Колисання або як навчити спати самому

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем MILITARIYA, 12 Квітень 2009.

1. Ірена

Ірена Well-Known Member

Відповідь: Колисання або як навчити спати самому

ми не колишемся. але мама поруч і циця в "зубах" мають бути. кажуть що не дуже добре коли дитина з груддю засинає, але інакше - то хіба ддууже хоче спати:girl_smile:

2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дівчатка, так це не тортури а звичайнісінький американський метод привчання дитини до сну.

Навіть супер-няня казала сидіти в кімнаті дитини коли та засинає. Не бавитись з нею, не говорити, але бути присутньім щоб дитина знала що ви є і чулась безпечною. І то, вона таким методом «тренувала» сон 18-ти місячних дітей.

У мене сьогодні вийшла цікава розмова з мамою, про те як її виховувала моя бабуся. Там був террор ще той, як мама впала і розбила коліно, то вона була винна і щей дістала ременем, або як їй кинули каменем в голову, то знову ж таки це була її вина і вона дістала. І саме цікаве, що моя мама вважає що це був правильний метод бо он вона своїх дітей била замало і вони неслухняні були а мої то подавно, бо я їх не луплю. :girl_devil:

Я тут не хочу перевезти розмову в інше русло але з нашої розмови я зрозуміла що моя мама вважає що тероризувати дитину це добре, бо тоді дитина послушна і не завдає клопотів батькам.

3. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Бачу, що багато хто так вважає. Але чи мета виправдовує засоби і наслідки які потім повилазять. Застрашена дитина може і тиха. Але виросте заляканою і довго буде поборювати наслідки такого виховання.

4. Маруся-мама

а для чого щось поборювати, буде свято вірити що лише так і повинно бути, бо це по-божому і міняти нічого не треба.

5. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Хоч мене і не били ніколи, але і практично не хвалили. В основному все було не так. Звідти купа комплексів з якими борюсь до тепер. Борюсь, бо розумію, що так зле в першу чергу мені. А як того не розуміти, то звичайно що нема з чим боротись. А щодо по-божому, то мені здається, що в більшості віра грунтується на страсі, а не на любові.

6. Маруся-мама

це як у кого, бо вона таки повинна грунтуватись на любові а не на страсі.

7. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я би не сказала що це звичайний метод. Я з оточення знаю лише одних людей якi в 6 мiс привчали свого сина методом Фербера засинати (так як описано) всi решта (кого я знаю) цицялись, колисались чи на руках чи в калясцi, з рештою робили що могли аби дитя не плакало. Я думаю що мало мам чи татiв може витримати такий плач та ще й так довго.
    В додаток, з прочитаний статей у дитячих журналах типу Parenting, Parents, American Baby, Baby, та iнтернетних статтях цей метод подають як один з можливих але в додаток до набагато нiжнiших методах, i коли дають "за" i "проти" то багато "за" пунктикiв цей метод нiколи немає. Я думаю що вiн вже себе вiдживає. Може це колись було "популярно", але тепер, в еру органiчної бавовни, багаторазових пiдгузникiв та екологiчно чистих харчових та побутових продуктiв, багато мам стають своєрiдними хiппi: прокламують любов, таскають дiтей в слiнгах i годують грудьми де їм заманеться (дякую штат Iллiной за про ГВ закон!).

Я Христю далi колишу... час вiд часу може заснути на нiч на бочку коли я їй чешу спинку. Але в основному на руках. Катю можна було приспати лежачи з нею, чи годуючи чи нi, а цю мадам треба носити.

8. Маруся-мама

різні мадами бувають. Он Данило колисався якийсь час поки мене то не дістало, бо зранку треба на роботу а поряд клієнт хропе а ти сидиш колишиш і думаєш кого б то прибити того що в візочку колишиться чи того що хропе. :girl_devil:
    Тому дівчат вже не колисала.

9. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

а в нас якось само собою вийшло що мала почала лягати спати не колишучись,правда спимо ми разом,бо в ліжечку на відріз відмовляється спати,хоча цицю вже не їмо:scratch_one-s_head:,просто лягаємо разом,вона трошки покрутиться,може понити,особливо зараз,бо ріжуться зубки, попити,а потім повертається на бочок і смачненько починає сопіти:girl_claping:,а я шкробцяю їй спинку.

10. Ная

Ная Well-Known Member

І в мене різні... Софійка змалку не любила і не хотіла колисатися,а от Тая останнім часом як хоче спати дуже плаче,не може заснути,навіть ввечері,при тому шо спимо ми разом.Пару разів бувало,шо я,будучи зайнята Софійкою,не встигала до неї підійти,то дитина в тому плачі могла сама заснути. Але при найменшій можливості я таки беру її на руки і колишу легенько шоб заспокоїти і шоб їй легше було заснути.Не знаю чи правильно я роблю але по-іншому не можу.

11. Nyny

Nyny New Member

переважно мій малюк засинає біля груді , але буває таке що бавиться , починає нити і так сам між іграшками і засинає ))

12. Natalya

Natalya Well-Known Member

То як навчити дитину спати самому? Щоб ліг на своє ліжечко, закрив очі і заснув?
    У нас нові бзіки: погодувала і тільки ставлю у ліжечко, починається тупотіння ногами, розмахування руками і істерика. Доводиться брати до себе. А вночі прикладається як немовля (в два роки). У когось дитина засинає під казку, колискову, в процесі їди, з іграшками, з пляшечкою зрештою (я вже й не знаю, що думати)... Невже тільки, жертвуючи, можна жити??? Що зробити, щоб дитина заснула спокійно і до ранку? Нагодувати до відказу на сон? Поганяти надворі пару годин? Чому книжки пишуть, що в такому віці дитина спить до ранку? ...Заздрю тим, в кого сильніші нерви. Не бути мені ідеальною мамою... Виговорилась. Критикуйте.

13. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Наталю, коли в мене народилась перша дитина, я експериментувала.

Друга була така, як хотіла відразу. :)

А з третьою я зрозуміла, що крім наших бажань є ще фізіологія самої дитини, перестала з нею боротись і озбоїлась терпінням.

Але спокійна прогулянка перед сном не завадить нікому.

14. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Ні, не тільки :)

І дитину всю ніч будуть мучити неприємні відчуття, пов*язані з переповненим шлунком.
    Дивіться на дитину, а не в книжки, в кожного свої темпи.
    Якщо не хоче спати, то може ще не час?
    І прогулянка на свіжому повітрі теж корисна.

15. Natalya

Може з 3-ю і я зрозумію, як вистачить терпіння на 3-ю :).
    Так сам же ж каже, "Мама, спати"...
    [quoe=Suzi;751859]І прогулянка на свіжому повітрі теж корисна.[/quote]
    Гуляємо і спимо, поки в мами на руках. Тільки не в своєму ліжечку...

16. Suzi

Так може справа в цьому?

17. Natalya

Так, власне в цьому і справа. Як навчити дитину спати самому?

18. Suzi

В найпростіше і найприродніше - дочекатись коли дитина буде сама готова до цього. В когось це в 2 роки, в когось в 3.

19. Маруся-мама

а моя також нераз не хоче в себе на ліжечку засинати, хоче бути коло мене. Я їй дозволяю засинати в великій кімнаті на дивані а потім переношу в її ліжечко.
    Моя не засне без своєї улюбленої ковдерки, ми її всюди за собою тягаємо, навіть цілий день по-хаті з нею носиться і якщо десь того нема, то не засне.

20. Ная

Ная Well-Known Member

Софія має свою улюблену подушку,без неї вона спати не ляже,мусим всюди возити ту "покадуську" з собою))).
    Про спання цілу ніч без пробуджень-в нас таке настало лише після двох з половиною років,але час від часу буває,шо Софії не спиться,як і всім людям).
    Про спання окремо-не заморочую собі тим голову-нам добре спиться і разом,як схочуть спати окремо,тоді і відселимо.