Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 15 Лютий 2010.

1. La esposa

La esposa Moderator

Відповідь: Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

А хіба її вже не відмінили? там же, за кордоном?
    чи ви про який кордон?

2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

думаю, то її справа. Хоча залишатись байдужою до такої дурості важко - по собі знаю.
    хм :) а якщо боїмось довгих пологів - то можна і окситоцинчику... а якщо боїмось і болю і тривалості - то і епідурал, і окситоцин на раз...

3. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

То точно. Скільки разів переконуюсь - то ніколи не вдасться переконати людину, яка вже має свої переконання...Ці переконання можуть помінятись хіба лише у випадку якого дуже сильного подразника: з кимось знайомим щось станеться, якась новина вразить, ще якийсь "сигнал" зачепить... Доти то все як крізь туман - пробратися через переконаність неможливо. Ще й дивляться на тебе, як на якусь повернуту (це з власного досвіду).

4. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Мені так шкода жінок які вірять, що кесарське це супер класне і безболісне народження дитини. Вони не думають, що буде потім після того як пройде анестезія, який це страшенний фізичний і душевний біль. Наскільки важко налагодити потім ГВ і прийти в норму психологічно. І не знаю чи то глупість чи необізнаність жінками керує.

5. cjomcjomka

слово в слово мої думки.
    Але скажу Вам, коли чекала Дмитрика - зустріла в меді одну жінку. Її першу дитину покалічили в родах. І вона більше не хоче родити сама. Такий страх можна зрозуміти, хоч і велика ймовірність, що другі пологи будуть легші та і лікаря завжди можна знайти кращого якщо взагалі шукати
    Якщо в голові - зажим, то хтозна що краще. В родах така жінка може заподіяти собі купу проблем, ІМХО.

6. cjomcjomka

Нині була на УЗД - лікар УЗД думала, що в мене 1 КР :)
    Бо рубець 1 горизонтальний, і сформувався хороший. Загалом, точно така картина, як була у 7 міс Дмитрика. Дежавю прямо :)

7. truskaffka

Класно :). А ВИ самі питали про рубець, чи вони бачать однозначно? В мене таке враження, що як не сказати, то можуть і не прокоментувати і не помітити. Чи я помиляюсь? Ну хоча принаймні на шкірі рубець важко не помітити..

8. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Я теж збираюсь записатись на УЗД. Дивляться вагінально? Як готуватись до такого УЗД і чи має значення день циклу?

9. cjomcjomka

а вгадайте :) то ж я. Звісно - питала. Лікарка, правда, суть питання не дуже зрозуміла, але подивилась уважніше. Рубець, правда дуже крихітний, бо і матка зараз крихітна. Але те, що сформувався він без порожнин, новоутворень тощо - то вже ясно.
    мене дивились вагінально - сама просила, бо так краще видно. Але чула, що і трансабдомінальним датчиком дивляться - але тоді сечовий має бути ДУЖЕ наповнений.
    зараз в мене ще аменорея. А після Дмитра ходила в 1й день менструації - так получилось, бо домовилась за УЗД наперед, і по дорозі на обстеження почались місячні.

10. truskaffka

Я питалась в одного лікаря про те, чи завжди вирізають рубець при другій операції - він казав, що то як вийде. Що там толком не видно, куди "йде" старий, але стараються ніби вирізати. . Але ж повторюсь - це супер! Принаймні не мало б бути відчуття порізаної на смужки....а то в мене із одним часто таке відчуття - так вже собі напридумую, що видається, що відчуваю той рубець аж фізично...

11. cjomcjomka

я не лікар, але з того, що я знаю про КР і трохи про анатомію - розміри і розташування рубця на різному терміні вагіності - різні. не завжди стається так, що КР роблять на одному і тому ж терміні. приміром, повторні планові операції часто призначають на 38 тижнів. у мене обоє хлопців"постукали на вихід" на однаковому до дня терміні. і кесарили обидва рази практично на однаковому відкритті шийки. тому рубець легко знайшли і вирізали. я сама до цього висновку дійшла ще зо 3 міс тому, а сьогодні просто підтвердила свої дослідження результатами огляду.

12. nattsol

nattsol Well-Known Member

мабуть, моє питання найбільше пасує сюди

одній родичці лікарі прогнозують лише кесарське, бо в неї дуже тонкі стінки матки. на мою думку (але ж я не фахівець) це якось нелогічно: при пологах матка же ж не розтягується, а стискається; ну і вагітність же ж наразі нормально виношується (здається, вже 8й місяць пішов), а так, за логікою, мали б бути проблеми з прикріпленням плаценти абощо. може, я щось не до кінця розумію?

13. cjomcjomka

вірно, стискається - отже, стінки відчувають тиск і навантаження.
    дуже цікаво , а як це - дуже тонкі стінки матки? Скільки то у міліметрах?

мені наразі виглядає так: якщо дійсно щось там зі стінками матки, то не можна ніякої стимуляції, витискання тощо. А оскільки "нормальні пологи" щось з цього часто включають - от лікарі і страхуються.

14. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Ага і як вони їх вимірювали? УЗД... А хіба це можна достовірно виміряти?

15. Burberry

Burberry Well-Known Member

Недавно розпитувала у своєї бабці історії її пологів. Бабця з району. Передаю її слова, так би мовити, майже дослівно. Першу дитину родила сама, за її словами, йшла ножками, але чудова лікар перевернула, натиснула і дитинка народилася цілком здорова) Ще мене баба питала, чого то зараз у фільмах не показують, як акушерка лягає на живіт і витискає дитину:girl_blush2: Я, як могла, так і пояснила, що то не зовсім нормально.
    З другою вагітністю у бабці на 8 місяці почалася кровотеча. Екстренний КР. У той момент в лікарні був один хірург. Дитинку витягли живою, але баба не могла перенести наркоз, пропадало серцебиття. Лікар, а він був на той момент лише один, кинувся рятувати бабцю. Дитинка, на жаль, не вижила.( я підозрюю, що то могло бути відшарування плаценти, але хто зна).
    Третя вагітність. Двійня. Районна лікарка вирішила не ризикувати і ближче до пологів відправила бабу до Львова в Охматдит. Баба розповідає, що тут такі професори були, що навіть не могли визначити, що то в неї двійня, а казали- великий плід:girl_cool:. Але фактом було те, що баба родила двійню сама! Зараз думаю, цього б в жодному разі не допустили). Правда, каже, що на животі шов від КР так розійшовся. що було видно внутрішні органи.

16. cjomcjomka

це ще чому? :) хоч офіційно і вважається, що двійня після КР - "негативний фактор для подальших пологів", але це не є 100%ва потреба в операції.
    Burberry, Ваша баба - героїня! То ще враховуючи, як тоді кесарили... цікаво ,а яка різниця між трагічним КР і двійнятами?

17. Burberry

Burberry Well-Known Member

А різниця невелика, за моїми підрахунками, не більше двох років

18. truskaffka

Я часом думаю, щоя кби ми мали зараз менше інформації=страхань (часто), то було б більше ПП після КР :)

Це точно правда? :scratch_one-s_head: Що ж тоді з матковим рубцем було :)....

19. cjomcjomka

шкіра менш еластична , і там багато нюансів.

20. milkozavr

milkozavr New Member

в мене низька плацентація 18 мм на 21 тижні, 19 мм на 26 тижні. лікар на УЗД сказала, що це може при початку пологів спричинити кровотечу. а лікарка в ЖК сказала що це є показом до КР? чи можна народити природньо?