Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 15 Лютий 2010.

1. gillian

gillian New Member

Відповідь: Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Інколи бувають ситуації, що дитину треба добути не через 5-10 хв від початку операції, а за 1,5-2 хв. За яких умов це може бути? Наприклад, коли починає прогресувати гіпоксія і страждати серцебиття, і щоби отримати здорову, а не неповносправну дитину, то доводиться жертвувати естетикою. Доступ поздовжній є в цьому випадку оптимальним, бо дозволяє практично одним рухом роз"єднати усі шари передньої черевної стінки.

---------- Додано в 18:39 ---------- Попередній допис був написаний в 18:35 ----------

Є покази до оперативного розродження і їх дотримуються.

2. Nata

Nata Well-Known Member

Але покази є абсолютні і відносні :) А у нас 43 тижні вагітності - вже кесарське :)

3. gillian

gillian New Member

Liliyah Romanova, для чого ж ви так?

Якщо жінка чи подружня пара вважає, що краще народжувати вдома без лікарської допомоги, то це їх право і змушувати до протилежного ніхто не буде.

Чи чули хоч про один випадок пологів вдома, який би закінчився недобре?
    Чи знаєте, хоча б одну ситуацію, коли в лікарні було врятоване життя?
    Це ціна.

З голови волосина не впаде без волі Господа, але не треба випробовувати Його терпіння.

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Це так, аби не думати? Є інструкція - і вперед до комунізму на кесареве.
    А акушерка по-вашому не має медосвіти? Просто її основне правило "не нашкодь породіллі й дитятку". І саме в тому вона суттєво відрізняється від лікаря, основне правило якого "не нашкодь собі".
    До речі, про змушування. А після народження ЯКА в медиків буде реакція?
    Якщо сім*я свідомо готувалася до таких пологів і робила все, що від неї залежало - ні. Крім того, тут акушерки навчені як бути в разі ускладнень також. І про випадки, коли акушерка врятувала вдома породіллю, котра навідріз відмовилася їхати до шпиталю, також чула. І без ніяких антибіотиків, як у лікарні би зразу напічкали. Спокійно й без залякування.
    Винятки підтверджують правило. На жаль, людяні лікарі в Україні - це винятки. І то, почитати сусідні гілки, то довідаєтеся, що один і той самий лікар буває в різних настроях. Януси такі собі.
    Це ви до чого, можна поцікавитися?

Останнє редагування: 19 Лютий 2010
  5. gillian

gillian New Member

А знаєте чому?
    Тому що шви черепа плода в терміні 43 тижні вже підлягають скостенінню і голівка перестає бути здатною до конфігурації, тобто кістки черепа вже не можуть зайти одна за одну при проходженні через пологовий канал. Які можуть бути наслідки? Клінічно вузький таз-гіпоксія-смерть плода... Один з багатьох не найкращих варіантів. Інший. Якщо плід невеликий, то може народитися самостійно і в 43 тижні. А ще буває таке поняття, як пролонгована вагітність. Це коли у жінки трохи довший менструальний цикл, то в неї в терміні 41 тиждень (ми ж для всіх жінок термін вираховуємо згідно єдиної формули) діагноз переношена вагітність ще не ставиться. Та все одно, до терміну 43 тижні не варто носити.

Зразу хочу сказати, що медицина, і особливо акушерство, не математика, де все йде за певним законом. Ситуація може змінитися щосекунди. І якщо одній жінці пощастило народити дитину у терміні 43 тижні з масою 2800, то не факт, що так само пройдуть пологи в іншої роділлі. Тому не будемо казати, що у когось іншого було не так.
    На щастя, у них було не так...

---------- Додано в 19:02 ---------- Попередній допис був написаний в 19:01 ----------

Уявіть, майже так. Лікарі не мають права відходити від наказів, як би це дивно не виглядало зі сторони.

6. Liliyah Romanova

А кажуть, що то люди зі свідомістю совдепівською. А то ціла система в корені своєму хора на їдно місце. Тут можу хіба поспівчувати, що на неї треба працювати, чи то пак у ній.

Мене от що дивує. Чому, якщо народжувати вдома, то зразу крики "матимете дитину з ДЦП"? Це на якій підставі? Я знаю як мінімум 20 дітей народжених удома, жодне не упосліджене і без фізичних дефектів.
    А хіба термін не відносність? І дата, на коли пологи призначають. То ж приблизне все, хіба ні?

7. Nata

Nata Well-Known Member

А Ви не припускаєте, що термін поставлено неправильно? Може тій дитині не пора народжуватися ще?
    А чому зразу вузький таз? Ситуація, про котру я говорила (бо була свідком) зовсім не передбачала вузький таз :)
    А про вагу - я навела цитату лікарів, з котрої видно, що й кесарське не панацея при значній вазі дитини :)

Та що Ви??? А дотримуватися наказів лікарі не повинні часом ?

