Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 15 Лютий 2010.

1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Відповідь: Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

просто хочуть "зчесати" гроші з Вас. Похибка по розміру дитинки - самі знаєте, більш ніж суттєва. Дату пологів знає Бог.
    з досвіду - в патології вагітності набагато більш некомфортно.

тобто, лишилось 6. Чудово. Не опускайте руки і не вішайте носа. Завдання мінімум в ПБ зводиться до того, щоб кесарили вже при активній родовій діяльності. На це радила би тримати курс і молитись, щоб все минуло краще, ніж плануєте :)

2. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Не встигнете ЩО?
    А який у вас термін? І можна список тих "восьми"? А хто відмовив? Чим обгрунтували?

3. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

Щодо встигнеш- не встигнеш...
    Дивлячись звідки доведеться їхати. Сусідка по палаті почала нити , що їй поперек трохи болить 19:30, 20:20 нею почало трусити, взяли на крісло 20:30-20:35, після чого відправили в родзал терміново без клізми... 21:20 вже лежав біля неї комочок чуда вагою 3200 :)

4. jozya

jozya Member

Так якщо з кимось домовлятись, вони хочуть за тиждень-два до ПДП класти в пологовий, щоб контролювати (обіцяють пускати додому). А якщо не домовлятись - мене ж ніхто не візьме по швидкій. Прийдеться народжувати з черговим. Так навіщо вишукувати того "свого", якщо народжувати з ким прийдеться?

---------- Додано в 12:34 ---------- Попередній допис був написаний в 12:29 ----------

Мої лікарі (список з 8-ми, не закінчений, можливі зміни):
    Мечнікова:
    1. Гресик Анна
    2. Степанчак Михайло (не дуже підтримую)
    Медінститут:
    3. Нечай Оксана
    Батальна:
    4. Потапов Ігор
    5. Прокопів Ігор
    6. Лех Володимир (теж не в захваті, але варіант)
    Джамбула:
    7. Данков Олег (але Джамбула 99%, що буде закрита і найгірша для мене по умовах, тільки через лікаря розглядаю цей варіант, як "а раптом").
    Соррі список з 7-ми. Можливо хтось "вилетів", або ще додасться.

---------- Додано в 12:38 ---------- Попередній допис був написаний в 12:34 ----------

Терміну ніхто визначити не може +/- скаче щонайменше 10 днів (місячні не зовсім були регулярні). Список надала. Відмовили (не відмовили, а беруть тільки на КР) Прокопів і Гресик. Обґрунтування - це дуууууже ризиковано. І все.

5. Лідочка

А Надіжко В.В, не розглядаєте? Жемела О. - медінститут, Бонцаревська - мечнікова (це ті лікарі, які мені порадила лікарка з ЖК, сказала, що ці принаймні захочуть слухати про ПП і допускають).

А ще, може хтось знає, коли закривається Мечнікова на помивку. Мені народжувати в кінці травня - початок червня....переживаю щоб не закрили. Знаю що графік на 2013 рік буде в кінці січня, але може вже якісь чутки є, хоч приблизно.

---------- Додано в 12:42 ---------- Попередній допис був написаний в 12:38 ----------

Мдя....ясно. Дякую вам дуже за інфо, це дуже важливо. Думаю тут багато дівчат вам подякують. Принаймні вже можна знати, до кого точно не йти (нащо лишній раз собі нерви тріпати).

Після прочитаної останньої розповіді про пологи, задумалася над тим, а чи не народжувати в Луцьку?

6. jozya

jozya Member

Я теж задумуюся, бо моя лікарка з ЖК нікого не радить, але казала, що в неї є одна знайома, що мала ПП після КР. Нарешті вчора мені зізналася, що та знайома, хоч і має чоловіка-медика, тобто зв'язки, їздила народжувати в Рівне. Ну чому так?

7. Лідочка

8. jozya

jozya Member

Я вже записалась на узд - швидше для себе, бо то третє (останнє, як я думала) мені робила Рібун на Джамбула і крім подвійного обвиття пуповиною написала, що можливий ЗВУР 1 ст. (протипоказання до ВПКР) і помірнє маловіддя (яке не бачать лікарі). Коротше більше "нахомутала" чим допомогла.

9. cjomcjomka

Для себе - то добре. Просто мене саме здивувало УЗД для визначення дати пологів. Мені УЗД на 3 тижні помилилось з датою.

10. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

Якщо для Вас принципово не лягати в патологію, тоді не шукайте "свого".
    Для мене, наприклад, важливіше щоб зі мною і моїм чадом все було гуд. І якщо для цього мене мій лікар направить в патологію- я піду, бо я йому цілком і повністю довіряю.

---------- Додано в 13:40 ---------- Попередній допис був написаний в 13:30 ----------

Вже є наказ, закривають з 1 грудня. В кінці грудня знатимуть коли відкриють, можливо відкриються скоріше 15 січня.
    Щодо умов... Тих 3 дні можна пережити .

