Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 15 Лютий 2010.

1. jozya

jozya Member

Відповідь: Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Я підписувала такий в ЖК, тоді мені завідуюча пальцем біля скроні крутила.
    Інший такий самий, тільки з іншим вибором я підписувала вже перед самим КР, що вже вибираю таки КР.

2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

привіт, дівчатонька.
    Бажаючим підняти собі настрій і порозважатись.
    Калькулятор потенційної успішності Ваших пологів:
    https://mfmu.bsc.gwu.edu/PublicBSC/MFMU/VGBirthCalc/vagbirth.html
    Ще одна сторіночка, де прописані критерії для хороших пологів після КР:
    http://www.americanpregnancy.org/labornbirth/vbac.html
    Читаємо, піднімаємо настрій собі і близьким.

3. Manana

Manana New Member

Розкажіть будь-ласка, чи були Ви задоволенні пологами в Сікори? Зараз якраз обираю між двома лікарями...

4. SoloZiLvova

SoloZiLvova Well-Known Member

Не можу пройти мимо)))) Лікарі, акушерки, правила, інстукції.. Дівчата, вірте в свої сили. Ви маєте не набагато менше шансів, ніж усі решта - статистика на вашому боці.
    І після двох і після трьох нормально народжують (Щоправада, такі випадки я знаю не пологові)
    Ймовірність мати якісь посткесарські ускладнення рівна ймовірності знайти медика, який заздалегідь погодиться приймати ПП після 2-3 КС ))))) Найдіть такого - піду йому кланятися за його сміливість бути тим, ким він має бути. Чесно. (як це буде в межах моєї територіальної досяжності)). Дохтори, які прийняли такі пологи бо була не їхня зміна, а жінка приїхала з напр. 8 см. відкриттям - нє в щот))))
    Навщо шукати на кого б то сперти відповідальність? В любому випадку в пологовому вам сунуть папірець "всю відповідальність беру на себе". (Навіть коли ви там перший раз, і пологи вагінальні.) І ви відповідальні, навіть якщо його не підпишите.
    В любому випадку ніхто не може зробити краще за здоровий організм його ж роботу. Натомість, відволікати жінку від пологів - дуууже просто. І не без наслідків.( Ну хіба приїхати в пологовий мало не на потугах))) Не весело, напевне.)

5. cjomcjomka

і я не можу :)
    НМСД, в наших умовах це більш ризиковано, ніж народити тихо вдома.
    протокол забороняє їм приймати такі пологи. Але зважаючи на те, як вони той протокол мають в ****, коли йдеться про права жінок, вагітних після 1 КР, то могли б і в іншу сторону хитнути своє свавілля :)

6. cjomcjomka

http://www.childbirthconnection.org/article.asp?ck=10210
    Вибір: повторний КР чи ВБАК.
    НЕма коли перекладати, хоч і бачу, що щось тяжко йде англійська чи то нікому не цікаво..

7. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

8. cjomcjomka

Вирішила написати сюди. Знайома дівчина завагітніла через рік і 2 міс після КР. У ЖК її скерували на аборт, бо "минуло замало часу і вагітність неможливо нормально виносити". Нажаль, вже пізно було розповідати їй хоча б про нашу героїню - vernata, в якої рік і 3 міс різниця між діточками.
    Дівчата. Читаймо, інформуймось. Не можна дозволяти отакі злочини з нами робити, за нашої ж співучасті.

9. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А як ж тоді Торі Спеллінг - 4 КР, і різниця між 3 і 4 дитиною 10 місяців???

10. cjomcjomka

11. truskaffka

12. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

13. cjomcjomka

Так. Читаємо далі. Про розрив матки. . Зверніть увагу, скільки жіночку стимулювали і скільки у неї тривав потужний період перш ніж трапилось недобре.
    http://www.sitearts.com/rupture/
    це я не для страшилок, а навпаки. Бо у нас на допологових відділеннях в ПБ постійно страсті-мордасті: йшла собі тьотя по коридору, і тут - розрив матки...

---------- Додано в 09:29 ---------- Попередній допис був написаний в 09:20 ----------

ну і ще дещо. Дивіться, в нас часто закидають лікарі, що успішні ВПКР мають бути до ОДП, або максимум - в ОДП, бо потім - ризик зростає
    Аналізуючи тисячі випадків ВПКР у США, автори статті: http://vbacfacts.com/2012/06/21/uterine-rupture-rates-after-40-weeks/ дійшли висновку, що вагітність понад 40 тижнів не є фактором підвищення ризику розриву матки по рубцю від попереднього КР. Так, аналіз 6907 випадків ВПКР до 40 тижнів показав ризик розриву матки 1%, 4680 випадків ВПКР після 40 тижнів - ризик розриву 1.1%, 1643 випадків ВПКР після 41 тижня - 1.5% ризику. Забагато кепських відсотків? а то тому, що не менше третини пологів у кожній групі були штучно викликані та/або стимульовані. А загалом картинка має бути краща.

