Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 15 Лютий 2010.

1. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

Відповідь: Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

можливо в когось і розпанаханий, але не у всіх на Україні
    спец. зараз подивилась на свій шрам
    гм... треба добрееееее придивитись, що в мене було КР

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Звідки?
    Ти хочеш сказати, що National Geografic не мали вказати, що кінець фільму не для дітей?? Ми щось так наївно подумали, що про таке би мали попередити.

3. Nata

Nata Well-Known Member

У мене шов "косметичний" але всеодно лікарка на УЗО зауважила і запитала що то за шов. Який би шов акуратний не був його видно!
    Друге, а для чого у нас вимагають обмінку принести в пологовий? Тільки заради галочки? Чорним по білому, великими буквами пишуть що жінка в групі ризику через попередній кесарський розтин.

4. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

То інша справа, що в історії «хвороби» пишуть всі попередні вагітності і як народилась дитина, але якщо не казати то не кожен лікар зауважить шрам, тим більше якщо він дуже делікатний. Це не в плюс лікарю і не захищаю нікого але я після КР пішла на природні, хоча мене все питались і все було записане в карточці. І дякувати Богу нічого не порвалось а народилась здорова дитина, і добре що вона на місяць поспішилась бо ітак була головастик.:girl_haha:

5. Natalia

Natalia Well-Known Member

Скільки часу минуло від попередніх пологів (КР) до природніх?

---------- Додано в 11:15 ---------- Попередній допис був написаний в 11:14 ----------

І як все закінчилось?

6. Natalia

Natalia Well-Known Member

У мене є таке запитання, що мучить мене вже від пологів. За 5 днів до пологів на УЗД побачили 3-разове туге обвиття по шийці. УЗД-ист налякав можливим кесаревим розтином. Я в таке навіть не повірила. Моя лікарка сказала, що все нормально і нема чого переживати.
    Уже на початку родової діяльності через 3 години після більш-менш регулярних перейм відійшли води. Стимулювати почали ще через 9 годин після того, як води відійшли і ще через 8 годин, коли викапали весь можливий окситоцин, ( відкриття було 8 см, тужилась, але нічого не виходило - тоді ще і 5-ий лікар, що мене оглядав додивився, що голівка не до кінця вставилась) прокесарили. Після операції лікарка сказала, що обвиття було дійсно тугим і не тільки 3 рази по шийці, але й раз по животику і що я б сама не народила або наслідки були б фатальними. А я тепер от думаю: якщо б я почекала ще трохи, можливо дитина розкрутилась би (хоча під час пологів вона не рухалась)?
    Згадуючи свою лікарку під час пологів я можу сказати, що вона щиро хотіла допомогти народити самій, ( принаймі мені так здавалось) і ще казала що шкода що я так довго мучилась і кесарити...
    А все таки, чи дійсно я не могла сама народити???
    Хоча, згадуючи розповідь знайомої, яка сама родила з 3-разовим нетугим обвиттям і після цього місяць лежала в реанімації!!! я б вибрала кесаревий розтин.

7. mamba

mamba Member

я так само вже 3 місяці задаю собі це питання :)...в мене було одне обвиття і після 8-ми годин переймів відкриття було 1,5-2 см, тому мене довго не мучали - відразу зранку прокесарили...зараз намагаюсь себе заспокоювати, типу так мало бути, ну і взагалі,оминула будь-яких пологових травм мацьопи, страшних розривів через дуже велику вагу малого і т.д.)) знаю, що вже нічого не повернеш, а сумнівами та жалінням голову собі забивати не варта)))

---------- Додано в 00:07 ---------- Попередній допис був написаний в 00:04 ----------

жінка народила ))) а коли ми (тусовка мамочок з патології - за місяць лежання здружилися :)) в медсестер питалися про цей випадок, то нам грубо відповідали "А вам яке діло?")))

8. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

аналогічно... тільки перейми були майже 4 доби.... 7-15 хв, тренувальні, але без перестану, а потім вже передродові, що 2 хв.... прокапали мене і я сама народила (бо води вже відійшли давно, а відкриття ноль). Все залежить від медперсоналу... і ще багато залежить від настрОю рожениці. Думаю, якби бачили, що я не маю сил, чи що панікую,чи ще там щось.... або вдома мали термінові справи :girl_crazy: (прости Господи) то теж би прокесарили.

9. Nata

Nata Well-Known Member

Та мені якраз про це і йшлося від початку :) З першим прокесарили і не дуже мене питали згоди (в стилі як собі хочеш але сама живого не народиш (сідничне і туге дворазове обвиття) :)) Може якби мене менше залякали і я мала більше часу на здобуття інформації...
    Але ж з другим все було нормально. І абсолютних показів до операції не було. І я хотіла народити сама. І просила лікарів, але... Потім було сказано: у тебе був дуже хороший і міцний шовчик. Дякую, втішили постфактум. Це мене і обурює. Я готова була написати розписку і усвідомлювала на який ризик іду. Я хотіла мати вибір, мені його не дали. Шкодую про це шалено. Хоч операція пройшла для мене легко і без ускладнень, а для дитини це не був природній шлях появи на світ. І мене це мучить.

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у мене теж було обвиття і відкриття за 10 годин 3-хвилинних перейм 2 см. Але не кесарили. Правда, почали стимулювати. Ще 7 годин стимуляції- і народила без розривів і розрізів. За КР навіть мови ніхто не вів- казала лікар,що до останнього буде відслідковувати природні пологи, навіть коли у певний момент у кінці, ще через 4 години після початку стимуляції я з відчаю сама вже просила:а може КР? Тому велике їй дякую за це.
    Але у кожного ж свій випадок і свої пологи.

11. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

14 місяців

12. Lesunya

Lesunya Well-Known Member

В мене було те саме. Лікарка, в якої я стояла на обліку, відразу сказала: "тільки кесареве!". Лікар, у якого я мала народжувати, навпаки, націлював мене на природні пологи, бо: "...ще й не таких приймали". І я дійсно чекала природніх пологів. Вже у ПБ (вОди відійшли, а перейм не було), коли серцебиття доці почало слабшати, мене, все ж-таки, прокесарили. Як потім казав лікар: "Добре, що кесарили, бо пуповинка була така тоненька і коротка, що не відомо, чим би все могло закнічитись...". От і думай....
    При виписці лікар сказав, що наступна вагітність не обов'язково мала б закінчитись кесаревим. Поки що не перевіряла:)

13. Anel

Anel New Member

gillian скажіть,якщо 1а дитина природні стрімкі роди 15 років тому,2а кесарів крупний плід 4.100 сідничне 10 років тому ,3тю дитину є шанси народжувати самій чи завелика перерва?:girl_in_dreams:

14. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

15. SonyaVik

SonyaVik New Member

У меня 3 года назад было не плановое кесарево. Воды отошли, а потуг не было, оказалось лобное предлежащие. Сделали КС и все отлично, на ГВ были до 1,4года, со здоровьем все отлично, болеем крайне редко. В нашей поликлинике нас называют самыми здоровенькими. Так что КС не обязательно означает какие то проблемы в будущем.
    Сейчас жду второго ребенка и вот не знаю как буду рожать. У меня + еще киста яичника, и зрение -7,5. А в остальном здорова.
    Для себя склоняюсь к КС, но все зависит от показаний в будущем.
    А шрам у меня не заметный. Делал Калиник на Джамбула, возможно и второй раз к нему пойду :)))

16. Nata

Nata Well-Known Member

2-3 роки це не показник. Зрештою, проблеми можуть бути скриті, проблеми можуть проявлятися у поведінці.
    Кесарське - це НЕ природний процес. Про це неоднарозово писалося і скидати на те що дитина народилася здоровою а значить такий спосіб родорозрішення є чудовою альтернативою пологам - меншою мірою безвідповідально з боку матері.

17. яринка

яринка Member

В мене перші пологи були КР, непланові. Лікар казав "вузький таз, але будем пробувати" Пробувала. Не вдалося :sad: Казали - слаба родова діяльність, короткі перейми - треба кесарити. Тоді погодилась, тепер думаю, що змогла б родити сама, більше б терпіння і знань. Але це було 3 роки тому і зараз 32 тиждні вагітності. Лікар, в якого родили, другий раз "пробувати" відмовився, сказав, що буде плановий КР, від епідуралки відмовляв і відпускає додому не раніше 6-7 дня після операції (а в мене перше ще на ГВ) :sad:
    Пробувати шукати іншого лікаря чи змиритися? Я так розумію, що знайти іншого це проблема. В цій темі прозвучало тільки прізвище Мацюра.
    Може хтось конкретно порадити якогось конкретного лікаря, щоб погодився на ПП після КР, чи хоча б не тримав так довго в лікарні?

18. evasmile

evasmile New Member

В нашей стране самостоятельные роды после кесарева - это неоправданый риск. За границей такая практика существует, но там всё иначе организовано - ставят датчики на шов и всё контролируют... А нас же такого нет - соответственно очень опасно в первую очередь для мамы... а здоровая мама для деток намного важнее пути, которым они появятся! Эпидуралка в вашем случае была бы конечно выходом, но опять же увы не у нас... это достаточно сложная и рисковая процедура, которая между прочим даже при правильном её проведении имеет кучу побочных эфектов для здоровья мамы... Опять таки повторюсь - здоровье мамы важнее всего в данном случае!

19. мамочка

мамочка Well-Known Member

мені КР теж робив Мацюра (хоча попередньо з ним не домоовлялася, просто в моєї лікарки був форс-мажор). Лікар сподобався. По попередньому УЗД дитина мала сідничне передлежання, вагою приблизно 4 кг і обмотана пуповиною. Тому лікар переконав мене на повздовжній розріз. Шов акуратний, ускладнень нема. По грошах суму назвав сам. Відпустив додому на 7 день після операції.
    Анестезіологом задоволена на 1000%. Призвіще - Гайдук. Йому треба ще паралельно психологом працювати. Дуже гарно морально підтримує і в день КР, і всі післяпологові дні в роддомі.

Я говорила з Мацюрою про наступні пологи без КР. Сказав що наперед загадувати не варто, але якщо пройде більше 3 років після цієї операції, шов буде в нормальному стані, дитина буде займати правильне положення і буде не надто великою то в мене ще буде шанс народити самостійно.

20. vernata

vernata New Member

У мене така ситуація: в березні 2010 року у мене народився синочок. Передумов до кесаревого не було, але чомусь мене для перестраховки поклали в пологовий на 38 тижні (мовляв 34 роки, перша вагітність, передчасне старіння плаценти). А вже за чотири дня я сама тихенько запитала: "А може кесарево?" (бо за ці дні почалося: інфаркт плаценти, гіпоксія плоду, не чути серцебиття - хоча я його чула добре, темні води). Зараз в мене почався четвертий місяць вагітності, я себе добре почуваю, але лікар націлений на кесарево. Чи може хтось конкретно порадити, до кого можна у Львові звернутися з бажанням родити природньо після першого кесарево з інтервалом в один рік три місяці?