Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 15 Лютий 2010.

1. tuti

tuti Well-Known Member

Відповідь: Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

У мене на 24 тижні була 5 мм, то мій лікар з жк казала що все буде залежити від того як вставиться голівка - якщо притисне плаценту, то можна народжувати природньо, просто лікар в процесі пологів має за тим дуже слідкувати (бо дійсно можлива кровотеча)
    П.C. На узд в 34 тижні плацента була вже на висоті 63мм. Тому думаю що все буде вирішуватись після останього узд

Останнє редагування: 8 Вересень 2012
  2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

це не є критичною низькою плацентацією. КР показаний лише при повному предлежанні плаценти, яка перекриває вічко. А при крайовому- це відносний показ. У вас же навіть не крайове предлежання, а просто низька плацентація і до 40 тижня є ще 14 тижнів найбільш активного росту матки.

3. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

В нас часом взагалі на ранніх термінах пишуть "низька плацентація", коли інші лікарі взагалі кажуть, що на то нема чого поки що дивитися. Мені в 10 (!!!) тижнів написали колись низьу плацентацію. І цей висновок був червоним вже обведений у обмінці. А інші УЗД-сти казали, що то смішно навтіь наразі говорити про таке.

Це я до того, що в наш час, коли інформації є море - треба вміти ще її обробляти і розуміти, а часом лікарі того не вміють досконало, а от налякати - дуже вміють.

4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Привіт, дівчата!
    Може, буде цікаво. пару розповідей про домашні пологи після 3 КР:
    http://www.rodisama.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=56&topic=629.msg7109#msg7109
    http://rodibio.com/rody-2/my-rodilis-doma-29.htm

---------- Додано в 14:22 ---------- Попередній допис був написаний в 14:13 ----------

а одна з тих жіночок ще і вдруге після 3 КР народила. Тобто, 3 КР і 2 - сама. Ото супер тьотя, я захоплююсь:
    http://www.rodisama.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=56&topic=1574

5. ptaha

ptaha New Member

можливо що таке і було, але краще не ризикувати ні дитинкою, ні собою. Якщо ви зберегли вагітність після КР , то нехай дитинка і мама будуть здорові і під наглядом спеціалістів. Нехай тоді вже другий КР чим ускладнення, якого ви собі потім не пробачите ніколи.

Останнє редагування модератором: 24 Вересень 2012
  6. cjomcjomka

а як то - зберегли? :) а чого це не зберігати
    під наглядом спеціалістів - це теж з розряду "сидіть на місцц, щоб цегла на голову не впала".

я особисто знайома з жінкою, яка народила після 2 КР. Хоч вона і з іншої країни, але я не вважаю цей випадок щасливою випадковістю.
    якби від КР було менше ускладнень, ніж від пологів після КР - то і питання такого ніколи не стояло би.

---------- Додано в 11:40 ---------- Попередній допис був написаний в 11:39 ----------

ризикувати, на мою думку - це йти на КР без показів. А рубець на матці при відсутності інших показів - на мою думку - =нема показів

7. ptaha

ptaha New Member

Мова йде не про природні пологи після КР, а про домашні. В мене самої перші були КР, другі природні.

8. Burberry

Burberry Well-Known Member

Цього тижня зустріла двох своїх знайомих. У обох перша вагітність. Одну кесарив лікар К. на Джамбула. Одразу сказав їй - ти не розродишся, бо в тебе загиб матки, або мучитимешся 14 годин. Правда, почекав початку природніх пологів.
    Іншу кесарив відомий лікар на Батальній. Деталей не розпитувала, але передаю: не могла розродитися, потім він передав, що сама б ніколи не родила.
    Обоє впевнені, що так і мало бути і що самі вони б ніколи не родили. У обох випадках - беззаперечна довіра лікарю. Не знаю, добре це чи погано. Але коли справді не варто ставити під сумнів поради лікаря, а коли варто все-таки засумніватися?

