Колисання або як навчити спати самому

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем MILITARIYA, 12 Квітень 2009.

1. Anelija

Anelija New Member

Відповідь: Колисання або як навчити спати самому

Цілком і повністтю вас підтримую! Дитина хоче материнського тепла, хоче засинати в затишку. І це НОРМАЛЬНО!!!!!!! Прийде час і вона сама захоче спати у своєму ліжечку. У моєї красуні, наприклад, цей час настав у 2,5 роки, хоча і після того вона любить залазити до нас перед сном на хвилин 15, отримати свою "законну" частку пестощів і аж тоді тусує до себе вся така сонна і щаслива. :girl_dance:

2. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

У мене іноді Христинка теж дуже часто вночі прикладається. Правда, буває таке нечасто. Вона може спати сама на нашому ліжку, але як тільки я лягаю, то мусить трохи перекусити і далі спить. Мабуть, носом відчуває :)
    Ви спробуйте для початку класти посередині спати чоловіка. Іноді Христинка сама перелазить до татка (посередині сплю зазвичай я) і тоді вони просто сплять обіймаючись. Просто, я б не стала так різко відривати дитину від себе - крім циці забирати ще й ліжко, яке дитя вважає своїм
    І не вірте всьому, що пишуть в книжках. Там і про зуби в півроку пишуть і про їх порядок росту. А все не завжди так

3. я_тут

я_тут Well-Known Member

А його свого Марчика певно сама навчила колисатись, бо до півроку ми засинали надворі, вірніше я вдягала комбез і все, він спить, а потім він перестав надворі спати, все йому цікаво, а в хаті мушу колисати,бо просто біля циці вдень не засне,хоча на ніч весь час засинає швидко коло циці і спить до ранку і навіть як їсть не будиться :)
    зате вдень засинає на конику/ровері/домашньому візочку/руках...

4. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Засне, якщо мама впевнена в цьому. В 11 місяців він вже може і без циці заснути, якщо мами нема, і без колисань.

5. я_тут

я_тут Well-Known Member

Я неодноразово пробувала, але він не хоче, доходило до того, що він вдень взагалі не спав
    Може я щось не так роблю, не знаю...я в принципі нічого проти колисання не маю, але останнім часом на руках він не хоче колисатись, тікає, а часом буває, як десь їдем, що всяких коників/качельок з нами нема і тоді ми не спимо і мучаємось до вечора
    Треба буде пробувати просто засинати, як будем мати настрій :)

6. Zhyrafka

Zhyrafka New Member

Дівчата, я тут новенька, але вставлю і свої копійки. Наша історія почалась з того, що я була впевнена - колисати свою дитину не буду. Майже місяць мучила і дитя, і себе. Ходила вже як зомбі невиспана. Терпець урвався. Відкрутила гайку на ліжечку (ту яка фіксує його в негойдаючому положенні), і наше ліжечко перетворилось у колисочку. І опля - зникли двогодинні плачі - 10 хв і малюк спить. По справжньому стала висипатись тоді, коли забрала малого на ніч до себе. Відпала потреба по 5 раз на ніч вставати, годувати дитину, класти в ліжечко, заколисувати, а тоді ще півгодини, аби заснути самій. Все звелось до двох хвилин - дала соннній дитині цицю і спимо разом. Денний сон - то в основному біля циці, або в колясці на дворі, або поколишу на руках і спить :d25:. Ну хіба зуби лізуть, то зі сном катастрофа. Розумію, що колись прийде потреба від того всього відучувати, але надіюсь в нас то пройде безболісно - дитя саме покерує коли і як.

7. Natalia

Natalia Well-Known Member

Ще зовсім недавно я писала, що без колисання Юстя вдень не засинає, як вже біля місяця все змінилось. Тепер ми практично не колишемось - нема в цьому потреби. Вона просто почала засинати сама -в Ерго, в мене на руках ( в сидячому, стоячому положенні без колисань).
    Так що можу сказати, що так як маленькою її треба було заколисати, так зараз рідко виникає така потреба.

8. Ester

Ester New Member

з молодшою проблем нама....видразу привчили спати окремо без колисань....навить коли кормлю то перекладаю в лижечко и вона сама засинаэ....а от старша сама и доси незасне...хтось повинен бути з нею ,бо вона боиться....а коли була маленька дуже то теж колисалась...сама не засинала....та з другою дитиною я вже неповторила помилки постийного колисання.... Думаю що якщо видучати дитину вид присипляння на руках то це займе 2-2,5 тижни будуть сльози....але це реально !

9. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

В мене зараз з"явилась проблема з засинанням. Колись було простіше - дала цицю, малий посмоктав та й спить, але зараз вже так не є. Він колисатись не хоче, дурника не смокче. Крутиться з одного боку на інший, нервується, бо хоче спати, починає плакати, а тоді ще важче заспокоїти, я беру на руки та трішки поношу, він вигинається, хоче лягти, і знову крутиться, циці не бере. деколи допомагає погладжування, але не завжди. Може в когось таке теж було? Як ще можна дитину приспати? В нас це проблема ввечері з"являється, бо вдень ми спимо лише на балконі у візочку, перекладаю від циці сплячого в колиску і виношу на бакон.

