Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 15 Лютий 2010.

1. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Відповідь: Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Можливо і ставляться. Але чомусь відсоток вдалих ПП після КР не збільшується.

Вибачте за питання, але Вам дали вибір, спитали чи хочете Ви спробувати ПП, чи одразу без питань на КР? Я в жодному випадку не докоряю Вам, просто цікаво.

А я якось і до цієї передачі була впевнена, що моя дитина нічим не відрізняється від інших діток, бо все зробила для того, щоб він мав міцний імунітет і "емоційний зв"язок" теж присутній. Не кажу що в мене не було проблем з Артемом через КР - були, але не такі, щоб казати що моя дитина чимось так аж відрізняється, ми їх разом подолали.

2. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

Вам не розкаже, а повірте багато кому розкаже. Я якби не посиденьки, теж багато чого б не знала і не розуміла (це при тому що я тут вже 3 роки, а тільки зараз дочиталась), але ж не всі тут і мають бажання щось вишукувати читати, то вот легше глянути Комаровського (це один із далеко не найгірших варіантів).
    А що до того що багато ньюансів не сказано, так не можливо в одну 30 чи 40 хвилинну передачу втиснути весь матеріал. На мою думку тут основне зацікавити, а кому це дійсно потрібно, далі почне шукати інфу.
    Добре що хоть ця передача є, на скільки мені відомо більше на Україні подібних, розумних передач нема.

3. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Ви знаєте, мені теж не все сподобалося в тій передачі, АЛЕ багато розумного там сказано. Все ж, хоч хтось та й посуне свої стереотипи (чи свої "ХОЧУ") і можливо дасть собі і дитині шанс на ПП.

Помітила, що майже у всіх нас "ДП-шниць" є одна особливість - ми чомусь думаєм, що вся Україна читає ДП і те, що знаєм ми, знає кожна пересічна жінка. НА ЖАЛЬ - це не так. Тому, нехай я з багато чим сказаним не погоджуюсь, але все ж в цілому і загальному передача буде дуже корисна для багатьох. Навіть про те, що КР - це не причина до "проблем" з лактацією було сказано. А це вже не абищо.

4. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Це 100%. Коли мені 2 роки тому лікарка, яка мене оперувала, безапеляційно сказала - тепер наступний раз тільки КР -то я без сумнівів повірила їй. І вірила ще пару місяців, поки не дочиталась за мільйонний раз до дечого в своїй карті та не прочитала ще купу всього. Я пам"ятаю, як я сама собі приречено думала, що "дійсно, то ж всі знають - раз КР - завжди КР".

Тому таки добре, що хтось хай пережує не зовсім так, як нам подобається, але таки подасть якусь інфу . І на тому велике "дякую".

5. Bigoniy

Bigoniy New Member

В мене дві дитини. Перший раз були природні пологи, другий - кр із-за тазового. Спочатку казали, що без проблем народжу сама, а потім з"явилась підозра на великий плід і родова діяльність самовільно не розпочалась от в 42 тижні повідомили про кр, якщо наполягаю на пп, то треба розписку про згоду на травмування дитини. Якщо б лікарі уважніше поставились або я мала більше інформації, то цього кр могло б не бути.

Останнє редагування: 23 Січень 2013
  6. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

ем, просвітіть мене, а що такого з дитиною могли робити? я думаю, що вкололи б окситоцин і "знайомими стежками" працювали б над пологами. тобто при КР дитина може не травмуватися і ніц підписувати не треба?

7. Bigoniy

Bigoniy New Member

В мене з"явились три відносних покази для КР. Тазове передлежання при великому плоді і відсутності самовільного початку пологів. При такому положені плоду важливо, щоб родова діяльність не підвела, от і чекають самовільного початку пол. діяльності, щоб спрогнозувати, якою вона буде. Адже, якщо голова затримається в тазу більше ніж на 5 хвилин у дитини почнеться кисневе голодування (коли передлежать сіднички, то пуповина перетиснута і плід в родових шляхах не дихає). Якщо плід недихає 10 хвилин - помирає. А ще могли бути вивихи, крововилив і т.д. Крім того визначилось, що в мене шийка деформована після перших пологів, що могло ще більше ускладнити ситуацію. Сказали, якщо хочу родити сама треба писати розписку,що ознайомлена і згідна з тим, що дитина може травмуватися. Не знаю чи мали право вимагати таку розписку, можна було просто підписати відмову від операції...Доречі, мене запевнили, що після операції дитина буде абсолютно здорова і я маю всі шанси третю дитину народити сама. Дитина народилась дійсно здорова.А в мене психіка похитнулась, про що попереджена не була.

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Це лікарі так пояснювали? Я вас здивую, може, але плід в родових шляхах і не повинен дихати. Дитина в утробі не дихає, у неї легені наповнені водою. І коли народжується теж не зразу вдихає повітря. Саме тому безпечно народжувати у воді, бо дитина робить перший вдих щойно тоді, коли її витягають із води. Тому оці 5 чи 10 хвилин, що "дитина не дихає в родових шляхах", звучать якось абсурдно. Кисневе голодування при пологах виникає зовсім не тому, що "дитинка не дихає". Постачальником кисню є мама, відповідно, і найчастіше кисневе голодування з'являється саме через мамині проблеми.
    Постарайтеся зосереджуватися на позитиві й не думати про те, що вже не можете змінити. Ви зробили те, що вважали необхідним та можливим у той момент і все. Відпустіть і не гризіть себе тим.

9. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

А ми вже вдома :).
    Я таки дочекалась відкриття Джамбула і потрапила до Данкова.
    Було прийняте рішення на користь КР :sad:
    Сказав лікар після огляду, що беручи до уваги те, що матка на даний момент в такому стані як 2-3 тижні до поч. ПП, чекати ми не можемо. БО по гестації на момент огляду у мене було вже 41-42 тижні. Ультразвук 16 січня показав повне дозрівання плоду і термін 40-41 тиждень.
    Перенесла цей КР значно важче ніж перший. "Відходняк" був жахливий. Але результат тішить.:girl_in_love:

10. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

При сідничному передлежанні категорично не можна жодної стимуляції. І досвічений лікар робити такого не буде. Зі мною в палаті лежала дівчина, яка народила дитину сідничками, і маю ще кілька найомих, які успішно народили діток таким чином. Натомість сестра моєї коліжанки потрапила до "професіонала", який поставив їй окситоцин. Дитинка вижила чудом, але, на жаль, хвора на ДЦП і має купу неврологічних проблем. Робити кесарів розтин лікар не хотів, але так і не аргументував чому.

11. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

Дівчатка, привіт, я до вас новенька, і одразу в цю тему. Дуже хочеться поспілкуватись з тими, хто мене розуміє, і, можливо, і мій досвід буде комусь у нагоді. Я пройшла через два КР, перше в 2009 і друге в 2011 (і ті і другі пологи в Києві). До других пологів дуже ретельно, як мені здавалось, готувалась, перечитала все, що можна і готувалась до ПП. Пізніше напишу розповідь, і розкажу докладніше. А якщо двома словами, природньо так мені і не вдалось народити, і головна причина непотрібні болісні втручання, після яких пропадали перейми. Лікар мені так перевіряв розкриття, що порівнянно з цими оглядами, перейми це єрунда. Потім прокол - хоча води відійшли, але щось там він мені пояснював, що не повністю порвався, що він може бути багатослойним, і що це тормозить процес. Я погодилась бо всі в неті писали, що то не боляче, і тим більше було вже відкриття 5 см. В результаті він колупався хвилин 5 в мені, ніби пилою пиляв, а на голівонці у доці в результаті дві подряпини, Боже, як я себе картаю, за те, що погодилась на прокол. Після проколу пропали схватки, і поставили, окситоцин трошки, хоча і не можна в принципі, і знову я погодилась, тому що на той момент щиро вірила, що лікар мені хоче допомогти і ми з ним за одно, і дійстно довіряла йому. Після цього я була вже прикута до тої крапельниці,не могла вже так вільно вставати і т д. І окситоцин до речі потім веде до того, що власний окситоцин вже гірше виробляється. І ось так втручання вело за собою ще одне втручання, а в результаті, коли вже було майже повне відкриття - 8 см, мене підтошнювало, а значить давив плід на пряму кишку, лікар захотів мені "помогти". Такого болю,приниження і безпорадності я ніколи не відчувала. Він мене не попередив, що збирається робити, але як я розумію, на схватці хотів вручну відкрити шийку до повного розкриття. Для чого не розумію, усе йшо добре, схватки наростали і до потуг, як мені здавалось, один крок (( Але у мене сталось те, що і мало статись. Після такої "допомоги" схватки пропали зовсім. Потім почали лякати щипцями і т. д і я погодилась на КР. Я знаю, що тут є дівчата, які так хочуть родити самі після КР і не хочу їх грузити. Особисто я переконалась: пробувати треба, треба вірити в свої сили, але дуже бажано знайти лікаря прихильника природнього ведення пологів, терплячого, який буде "спостерігати", і втручатись тільки тоді, коли треба. Знаю, що у Львові, та і у Києві теж, і так проблема знайти лікаря, який візьметься за ПП після КР, не говорячи вже про природнє їх ведення. Тепер у мене рубець на матці після двох КР, поки що третю дитинку ми не плануємо заводити, але в душі є віра в те, що третю дитинку, якщо Бог дасть, народжу сама. Я знаю, по протоколу в нас це не передбачено, тільки жінка яка першу дитину народила сама, а потім мала два КР, може бути кандидатом на природні пологи. Але я знаю, що ризик розриву по рубцю у мене виріс не набагато. Маючи той досвід, що в мене є, хотіла би всім радити пробувати родити самим, надіятись і вірити! Стукати у всі двері, говорити з різними лікарями, а раптом знайдеться, лікар, про якого і не йшла мова ще в цій темці. По ідеї всі пологові повинні приймати такі пологи, а показом до КР є по протоколу не наявнясь рубця на матці, а відмова породіллі від природніх пологів. Тобто це лікарі повинні нам пропонувати природні пологи, а не ми благати їх про можливість ПП. Але на жаль це все на папері. Дуже у мене сумбурно і довго вийшло, але то мій перший допис, хотілось коротенько про те, що наболіло написати. І ще дівчата, я дійшла до такого висновку, якщо узагальнювати, у жінки лікаря народити самій шанси вищі. Навіть, якщо проаналізувати розповіді в неті про успішні пологи після КР, то з жінками-лікарями їх більше. Дуже вже чоловіки хочуть нам допомогти, а це не завжди добре. Ну я про всіх не кажу, але я тепер би йшла тільки до жінки-лікаря. А ще краще, щоб лікар взагалі втручався поменше, хороша акушерка, ось наша надія!

---------- Додано в 23:43 ---------- Попередній допис був написаний в 23:36 ----------

Я раніше читала десь на інших форумах, чи в розповіді про успішні пологи після кесарева, що в третьому роддомі в Києві є переносний апарат узд, і ним моніторять шов під час пологів. Але все рівно узд то, напевно, не показник, хоч і в пологах. Головне як почувається мама.

---------- Додано в 00:01 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:43 ----------

Ой, писавши ось це вище, я ще не подивилась передачі, лікар Бакшеев і є з третього роддому. І до речі це не вперше, що він популяризує можливість ПП після КР. До речі, ще так вийшло, що він ще за першою дитиною, коли я ходила на курси для вагітних, приходив і вів одну лекцію, і якщо мені не зраджує пам"ять саме від нього я вперше почула, що якщо КР, то потім можна родити самій. За що йому дякую, бо коли у мене таки було КР і страшний депресняк, мене гріла надія. Що я можу сказати. Можна тільки радіти, что цю тему підняли, бо коли я хотіла народити сама, мене ніхто майже не розумів, а форма подачі, як на мене не має значення. І я дякую і Комаровському і Бакшееву за передачу!

12. Лідочка

Привіт! Дякую за вашу розповідь. Не думайте, що ви тут когось лякаєте, всі хто з цим стикнувся, вже "лякані" і то все знаємо-памятаємо з власного досвіду. Тому, це дуже добре, що ви написали, про свій, може і не зовсім вдалий досвід, але тим самим ви застерігаєте всіх інших від тих помилок, яких можна уникнути, принаймні постаратися (на жаль в пологах жінка не завжди може контролювати і фільтрувати дії лікаря).
    Бажаю вам гарного настрою і щоб все таки третю дитинку ви народили самостійно!

13. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Ahaha, по-перше хочу Вам щиро подякувати за розповідь. Хоча не вдалося Вам дійти до бажаного, але Ви подали приклад наполегливості і чомусь викликали в мене не так відчуття безнадії, як якусь таку думку, що дійсно було вже "от-от".

По-друге, а скільки дійсно у вас швів на матці:
    Питаюсь, бо он буває ж, що старий висікають і лишається знов один. Як вже пояснювала колись Цьомка, це може бути, якщо двічі КР проводився на однаковому терміні чи навіть точніше при однаковому розмірі матки.... Ну і мають ще мають бути якісь там співпадіння. Просто думаю, що то Вам варто вияснити - а раптом лише один?:) Якщо так - то це дуже оптимістично звучить!

14. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я майже впевнена, що то як у мене - 1 шов
    Ahaha, молодчина яка! Ви і Жозя - єдині в цій темі, хто за останні пару років реально пробував народити після КР. Молодець.
    Думаю, у Вас ЗДОРОВЕННІ шанси народити третю дитину самостійно. Відомий факт, що чим на більшому розкритті зроблений розріз, тим міцніший шов. Якщо вже, знов-таки, чіплятись за ті шви, чого нікому не бажаю :)

---------- Додано в 12:37 ---------- Попередній допис був написаний в 12:34 ----------

Я ще цікавилась - в більшості випадків, якщо можна знайти старий шов - то висікають. То просто новіше ведення операції

15. Лідочка

О, а мені був невідомий:) Ну-ну, надіюся:) В мене, на скільки я зрозуміла було десь 8 см, бо мене постійно всі питали чи мене не тужить, ну хоч трошки...
    (чула таку цифру, але то так всьо шифрувалося)
    І ше, памятаю, що на всі мої запитання "скільки відкриття", чула відповідь "воно тобі треба?", або "ше нє" (то від акушерки) - і памятаю той мій стан, невідомість така, мене то так дратувало що то капець. Відчуття було наче ти в пастці і немає ніякого прогресу, і ті всі години муки (ну бо стимуляція то є мука) нічого не дали. А ще, страшно дратувало, що не дають вставати, а тепер думаю, може як би я ходила, крутила трохи тазом, присідала, то і голівка би опустилася. Ех....шо вже тепер казати.

16. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

В мене те саме. Слова "вже краще", "є прогрес" для мене були такими бажаними)

Підозрюю що в мене відкриття було десь 4-5 см, не більше, але шийка 2,5 см, не згладжувалась зовсім, а питати чи не тужить, чомусь почали одразу як мене перевели в родову, досі не можу зрозуміти, чому що 15-хвилин мене питали, чи не підтужує вже. Хоча може то якийсь прикол саме моєї акушерки.

Ви знаєте, а мені навпаки не давали лежати, хоча я і не хотіла, бо боліло тоді сильніше, а мені легше було стояти і крутити бедрами 8-ку, так було легше всього переносити постійні перейми, але акушерка чомусь мене заставляла більше сидіти на м"ячі і гойдатись, а мені так не зручно на ньому було, то вона йшла, а я вставала. Намагалась ходити, але з тою крапельницею це було важко. І теж голівка не опустилася і не зафіксувалася(.
    Нічого, Лідочка, на цей раз будете робити, так як Вам буде зручніше, бо вже знаєте і себе в процесі пологів і ті відчуття, все буде на цей раз по-іншому)

Останнє редагування: 24 Січень 2013
  17. cjomcjomka

в мене в обох опустилась і зафіксувалась. Але я вже про то всьо не думаю, бо наступний раз все буде по-іншому.

::girl_haha:

18. Лідочка

19. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

Дякую за теплі слова :) Правда дуже приємно, у вас тут дуже приємна атмосфера. Я також вам щиро бажаю найприродніших пологів!

Дуже дякую і вам, що вислухали! І справді після таких слів стає якось приємно на душі, по-перше я на правильному шляху, оскільки мої другі пологи вже кращі за перші )) а по-друге, сподіваюсь, справді, що може хтось не повторить моїх помилок, вчитись все-таки що б не казали, треба на чужих помилках!

Після операції спитала свого лікаря, він якось так сумбурно довго щось пояснював, але з того, що він сказав, я зрозуміла, що шов один, бо в кінці він додав, що я вважаюсь жінкою з "рубцем на матці після двох кесаревих розтинів" - це дослівно. Так що, я зрозуміла що один! Правда є момент: перша операція по Старку (тобто розріз робили невеликий в матці і розтягували руками), а другий раз по Старку вже не можна, і потім мій лікар не прихильник цієї методити взагалі, і якщо чесно я не знаю, як можна висікти рваний рубець... Але, от я ходила десь через місяців 9 після пологів на узі, там візуалізувався один рубец.

Cjomcjomka, Дуже-дуже вам дякую за такі слова :) Вони прямо окриляють! Я також за усіх вас вболіваю, я давно читала цю тему, і так хочеться, щоб у вас все вийшло!
    До речі я також, напевно, не здала б екзамен по Одену, не пам"ятаю я такого про шов:) Але то класно! Значить шовчик буде хороший!

---------- Додано в 22:38 ---------- Попередній допис був написаний в 21:54 ----------

Дівчата, я ось що сьогодні знайшла в інтернеті. А ви знали, що затверджений протокол по пологам з рубцем? Коли доходжувала останні тижні з меншою, то почула в коридорі пологового розмову лікарів про новий Протокол по кесареву, що ще був тоді в розробці. Так виявляється, мало того, що він вже затверджений, ввели в дію і інший протокол саме по ПП після КР.
    Про затвердження клінічного протоколу з акушерської допомоги "Вагінальні пологи після кесаревого розтину"

А тепер у мене виникло питання до мамусь, які зараз чекають дитинку, хтось з вас отримав таку пам"ятку?

Мені чомусь здається, що ніхто їх не роздає, і не тому що в країні не вистачає грошей на папір А4 :sad: Але все рівно, є документ, є протокол і проти цього не попреш! Ура!

Останнє редагування модератором: 25 Січень 2013
  20. cjomcjomka

ще давно хтось мене питав, де я такі "рожеві" цифри беру. А тут наші ж медики дають нам же.
    А памяток не роздають. Та і минулого року ніхто мені не давав документа на згоду/відмову від спроби ВПКР. А мали би, як виявляється, ех...

---------- Додано в 08:25 ---------- Попередній допис був написаний в 08:09 ----------

щодо Одена - не буду голослівною. Можемо нагадати собі онлайн http://tululu.org/read17750/45/ або скачати книжку.