11. cjomcjomka

не взяти можуть, можуть скерувати в медінститут (а якби там було зачинено - то на батальну), тому можна одразу їхати в мед

просто не лягати в патологію - це, напевно, найпозитивніший фактор для природних пологів. В патології навіть з переймами через 15 хв можуть заволати: "Ааа, родова діяльність, рубець в небезпеці". А вдома є час, щоб пересвідчитись, що це - воно, дочекатись перейм хоча б з інтервалом 3 хвилини - і тоді їхати.
    В Росії є закон, за яким жінці не мають права відмовити в акушерській допомозі, якщо інтервал між переймами 3 хв. В нас я такого не знаю...

12. jozya

jozya Member

А чи буде час, якщо рубець таки трісне? Судини на матці під час вагітності (останні місяці) як палець. Можна просто стекти кров'ю. Як завжди у нас - "врятування потопаючого в руках самого потопаючого". Відповідальність несемо тільки ми.

13. Лідочка

Рубець не трісне під час тренувальних перейм, чи під час початку родової діяльності. Він може тріснути в дуже крайніх випадках і до того мають бути передумови.

---------- Додано в 14:42 ---------- Попередній допис був написаний в 14:39 ----------

До речі. а на УЗД що вам за рубець сказали - товщина, яка тканина переважає?

14. jozya

jozya Member

Рубець ще ніхто не дивився. Його взагалі не дуже видно зовні. В мене узд буде 22/11 - це приблизно 35-36 (ну може 37) тиждень. Якраз планую добряче напитися води, щоб і шов таки нарешті подивились.

15. cjomcjomka

Стимуляція. Не знаю, що ще може призвести до розриву рубця.
    Коли я готувалась до пологів, то ризик розриву рубця не розглядала взагалі. Для мене - його не було. Тільки хотілось, щоби пологи проходили якось... по-іншому, ніж перші. Хоча, треба бути готовою до того, що пологи після 1 КР можуть бути вдвічі довші, ніж були б у Вас перші. Особисто я готувалась морально до 36 годин гарної спокійної родової діяльності. Тому те, що всього за 6 годин після початку родової діяльності здалась, досі мене саму шокує. Якби ті роди почались вдома, то ніхто мене на цьому етапі в ПБ не побачив би. Тільки тому пишу про "шкоду" лежання в патології вагітності. Сама більше тої помилки не повторю, і нікому не раджу. По можливості...

16. Лідочка

Юльі тоді в тебе було вже відкриття 4 см., чи я помиляюся?

17. cjomcjomka

не знаю точно. В мене така підозра, що перед КР мені шийку матки не особливо і дивились.
    Але що якесь відкриття було - то факт. за 5 днів до пологів було 2-3 см і майже згладжена шийка, а з тих пір виходив корок і йшли тренувальні.

---------- Додано в 17:27 ---------- Попередній допис був написаний в 15:41 ----------

http://blog.ican-online.org/2011/04/30/cam-birth-story-sarahs-hba4c-an-incredible-feat/
    Коментарі також варті уваги.

коли читаю подібні історії - приємне відчуття, що я не одна і що таких як я вистачило б на цілу божевільню.

18. VERO

VERO Well-Known Member

Можливо, комусь буде цікаво. Говорила сьогодні із знайомою, яка недавно народжувала другу дитинку. Перші пологи- КР. Куль сама відраджувала її від КР, бо другий КР - велика шкода для жінки. При тому, дитинка займала неправильне положення. Після 4год. перейм прокесерили саме через поперечне положення. Але сам факт можливих ПП після КР мене приємно вразив.

19. cjomcjomka

мене вразило прізвище лікаря :) ніколи б не подумала, за ті 10 днів що я її бачила і спілкувалась з в т.ч. і її роділлями...

---------- Додано в 11:13 ---------- Попередній допис був написаний в 09:54 ----------

http://blog.ican-online.org/2012/04/28/sharas-vba2c/

Знаю, що деколи інгліш втомлює, тому зроблю короткий анонс
    У жінки було 2 КР, обидва - після доби родової діяльності, і обидва на її переконання - не були необхідними.
    Через 7 міс після 2го КР вона завагітніла і народила сама, дитину 4.600, з однією тріщинкою, яку не довелось зашивати. Пологи відбулись у лікарні , тривали 9 годин, стимуляцію не застосовували. На допологове відділення жінка не лягала. Через добу після народження дитини щасливу матусю з немовлям виписали додому. Відео: http://www.youtube.com/watch?v=_iEkMO2s9Y4&feature=youtu.be

---------- Додано в 11:44 ---------- Попередній допис був написаний в 11:13 ----------

ну і звісно, цитата:
    " Іна Мей Гаскін, автор книги "Путівник по народженню Іни Мей"

20. Holly

Holly Moderator