10. Ailenka

Ailenka Member

в мене такаж проблема. спати вдень не можемо, хоч трісни. і очі спухші бо хоче спати і тре очки і вигинається, голова то в бік то в інший а спати ніяк не получається. нервує дитина нервує мама. і нам 6 місяців, мали б спати хоча двійчи, але ж ніяк. циця не допомагає, колисання не допомагає

11. МаленькаКотя

МаленькаКотя Well-Known Member

Я ніколи не колисала. По-перше ні ліжечко, ні візочок в нас не колишуться, а по-друге на руках колисати не можу, бо дуже болить спина. Тому ми з нароження засинаємо біля циці, а останні 2 місяці і просто так-посмокче, а потім лежить, я йому волоссячко перебираю, животик погладжую- і все,засинає через 10-15 хв. А як дуже втомиться, то може заснути і під час їжі, і в кріслі для годування під мамине гриміння посудом... :)

12. VERO

VERO Well-Known Member

А в нас проблеми з сном були від народження. Мучились з дизбактеріозом і почалося... Ночами носила на руках. Засинав на руках до 10міс. Потім- возила в кріслі для годування і перекладувала в ліжечко. Ввечері- циця. Після року перестав їсти в ночі, але постійно будився. Підколисували постійно. В 2р. сам сказав "не колисай мене". (До речі, вестибулярний апарат в синочка просто чудовий.) Після 2,5 сон іноді тривав до ранку. В 3р. забув про денний сон остаточно, але вночі приходить спати до мами з татом. Якось я попробувала класти спати самого. (Бо вже так надоїло їхати з кожної забави додому. Ніхто, крім мами, спати не положить. Хоча мамі треба просто полежати.) Трохи поплакав, але заснув. Сьогодні я сказала, що іду по книжечку і не прийшла. Заснув сам. Тільки пару раз маму кликав. А тепер в мене серце не на місці. Він так любив до мами притулятися, а я... І шкода тепер знову все відмінити і знову, як золушка... Як знайти ту межу, чи потребує ще дитина того притуляння перед сном?

13. Ksusha

Ksusha Well-Known Member

Однозначно потребує. В мене подібна історія була зі старшою донечкою. Вона не колисалася, бо ми ні разу не колисали. Спочатку, десь до двох років - носили на руках, часом по 30-40 хвилин - руки вже відвалювалися, потім, десь від двох - до пяти - обовязково мала бути пісенька або казочка з притуляннями.(навіть прийшовши в садочок десь на другий заявила няні - Почитайте казку, бо я не засну). Засинала біля нас, а потім ми її тихенько перекладали в ліжечко.
    А ось молодша доця - поки годувала грудьми (до 7 місяців) - то засинала біля циці, а потім просто клала в ліжечко і давала якусь іграшку. Дитя бавилось, бавилось і засинало. Зараз теж просто кладу в ліжко - вона по ньому лазить, ходить, лягає, встає, сідає, подушку разів з 10 викине з того ліжечка, а потім раз - і засинає..Сон бере своє. А часом мала любить лягти на животик, а я їй спинку гладжу (часом вже втомлююся стояти над ліжком, то висну на ньому, але все одно це легше , ніж носити на руках.)

Останнє редагування: 21 Жовтень 2010
  14. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Якби ж то і нам так, в нас сон приходить з плачем. Не пам"ятаю жодного разу щоб малий заснув сам, хіба в автокріслі в машині, і то не завжди. Навіть якщо дуже хоче спати - плаче. Не знаю як дати йому можливість самому розслабитись і заснути. Бачу, що він напружується коли хоче спати. А може ще не час нам, може це з віком приходить, оте "раз і заснув"?

15. Котя

Котя Оптимістка :-)

В нас таке було аналогічно, я дивувалась дітям, які бавлячись в іграшках в них же і засинали.:girl_in_dreams:. Для мене це було щось не реальне, тому я просто старалась розуміти ,що в мене така дитина з таким темпераментом.Але всеодно час бере своє, і малому хватає, щоб я просто лежала поруч з закритими очима, тоді він засинає, але до року засинали тільки на руках закачували.:8:

16. evyska

evyska New Member

я старшу дитину тоже неколисала,бо небуло потреби.засинала біля грудей,а з півтора року стала спати сама деколи я біля неі лежала,а тепер синочка колишу.неспорю,що сама навчила,але небуло виходу-були проблеми з животиком,потім після масажа шийка боліла і привчили колисати!думаю ніодна мама колише дитину,бо так хочеться.в цьому е потреба і треба просто змиритися.такі в нас дітки!

17. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

Тепер моє Сонце так само часто робить, а до року наніч спочатку носила на руках, потім перекладала в ліжко. Годувала до 6 місяців і так само - після вечері, поношу трошки - і в ліжко, підколисувала і колишу ще (1рік і 2 міс). Дитина має бути виколисана, виношена. А коли ще в житті її тако хтось поносить, поколише?..
    Тепер навчила на колисання, то треба поколисати зранку десь з 15-30хв, вобід так само, ввечері - то під час пиття молока засинає.
    Вона любить своє ліжко і я рада, що навчила її там спати!!!
    Знаєте, в мене не було потреби як такої в колисанні - вона і сама вміє засинати, але я так навчила, бо люблю такі моменти:girl_in_dreams:

18. agalinka

agalinka Active Member

А у мене малий засина з цицею, а зараз посмокче і відкривається у нього друге дихання, починає щось розказувати, говорити всі слова які знає, співати і так годину часу, я вже декілька разів під його байки засинала, а потім встану (коли вже нерви здадуть, бо ще стільки роботи по хаті) дам по попі і за секунду дитина спить :)

19. evyska

evyska New Member

і в мене так було тільки спати кладеш,а з неі енергія аж виливаеться.цікаві дітки!

20. iriwa

iriwa Особлива мама

В мене синочку півтора рочки, весь час колисалися, від народження спить погано... :girl_cray: Сьогодні третій день як вчимо засинати самостійно, чесно скажу тяжко.... Надіюся з часом буду легше, ну неможу я чути як маленький плаче, серце рветься, але за методикою мушу терпіти, основне що методика своє дає, позавчора заснули через 45 хвилин, вчора за 20... з обіднім сном гірше :girl_sad: