Кинемо камінь у негідника..?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем levandivka, 11 Квітень 2010.

1. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Кинемо камінь у негідника..?

+1. Кинути камінь - засудити, але не обов'язково до страти. :)

Вважаю, що надмірна терплячість, надмірна віра, що хтось ЗА НАС все розставить на місця, шкодить нам.
    Нє?

2. Shkatulka

Shkatulka New Member

Я запитала чому ви в тій гілці не сказали "не судіть обливальників і не судимі будете?"
    Чому ці слова так вибірково завжди кажуться? В цій темі кажуться, в інший ні. А судять інших і тут, і там, чи не так?

Тобто, завдавати іншим болю і фізичної шкоди можна, але не смертельних?

---------- Додано в 13:33 ---------- Попередній допис був написаний в 13:25 ----------

Порушення закону є тоді, коли хтось робить іншим шкоду. Суспільство за це і судить - за шкоду іншим.
    Особиста неприязнь теж виникає від того, що хтось тобі робить шкоду.

Тут мова почалася з того, що "крадуть, хай крадуть, а бог буде судити". Тобто, навіть за злочини суспільство злочинів не бачить потребисудити і карати. В мене склалося таке враження.

3. Музик

Музик Мартуська

ні, оборонятися можна, доки це оборона. і не переростає у напад...

4. Shkatulka

Shkatulka New Member

Я теж так вважаю. Дивує, що інші це заперечують...

5. levandivka

levandivka З яйцями...

Не дивуйтеся. Сказано ж:
    Та й тема в "ФіР" знаходиться.
    треба тему в кримінал перенести - тоді й нас з Вами закидають. [​IMG]

6. La esposa

La esposa Moderator

а як щодо "Змовчати на гріх"? чи їх похвалити?

7. Shkatulka

Shkatulka New Member

Мені здається, що вимоги "не мовчати на гріх" і "не судити інших" суперечать одна одній.
    Як їх розмежовувати в реальному житті?

Чомусь напрошуєтсья аналогія: "вкрав мішок картоплі - сів в тюрьму, вкрав мільйон - хай його бог судить." Тому і кажуть "якщо вкрасти, то мільйон" :)

В нас вдома часом згадують історію, як сусідка і діти, яких п"яний чоловік чоловік часто бив, зв"язали його сплячого і відлюпцювали ломакою. Не знаю як це їм допомогло і що було далі, але очевидно інакше вони його провчити не могли. Боятися і постійно терпіти теж не було вже сили, бо чим далі тим більше чоловік впевнявся в своїй безнаказанності і дозволяв собі ще більше.

Це по суті напад, але як ще вони могли з ним боротися?

Або просто почекаємо понеділка :girl_haha:

8. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

А ви різницю в покаранні і смерті бачите? Чи для вас покарання то і є смерть? Ми , прості люди,смертні,не маємо права вирішувати кому вмирати,а кому жити. І таких думок з побажанням смерті теж не маємо мати.. Життя таке, що всі ми рано,чи пізно помремо і всі постануть перед Богом, хто б це не був.

---------- Додано в 15:15 ---------- Попередній допис був написаний в 15:14 ----------

чому дивує???
    хтось -це ви маєте на увазі Бога? надмірна віра в Бога,чи як?

9. Shkatulka

Shkatulka New Member

Чим викликане таке дивне питання? З моїх повідомлень, я гадаю, такого висновку зробити не можна.

10. Vittoriya

напевно тим, що в цій темі обговорюємо бажання чиєїсь смерті у людей.

11. Shkatulka

Shkatulka New Member

Чому ж, ми говоримо не лише про смерть, але і про життя.

12. Vittoriya

не зрозуміла..ми говоримо про побажання в думках смерті для іншої людини.яка своїми діями чи діяннями шкодить,чи просто не подобається людині.Тобто про смерть як покарання.

13. Shkatulka

Shkatulka New Member

Ми говоримо не лише про це. Ми говоримо про ставлення до негідників і їхніх дій загалом. Думаю з повідомлень це має бути видно.

Мене особисто мало цікавить покарання як таке. Мені цікавить "як припинити чиюсь руйнівну поведінку"? Я тему радше так сприйняла.

14. Vittoriya

ну бачите, значить у нас просто різні розуміння цієї теми.

15. Shkatulka

Shkatulka New Member

Ви думаєте люди бажали смерті Гітлеру заради покарання йому чи для того, щоб закінчилася війна і перестали інших людей спалювати в газових камерах?

Я б сказала, що одне від іншого невіддільне, та все ж більше схиляюся до того, що люди більше хотіли припинення війни і смертей.

16. Багіра

Багіра Well-Known Member

покарати заради покарання хочуть ті, хто сам повен негативної енергії... припинення смертей - це самооборона... хоча погоджусь, якщо хтось з рідних постраждав з вини винуватого, то від болю людину переповнює різними почуттями почуттями, очевидно оправданими, бо помірний біль очищує, надто сильний ламає..

17. Ворон

Ворон Well-Known Member

Як то часто буває деколи в подібних дискусіях мішаються поняття моралі і закону. В різних людей є різна мораль тому неможливо досягнути якогось спільного розуміння проблеми користуючись моралю, виключно принаймі.

У випадку Гітлера і Сталіна і інш. подібних перш за все йдеться про незаконну узурпацію влади і скоєння тяжких злочинів внаслідок цього. Не варто забувати що і один і другий порушували свої ж закони і скоїли неймовірні злочини за законодавством своїх же держав. Непотрібно забувати наприклад що жиди в часи Гітлера всього навсього "перевиховувались" офіційно. Офіційно звичайно то була дуже "правова" держава. Хоч не настільки як Сталінська Росія. Ті були ще кращі.

Тепер якщо ми подивимось на приклад того що якийсь конституційний суд десь в Африці від дуви вітру приймає протилежні рішення кожних пару років тобто міняє конституцію він без сумніву стає злочинним. Будь які насильницкі дії проти такого злочинного суду або тих хто його підтримує виправдані. Злочинці не можуть бути судями. Будь хто хто підтримує злочинців є сам злочинцем. Ті що мовчать є співучасниками злочину як і переважна більшість населення Ґерманії або СССР були колись.

Прокурор Ворон.

18. poetka

poetka Well-Known Member

Цитати дописувачів чомусь не виділяються:girl_sad:
    Тема доволі цікава,можна і я висловлюсь?
    Метафора назви жостка.не завжди потрібно кидати камінь,аби негідника покарати,можна з легкість потайними психологічними методами досягнути неабиякого результатув цій темі про "гуманність" каменування і фізичних розправ можна й не згадувати,варто лише процитувати усім відомі біблійні рядки...
    Шодо Гітлела і йому подібних катів - вони вже своє отримали:-людські прокльони,і вічне пекло.А нам залишається не розпалювати ненавість,яка точить нас самих їз середини, а тим паче не кидатись каменюками, а діяти згідно законів..А покидькам і так зостанеться...є Вищий суд.

19. Пупсик

Пупсик Well-Known Member