Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 15 Лютий 2010.

1. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

Відповідь: Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

в мене дуже низький больовий поріг взагалі і навіть "там". Я не з тих, хто страшиться, але коли робили біопсію, а потім кріо - я відчувала жахливий біль лише хивилину (хоча начиталася, що болю не буває при цих маніпуляціях і йшла дууууже спокійна). Через хвилину втратила свідомість. Привели до тями - і ще раз. Лікарка з Інтерсоно тоді сказала там вкрадчиво, що не знає як то я буду народжувати і що з таким стискається вперше. Біль був ще довго.

І такі реакції "відключки" як реакція на біль не були вперше. Не боюся болі, боюся "відключатися". Бо треба бути при свідомості.

На всілякі епідуріалки я не погоджуся. Мені страшно укола в спину. Не в цьому місті, не в цій країні.

Але розумію, що то все не є показання до КР... та і ніякі "показання" накликати чи надумати не хочу. От і цікавлюся наскільки страшне - плановане КР і які наслідки/шви.

2. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Ну то все ж добре! Що значить "могло не бути"? Ясна річ, що бувать різні ситуації, але якщо лікар сам запропонував Вам природні пологи, не зважаючи на покази до КР, то вже про щось говорить, повірте у Львові такі випадки дуже рідко зустрічаються, тому і питаю, що й до чого, які покази, які ускладнення? Бо оті загальні фрази - то демагогія - не люблю таке.
    Не хочете розказувати - не пишіть , але тоді вже не дивуйтесь такій реакції, бо ті хто пройшов через КР, а тим більше неплановий, ой як би хотіли, щоб лікар не побоявся і дав їм такий шанс, як Вам (тобто народити природньо).

3. Nyashka

Є родичка з Києва. Дівчина дооовго намагалася завагітніти і ось нарешті. Ходила вона тяжко з дитинкою, було назначене плановий КР. Але перейми почалися раніше сроку, вночі. Вона поїхала до ПБ, лікарю чомусь не додзвонилися, приймав інший. Сказав, що не буде робити КР, що "хай рожає сама". Пологи були довгі, дитину хотіли "висмоктувати вакуумом" (не знаю що то таке), вона кричала, що не треба. Тож дитину видавили. В результаті дитина синюща, мати вся розірвана, 5 днів у реанімації. Звістно, що дитина молоко перше не отримувала від мами, яка ледь жива лежала той час. Ще довгий час вона не могла самостійно доглядати дитинку.
    Але ж ПРИРОДНЬО.

4. Nastylove

В Вашому випадку не треба готуватися завчасно до поганого. Просто поговоріть про це з лікарем і обсудіть ситуацію що будете робити, коли дійсно станеться таке, про що Ви говорити, щоб для лікаря в пологах не було це новиною. Бо КР неплпново провести не складніше ніж планово. Тому не налаштовуйтесь на погане, бо як Ваш організм поведе в процесі пологів спрогнозувати ніхто не зможе.
    Ну і про біль - після КР біль теж присутній, і повірте він теж дуже сильний, але природа болю різна, і якщо при пологах, ця біль продуктивна і обумовлена природніми процесами, то післяопераційна біль - то просто тупа біль!

---------- Додано в 15:22 ---------- Попередній допис був написаний в 15:16 ----------

Не треба драматизувати. Є помилки! Їх допускають і лікарі, і ми з вами(при виборі лікаря, при недостатній обізнаності самого процесу пологів), тому не мішайте все на купу. І те що ви описали - то не природні пологи - від природніх ніколи не залишаться негативні спогади. А в тому випадку Вашу родичку просто "розродили" .
    І не приміряйте її ситуацію на себе, у Вас буде все по іншому - 100%. І обов"язково краще. Головне вірте і знайдіть толкового лікаря, який допоможе Вам з цими проблемами розібратись.

5. Orman

Orman Модератор-бомба

Вагінально. Природного я мало чого побачила. І страшилки. Або розказуйте докладно, що, як, чому, в ліцах, бо інакше, нічо не ясно хто кому шо винен і чого так сталося. І чи можна з цього комусь якісь висновки робити. Особливо вам, якщо ви і так трохи підналякані.

бо кр - це не ромашки в полі збирати аж ніяк, ні для мами, ні для дитини

6. Nyashka

7. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

розмовляла з мамою маленької дитинки, ну і в них коліки) я так тихенько, "ну може це пологовий стрес", і відповідь мене ошелешила таак, що я не знала куди себе подіти - який там пологовий стрес в дитини, в мене було кесареве.
    я то думала, що операція будь-яка, це вже стрес "на всю жизнь", а тут - це прийшла вагітна і вийшла з дитиною, як всьо просто і легко, особливо для дитини.

---------- Додано в 15:41 ---------- Попередній допис був написаний в 15:36 ----------

як людина, яка взагалі тяжко переживає будь-які огляди, а від гінекологічно хочеться лізти на стінку, такий біль і неприємні відчуття, + стандартні знеболювальні на мене не впливають, як повинні би були, то родила я зовсім не боляче. чесно) я просто настроїлася, що боліти не має, ну в крайньому разі це сигнал бігти шукати лікаря) я це повторювала як манту по кілька разів на день. і реально боліло тоді, коли вночі акушерка якась прийшла дивитися мене,

8. Megan

Megan Well-Known Member

Ви знаєте, а у мене при перших пологах були лічені хвилини НЕ життя. І завагітнівши вдруге у мене навіть думки не було проситись на КР.

