Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 15 Лютий 2010.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Я народила сама після Кесаревого. Четверту дитину, 5 років після першої операції народжувати мені самій не дозволив, бо у мене було відшарування плаценти на 34-му тижні і сказав що є велика небезпека що плацента трісне під час потуг. Так і сталось якраз в той момент коли вони зробили розтин. Лікар казав, що причина тому наші різні резуси, адже я мінусовий а чоловік плюсовий.

Я нікому не бажаю пережити такий Кесаревий розтин як у мене був першого разу але від другої операції я відійшла дуже легко, бо мене зашивав дуже добрий лікар.

Щодо порівняння американської медицини і української то є багато плюсів а є дуже багато мінусів, але якщо ми будемо порівнювати відношення до породіллі то тут воно набагато краще. Тут вас ніхто не закриває в пологовому наче ви тифозна. Та ну. Ніколи не повірю, що через те що хтось прийшов в ПБ в чоботах це дає змогу розвиватись бактеріям ітд, ітп. По-перше, кожній людині потрібно мати доступ до всіх бактерій щоб виробляти проти них імунітет, при потребі, а по-друге, просто прибирати не треба гнилою шматою радянських часів.

---------- Додано в 06:27 ---------- Попередній допис був написаний в 06:17 ----------

У мене власне все так і було... У мене перейми не починались а вода відійшла. Отже мене послали в лікарю на стимулювання. Стимулювали мене капітально. Анестезіолог який прийшов мені робити епідуралку побачивши запис скільки мені вкололи стимлюючого малом не зімлів. Я досі пам*ятаю його квадратні очі. А мені було погано від тих лікарств. Мене тоді добряче отравили тими стимуляторами. Мені погано, мене нудить, я рву дальше ніж бачу а мені кажуть - О!!! ЦЕ ДОБРЕ!!! Прошу води - Е НІ!!! НЕ МОЖНА!!! а лікарка прийшла і каже, - ТАК ВОНА ВІД ВОДИ І РВЕ!:girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:

2. levandivka

levandivka З яйцями...

Та Ви не переживайте.
    То не всім потрібно. [​IMG]
    А ті - знаходять, "де набратися обізнаності".

3. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Мені хотіли робити кесареве аж 3 (!) лікарі, то я знайшла четвертого, який би прийняв нормальні пологи. Не лише в неті є дані про КР, не лише на Посиденьках противники його. Я перечитала купу літератури, журналів (про гуглик мовчу), коли дізналася, що мені грозить (а не світить ) КР, зрозуміла, що серйозних причин для того в мене нема, тому не погоджувалася.
    Народила сама!:) Більше не маю що додати...

4. Nata

Nata Well-Known Member

Я стояла перед таким вибором. І пішла на операцію. Бо була (може і примарна) загроза життю моєї дитини. Це ситуація перша.
    Ситуація друга: я могла народити ЗДОРОВУ дитину САМА. Але пан дохтор вирішили, що не будуть зімною бавитися. Ризик, що шов розходиться під час пологів 1 відсоток (!) і мій лікар це визнав. І відкрито сказав мені в очі, що не буде бавитися з природніми пологами :) Знаєте ЧОМУ? Тому що після КР природні пологи потрібно весим максимально природно. Жодної стимуляції, жодних поспіхів, жодного знеболення. Наші лікарі хочуть бавитися із жінкою дві доби? Сумніваюся.
    І так, до слова: вже навіть на постовітських теренах акушерки беруться за домашні пологи після КР і проводять їх цілком успішно. Це так, для роздумів :)

5. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

теоретично (саме теоретично!!!) лікар зобов'язаний дати об'єктивну інформацію. А на практиці ми або довіряємося лікареві, будучи готовим до всіх подальших наслідків, або перериваємо купу літератури і народжуємо самі.

Ви таки не читали попередніх дописів. Повторюся, більшість жінок, що погодилисся на КР, так ніколи і не довідаються, що операція в їх випадку була зайвою, інші довідаються згодом, коли пізно. А щодо навпаки - або лікар, який не робить КР, і довелося б пацієнтку віддавати іншому, або з пацієнтки не сподівалися грошей. Ще може бути, що кінець кварталу і план по КР надто перевиконали :)
    Ось тому я і кажу, що обізнаність - це головне. Бо, не маючи знань, Вам не залишається нічого, ніж лякатися отих лякалок...

6. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Як де? Читати,читати і щераз читати,форум і гуглити!Сидіти в медичній бібліотеці!Ви зрозуміли мій сарказм?
    Я не казала,що мені не допомогли,води самі відійшли,а решта так(знаю тепер, завдяки форуму),але я не закінчувала медінститут і в тій літературі,що я читала,не описували,що лікар має колоти,а що ні і як взагалі правильно родити.Вважайте мене чайником.
    З вище перечитаного я зрозуміла,що в ваших очах я така погана мама,що не родила 2 доби,а здалась,після 12 год.

Останнє редагування: 21 Лютий 2010
  7. Blondo4ka

Я не зрозуміла... То виходить кожен має цікавитися лише своєю вузькою спеціалізацією і сліпо вірити всім спеціалістам інших галузей, в т.ч. лікарям?
    В кого нема досвіду - хай вірить:girl_in_dreams:

8. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

9. Blondo4ka

10. levandivka

levandivka З яйцями...

Пропоную повернутися до предмету розмови: КП і ПП.

А для культпросвіту використовувати інші місця.

11. Harashylya

Harashylya New Member

А в мене навпаки. Перші пологи радили природні. Навіть перед самою операцією перепитували. Казали що сідничне передлежання не є загрозою Просто довші пологи. Я не погодилася і не жалію бо було ще обвитття пуповиною ручки і шийки, пичому ручка йшла першою. Лікар підтвердила, що живе дитя я б не вродила - задихнулося із-за петлі на шиї. А от друге планую природнє, якщо не буде патологій. Лікарі погоджуються. Шов норма. А як буде - час покаже

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Тут інформацію, а точніше доступ до неї надають самі лікарі (лиш попроси). Зрештою, невже в молодих жінок проблеми з мозком і вони не можуть самі поцікавитися? Адже косметикою, модою цікавляться. То що заважає поцікавитися процесом розвитку й народження дитини?
    Я свого часу знайшла книжки й прочитала максимум, що могла.
    Зовсім ні. Погані лікарі, а мама - Богові душу винна.
    От ваше висловлювання про копиці мене обурили, бо це взагалі якісь бездумні крики були, але тепер ще більше бачу, що то емоційне було, бо мали страхи щодо власного випадку.
    Щодо моєї думки, то вона така:
    кесареве - це протиприродній шлях народження дитини.
    кесареве - це шкідлива операція, що має негативні наслідки, як для мами, так і для дитини.
    в окремих випадках ця операція є єдиним порятунком і є неуникненною.
    однак передумов для того, аби кожна третя жінка це мала, немає.

13. zashkivchanka

zashkivchanka New Member

Я рада за вас, що вдалося відшукати такого лікаря. До скількох лікарів я незверталася усі одноголосно: "І мови не може бути. Хоча пройшлоі 5-ть років все одно тільки оперувати".

14. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я розумію впринципі обидві сторони медалі стосовно КР. Так, є випадки паталогічні, які потребують того, але їх рельно не бульше 10%, інакше людство вимерло бо не могло б вижити впринципі, якби їх було 90%.
    Проблема в тому що в Україні, не говорю за інші країни, лікарі - дивний народ. Є одиниці яким можна довіритися, а довіряти своє здоров"я російській рулетці я б не навжилась - попаду на нормального чи ні.
    Я обома руками ЗА, щоб лікарі були компетентні і знали свою справу, щоб я прийшла і мені сказали що і до чого, і я не мала "здобувати" медичну освіту в інтернеті. Маю право таке казати, бо вдома є 2 лікаря, і я дуже начута про медицину у Львові. А що робити? Довіряти? Якби всім довіряла, мабуть була вже калікою. Перший раз по дурості довіряла - 3 роки антибіотками лікували зовсім не те, що треба було. Після того довго відходила. Добре що вчасно одумалась. Ще стосовно довіри - зверталась я недавно до лікаря стосовно вагітності. Показів до якогось лікування в мене не було, як я вже знаю. Але мені без обстежень, будь-яких питань просто тупо на рівному місці назначили стимуляцію овуляції!!!! При тому ніякого стеження за тим як організм на це реагуватиме, куди ж там, лікарі блін компетентні. Отак пальцем в небо. Авось поможе. Це при тому що стимуляцію безпечну можна робити лише 3 рази в житті (тут дізналась). Отак би мені "компетентні" лікарі погробили здоровий організм. Це при тому що проблем з овуляцією в мене не було ніяких.
    То тепер виходить я б мала знову довіряти лікарям? Щоб мені е і пологи спаскудили. Ніііі... Я краще вже якось сама і на своїй совісті матиму все, ніж буду нарікати на свою дурну голову що лікарі знову покалічили.
    Ще раз кажу, якби була інша ситуація, інша країна, я обома руками за КР в певних ситуаціях, за довіру лікарю, але не тут. Тут треба 100 разів перевірити, або бути везучим дуже - декому з першого разу щастить.

