Кого вибрати чоловіка чи коханця?!?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем SonechkoRoma, 21 Лютий 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Кого вибрати чоловіка чи коханця?!?

І ще про те, що писали- та що ви можете знати, добре як все добре. А звідки така обізнаність? У кожного з нас своє життя. Я ще не так давно мала досить такі явні спокуси і той шлях був не простий. І хоч нічого такого не було, та я всерівно цим зовсім не горджуся і не виправдовую себе. І помочі я шукала в церкві, зрештою і знайшла її там. То дуже легко піддатися спокусі і потім писати, що ну так сі стало, я ж просто бідна, покинута жінка, котра мусить чоловіка вдома чекати місяцями самотньо от і знайшла розраду на стороні. І що взагалі не я винна, а хтось там невідомо хто. То не є похвально і не можна тому потакати і співпереживати. Життя -то є постійна боротьба, з собою в першу чергу.

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я не думаю що тільки від цього залежить відношення до зради.
    Знаєте, одні з жиру піняться і зраджують пречудовим чоловікам, інші мають свого смердячо-лежачого, а на ліво не підуть, бо люблять щиро, стараються щось змінити в сім"ї, працюють над цим. А якщо вже тупік- розлучення і свобода.

Маю на увазі, що не кожен зможе три роки жити в обмані. Обман- це взагалі штука ще така...
    Ну, і не треба спихати на те що то новачок на форумі. Ну, навіть якби я- старичок, щось схоже написала, можна подумати мене б тут всі кинулись потіщати і гладити по голові. Ага-ага, счас.))):girl_haha:

І почалось все з того, що СонечкоРома прийшла вилити душу з готовністю до різних думок, схвальних і не схвальних, а зікінчилось все тим, що схвальні прийняла, а не схвальні обкритикувала, ще й в такій грубій формі. Мені було не приємно, отак всіх в одну кучу і обізвати, наставити ярликів... Таке враження, що от ви, правильні, мені такого колись понаписували, то нате тримайте.)) І в кінці "всіх люблю і дякую" і щось в тому роді. Ех, а ми ще будемо то схвалювати і захищати????
    То точно...))

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

І ЩО?? Відколи-то помилки перестають бути помилками тому, що ми їх зробили?? Відколи-то гріх уже не гріх, якщо ми його вчинили??

Шокую трохи, бо направду часом так важко мовчати, коли говорять, що от, як сам не робив, то вже мовчи, бо не знаєш. І вже ті, хто наробив помилок чи нарубав дров, напалив мостів у житті, якийсь мало не вибраний. То ДУРНЯ! То диявол таке думання нашіптує, нема в такому погляді та словах ні правди, ні любові, ні розуміння, хіба гордість, біль і злоба. То нещасні люди, глибоко нещасні!
    Я колись сказала чоловікові: пакуй манелі й вимітайся, я з тобою більше жити не хочу. (Наварили каші обоє, і він, і я, і мені в якомусь моменті перехотілося боротися, а натомість захотілося плюнути на все.) Він навіть почав шукати, в кого перебути пару тижнів, поки щось знайде. А тоді попросив у мене ще один шанс. Я сказала, що не вірю в те, що він тим шансом скористається, тому дам йому той шанс. Він попросив разом молитися, на що я відповіла, що не буду з ним молитися, але можу поруч посидіти, бо в мене все вмерло, і любов, і віра, і надія. І він сказав, що буде молитися за двох. Так і молився, бо я просто сиділа з боку й мене злість розпирала на нього, більше нічого. І довідувалася в знайомих, котрі знали питання, чи реально добитися уневажнення шлюбу.
    То що, як хтось буде казати чи писати, що робив таке саме, то я маю погладити їх по голові? З якої радості? Я за свої помилки та гріхи розкаялася. І ніколи не вважала, що то я правильно роблю, але не було в мене сили на правильні вчинки. Лицемірство для мене тоді, коли люди потакають злу, коли оправдовують гріх, коли очорнюють світ і не вірять у добро. Це для мене лицемірство, ні, гірше, це духовна смерть. Людина ніби жива, але насправді робот, бо кудись далеко-далеко в куток загнала свою душу. Я знаю, як то є, була таким роботом. Нічого приємного. І я НІКОМУ такого не бажаю. І саме тому ніколи не буду оправдовувати такі вчинки, які є помилковими. І тому, що я їх робила, я ще краще знаю, що то ПОМИЛКИ, а не "життя", "доля" чи як там ще то називають. Я сама робила вибір, сама закопувала себе, своє подружжя й стосунки. Проте я не вірю, що треба мати негативний досвід, аби розуміти, що щось є погано. Можна бути, як тут сказали, ідеальними та правильними і давати іншим поради з тої точки зору, БО навіть без негативного досвіду людина знає, ЩО Є ДОБРЕ, бо вона має позитивний досвід. І для того, аби людину зрозуміти та поспівчувати, того позитивного досвіду вистачає цілковито й повністю! Негативний допомагає хіба через власну шкіру вчутися в чужу ситуацію, але це зовсім необов'язково. І коли мені говорили та писали правду-матку, я злилася, але цінувала ті слова, і за них в результаті була найбільше вдячна, а не за жаління та балачки типу "все правильно робиш, нащо тобі то" тощо.
    І коли я пишу на форумі тут, що любов усе перемагає, я щиро пишу. Коли я кажу, що в Бога все можливо, я теж щиро пишу, бо моя сім'я є прикладом того, що Бог може створити чудо, навіть якщо молитися буде лише одна половина, а друга буде просто сидіти поруч. Одного дня лід у серці розтопиться, вони обоє розплачуться, перепросять один одного і більше ніколи не будуть глухими на потреби один одного. Бо любов, якщо вона була, якщо вона є, ПЕРЕМОЖЕ ВСЕ!

4. Люша

Люша Well-Known Member

Ф

так, бо Невіруючий чоловік освячується жінкою віруючою, і жінка невіруюча освячується чоловіком віруючим.
    Десь пару сторінок тому хтось написав - А як би сестра зраджувала - то спалили б живцем? - не вмію цитувати я з далеких сторінок. Можу сказати про себе. Моя сестра розлучилась, та стала зустрічатись з жонатим, у якого була вагітна жінка, потім син народився - а вони - сестра моя та він ТАКЕ чудили!!!!! Я не спалила її живцем. Я лише один раз спитала її чи розуміє вона, що робить... А потім ми майже не спілкувались, бо це дуже важко сприймати-несприйнятне... І вона сама розуміла, що робить щось не те - але спинитися не могла, чи не хотіла. А потім вона завагітніла, а через декілька тижнів вагітність завмерла - це і був - початок кінця. Жорстоко! Але напевно більше нічим їх було не спинити. І вона сприйняла - це як знак. І зупинилась. А чоловік зараз повернувся до дружини та дітей, як там я не в курсі. Але сестра на щастя зрозуміла весь жах того, що вона витворяла... Деяким треба отакого сильного, жахливого підтвердження, що так жити не можна!!!!

5. robik

robik Member

Помилки є помилками, гріх - гріхом. Хто тут скажіть мені закликає до зради? Кожний живе своїм життям, з своїми проблемами, і способом вирішення. Хіба ніхто не помилявся? Не маю на увазі зраду, а взагалі. І що, після кожної помилки ви переставали бути людиною? Комусь достатньо знати, що гаряче пече, і він в житті не запхає руку в кип"яток, а комусь треба і кип"ятка, і жиру, і тавро на задницю.

Засуджую зраду! Але не перестаю любити людей, засуджую зраду, як явище, але і розумію, що є моментна тяга, через чинники про які я писала. Чого брати на себе роль судді? Хто ви люди, щоб змішувати в одну купу людей, наставляти діангозів, принижувати, підколювати, тільки за то що мислять інакше.

А для мене, Лілю, говорити одне а робити інше. Принизити людину в відкритому форумі, а вибачитись тихенько в ПП. Про що зачінщіца теми написала.
    Тому-що це ваша сестра. Коли в чорні справи вмішується рідна кров, інтерес - вже не таким чорним все здається, правда?
    А чого ж більш кардинально не діяли? Гуртом, всі разом, щоб повернути заблудшу вівцю в праведне стадо?.

6. Люша

Люша Well-Known Member

не правда, я не могла без сліз та емоцій думати про те що відбувалось
    а це не подіяло б, людина у такому стані сліпа і глуха. Це можна порівняти з одержимістю. І людина або залишається у цьому стані, а бо прозріває - прозріває не тільки з таких кардинально-жахливих речей як сталося з моєю сестрою - але й з інших, кожному - своє. Неможливо гуртом переконати - можна було тільки злостити своїми моралями, та такі переконання та розмови іноді спонукають ще більше боротися "за любов".

а ось в цьому ви дуже праві, але ж таке життя чи не так? Хіба люди у реальному житті так не чинять? Поза очі бруд, а в очі цьом-цьом. Форум - це таке маленьке дзеркало суспільства.

7. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

і що, тільки камінням кидали? Дууууууже сумніваюсь, просто запамятовується погане, а поради ні, от -
    - це, по вашому "каміння"? Це порада, а якщо працювати над стосунками не хочеться, не можеться то, звісно, це сприймається як дорікання. В кожного своя точка зору, і коли виноситься на форум неоднозначна особиста ситуація - треба розуміти що можуть і не погладити по голові, це форум, а не група підтримки.

а чи правду написала? Я не впевнена, та й навіть якщо було щось таке, то певно хтось один-двоє таке зробив, але ж це не показник щирості і порядності всіх дівчат на форумі. Але ж звинуватила в лицемірстві ледь не всіх.

8. Vittoriya

про що ви? от направду-мислити інакше, це ви про що? Той хто вважає, що зрада то не так зле? Той хто вважає, що можна жити отак на два фронта? Про що ми говоримо, адже назва теми-Кого обрати, чоловіка чи коханця. Прийшла жінка. Написала, що от і чоловік неплох, і з коханцем вау. А вона така бідна, не знає кого ж таки обрати. І тут ми би мали їй певно поспівпереживати, сказати, о так, з ким не буває.... Але то було би не правильно, так, буває таке в житті. Але якби людина написала, що вона кається в тому, що хоче змінити ситуацію ( не аби для себе було краще), хоче, щоби той її законний чоловік був щасливий, то ще можна би було її зрозуміти. А так, ну то сорі, потакати такому не буду ніколи. Засуджує? Та ніхто нікого не засуджує, чого ж тут так популярно говорити те слово?...
    йой, та чи то правда взагалі??? Я впевнена, що з тих кого знаю і хто писав 10000% такого би ніколи не написали. Нащо брати якісь дивні фрази в тої особи і вже робити висновки про всіх???

---------- Додано в 10:10 ---------- Попередній допис був написаний в 10:07 ----------

про що ви взагалі пишете? Якась така агресія.. У вас особиста образа до форуму? Я наприклад не пригадую каміння у вашу сторону. Треба вміти фільтрувати поради і наїзди. Працювати над стосунками треба щодня-то правда.

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

Вона такого не писала. Вона писала що були люди, які тишком-нишком писали в ПП, що також були в такій ситуації, але слабО було про це написакти на форумі. А про те, що це одні і ті самі люди писали тут і там протилежні речі- такого не було.
    А в мене було і летіло і не раз, але ж
    На них не можна агресивно кидатися, бо якщо вивертати душу перед сотнями-тисячами людей, то треба розуміти, що всі на раз не кинуться зі словами підтримки.
    А зрештою хто має якісь образи на цей форум, може сюди не ходити, а ходити і пиляти всіх, бо образили колись за щось (два роки тому, ги-ги))) то трохи не мудро. Не розумію на що Сонечко Рома надіялась. Хіба важко було передбачити, що поскільки вчинок не мудрий, то реакція може бути відповідна.

10. Vittoriya

І до речі, для тих, хто захищає свою думку отої дівчини-почитайте тему з першої сторінки і так добре почитайте, не одну дві сторінки, бо там по ходу ще купа фактів і нюансів вилазить :). Ніхто не накидувався на неї, ніхто її не принижував і камінням не закидував. А вона до речі ще й дякувала за критику. Так що ця все тема і дискусія ні до чого. І ваш допис robik я знайшла ;)

11. Donner

Donner Member

Прочитав стартовий допис та кілька останніх сторінок. Цікаво...

Але, по-суті, вся дискусія зводиться до "толерувати егоїзм чи ні". Бо приклад топікстартера - це банальний егоїзм, прикрашений рюшечками з долі, втоми від рутини, непереборних почуттів. Ну, є ж такі люди, і кожен мабуть з ними зустрічався: головне, щоби мені було добре і комфортно, а на інших - начхати. Питання до готових співчувати і толерувати: якщо на тротуарі паркується бидло з джипом, так, що вам ні пройти, ні з візочком проїхати - ви дуже намагатиметеся виправдання знайти (може йому треба, може в аптеку за ліками пішов, може любов всього життя побачив і т.п.). Ні, ми просто назвемо речі своїми іменами. Так і тут - хтось поставив свій комфорт і захцянки вище всього, почуттів інших людей, їхньої гідності, але назвати це егоїзмом - ні-ні, то дикунство:)

12. robik

robik Member

Я вдячна, вам, Вітторіє, за увагу до моїх дописів. Але ви так і не зрозуміли, що я мала на увазі.
    1 - так, таке буває. Зраду маю на увазі.
    2 - бурна дискусія розвинулася після того, як до авторки доєднали всіх, хто сподобав собі її допис.
    3- те, що образи летять не до ситуації, а до окремих людей. а вибачаються в ПП, маю такий досвід.
    4 - Лисиць, які руйнують чужі сім"ї, не поважала, і нічого не змінилося.

