Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 15 Лютий 2010.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Suzi дала гарне посилання в сусідній темці. Цитата звідти дуже пасує до цієї теми.

2. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Не знаю. Не здивуюся, якщо у дійсності то був
    ... з кісточками. :xaxa:

Про страшно каламутні зелені води пишуть часто. Після коктейлю препаратів - не дивно.

А кажуть, що ті "правила" - єдине спасіння.
    Кількість КР "рєзко упадьот", коли жінки почнуть вдумливіше ставитися до свого і дитини здоров'я і тарифікація КР/ПП буде більш збалансованою.

3. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

дівчата, хто планує пологи після КР. Дуже раджу ознайомитись з інфою по запиту posterior cervix - про "неправильне розташування" шийки матки. Для тих, кому англійською важко зрозуміти, шукатиму щось доступними укр. чи рос (поки що ніц не знайшла вартого уваги).
    англочитаючим раджу почати з отаких форумчиків.
    http://www.mothering.com/community/t/1223114/posterior-cervix
    http://www.essentialbaby.com.au/forums/lofiversion/index.php/t726470.html
    це важливо, бо лікарі можуть на це тиснути при прийнятті рішення про повторний КР

---------- Додано в 09:56 ---------- Попередній допис був написаний в 09:49 ----------

якщо в 2х словах, то йдеться про розташування шийки матки перед пологами, а саме - про заднє розташування і скерованість зовнішнього вічка шийки до задньої стінки піхви. саме по собі це не може бути показом для наступного КР. У будь-якому разі, є сенс дочекатись родової діяльності і подивитись, як себе поводить шийка з початком перейм.
    Якщо плід не надто крупний, рубець повносправний і стан дитини задовільний, то навіть при відсутності змін у розташуванні шийки на момент початку пологів є сенс дочекатись відкриття 4 см, на якому часто шийка вирівнюється сама по собі.

4. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ось це і воно. Скоро моя красунечка святкуватиме 10 років, і я тепер впевнена на всі 1000000%, що якщо б не панікувала ТОДІ, то паскудного КР можна було б спокійно уникнути. СПОКІЙНО!!!

5. Птася

Птася Well-Known Member

я коли говорила про обвиття, я не мала на увазі навколо шиї. В мене недавно знайома народжувала, то пуповина примотала ручку так, що разом з головою зразу народжувалась ручка ліктиком вперед. А за пару днів до того, перед нею народила жіночка, коли в дитинки пуповиною так дві ручки були примотані. Тому в такому випадку після першого КР ніхто не буде ризикувати. Хоча я не раз тут писала, що все вирішується по ситуації.

6. Bigoniy

Bigoniy New Member

В мене був КР через сідничне положення плоду. В 42 тижні за даними УЗД тазове передлежання плоду,масса плоду 3900 +/- 200 гр.,обвиття. Шийка деформована від перших пологів, відкриття 1 палець, матка не в тонусі. Колегія лікарів в голові з завідуючим паталогією приймають рішення про КР. Я не погоджуюсь. Вимагають розписку про те, що я ознайомлена і згідна, з тим, що дитина травмується. Пологи самовільно не розпочались, повна залежність від лікаря. З такою розпискою родити я не могла.
    Зробили операцію. Маса дитини при народженні 3800. Після операції чорна депресія. Пізніше багато дізналась про таке передлежання плоду. При масі 3700 і вище показаний КР, згідно мед.протоколу. Якщо пологи не розпочинаються самовільно при сідн.положенні плоду це також операція. На практиці дітки успішно народжують сідницями вперед і при масі 4000-4200, і стимулюють успішно такі пологи. Але моя дитина народилась з сильно деформованою головою (37 см)-відлежалась у формі трикутника, тому якби все повернути назад я би не наважилась наполягати на ПП, хіба би лікар дав добро.

7. Talibamina

Talibamina Member

Я також на тему КР спілкувалась зі своїм лікарем (у мене вузький таз). То вона сказала настроїтись на ПП і не брати дурного до голови! Проте, якщо вже в процесі пологів виникне така ситуація не буде ризикувати моїм здоров"ям і здоров"ям дитини - проведе КР. Головне, щоб моя малявка була невеличкою і все буде гуд!

8. cjomcjomka

:) ну, це вже на волю Божу.
    обовязково!

9. cjomcjomka

Дівчатонька, хто готується до пологів!
    почитайте про безводний період. Про те, як поновлюються води. Не дайте замилювати собі мізки, що "безводний період" 12 годин - межа.
    Цим часто маніпулюють...

10. newlife

newlife New Member

Ой, надивилась вже я на такі маніпуляції, аж самій противно стало. Проблеми з'являються ні звідки, і ідуть в нікуда. Якщо сам не розбираєшся в своїй ситуації, і не знайдеш собі до пологів РОЗУМНОГО лікаря (чи акушерку, чи чоловіка, якщо ти вдома), то "на око" "доведуть" все що заманеться!

Та, як би там не було - приймайте тепер і мене в клуб оперованих. :-( Не планових, а терміново опрерованих, бо була небезпека життя дитинки.Слава Богу, що всі живі-здорові.

11. MYR

MYR Member

Емоції мене сьогодні аж розпирають, не можу не поділитися, вчора моя коліжанка народила синочка, природні пологи після КР, і що цікаво, вона до того не готувалася, була готова до планового КР, а лікарка її вмовила до природних пологів. Народжувала на Батальній в Середи. Про лікарку в неї настільки позитивні відгуки, що аж не віриться. А мене то все так надихнуло, що я якби могла то вже б сьогодні вагітніла.:girl_wink:

12. дашулька

дашулька Well-Known Member

13. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

В нас був безводний період 15 годин. Води відійшли, а пологова діяльність почалась через 8 год після їх відходження. І ніхто навіть не думав стимулювати, всі чекали поки само не почнеться. А потім була нормальна пологова діяльність, схватки були продуктивні, як родила то дитина вилетіла з мене! Ніхто ніяких антибіотиків ні мені,ні дитині не давав. Лише контролювали температуру тіла мені і в дитини. Родила я в пологовому в м. Рівне, дуже задоволена. Там все природньо, і ніхто не пропонував догодовувати дитину, і не забирали дитину від мене.

• Оптимістично Оптимістично x 1
  14. cjomcjomka

в мене зі старшим був чи то 18.5 чи то 19 - точно не скажу. І пологова діяльність була весь той час, але непродуктивна :sad: тому всю ніч чекали, а зрунку здалась на стимуляцію (дура),а стало лише гірше - схватки жахливі, а прогресу ноль. І вже через 11 годин прокесарили. Але не через безводний, а через стан дитини...
    молодець, що скажеш...

15. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Дівчата, які у вас були місячні після кесарськго? Бо до мене вроді "вони" прийшли, але дуже дивні якісь.

16. cjomcjomka

типу як мазанина? в мене щось таке теж було. Через 2 міс після першого КР, і тепер от через 2 міс після другого. Повноцінний цикл відновився через 7 місяців після КР.

17. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Так, мазанина вже 2-й день і от я думаю, що певно, лафа закінчилась.

18. cjomcjomka

можливо...

19. Dolche

Dolche Well-Known Member

В мене також в перший раз була мазанина за 7,5 міс., а за 8,5 вже повноцінні, але дуже довгі, хоча майже не болючі.

20. Oriana

Oriana Well-Known Member

Дівчатка, маю питання. Мені можуть "не дозволити" родити природньо через вади зору, то ж морально готуюсь до КР. Мене хвилює, а як дмтинку доглядати після КР? Чи можна її піднімати, носити?