Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 15 Лютий 2010.

1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Відповідь: Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

залежно при яких проблемах. Нещодавно відмінили такий показ як міопія (короткозорість).
    При проблемах з сітківкою КР може бути виправданий, якщо обстеження очей виявить ризик відшарування сітківки при потугах. Зокрема, ризик є при ускладненому цукровому діабеті, гіпертонічній хворобі тощо.
    Але! Альтернативою може стати помякшення потужного періоду - вода, природні вертикальні пози, відсутність стимуляції. Читала про такі варіанти на американських сайтах.

Раніше короткозорим жінкам "допомагали" щипцями.

я не цікавилась окремо тим питанням, бо до дітей мала ідеальний зір. Тому все вищевикладене - то так, на хлопський розум. Можливо, щось цікавіше є в обговореннях: http://www.e1.ru/talk/forum/read.php?f=64&i=928324&t=928324
    та інших, а також - спеціалізованих статтях по запиту "міопія", "прогресуюча міопія" тощо.

2. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

У мене -7 і 3є природних пологів. Про КР жодного разу мова не йшла

3. cjomcjomka

подружка моя з -9 народила сама.

4. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Оце й хотіла почути. Відмазки значить. Сумно.

5. nattsol

nattsol Well-Known Member

чесно кажучи, не знаю, наскільки часто таке буває. знаю інше: при відшаруванні сітківки і діабеті може бути погіршення зору через саму вагітність (під впливом гормонів чи щось таке).
    з власного досвіду, я не знаю як то треба тиснутися, щоб зашкодити власним очам. в мене вони, наприклад, навіть не почервоніли.

п.с. я вже не раз згадувала на дп, що маю зір -5 і -5.5 в конт. лінзах (-6 і -6.5 якщо в окулярах)

6. cjomcjomka

це тому, що, слава Богу, все добре з сітківкою. Ну і ще - хтось же до пологів готується, а хтось, нажаль, надуває щоки замість тужитись.
    А з почервонівшими очима, з крововиливами в очі - хіба не бачили жіночок в ПБ?
    бувало дуже часто у 90-х. До того накладали щипці, витискали дітей. А зараз народжують в більшості випадків нормально.
    як і всі "відносні покази". Сумно - то не те слово.

7. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

О, і не тільки з очима, а із потрісканими капілярами по всьому обличчю - жахливе видовище.

Дівчата, підкажіть, може хто бачив....Не можу знайти інформації про вертикальні пологи, а точніше про їх користь при ВПКР. Я збираю аргументи:) бо знаю що майже ніхто з наших львівських лікарів їх не хоче приймати (ну бо ж то незручно).

8. cjomcjomka

тут не аргументи треба збирати, а валізу - в Луцьк....

9. Лідочка

Ага, моя кума там місяць тому кесарилася, після двох Кр. З переймами через 2 хв. Казав лікар "ше б одна перейма і матка би трісла.....":)
    Проблема там в тому, що з лікарем наперід не домовишся, а от на яку зміну і на якого лікаря попадеш - так і буде. там теж є різні....

10. Vероніка

Vероніка Never give up

Певно, в 2009 ще не відмінили і моя гінеколог на початку вагітності запевняла, що тільки КР - вона щиро вважала, що іншого шляху немає.
    Очі мені відкрив лікар в Медінституті, до якого я прийшла домовлятись про операцію. Він направив мене до кваліфікованого окуліста, який не знайшов ніякиї протипоказів для ПП.
    Але дійсно, вирішуючим фактором є стан сітківки, навіть при невеликій міопії він може бути незадовільним.

Останнє редагування: 13 Грудень 2012
  11. cjomcjomka

в нас можна і домовитись, а потім якась обставина - і "так і буде". Домовленість - не гарантія. А про моральну підтримку на користь ПП від ЛІКАРЯ - я би не радила мріяти

12. Лідочка

Не гарантія, але і їхати в Луцьк, надіючися що в той час буде саме той лікар який розглядає ВПКР (їх там теж одиниці, до речі) немає сенсу.
    Ну і мій чоловік мене в цьому не підтримає (це про те, щоб їхати на "авось", тим більше аж в Луцьк), однозначно.

13. jozya

jozya Member

Є такі гамериканські лікарі-багатодітники - Вільям і Марта Сірс (може бути у якомусь перекладі Серс). Мені позичили їх книжки почитати. Там повно інформації і обгрунтуваннь, чому саме вертикальні пологи потрібні в усіх випадках. Рекомендують також навприсядки. Забороняють лежати на спині. Погугліть, може є електронні книжки.

14. cjomcjomka

і в Одена є багато про це, точно - в книжці "Відроджені пологи" і ще - в "Кесарів розтин - безпечний вихід чи загроза для майбутнього?" - частково

15. cjomcjomka

так бо ж то анатомічна позиція. поки не було ліжка Рахманінова, то і масового явища епізіотомії не було. І не треба бути мегагігафізиком, щоб зрозуміти, чому :)

16. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у мене-9, правда на одному оці. Про КР через цю причину мови не йшло.
    я народжувала у 2004

17. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

Мені також не наполягає на другому КР, сказав подивимось як складеться. Таблетки всі відмінив, на ультразвук сказав нема чого йти. Сказав відпочивати :)

18. mamba

mamba Member

поки мене не прокесарили мала перейми цілу ніч, так про лежання на спині навіть не могла подумати - весь час в позі прачки ))
    в мене вже купа показів на другий КР назбиралось - шов ще "свіжий", мало часу пройшло від першого КР, велика дитина та ще й з тим Новим роком попала - на 30 грудня термін, не хочеться до якоїсь нетверезої чергової "бригади" на сам Новий рік попасти з переймами.
    боюсь, маю страх щодо болю і розривів, хоча КР супроводжується не меншим болем, але як то кажуть, це ми вже проходили і знаємо що-по-чому
    сижу, чекаю, мож шось висижу (я маю на увазі рішення)))

19. Лідочка

Та як свіжий??? Майже 3 роки пройшло - нормальний термін. Абсолютно.

А перший синочок з якою вагою народився?

20. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Якщо він формується в перші півроку після КР, то у Ваших 2 роки і 10 місяців це вже ніякий не свіжий рубець. Принаймні так я читаю в Неті. А що лікарі кажуть, що він "свіжий"? Капець. А ще почекай рочок - і буде "старий" - як зручно!