, відколи почав їздити по маршруткам так закачувало, що він постійно носив з собою кульочок і спокійно після 5-ти хв. їзди не міг дальше їхати. Зі мною мама в дитинстві теж наколисалась, так от я теж мала дуже великі проблеми з їздою в транспорті. Уже з часом, коли просто частіше почала їздити - все зникло.