Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 15 Лютий 2010.

1. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Відповідь: Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

А мене більше хвилює, як і коли розпочати і налагодити грудне годування після КР і наскільки можуть бути шкідливими антибіотики, що дають породіллі для немовлятка? І які нюанси потрібно обговорити з лікарем щодо ГВ після КР

2. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Доглядати звичайно як інших діток. Будете мати сили носити і підіймати, то ніхто забороняти вам не буде. За правилами перші дві доби дитину можуть забрати в дитячу кімнату і приносити на годування, щоб ви відійшли після операції. Але будете добре себе почувати, то скажете щоб не забирали. Моя операція закінчилась близько 7-ї вечора, доцю принесли за 2 години і потім забрали на ніч в дитячу. Зранку я вже вставала і ходила по палаті, а дитинку принесли раненько на годування і вже не забирали. В обід нас з інтенсивної перевели у післяпологові палати по моєму проханню.

3. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

у нас в перший раз було точно так само! а в другий операція закінчилась щось близько 02.00,точно не знаю. а вночі двічі принеслиСергійчика погодувати. а зранку я його вже не віддала :)
    залежно, хто лікар. я б радила поговорити про можливість дочекатись родової діяльності, а вже тоді оперувати. багато хто так робить у Львові. тоді з ГВ всьо має бути ОК

4. Tempernice

Це само собою, я настроююся тільки на природні пологи і ГВ, просто хочеться трохи більше знати про всі нюанси і їх обговорити, якби раптом шось пішло не так, тим більше, шо буду народжувати одна і не буде кому проконтролювати ситуацію. Просто знаю випадок, коли мамі не приносмли дитинку на годування після КР протягом 3 діб і після цього налагодити ГВ у неї так і не вийшло:sad:

5. cjomcjomka

це вірно.
    антибіотики, звісно, некорисні. але є пребіотики (біфідо- і лактобактерії), які призначать немовляті і спокійно можна годувати. мій молодший син не отримав ні одного мл суміші.

6. Tempernice

Ці пробіотики можна буде отримати/купити в лікарні? І це реально, щоб принесли дитинку зразу в той же день на годування після КР?

7. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Реально. Коліжанку кесарили два тижні тому, дитина ні хвилини не була в дитячій кімнаті (якщо я нічого не плутаю). Відразу після операції був чоловік з дитинкою, після цього маленька була з мамою постійно, перше прикладання було відразу після операції, потім як мама тільки прийшла більш-менш до себе від наркозу. Молоко в коліжанки прибуло на третій день, як і після природних пологів, в достатній кількості, правда, дитятко постійно гамцяло в добровільно-примусовому режимі.

8. cjomcjomka

прямо на столі.
    17.01 01:00 - час народження; 19.01 десь 19:00 - повні груди

9. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Мені дитину принесли через 2 години після операції, і дитина весь час перебувала зі мною. Антибіотики прокапали ще в операційній, після операції антибіотиків вже не давали. Від знеболювального відмовилась. Про пробіотики для дитини навіть ніхто з лікарів не казав, та в нас і не було проблем з животиком.

10. cjomcjomka

а хто оперував?

11. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

12. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Це реально, принаймі в медінституті 3 роки тому. Я був біля операційної, після КР винесли дитину, повели мене з нею в якусь маленьку палату, там меін її приклали "до грудей" на півтори години, тільки міряли температуру декілька разів. Потім дитину в возик, поїхали в інкубатор, там під лампою дитину вдягнули. Може ще щось робили, вже не пам'ятаю. Потім на возику відвезли до жінки в палату. Це все в моїй присутності, тобто варіант підміни дитини (поширена і мабуть обгрунтована фобія) чи "несанкціонованого" догодовування сумішшю виключений. Після цього, ми вже були постійно поруч, аж до виписки. Це було дуже зручно і надійно, я сам пеленав, носив і т.д., жінка малу трохи взяла на руки на 3-4 день. Багато породіль було "з кимось" - хтось з чоловіком, хтось з мамою, хтось з сестрою. Розповіді дружини про пологи 10-річної давності - сценарій фільму жахи. Тож дуже раджу когось брати з собою (якщо правила ПБ дозволяють).

13. Tempernice

14. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Так. Мені принесли Матвія через годину чи півтори від початку операції, як я прийшла в себе. І одразу приклала синочка до грудей. Дитину я не віддавала нікуди і не перекладала в окреме ліжечко. Їв мене постійно :) Для животика маленького приписали якісь біфідобактерії, бо плакав трохи, певно, тому, що від мами попадало якоїсь "бяки" від антибіотиків :sad: Від знеболюючого я відмовилася на другий день, бо не хотілося щоб дитині ще й це потрапляло. Дитина лежала біля мене постійно, смоктала маму і смоктала. На натяки медсестер підгодувати сумішшю Матвія, бо він народився з вагою 4150, не піддавалася. Я точно знала, що моє молозиво повністю задовольняє його потреби. Молочко прийшло на третій день :girl_yes2:

15. Gabi

Gabi Dum spiro spero

16. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

17. Gabi

Gabi Dum spiro spero

18. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

точно знаєте ЩО говорите? В палаті в коліжанки теж ні в кого крім неї молока "не було", але чомусь лише вона робила все аби молоко після КР прибуло вчасно. Досвід дівчат-посиденьок, підготованих до КР підтверджує.

19. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

В мене після операції вже наступного дня груди набухли, почало виділятись молозиво... Зі мною лежала поруч дівчина - то в неї на 3-й день ще натяків не було. То, мабуть, залежить від організму. Бо не скажу, що в мене була хоч якась готовність - на 32 тижні! А мою сусідку кесарили в термін, після кількох годин перейм...і дитину потім приносили. І нічого. Вона сама ж давала гроші на суміш і сама ту суміш потім калатала :girl_devil:.

20. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Знаю, бо готувалась до ГВ і читала багато перед пологами. Дитина смоктала груди майже весь час, я постійно з нею лежала на ліжку, а було лише прозоре молозиво. Біленьке молочко з'явилось на 8-му добу після операції.
    Я дуже щаслива за дівчат у яких молочко прийшло швидко. Але в мене було не так і я про це написала, і якщо у когось з майбутніх породіль також буде "не так" то щоб не хвилювались і не падали у відчай (а я була у відчаї, бо чекала молочка на 3-4 день), бо молочко прийде все рівно.