Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 15 Лютий 2010.

1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Відповідь: Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Бачите, то індивідуальна реакція Ваша. Я після розмови з лікарем ПБ впадала в ступор і плакала. Мені теж колись здавалось, що це не для мене і що мені навіть про таке думати - зась. Слава Богу, що у Вас в ПБ все склалось добре, багато жінок гарно народжують з лікарем.
    В нас суспільство традиціоналістичне. І перший страх, з яким можна стикнутись при підготовці до ДП - це страх того, що ти робиш не як всі. Страх того, як це сприймуть родичі тощо. Для менталітету українки невластивий особистий пошук, скоріше - вдосконалення вже існуючого масового досвіду . Страхи - це блоки любові і всього, що стосується любовного/сексуального життя, важливою частиною якого для жінки є вагітніть+пологи+ГВ. Тому треба бути там, де не страшно і робити так, як не боїшся. І в кожної місце і спосіб і побажання - інші, і то нормально.
    Я не є агітатор за ДП, бо ще нажаль не маю достатньо компетенції :) Просто зараз для себе я бачу єдиний шлях мати ще дітей і не травмуватись так жахливо при їхньому народженні. Я упереджена щодо лікарів ПБ. Я взагалі упереджена щодо медицини і вагітності/пологів. І маю на то право, бо такий вже в мене життєвий досвід

2. iliechko

iliechko New Member

підкажіть будьласка перше було кесереве з яким переривом можна задумуватись про другу

3. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я тут раніше пиала в Торі Спелінг між першим і другим кесарським рік, а між третім і четвертим 10 місяців

4. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Вчора моя кума народила на Батальній шляхом кесарського розтину свого третього сина. Це її третій КР. Їй не робили повного наркозу і не застосовували епідуралки. Скажу їй шоб потім тут написала, бо це їй самі лікарі там запропонували, це частковий наркоз, залишилась задоволеною

5. Bogdanka

дівчата я помилилась, точніше погано зрозуміла мужа куми, то була епідуралка

6. MYR

MYR Member

Ще два тижні тому була впевнена що напишу скоро тут що нам вдалося народити природньо після КР, але все закінчилось банально. Пологи тривали 12 годин а відкриття було дуже слабеньким, коли почались проблеми з серцебиттям дитинки нас відправили на операцію. Я щаслива мама маленької крихітки, а все інше на сьогодні не важливо.

7. cjomcjomka

8. Bogdanka

різниця між другими і третіми пологами більше 3х років. Це також важливо.

9. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Важливо що більше за 0.5 року до завагітнення, так же? Ну і менше за...10 (умовно).

10. Bogdanka

В ідеалі вважається, що організм повністю відновлюється після пологів за 3 роки. Хоч знаю і випадки 5 дітей, майже всі погодки і жінка чудесно виглядає-почувається. Тобто є індивідуальні властивості кожного організму і від того нема шо казати.

11. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Це, я так розумію, у випадку будь-яких пологів, КР чи не КР? Просто у випадку КР найгостріший момент якраз є щодо мінімального проміжку, як правило.

12. cjomcjomka

так.
    зараз в нас використовуються сучасні технології операції. А застереження і "ведення вагітності" - як в СРСР. На американських форумах жінки розповідають, що лікар "не радив вагітніти півроку" тощо. Але слід розуміти 1) чи мати годує, 2) як взагалі почувається (є жінки, які і після півроку після КР виглядають як щойнонародивші і почуваються так само; зрештою, і ускладнення бувають і т.д.), 3) як організоване життя мами, чи хтось може фізично допомогти зі старшою дитиною у випадку вагітності з малим проміжком.
    Я завагітніла через рівно рік після другого КР. Після УЗД, аналізів, підтверджень того, що крім гемоглобіну і того легкого браку поживних речовин, який відчуває кожна активногодуюча мама, усе в нормі. І скажу вам, що ця вагітність дійсно відрізняється від попередніх, але всі ці відмінності з операціями ніяк не повязані. Знову ж таки, може, рятує молодий вік і сильний організм. Але я переконана, що 3 роки - дуже умовний термін, який скорше має стосунок до дорослості дитини, яка має стати старшою, аніж до рубця на матці.

13. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

на КР тільки з рішення лікаря можна? Самій не можна просити?

14. cjomcjomka

чого ж не можна? можна, звичайно. Ходять байки, що досить багато жінок просять. Тільки якщо нема показів, нащо себе і дитину мучити зайве? Але то просто думки вголос.

15. Margarett

Margarett Well-Known Member

Все можна. Просто у нас ще не є той рівень медицини, що хочу і на тобі. То є правильно. Проте % кесарят значно більший, значно. Потрібні покази до планово КР. (Бо не плановий, це трошки інше.) Але для лікаря отримати такі покази не є хто зна якою трудністю. Розумієте... Зле чи добре, то вже питання інше. Але це реально зробити. Ранг доктора у цьому відіграє немаловажну роль. Чим більша шапка, тим більше можливостей.

16. Orman

Orman Модератор-бомба

чєво-чєво?
    в контексті КР звучить феєрично.

може і в цій темі Левандівка колись давав медичний опис як КР проводиться. Усім хто дуже рветься придумати собі покази - дуже раджу, вмить просвітлення наступає.

17. cjomcjomka

та хоча б запитати тих, хто через це пройшов . Ну і найсміливішим - подивитись відео операції і побачити, наскільки то все "безпечно для дитини". (маю на увазі власне тих, у кого все добре, але щось встрілило проситись на КР)
    У Великій Британії заборонили елективний КР. Це я щодо рівня медицини, усе ж в Британії він трохай повище нашого буде :)

18. Margarett

Проте такі люди є і завжди будуть. То не новина і всі ці темні справи робляться. Точно так само як і заборонені аборти. То реалії сьогодення, слів з пісні не викинеш. Особисто я не за це. І навіть мала прямі покази до КР, вже готувалась, але ситуація викрутилась ін. чином - народжувала природньо. Приймала рішення щодо цього вже у пологовій залі. Хоча тепер шкодую, бо якби знала все що відбудеться там з нами наперед, краще б оминула то все. Але Бог не покинув і подав нам двом руку.

19. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

То Ви вважаєте, що Ваші природні пологи завдали Вам більше шкоди, чим би завдав КР? Звідки така впевненість, маєте з чим порівняти?

20. Margarett

Ви знаєте. Я мала досить проблемні пологи у моєї дитини були лічені хвилини до не життя. І все це супроводжувалось як раз тим, що були природні пологи. Я ризикнула і поплатилась за своє рішення. Моєї дочки могло б не бути. Я нікому і ніколи не побажаю того, що пережила я і вона. Але я не стану того описувати, бо сплив термін давності. і то нікому не треба.

А знаєте ви мені колись уже писали, що кожен має право на свою думку моя якраз така.