Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 15 Лютий 2010.

1. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

Про піднімання - то дуже індивідуально. Я жахливо відходила після КР але малюка і візочок носити доводилось, бо не було допомоги, та й я була "сумашедша мамочка", жодних проблем зі швом не виникло...тому це все залежить від того чи є хтось біля вас 24год на добу

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  2. Cherry Cola

Cherry Cola Active Member

Роблять в Медінституті 100%. Доктор Лехновська Тамара Анатоліївна.

3. bobryha

bobryha Well-Known Member

Вірніше її чоловік, анастезіолог)))

4. pompocska

pompocska Member

Дівчата, а на рахунок гель-лаку, то треба знімати перед операцією, чи ні? (По кольору нігтів дивились стан людини,раніше)

Sent from my Lenovo A3000-H using Tapatalk

5. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Не знаю, як в Україні, в нас було пунктом жодного лаку. Правда, я не знаю, що б було, якби нігті були намальовані, бо я була без.
    Ще запам'яталося жодних прикрас - сережок, обручок.

Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk

6. Cherry Cola

Так, чула що він анастезіолог. То вони в парі роблять епідуральну анестезію? Чула багато хороших відгуків про Тамару Анатоліївну, а як він як лікар?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. bobryha

Я до того вела що лікарів з якими він працює багато, тобто в будь- якого лікаря з яким ви домовляєтесь про планове кр, ви можете попросити щоб анастезіологом був лехновський.
    П.с. в мене за 2-3 тижні буде плановий кр, як з Божою допомогою все добре пройде- то дам свіжий відгук

• Подобається Подобається x 3
  8. Cherry Cola

Успіху!!! А хто буде Вам кесарське робити?

9. bobryha

Литвинчук

• Подобається Подобається x 1
  10. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Так, в Меді епідуралку робить добре Лехновський.
    Можете сміливо йти - не боятись.
    Мала 2 тижні тому КР. Так як перше КР в мене було під загальним наркозом, то маю з чим порівняти. Від ЕА відходити набагато легше, тобто, навіть, як такого "відходу" і немає, просто треба дочекатись коли почнеш відчувати ноги. Я за годину після операції вже добре все відчувала, могла підняти ногу, зігнути без проблем.
    Про сам хід операції ми з Лехновським домовились наперед, що до появи дитинки я буду повністю при свідомості, а потім буду дрімати(тобто я чула голоси лікарів, але вести з ними розмову не могла). Ну і звичайно почути перший крик своєї дитинки, то дуже і дуже зворушливо. Після народженя дитинки Лехновський включив класичну музику(його фішка) і я відпочивала. Під кінець операції він вивів мене зі сну і я поспілкувалася ще з лікарями)
    Саме введення ліків в епідуральний простір теж було практично безболісне, він кожну свою дію коментував, і те що мало відбуватись в цей момент зі мною розказував.
    Після загального наркозу в перший раз, я відійшла повністю лише через добу. І той постійний кашель від трубки в горлі, а кашляти боляче..брррр...як згадаю(((
    Вартість ліків на ЕА вийшла без пару грн 1000 грн. То лише анастезія, ще плюс на саму операцію. Але то вже певно від оперуючого лікаря залежить, який список він вам дасть.

• Зе бест! Зе бест! x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  11. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

@Nastylove а не було тобі страшно від присутності на своїй операції? Чи сильно всі відчувалось (тиск, зашивання)?

