Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 15 Лютий 2010.

1. Megan

Megan Well-Known Member

Так-так, я саме тоді і була. Ми говорили з Вірою Дмитрівною про то, вона дуже хвалила жіночку, і казала, що з таким настроєм легко народжувати і легко приймати пологи. Ось так ваша подруга надала всім позитиву.
    Таки тісний той світ. Особливо Львів.

2. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

Відповідь: Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Дівчата, порадьте хорошого лікара на плановий КР у Львові, можна в приват)) Дякую)

3. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

мені аналогічно робили майже рік тому.

4. Kukoc

Kukoc ljutij

Моїй малій біогаю давали, мене кололи всі 5 днів що я лежала. І тьфу тьфу все добре з малою

Отправлено с моего iPod touch используя Tapatalk

---------- Додано в 17:58 ---------- Попередній допис був написаний в 17:58 ----------

Данков, улашин на рапапорта

Отправлено с моего iPod touch используя Tapatalk

5. mipa

mipa Well-Known Member

Мені плановий КР робив Данков. Все пройшло добре, без ускладнень, лактація налагодилась на 3 день. Годую до сих пір)

---------- Додано в 00:18 ---------- Попередній допис був написаний в 00:06 ----------

Я також так вважаю, хоч не народжувала пп. Але готувалась, багато читала, ходила на плавання, йогу. Після наркозу стан просто жахливий, навіть немає сили сказати по телефону рідним хто народився. Шов болить жахливо, антибіотики колять. А саме головне, це материнський інстинкт, який приходить з запізненням. Тому що коли народжуєш природньо, то проживаєш разом з дитинкою цей період появи на світ, і дитинка - це як винагорода за все пережите під час пологів. А при КР все інакше: наркоз - прокидаєшся в палаті, напівпритомний стан, просиш показати дитинку. Можливо приепідуральній анестезії все трохи наближеніше до природніх пологів, все-таки Ви є свідком першого крику, дитинку можуть прикласти до грудей, а це є дуже важливо.

6. iriwa

iriwa Особлива мама

Дівчата, те кесареве страшно?? Бо мене налякали і щось я переживаю. Взагалі як то відбувається, скільки часу? То роблять загальний наркоз??? А як дитинку потім кормити... йой..

7. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

А чого вас в першому триместрі кесаревим лякають?? Радила би вам взагалі зараз про це не думати, то ще надто рано і треба мислити позитивно в будь-якому випадку.

8. iriwa

iriwa Особлива мама

Сказали що передлежання хоріону, що повністю закриває "вихід". Що надіємся на те що то діло посунеться, але є шанс що попаду на Кесарський розтин.

9. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Та у вас лиш 12ий тиждень, що за премудрий лікар на такому ранньому терміні лякає вже кесаревим??? То ще все зміниться 100%

10. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Та не переживайте завчасно, то тільки 12 тиждень, і думайте тільки про позитивне, думки ж матеріалізуються))
    Читайте свій підпис і не сумнівайтесь))))

11. iriwa

iriwa Особлива мама

Та лікар не лякала, заспокоювала, але то я собі вже навіяла перспективу... (як то кажуть - надійся на краще, готуйся до гіршого)

12. Natalia

Natalia Well-Known Member

А я щось так настроєна на пп (після кесарського), що навіть не хочу думати, що буде інакше. ( Хоча минулого разу навіть не допускала думки, що все може закінчитись кесарським розтином). Відчуваю, що хлопчик явно спокійніше поводить себе в животику і не замотається так пуповиною, як моя Юстя-вреднюстя. Два рази таке не може повторитись, я надіюсь...

У мене обидва рази на 20 тижні нижній край плаценти був нижче допустимої норми, але до наступного узд піднімався. Може якраз підніметься і у вас.

13. Britney

Britney Домашня посиденька :)

Я Вам скажу так, не переймайтесь на такому ранньому терміні. Все ще може змінитися!
    Але, якби часом кесарський розтин став єдиним можливим варіантом, то не гризіться так тим наркозом. Звичайно, важко відходити від нього, тай уколи потім болючі такі (в мене був КР, але нічого пережила,) і то все так швидко забувається, коли побачиш маля:girl_in_dreams:
    Головне те, що Ваш малюк народиться без ускладень, які можуть бути, я так розумію при ПП.

14. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

На малечі в аналогічній темі з"явилось кілька розовідей про успішні пологи після кесарева. Там жіночка каже, що у Коломиї ПП після КР досить часто практикують.

15. Natalia

Я була на узд з лікарем, у якого мала б народжувати пп після кр. Все прекрасно крім того, що край плаценти майже доходить до рубця... Читаю, що заборонено пп якщо плацента на рубці. Узд-стка сказала, що дуже близько. Вже тепер і не знаю що мене чекає. Лікарка спочатку сказала, що не можна пп... потім щоб я надіялась - якщо все добре піде, то попробуємо...

16. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

Ви сказали що майже доходить до рубця... напевно є якісь конкретні приписи, коли можна, а коли ні ПП. Одному лікарю 2 мм приміром до рубця це буде критично,а хтось навіть уваги на це не зверне. Я би напевно хвилювалась якби плацента перекривала рубець, а якщо майже доходить...В принципі, якщо сама ваша лікарка каже, що будемо пробувати, значить все буде добре і це не абсолютний протипоказ до природніх пологів. Настроюйте себе на позитив. Удачі!

---------- Додано в 21:46 ---------- Попередній допис був написаний в 21:25 ----------

Ось звідси цитую

Протипокази до ВКПР стр. 162

Розташування плаценти в ділянці рубця - у вас же поруч з рубцем, напевно це різні речі...

17. Havronia

Havronia Well-Known Member

В мене на 12 тижні був аналогічний діагноз. За наступні два місяці плацента піднялася на 6,5 см.

18. Natalia

Узд-стка сказала, що якщо б упустилась, то буде халепа. Лікарка сказала, що якщо трохи упуститься і приросте, то проблеми будуть і у мене, і у неї. Я вже вичитала, що якщо плацента в районі рубця, то це може загрожувати сильною кровотечією з загрозою як для матері так і для дитини. Але з іншого боку - невже вона може упуститися? В мене всю вагітність піднімається: 20 тижнів - 30 мм, 27 тижнів - 40 мм, 37 тижнів - 47 мм.

---------- Додано в 11:17 ---------- Попередній допис був написаний в 11:15 ----------

На жодному з узд не було вказано, що плацента на рубці. Чи вони це не вказують??? Я вже зовсім заплуталась. Хтось компетентний може пояснити?

---------- Додано в 11:20 ---------- Попередній допис був написаний в 11:17 ----------

Домовилась з лікарем, що ходжу до 39 тижнів і 3 дні, а там - з речами на вихід. З іншого боку в консультації сказали, що в 38 відправлять в стаціонар і вся ця ситуація мене сильно напрягає. Сиджу як на пороховій бочці...

19. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

Мені здається, що не може плацента поповзти назад до рубця... навіть якщо зараз полізе в протилежну сторону з такою ж швидкістю, що повзла вверх, просто не встигне по-любому. Не хвилюйтеся.
    Мене теж лікар попереджав, що "вообще-то по хорошому ти в 38 тижнів повинна госпіталізуватись". Гінеколог з ЖК мене не напрягала. Я взяла у неї телефон, і сама їй дзвонила і казала, "я до вас не прийду бо вже здалась в роддом і там мене спостерігають".
    Це так написано у протоколі ведення вагітності і пологів з рубцем на матці, що вагітна повинна бути госпіталізована після 38 тижня. Але ж силою ніхто покласти в лікарню не має права.
    Я народила в ніч з суботи на неділю, було рівно 40 тижнів. А домовлялись, що якщо не народжу мала б лягати в патологію в понеділок.

Якщо була б на рубці, обов"язково би вказали. Це ж протипоказ до природніх пологів і ваша лікар не думаю, що погодилась би на ПП.

20. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

Навіть не знала такого, але другий раз добровільно і просто тому, що так лікарю зручніше, я точно в патологію не ляжу. Бо перший раз поклали, бо помазалось після огляду, так і пролежала там 10 днів до пологів, які завершились КР. Другий раз, якщо Бозя дасть, - нізащо не ляжу, прийду своїми ногами, з переймами, щоб спробувати ПП. бо мене дуже гнітило оте перебування в патологію стільки часу і зі стількома вагітними, яких забирали народжувати, а ти все сидиш-чекаєш.