Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 15 Лютий 2010.

1. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Відповідь: Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Коли я лежала в патології, то зі мною в палаті лежала жіночка, яка хотіла ПП після КР, Данков погодився (більше ніхто не хотів ризикувати). В рельтаті її все ж кесарили (після багатьох годин перейм), але в неї і перші пологи були дуже важкими, слаба родова діяльність була, але її стимулювали і вона народила сама, другі там проблеми з дитиною були, думали що дитина вже мертва (але дяка Богу таки живий хлопчик був) і прокесарили, а треті пробували ПП, але теж перейм нормальних не було і т.д. а після КР стимулювати не можна, тому зробили КР.

2. мамочка

мамочка Well-Known Member

Коли після операції шов стає білим? Бо в мене досі червоний...

3. MYR

MYR Member

Я щось не пам'ятаю коли в мене побілів, але думаю, що три місяці це ще не дуже багато часу, тай від здатності організму до загоювання залежить. А ще в мене шов білів місцями, але зараз все однакове (тільки що перевіряла:girl_haha:)

4. kostuk

kostuk New Member

Коли ходила вагітна, то в жіночій консультації мені сказали, що маю вузький таз і скоріш за все будуть робити КР, те ж саме почула я і від лікаря, який приймав в мене пологи, при нашій першій зустрічі. Тому була настроєна на КР, моїй мамі теж робили два КР. Але вже коли мене на 38 -му тижні положили в пологовий, то лікар ще раз мене оглянув і сказав, що можливо зможу і сама народити (за що йому дуже-дуже вдячна). Так і сталось: в четвер мене положили в лікарню, а в понеділок вже народила синочка (правда, стимулювали...)...сама, без жодного розриву...:girl_tender:

5. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

ой, дівчата.. я впевнена, що у всіх нас шанс є.
    У мене перші пологи - неплановий КР, але другі, якщо звісно, Бог ще дітей дасть - шукаю лікаря на природні.

"вузький таз" - дуже складне поняття. Буває анатомічно вузький - аномалія будови кістки. А буває клінічно вузький - коли таз конкретної жінки завузький для голівки конкретної її дитини. Визначити точні розміри голівки важко, тому то все відносні поняття... є ж ще і різні ступені звуження (чи вузькості, не памятаю, як правильно). А також враховують не лише розміри, а і гнучкість кісток. І термін вагітності (при переношеній голівка плоду гірше конфігурує в родових шляхах). Купа всього...

втім, кому як не мені знати, що ризик 1% зі ста - у кожному конкретному випадку перетворюється на 50/50: або щось станеться, або ні... так що успіхів всім, хто ризикує!

6. Натася

Натася Well-Known Member

Відповідь: Народжуємо вдома!

cjomcjomka, вагінальні пологи після КР бувають не лише в Америці:)
    в Україні теж бувають, і навіть в українських пологових, правда, не у львівських:sad:
    а домашні пологи після КР бувають всюди:) бо ніхто не може нікому того заборонити:)

---------- Додано в 17:46 ---------- Попередній допис був написаний в 17:45 ----------

нє, народила 3-4 місяці тому. а середній дитині при цьому біля 5 років

7. cjomcjomka

ааа, тоді ясно :) все рівно, троє дітей... мрія! Класно.

У Львівських ПБ теж бувають ПП після КР. На Джамбула двоє лікарів точно приймають. Але в основному в тих жінок, в яких окрім КР були і ПП. Наприклад, 1ша дитина ПП, 2га КР, 3тя і наступні - ПП... За роди одразу після КР беруться, але закінчується то все нефайно.

Невагітну мене консультувати не дуже хочуть. Тобто, взагалі не хочуть. Кажуть, "вагітнійте, а там..." Ага, щас. Знаю я, що "там". Там ЖК схаває мене живцем за одну лише ідею таку. А лікарі з ПБ потім стільки нервів мені попсують. Треба до того часу стати пофігісткою, чи що...

8. Лідочка

Давайте нормально пишіть - що і до чого а то "нефайно" - то так абстрактно....Конкретні приклади.
    Данков. А хто ще?
    Ну та правильно, а що ви хочите від них почути, та лікарі чи акушерки то ж не Господь, звідки вони знають де прикріпиться плід, який буде шов під час виношування, як буде проходити вагітність.....Що ви хочете почути? Ніхто наперід вам нічого не скаже, бо просто немає що казати.
    А в кого консультквалися, бо мене це теж цікавить.