13. Artemida

Artemida Well-Known Member

Люди, ну покажіть мені хоч один допис тих, хто ПІДТРИМУЄ СонечкоРому!
    Я не бачила таких дописів. Ніхто її не підтримує (ну хіба в пп і то не факт).
    Тема вже давно відхилилась в сторону, а Ви і далі про ту Рому і так, і сяк. Не можу зрозуміти чим же вона Вас так зачепила? Коли я читала її монолог (а читала таки оригінал), то мене чогось то не зачепило зовсім, бо я вважаю, що то не стосується мене ніяким боком. Та і зрештою нічого там такого аж образливого і не було . Людина відкрито і чесно написала свої враження про наш форум . Має право. Так само як і Ви маєте право. То чого ж тоді так розпинатися? Захищається і виправдовується той, хто чує за собою провину. А хто її не чує, той спокійно проходить повз. Ну, принаймні, я так думаю. Тому більше у цій гілці писати не хочу:girl_bye:

14. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

Наверно, автору надо искать третьего мужчину (а этих оставить в покое), раз из двух выбрать нельзя. Или решать проблему между ней и мужем, которая сподвигла изменить.
    А судить - никто не знает, кого что ожидает. Автор тоже не жила и не мечтала изменять мужу.

15. Vittoriya

:D, я вас прошу, не треба діагнозів ставити, ок?Хто тут захищається, виправдовується? Виправдовувала себе лише авторка теми. Я розпинаюся? Обирайте будь-ласка слова більш коректно. Я не істеричка і взагалі ми ніби дискутуємо, а все хтось хоче когось образити... Чого про авторку теми пишу? Ну бо тему власне вона створила і навіть якщо вже дисусія відхилилася, то назва теми всерівно незмінна. А інакше це все оффтоп.

---------- Додано в 11:07 ---------- Попередній допис був написаний в 11:03 ----------

це асболютно не увага до ваших дописів. Я просто вирішила поновити пам'ять і почала читати тему від початку. І багато чого цікавого побачила. Дівчата писали розумні речі, авторка теми дякувала за таку критику і розповідала далі нові вражаючі :D нюанси а закінчилося все тим, з чого почалася ця дискусія.

16. Neverland

Neverland Well-Known Member

Віторіє, та ніхто вас не чіпає, просто ви чогось всі дописи якось до себе прирівнюєте, от мимоволі і виникає в людей думка, що раз так все на себе приймаєте, то значить щось тут не так:girl_wink:
    А по-темі: зраду авторки не виправдовую, правильним це не вважаю, але і якось бурно реагувати смислу не бачу. Захоче сама зрозуміє, нє - ну то так і буде вічно мучитися.

17. Vittoriya

ну що ви придумуєте? Раз сказала, що і мене в дописі мала на увазі Сонечко, то вже зробили з мене параноїдальну особу. Давайте дискутувати по темі, гаразд? Прошу мене чіпати. Дякую.

18. Nana11

Nana11 аспіранточка

Знаєте наша з Вами розмова то як німого з сліпим, от чесне слово...Бо Ви говорите про якусь там ситуацію яку Ви собі знаєте, а я говою проектуючи вашу ситуацію на цю тему і допис нашої СЛАВЕТНОЇ дописувачки, в якої чоловік ідеальний, шикарний і найкращий але от і коханець класний і взагалі життя не склалося бо вона не може між ними вибрати (бідна, нещасна, я їй співчуваю).

Мене теж якшо чесно не особливо її доповідь "ображеної життям" не зачипила,крім того що винне життя, доля і ВСІ, ВСІ, ВСІ тільки не вона, вона хороша. але оте подальше вже від наших форумлянок, шо на ДП всі такі злі, недобрі і новеньких гноблять - Я ше раз, напишу шо гноблять всіх не зважаючи на те, чи ти новенький чи вже старенький за ДУРНИЦІ. І Слава Богу, шо так є, бо як за дурниці гладити по голові то навряд чи людина зрозуміє, що їх не варто робити.
    Все, більше писати в цій темі не буду, не маю чого більше сказати.

19. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я коли читала допис, то побачила чітко, що вона звинувачує не всіх, а тих конкретно хто злицемірив: тут писав одне в пп інше, що мовляв такі вони правильні, а насправді... Тому якось спочатку певне варто б було визначитися через що ми тут дійсно сперечаємось, бо так бачу що у всіх своя думка на той допис. А то виходить як в тому анекдоті:

20. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Тема закривається на деякий час. Прошу всіх охолонути, а потім повернутись до дискусії у руслі теми.

Статус теми:
Закрита.