8. gillian

gillian New Member

Звичайно, має, середню медичну освіту. Я не зауважила, що мова йшла про акушерку.

9. Liliyah Romanova

А звідки ви знаєте, що середню медичну? Я говорила про місцевих, бо тут пологи вдома - це офіційний вибір, що держава та міністерство здоров*я розглядають як рівноцінну послугу для жінок із вагітністю низького ризику.

10. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Як клінічно вузький таз може бути наслідком закостеніння черепу у дитини? По-моєму "діагноз" "клінічно-вузький таз" ставлять незалежно від терміну вагітності. Та і з таким "діагнозом" в нас точно прокесарять і на 38 тижні.

11. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Я вже про це колись писала, але повторю ще раз, це суттєвий нюанс, який багато що пояснює в нашій системі.

доки жінка в пологах, за неї несе відповідальність лікар-акушер, і пологами керує він. І відповідальність він несе саме за жінку, а не за дитину. Більше того, його відповідальність визначається не тим, як сильно Ви порвалися, і як довго не можете сісти, а цілком сухими статистичними показниками - летальність, кровотечі і тому подібні явища.
    Неонатолог не має впливу на хід пологів. Взагалі. Він отримує на руки вже народжену дитину в тому стані, в якому вона є, і намагається звести до мінімуму шкоду, завдану в пологах (чи операції).

Я вже колись наводила історію з жж одного неонатолога, котра дивувалася з приводу дивної ситуації, коли всі кесарята через кілька годин після народження мали проблеми з диханням з ідентичною клінікою. Лікар пробувала аналізувати, що могло бути причиною, і прийшла до висновку "напевно мамам щось колять, але фіг мені скажуть, що".
    Мене в цій ситуації вразила не стільки ситуація, що жінці колять щось, що може бути шкідливим дитині, скільки те, що неонатологові не скажуть, що саме, щоб він був готовий до наслідків, а він це сприймає, як даність, його це не дивує...

12. gillian

gillian New Member

Не зовсім зрозуміла суть запитання.

Шановні форумлянки!

З вашого дозволу відповім одним дописом усім.

Багато запитань, які виникли у ході дискусії, є дивними, на мій погляд.

Я не говорила, що не народжуйте самостійно, бо буде ДЦП. Але і таке буває. Я сказала, що одна дитина, котра народилася травмованою, чи одна жінка, яка захворіла чи померла, через переконання, упертість або необізнаність - це багато. І що одне врятоване лікарем життя - це також багато. Жодної агітації за чи проти.

Nata, я не припускаю, що термін поставлено неправильно, бо ми говоримо про ефемерний випадок. Навіть, якщо ви знаєте про що йде мова, то я не знаю.
    Чому вузький таз? Бо коли голівка не має здатності до конфігурації, то може застрягнути у вході в малий таз (це одна з площин тазу). Ця ситуація називається клінічно вузький таз. Тоді плід вже, на жаль, не може ні сам народитися, ні не добудеш його через кесарів розтин, ні неможливо накласти акушерські щипці. Що тоді роблять, навіть не варто говорити. Бо, припускаю, що за такі слова мене спалять живцем на вогні.
    Клінічно вузький таз - це лише приклад. Може бути і інше ускладнення. Одне з багатьох.

Якщо є потреба на цю тему подискутувати, то можемо. Я - викладач акушерства та гінекології у вузі (за основною освітою). Хоча це все одно, швидше всього, не дасть результату, бо акушерства я не забуду, а ви свою думку, мабуть, не зміните. Якщо дійсно вважаєте, що я не права на 100%, то так і скажіть, і ми зможемо продовжувати спілкуватися у розділі про кулінарію. Я обожнюю готувати, до речі.

Термін - до певної міри відносність. Але тільки до певної. Я вже говорила про пролонговану вагітність (тут відносність). Але є ознаки, які свідчать про те, що пора народжувати. І ці ознаки можуть бути і тоді, коли матка жодним чином не говорить, що час настав.

Що маю на увазі, коли кажу, що з голови волосина не впаде без волі Господа, але не треба випробовувати Його терпіння?
    Я маю на увазі, що все, що стається, то лише з волі Божої. Знову ж, невіруючі зі мною можуть не погодитися. А дехто може сказати, що що б я не робила, то все одно буде, як Бог скаже. З цим зрозуміло. І всі це знають. Але трирічній дитині ножа в руки чомусь не даємо. Чому ж? Бо береженого і Бог береже. Це до фрази, що не треба випробовувати Його терпіння.

Про акушерок я суджу лише українських. Вони мають середню медичну освіту. А ваші акушерки, яку мають освіту? Вищу?