9. cjomcjomka

Та ясно. Але вагітність проходить ненормально, коли в жінки щось зі здоровям не так. Плід в зоні рубця теж просто так не прикріпляється. Шов тонким теж просто так не стає. Ці, на вигляд, випадковості можна максимально взяти під свій контроль.

Просто Ошуркевич на Батальній казав, що шанси є - вже через 7 міс після КР.

Крім Данкова - Шатилович на Джамбула. Данков дуже хороший лікар, сторонник пологів без стимуляції. АЛЕ! він може не прийти на пологи і передати роділлю Калініну, з яким він співпрацює. Оце мені особисто дуже не подобається.
    УЗД раджу зробити в Інтерсоно. Там же можна записатись на гістероскопію. Може, і не необхідна процедура, але все ж інформативніша за звичайне УЗД.

---------- Додано в 21:05 ---------- Попередній допис був написаний в 21:00 ----------

приклади. 1)Жінки після планових КР психологічно не готові до перейм, болю, не вміють відрізняти загрозливий біль (в зоні шва) від нормального (перейми). Бояться і самі просять КР.
    2) слабка родова діяльність, стимуляції не можна - КР.

10. Лідочка

Не розумію вас, з першого допису я зрозуміла, що лікарі призводять до отого нефайно, а вдругому ви пишете про якихось абстрактних жінок, які бояться болю - ті, хто бояться болю, навіть не думають про ПП, а ті хто думають - його не бояться, взагалі,якщо йти на ПП після КР - то ні про який страх не можна навіть думати - тільки позитив!
    Дуже мене цікавить - як то просто так не прикріпляється???? А як можна проконтролювати те, де прикріпиться плід???
    Як можна взяти під контроль прикріплення ембріону??? Розкажіть - я про таке перший раз чую.

11. cjomcjomka

При чому тут "бояться". Просто НЕ ЗНАЮТЬ, який то біль і який біль при нормальних переймах, і який - коли щось іде не так. Мені простіше, бо я відчула і нормальні перейми, і стимульовані, і потуги. Тому зможу адекватно повідомити лікаря, коли мене спитають, що і як я почуваю. А хто не знає?
    Тому жінки, які до КР родили самі мають більше шансів. Не тільки через "відкриті родові шляхи", а і через те, що вони ЗНАЮТЬ.

про здоровя своє турбуватись. Коли у жінки нормальний обмін речовин, все ОК із серцево-судинною системою і не було вишкрябань матки, то ембріон не прикріпляється в зоні рубця. Бо там зєднувальна тканина, судин мало, живлення для плаценти - теж. Інша річ, якщо було вишкрябання, чи, не дай Бог, жінка варикоз матки має.. Прикріплення плаценти в зоні рубця - вже ПАТОЛОГІЯ. А патології просто так не бувають.

Лікарка Шатилович сказала, що "після КР можна родити і родять. Щоправда, 3тю чи четверту дитину, тобто коли окрім КР були і пологи. Ми пускаємо в роди і тих, хто хоче народити після КР другу дитину. Але, нажаль, зазвичай такі пологи закінчуються в операційній."

12. Orman

Orman Модератор-бомба

зараз знову скажете, що я зла і недобра, і взагалі в цій темі обговорення ПП після КР - офтоп, але, цьомцьомка, ви пишете суцільними штампами. Ну невже вам нецікаво взнати альтернативну думку інших жінокі лікарів (тільки не львівських і напевно не українських), які мали і приймали другі пологи після КР? Гугл вам в поміч і сайти природного батьківства

13. Лідочка

Та та як до чого
    це ж ви написали а не я. І взагалі - до чого тут жінки які не готові, не знають який то біль. А що жінка яка йде народжувати знає який то біль? Ви говорили, що хотіли б ПП після КР, але у Львові ніхто не береться, потім написали, що два лікарі приймають ПП, але то закінчується погано, бо жінки не знають який то біль - а до чого тут жінки? Ми про таких жінок не говоримо - жінки які хочуть ПП, не бояться болю, вони хочуть того природнього болю, вони бояться КР (суджу по собі). Тому не розумію, я чесно кажучи заплуталася в ваших словах....Може просто я не вірно вас зрозуміла:girl_in_dreams:

---------- Додано в 22:46 ---------- Попередній допис був написаний в 22:39 ----------

То все висмоктане з пальця, соррі. Я знаю теж що таке перейми, але не знаю, як то коли болить шов, але не думаю, що то завада. Бо якщо не дай Боже буде боліти шов, то це не станеться в перхі хвилини перейм, а через деякий час і тоді жінка зможе сказати, що болить її "не так" як має боліти.
    Це взагалі як на мене фігня - ембріон може прикріпитися просто до передньої стінки матки і то вже є більший ризик, а не ПАТОЛОГІЯ. То рулетка, 50/50 - або до задньої стінки або до передньої прикріпиться.

---------- Додано в 22:50 ---------- Попередній допис був написаний в 22:46 ----------

І це фігня. Зі мною була в палаті жіночка 3-тя вагітність, перші - ПП, другі - КР, треті - пробували ПП, вийло КР, тому всяке може бути, я вважаю, що таку закономірність лікарі "виводять" для себе, щоб чуть що "а я казала, що так буде".

14. cjomcjomka

це не фігня, це лікарка так сказала.
    Я писала по мірі поступлення інформації. Поки 3є лікарів мені відмовляли, писала, що нема такого лікаря.
    Потім дізналась, що Данков приймав ПП після КР (того КР, який сам він і робив), з різницею в 3 роки.
    От вже вчора чула навіть на Батальній про якогось лікаря, який приймає ПП, якщо жінка вже хоч раз родила. Буду і про нього щось пробивати, але більше все ж надії на Джамбула, бо Батальна - для мене вже задорого.

Ну чого ж штампами. Я просто думки так формулюю. Ніяких "контрол с"-"контрол в", тільки те, що чула власними вухами. Або пережила сама. Тільки те, що логічно, на мою думку.
    Сайти природного батьківства відвідую регулярно - і укр., і російські, і ще деяких іноземних держав.

Взагалі не висмоктане. То думка лікаря, з якою я погоджуюсь. І чого б мені то вигадувати, то ж не мені на користь :)

Передня стінка не вся - рубець. Якщо краєчок плаценти припаде на рубець, то з часом плацента "зрозуміє", що з тої ділянки нічого поживного не надходить, і підніметься.
    То рулетка, але не 50/50, а набагато більше відсотків на користь ПП.

Та ясно, що оффтоп. Дааааайте окрему тему про ПП після КР, бо "кесарю - кесареве - трохи про інше"..

Я тут раптом подумала - може, комусь здається, що я лікар за освітою... нічого подібного :) в мене інша корисна для людей спеціальність :)

15. cjomcjomka

Хороші книжки для тих, хто хоче родити після КР. Щоб орієнтуватись у просторі :)

1) Мишель Оден "Возрождённые роды", "Кесарево сечение - безопасный выход или угроза будущему?"
    2) Татьяна Соломатина "Акушер-ха", "Акушер-ха: часть вторая и последняя", "Приёмный покой".
    рос. мовою є в неті.

в Ютубі купа гарних відеоісторій, в основному, домашніх пологів після КР.

16. innamorata

innamorata Well-Known Member

Дівчатка, не знала куди написати, пишу сюди. Мені ще в дуже ранньому дитинстві лікар заборонив природні пологи. КАТЕГОРИЧНО. Народилася я з 3 стадією дисплазії тазобедренного суглоба. Її довго і нудно лікували. Успішно. Сказали що при пологах суглоб розійдеться і на місце з великою ймовірністю вже не стане. Я б дуууже хотіла народити сама, мама проти. А інформації про таку ситуацію я щось не знайшла. Може порадите до кого звернутися за консультацією? Чи може де інформацію пошукати? Наперед вдячна :girl_curtsey:

17. nataliachita

nataliachita Well-Known Member

Мала аналогічну проблему. Всю вагітність мене нічого не турбувало, тільки іноді мала страшні судороги, особливо вночі. Консультувалася з багатьма лікарями і всі одноголосно казали тільки КР. Чоловік і батьки теж мене переконали, що так буде краще для мене і дитини.