14. truskaffka

15. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

Я розумію, що моє побажання знайти хорошого лікаря у пологовому, та ще й того, хто погодився би прийняти пологи хоча б після одного КР, трохи смішне, бо граничить з фантастикою, але все ж... Я думаю, більшість тих, хто наважиться таки на ПП після КР, вирішать народжувати в пологовому. І свої права знати дуже і дуже бажано, і мати на що посилатись. Я і сама подумую, і давно мрію про ДП, і для того, щоб народити вдома папірець-протокол про ВКПР не потрібен, та і в роддомі він не обов"язковий, але на разі я думаю, що чим більше жінок будуть знати про свої права тим краще.
    До речі, якось читала книгу про психосоматику захворювань, але не тільки тих, що вважаються і традиційною медициною психосоматичними, але абсолютно усіх, в тому числі травм (від порізу ножем на кухні до операці, КР і тд). Так от, автор вважає, що жінка, якій робили КР, схильна перекладати відповідальність за своє життя на інших, тобто, якщо вірити цій теорії, то жінці яка хоче ВКПР треба кардинально міняти спосіб мислення. І ще, люба травма трапляється тоді, коли переповнюється чаша негативних думок, злості і тд. І якщо жінка вирішила їхати в роддом, завідомо ненавидячи його і лікарів у ньому, то навряд чи, щось хороше з цього вийде. Вибачте не по темі, і трохи езотерикою засмітила...якщо що, не звертайте уваги.

Cjomcjomka, перепрошую ніяк не розшифрую НМСД... я вже і так і так..(типу пологи в медустанові після Спроби Домашніх), а чому, вважаєте, що у нас ризиково, я от на це покладаю надію(( викликати швидку, коли вже майже потуги... чи то задум не дуже...? Може звичайно поки я ще завагітнію, і ще поки виношу, і на ДП наважусь, але все ж... А і мій план-варіант номер три, якщо рахувати ДП, - прибрехати про кількість КР і шукати лікаря, який візьметься за пологи після одного КР... ну життя покаже.

16. cjomcjomka

я вважаю, що швидка, збирання в пологовий оформлення і процедури - це стрес, який може тормознути родову діяльність. Тільки тому і хочу якщо вже вдома народжувати - то спокійно і впевнено вдома.Взагалі, свого часу я тільки захоплено спостерігала за тими, хто народжує вдома, і думала, що то все не для мене. А побувавши в пологовому вдруге, я зрозуміла, що коли Бог дасть щасливо виносити третє, то нормальних варіантів крім ДП для мене просто нема... Якщо після 1КР все так пласко і тупо, то після 2 взагалі до жодного лікаря йти не хочеться.

а я чула по-іншому, і той варіант - якраз про мене: що жінка, яка надто вже сама-сама-сама, мужик в спідниці і тому їй не дається народити. Тому інший шлях - перестати бути бійцем, "своїм хлопцем", дозволити собі бути жінкою і перестати кидатись грудьми на амбразуру.
    а взагалі, до езотерики я ставлюсь релігієзнавчо-культурологічно і перебуваю досить осторонь того всього, бо ж я - католичка :)

17. cjomcjomka

18. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

Що є, то є, воно і на маленькому відкритті стрес, а якщо от-от...

І в цьому щось є, в любому випадку перед любими пологами хоч ПП після КР, хоч яких, розібратись в собі, дуже бажано, і старатись корегувати.

19. cjomcjomka

Айна Мей Гаскін каже про те, що стрес може зупинити пологи навіть якщо голівку вже видно. Це природний механізм, завдяки якомі жінка шукає найбезпечнішого місця для появи малюка.
    Взагалі, оскільки я маю двоє роддомівських дітей, то перші дні після народження мені навіть якось звичніше провести в лікарні, я там даю собі раду. А з Сергійчиком тільки лежала і відпочивала, майже задоволення :)тому після першого КР я, хоч і готувалась до ДП, та схилилась до лікарняних пологів - бо звичніше. вже під кінець вагітності мря думка змінилась, але було дещо пізно.
    Але тепер все стає на свої місця. в лікарні надто високі ризики - зупинки родової діяльності, навіть того розриву матки, ризик якого в принципі є мінімальним. І оскільки єдиний шлях убезпечити себе максимально - це народжувати вдома, то що лишається...

Останнє редагування: 16 Березень 2013
  20. Neverland

Neverland Well-Known Member

Не знаю, я от, наприклад, при самій думці про ДП впадала в ступор, бо страшно. І якби надумала дома родити, то від стаху могла б не лише родова діяльність припинитися. Хоча в ПБ і теж дуже боялась їхати, бо переживала, що мене "загребуть" без розкриття, а далі по сценарію... Тому досиділа вдома вже до моменту, коли далі не могла терпіти. В ПБ я вже навіть ні на кого не реагувала, свідомість відключилась якось сама, мені вже було байдуже до всього. А от лишитися тоді дома було дійсно лячно, навіть якось від тої думки гірше ставало. Тут головне вміти голову вирубати і не реагувати вринципі взашалі ні на кого. Мені от легше не реагувати на когось, на себе не реагувати не можу, тому для ДП була не готова, бо могла себе сама настрахати добряче. А в ПБ чистий спокій - мені там щось говорили, але я їх не сприймала.