---------- Додано в 19:49 ---------- Попередній допис був написаний в 19:46 ----------

Ви говорите про анатомічно вузький таз.

13. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

А десятки травмованих жінок чи дітей через те, що непроінформовані і послухали лікаря, це як? багато чи мало?
    А покалічені чи загиблі діти виключно через ведення пологів - це багато чи мало?
    А одна дитина, народжена абсолютно здоровою в ситуації, коли в пологовому не обійшлося би без КР в кращому випадку (через протоколи-накази) - це як? багато чи мало?

14. Liliyah Romanova

Це такий зручний спосіб порівняння, я так розумію. Статистика смертності у шпиталях страшніша. І зовсім не тому, що вагітні, як слони, йдуть помирати саме в тому місці. Вибачайте таку жорстоку метафору.

15. gillian

gillian New Member

Ука, я, на жаль, не змогла прочитати вашого допису про те, чому ви маєте таку думку на ситуацію, пов"язану з оперативним розродженням.

Мені дуже шкода кожну жінку, дитину чи сім"ю, кому лікар нашкодив через недбалість чи несвідомо.
    Вибачте.

• Смішно Смішно x 1
  16. Liliyah Romanova

Ті, котрі працюють в клініках закінчують університети. Можуть і коледжі. Але ніхто їх без переходу відповідних курсів, як бути домашньою акушеркою, не допустить. До речі, до виникнення клінік, вони працювали при шпиталях. Тобто послуга була та сама, але знайти їх можна було саме в пологових відділенях. Я собі важко таке уявляю в Україні - зжерли би з кісточками. Чи я помиляюся?
    А ви самі, як акушерка, пологи вдома би приймали?
    Тут ця послуга є безоплатною для породіль, оскільки міністерство здоров*я оплачує всі витрати. І то саме міністерство, а не медзабезпечення.

Я з вами, як віруюча можу не погодитися. Все стається з Його відома, але не все з Його волі, бо в цьому світі є Князь, і то він керує руками та головою тих лікарів, котрі про добро людини, що є в їх руках у певну мить, не дбають ані пік.
    І як на мене, я більше Боже терпіння випробовую, якщо дозволяю лікарям порушувати процес, який ВІН придумав. Вам не здається? Лікарі вдають із себе богів саме тоді, коли починають стимулювати, саме тоді, коли вирішують витягати дитину протиприроднім чином, забуваючи, що власне БОГ про все подбав і продумав якнайкраще. І якби породіллю на спину не клали, бо так лікареві зручніше й краще видно, то менше би доходило до ускладнень і невідкладних кесаревих.
    Бог не керує людьми як маріонетками, Він дав їм волю й люди нею послуговуються, і зовсім не у всіх випадках згідно з Його волею, найчастіше саме зі своєю.

Останнє редагування: 20 Лютий 2010
  17. gillian

gillian New Member

Ні. Не приймала б. Це надто велика відповідальність.

В медицині я зараз займаюся мамологією (наука про захворювання молочних залоз). Обстежую, консультую, консервативно лікую, скеровую на оперативне лікування і до суміжних спеціалістів. Працюю у приватному медичному центрі. Мало. На кафедрі знаходжуся у відпустці по догляду за дитиною.

Цілодобово виховую і вирощую своє ще одне дитя, свою Школу. Тут і заробляю гроші. Вибачте, якщо ваші слова "Тут ця послуга є безоплатною для породіль, оскільки міністерство здоров*я оплачує всі витрати" сприйняла, як натяк про те, що лікарі у нас живуть з хабарів, чи як кажуть, подяк пацієнтів.

18. Liliyah Romanova

А не ментальність? Тобто сприймання вагітності як хвороби, а пологів як операції? Бо мені видається, що проблема саме в цьому. У максимальному несприйнятті пологів як природного процесу. Навіть у фільмах то показують як щось страшне й болюче.

Ні, мені йшлося виключно про те, що домашні пологи - це рівноцінне до шпитальних. І тут це вибір жінки, признаний і державою, і медициною. Якщо я ходжу до акушерки, то не до лікаря. Аналізи теж здаю, а результати пересилають до клініки акушерок.
    Якби якісь ускладнення (хоча група ризику - це до 10% вагітних), то вони співпрацюють із шпиталями окремими й там домовляються про пологи, де завжди будуть присутні й пильнуватимуть, аби не вкололи окситоцин чи обезболююче. Забула назву останнього.

19. gillian

gillian New Member

Liliyah Romanova, переконана, що будуть прибічники і того, і того методів народжувати, як і у вас, так і у нас. Правда ж?
    Гарного вечора!

Йду готуватися, бо завтра-післязавтра маю групу.

20. Liliyah Romanova

Вже є. Тільки в головах медиків мусить "совок" виродитися і сприйняття пологів як неприроднього процесу.