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Мацюра приймав природні пологи у моєї знайомої кілька років тому ( перший КР був 4 роки перед тим). Правда,це коштувало майже як КР.

16. Nata

Nata Well-Known Member

Та не в грошах справа. Я готова була ще більше платити, аби не оперували :)

17. levandivka

levandivka З яйцями...

Ну, ТАК...
    А коли я про різницю тарифів говорю - "передьоргуєш" кажуть.
    Людоньки! То ж ПБ, чистий бізнес...
    Сивий анекдот:
    -Як справи?
    -Зле, лікар заборонив секс, алкогоголь, тютюн.
    -Дай 25 рублів - все дозволить.

18. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Я пережила кесарський розтин. Це була моя друга операція з загальним наркозом. Добровільно, без абсолютних показів йти на оперативне втручання (а це саме воно і є) нікому б не радила.
    Мої аргументи :
    1. Природою задумано інший спосіб зявлення на світ малятка.
    2. Навіть після важких пологів породілля на 3-4 день іде сама додому. Після кесарського - два дні ти згадуєш хто ти є, тобі не до дитини (я банально вирубувалась і 8 раз питала хто в мене народився), дитя не кладуть відразу мамі на живіт, бо маму в той час зашивають, потім 5 днів чекаєш зняття швів.
    3. Без початку родової діяльності молоко прибуде на 4-5 добу (мене це оминуло, бо першу добу родила сама) а це прямий шлях до підсаджування дитини на штучне харчування.
    4. Як і при будь-якій іншій операціїї дають наркоз та антибіотики, які потрапляють до малюка, а воно йому, новонародженому треба???
    5. І найважливіше - мама банально проспить свою першу і найважливішу у світі зустріч з власним дитям!!! Я собі її так часто уявляла, підбирала що я масі скажу, а потім це все проспала...
    Писати про те що КР у випадку абсолютних (не відносних) показів рятує життя мамі і малюку не буду, бо це і так зрозуміло.

19. Nata

Nata Well-Known Member

Ось, знову випадково надибала :) читайте, думайте
    Даю посилання на дуже позитивну статтю: http://mama-city.ru/articles/useful/rodi-posle-ks.html

20. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А я не проспала ні перший ні другий раз, бо робилось під місцевим наркозом і після того як мале витягли то до мене принесли і мені дали. Навіть тато мав змогу перерізати пуповину. Я на операційному столі лежала і з лікарем говорила, а з чоловіком вибирали ім*я дитинці.
    Правда, під час першого я вже була така виснажена стимуляцією що як малечу вже накінець витягли то я сильно плакала, бо дитинка була мацюпулька (2,500) не то що тепер, така собі файна конячка і виснажена. Ми з нею разом зразу і заснули.

Тут після кесаревого на четвертий день вже відсилають додому, а дві години по-операції приходить мед сестра і каже - Вставай і йди в туалет! І ти встаєш і йдеш, з болями і муками але через кілька годин тобі вже легше і ти починаєш сама ходити. Тут не дозволяють лежати пластом і відсипатись після родів. Приходять, будять і кажуть іти походити, особливо після операції. Я круги довкола медсестер намотувала серед ночі :D