12. Nastylove

Я за це переживала) Але ні, не було. Було трохи страшно з самого початку, коли треба було робити укол, а потім якось попустило. Бо при ЕА перші півгодини в операційній тільки ти, анастезіолог і акушерка, бо треба час щоб наркоз подіяв. То з Лехновським було не страшно. Потім зайшли лікарі, медсестри то вже трохи почалась метушня, брязкання інструментів, але мене то вже не хвилювало, можливо ліки діяли. Було неприємно перед тим, як дістали дитинку, бо трохи відчувався тиск, але болю жодного. Ну і операційне поле було відгороджено ширмою, тому бачила тільки голови лікарів в кумедних шапочках))) Потім показали дитинку, віднесли на стіл обтерти, принесли мені поцьомати і доня "пішла" лежати на таткові)
    Юль, а як ти після другої операції відновлювалась? Більше боліли шви, чи так само як в перший раз? Бо в мене більше. І матка цього разу дуже болісно скорочувалась, перші 3 доби, годування були зі стиснутими зубами...
    Ну і великий плюс то "світла голова" після операції, можеш нормально розмовляти, спати не хочеться, таке враження, що встала б і пішла в палату сама)

• Інформативно Інформативно x 1
  13. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Я набагато тяжче відновлювалась після 2го кр, ніж після першого. Боліли шви, болісно скорочувалась матка. І живіт дуже довго сходив.
    Але все ж відновилась :) то все минає, старайся по можливості відпочивати

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. bobryha

А хто операцію робив?

15. Cherry Cola

Дякую ВЕЛИКЕ за детальний відгук, від знайомих медиків чула про Лехновського багато схвальних відгуків, а от на форумі не знайшла інформації. Теж розглядаю варіант епідуральної анастезії, навіть думала в Польшу їхати, оскільки в нас це не така поширена практика, а у Польщі епідуральну анастецію вже років 10 широко практикують. Тепер мені спокійніше.

16. Nastylove

Місюра з Юрченко.
    Він до Меду працював на Батальній, то казав що в них 60 % операцій було з ЕА. Тому досвід має великий.

17. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Я ще вставлю свої 5 копійок про КР з епідуралкою.
    Страшно було доки не ввели анестезію і не поклали на стіл. Відчуття дивні. Ти тут, А твої ноги невідомо де. Постійно під час операції біля мене була медсестра і контролювала мій стан. Коли мене почало нудити, ввели ліки в катетер, щоб відпустило. ЕА вводили зовсім не боляче. Не гірше за звичайний укол. (Цефалоспоринові АБ болючіші набагато).
    Не боліло. Не вспіла лягти на стіл, А вже відчула, як діставали першу дитинку. Не боліло, лиш трішки тиску і рухів зі сторони в сторону. Поки дивилась на нього, то вже і другий був теж.
    Як зашивали, то зовсім не чути було. Ноги почала відчувати вже десь через пів години.
    Не знаю, як із загальним наркозом, але мені з ЕА дуже сподобалось. І те, як чуєш перший крик дитинки, і можливість одразу побачити і поцьомати. Хіба би мама була дуже чутлива до таких маніпуляцій, то варто подумати.

Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk

18. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Згадалося, як мені праву ногу відпустило через 20 хв, а ліву - через 2,5 години (багато "цікавих" думок у голову приходило, але, дякувати Богу, все добре).
    Страшно було, коли вкололи укол, поклали на стіл, а над головою... дзеркало! Коли переконалася, що мій "низ" у нього не видно, видихнула і насолоджувалася: якось я нічого взагалі не відчувала, лише, що торкаються до живота; анестезіолог весь час сидів біля мене і жартував, не було відчуття, що я - "тіло, над яким щось-там роблять"; перший крик чула, перші коментарі про стан малечі чула, а от далі краще би мені вуха зашили... Коли мене ще не зашили, лікар весь час бубонів, що пропускає планірку (хом*як у кубі); і у підсумку мене дошивала лікар, яка вела останні тижні моєї вагітності - відчуття були доволі специфічні...

19. Ljlichka

Ljlichka Well-Known Member

якщо надумаєте робити КР з епідуральної анестезією і не знайдете свого лікаря у Львові,то в Рівненському перинатальному центрі без проблем роблять епідуральну анестезію.

20. Nastylove

Ви впевнені, що у вас було саме епідуральна анастезія, а не спинальна? Бо при ЕА трохи мало пройти часу щоб наркоз подіяв, і хірурги могли приступити до роботи, бо ліки вводяться поступово.