9. truskaffka

:girl_impossible:
    То є дуже важко - сумніватися, коли несеш відповідальність не лиш за своє, а ще за одне (дорожче навіть за своє) життя.

Єдине, що тут приходить на думку - що якщо жінка є більш обізнаною, то весь процес є зрозуміліший, вона може поставити правильніші питання і її так просто не "заговориш" термінами - бо вона в курсі цього. Ну але і довіра до лікаря теж би мала бути. Ідеальний варіант - трохи здорової недовіри, багато запитань, косультації з іншими лікарями (якщо є змога) і як результат вже впевнена довіра до на свого лікаря.

Але повторюся - це щось з області фантастики :sad: - в критичний момент вести боротьбу з "вітряками".

10. Shpunka

Shpunka New Member

11. cjomcjomka

є зараз і такі лікарі, яким даєш гроші за КР, а вони не беруть
    14 годин для перших пологів - взагалі недовго
    ІМХО: якщо з дітьми все добре і все вже позаду, то я кажу так: це - добре для жінок. як би і я хотіла бути такою впевненою
    про Данкова і тис. у.о. - просто не вірю.

---------- Додано в 21:04 ---------- Попередній допис був написаний в 21:02 ----------

а для мене зараз вже однозначно, що домашні і природні - синоніми :)
    але буквально пару років тому я була згодна з тим, що вагітність і пологи - у руках лікаря, і все залежить від його професіоналізму

12. truskaffka

Я дуже багато думаю про можливість колись народити природно. Але чомусь про домашні пологи після КР боюсь думати до жутіків... :scare: ...Ну але колись я собі в принципі не уявляла, що можна тупо залишитись і народжувати вдома :) Пологи і Пологовий - то все було в свідомості нерозривно...

13. Burberry

Burberry Well-Known Member

Та десь так і коштує. Але мене найбльше дратує, коли лікарі називають самі суму, як на базарі

---------- Додано в 22:19 ---------- Попередній допис був написаний в 22:15 ----------

А я і не про нього писала. Теж поважаю цього лікаря за те, що він,попри своє ім'я, не має ставок

14. cjomcjomka

то - інша справа. Дійсно, є жінки, яким в лікарні спокійніше.
    прикольно сказали :)

ага, отже, я невірно зрозуміла.
    ліки коштують 500 грн. Все решта - та Ваш розсуд. Хочете - платите, хочете - ні.

15. Dolche

Dolche Well-Known Member

---------- Додано в 22:36 ---------- Попередній допис був написаний в 22:31 ----------

і в хороших знаних лікарів коштує менше.
    Ну і різниця в 100-200 у.о. не така вже й мала, як на мене :scratch_one-s_head:.

16. cjomcjomka

кому жутіків? :)

17. truskaffka

18. cjomcjomka

в липні 2010 акушери (лікарі :)) США вирішили, що доцільно пропонувати жінкам після 1 або 2 КР народжувати через природні родові шляхи. В т.ч. народження двійні після КР не вважають протипоказом
    звідси:http://mothering.com/pregnancy-birt...irth-after-cesarean-vbac-safe-and-appropriate

19. truskaffka

Іноді таке враження, що ми взагалі на іншій планеті живемо.... Чи то "наших" не вчать відповідно, чи апаратури якоїсь нема..чи просто всім не хочеться брати на себе зайву відповідальність? Питання явно риторичні :sad:

А, до речі, "зайві" гроші за операцію не відмовляються брати, як мені підказують, за рідкісними вийнятками :).

20. cjomcjomka

парадокс в тому, що для пологів чим менше апаратури, тим краще.
    памятаєте, як тут говорили про розширення показів для КР?
    От що з цього (і не лише) приводу відповів російський акушер, автор книг про пологи, керівник семінарів з підготовки до природних пологів М.Фомін: "Медицина 21 века обладает колоссальными возможностями по изобретению всё новых и новых научных обоснований расширяющих медицинское вмешательство во все сферы человеческой жизни"
    і додати нічого