9. Margarett

Margarett Well-Known Member

10. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

дівчата, сумно, що досі хтось може думати типу "заснула-прокинулась".
    Щодо болю не знаю, в мене, напевно, високий больовий поріг, тому я і не кричала підчас перейм, та і свої КР перенесла фізично легко. Але знаю, що жінкам, у яких вроджена хвороба вагінізм (нестерпно болючі спазми мязів піхви, що унеможливлюють статевий акт і взагалі будь-який дотик там), рекомедують народжувати через природні родові шляхи власне як спосіб полегшення їхнього стану .

Щодо того, ЩО може відбуватись на пологах в наших ПБ - так, звісно, часом то все можна порівняти з травмами від КР.Але найчастіше тут справа не у шляху народження, а у способах хм... допомоги.

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

якщо лікар дає дозвіл на ПП, значить він допускає, що у конкретному випадку це є можливим. І це не є поганим. Скоріше такі лікарі є вийнятком, бо бавитися з ПП, коли є можливість провести КР, далеко не кожному захочеться. особливо враховуючи потенційні ускладнення під час пологів
    ну і я така. І мене ніякі обезболюючі практично не беруть ( навіть "славнозвісний" промедол узагалі ніяк не виконував своїх функцій- лікарі бігали і питалися тільки : "ну невже навіть трішечки голова не крутиться?" А в стоматології при лікуванні зубів мені застосовують 2 ін єкції найсильнішого анестетика). Але повірте, що навіть найсильнішу пологову біль жінка здатна перенести. І реально про це забувається. Природою вже все передбачено. Особисто для мене ця біль не була аж такою нестерпною .Тому не варто налаштовуватися на негатив і зараньше шукати навіть підсвідомо історії з негативними результатми природніх пологів, зате "шикарними" КР. КР має місце по показах і аж ніяк не більше ( больовий поріг до цього аж ніяк не відноситься)

12. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

а мені всі знайомі-родичі докучають- чому тебе не кесарили..

якщо коротко- передчасно відійшли води.. відкриття в 2 пальці.. поставили капельницю.. з 12 ночі до 7 ранку .. відкриття в 10 пальців і тут.. серце не прослуховується.. набігло купа лікарів.. витиснули дитя.. намагання реалібітувати безрезультатне...
    я і досі думаю.. а якщо б КР ..
    пс.до пологів була налаштована позитивно.. дуже позитивно..

13. Orman

Orman Модератор-бомба

у вас дуже мало часу пройшло часу... Я б вам радила трохи почекати з описом ситуації, а особливо на форумі, бо з часом ваше бачення може змінитися. А то зараз поначитуєтесь-понадумуєте, дайте собі час.

14. сніжна

ну як сказати... Мене саме зав. патологією відмовляла від КР, коли потенційно на це у певний час вагітності були покази. І якраз переконувала аргументами про можливі наслідки КР як для мами, так і для дитини, і чому все-таки варто спочатку принаймні пробувати народжувати самій.

15. Nastylove

Галочка, може вже не можна було? Може дитинка вже опустилась в родові шляхи, на скільки я знаю що є якійсь момент, після якого КР вже неможливий. Але як у Вас було насправді не знаю, тому тут щось казати важко.
    А наскільки передчасно відійшли води?

16. сніжна

вибачте ( бо це важко) :але ж під час пологів кожні 20 хвилин акушер та лікар стетоскопом прослуховують серцебиття. І якщо щось- одразу кардіомонітор привозять у родову ( принаймні у мене під стимуляцією пройшло 7 годин в ночі і весь той час і лікар і акушер ну дуже часто прослуховували серцебиття дитинки і постійно мій тиск контролювали). У вас так само відслідковували часто, чи проблеми виникли вже на останньому етапі пологів? (Ще раз перепрошую, можливо з часом ви зможете написати свій досвід)
    якщо голівка опустилася у малий таз ( тобто голівка знаходиться у "кістковому" проході вже не кесариться). Але це вже буквально останніх півгодини перед появою малюка

17. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

18. Margarett

Так я теж у начмеда народжувала. Ніхто не тиснув, все по-правилах є покази є КР. У мене були конкретні покази - симфізит + я маю травму копчика, яка мені конкретно вилізла (не могла ходити). + ще були обставини, які вилізли спонтанно у же в пологах, того не передбачували. Проте все почалось стрімко і мене спитали, що може спробуєм чи КР ? Бо ситуація була двояка. Виглядало ніби справимось. Та справились, але як ? От в ході самих пологів те все так наклалось одне на одне, що результат був дуже тяжкий. Та я не те мала на увазі. А лише те, що у нашій державі ніде законодавчо не передбачено КР по-бажанню жінки, проте якщо у тебе є ......, то тобі можуть організувати все, що хочеш. То не є добре, але то правда. І стосовно інших речей також. От і все. А те, що та лікар може попри Вас чи мене, ніхто не знає лише вона. Тому сказати з впевненістю, що не робить - не можна. Хтось звичайно не робить таке. Але протилежні існують.

19. сніжна

20. Margarett

Не потрібно, проте для певної групи людей і лікарів це нічого не змінює.