18. Orman

Orman Модератор-бомба

це в багатьох таке, до дисплазії ніц не має
    пошукайте може на форумах домашників, чи хтось народжував з такою проблемою. Я як побачу то дам знати.

19. innamorata

innamorata Well-Known Member

Величезне спасибі. Я вже й ніби пробувала шукати по форумах, і взагалі, але щось видно чи погано шукала чи що.... дуже буду вдячна за допомогу :)

20. cjomcjomka

Значиться, так. До одного з найважливіших іспитів мого життя лишається 3 місяці, і хочеться про це поговорити... щоб не засмічувати чат для майбутніх мам, підніму цю тему.
    3 роки від народження мого первістка - величезного щастя і величезного болю від неочікуваного КР - я присвятила навчанню і підготовці до нормальних пологів. На початку шляху здавалось, що це щось дуже примарне. Та крок за кроком розвіювались сумніви, і тепер я не те що здогадуюсь, я ЗНАЮ, що все мусить бути добре.
    Той рубець на матці, про який всі так люблять говорити, насправді ажніяк не є вироком. Інша річ, що наші лікарі у своїй переважній більшості не вміють приймати пологи без стимуляції, но-шпи, ще цілого набору "примочок". А з рубцем того всього не можна, от вони і бояться.
    Довго думала, чому в Росії з цим простіше... і нарешті маю варіант відповіді: в Росії нема Посиденьок :) там не прийнято домовлятись з лікарем, більшість жінок народжують по "швидкій", або переносять КР у пологовому будинку за місцем прописки. Лікарі там не бояться, що їм "перемиють кісточки" розумні досвідчені жінки. Тому і беруться "ризикувати". Пишу в лапках, тому що вважаю, що при правильному підході не такий вже і ризик, принаймні нічим не більший, ніж, скажімо, при стимульованих пологах, чи штучно викликаних, чи при пологах у жінки, яка має якісь неакушерські проблеми зі здоровям.
    Останнім часом часто чую, що я "зла і недобра, не довіряю лікарям," що мені "жлобно грошей на медицину" і так далі. По порядку. Лікарям-акушерам не довіряю. Не можу довіряти тим, хто не раз брехав в очі. Про що можна говорити, коли ще до вагітності задала своє питання лікарю на Мєчнікова (представник лікарської династії, акушер в другому поколінні, хороші відгуки про нього є), а він: "неможливо, тільки КР". Ну як так можна казати, коли він не бачив жодного мого аналізу, УЗД, коли я ще тільки планувала маля?!!!
    Також не подобається мені такий підхід, який озвучила лікарка Ш. На Джамбула: "Ну, ви лягайте в патологію, поспостерігаємо, пустимо в роди, поряд буде готова операційна... але особливо не розраховуйте..." я не дурна, але не хочу тої готової операційної. "Якщо у першому акті пєси є рушниця, то в останньому вона вистрілить" (с). Не хочу.
    Я - не безвідповідальна. Не сліпа, не глуха, не фанатичка. Знаю, що є певні проблеми і ризики. Але знаю також, що вони діагностіються ще підчас вагітності, тому чим ближче до пологів, тим ретельніше я контролюю своє здоровя - сама і з допомогою лабораторних досліджень, УЗД, всього можливого. І підчас підготовки до вагітності робила все для того, щоби не потрапити в групу ризику по жодному показнику. НЕВЖЕ ЦЕ ВСЕ НЕ МАЄ ЗНАЧЕННЯ??? Лікарів послухати - то не має, скрутять і прокесарять. І як тут не йти проти течії? з ким тут домовлятись, коли і так ясно, що замість мене лікар не народить, а якщо все буде добре, то заслуги лікаря у цьому не буде жодної!
    мене абсолютно ніхто не підтримує, не розуміє. Від тупих запитань аж трусить мене всю, ну як же ніхто не розуміє, що ні для дитини, ні для мене не буде краще просто лягти на операційний стіл, накачатись купою хімії, відлежатись трупом в ПБ, знову страждати від нестерпної депресії.
    Я дійшла висновку, що в нормальних країнах з нормальною медициною пологи після КР - не виняток, а норма. Так і має бути. Не хочу домовлятись з лікарем з ПБ, аби знов не стукати в глуху стіну. Написала відмову від КР. хай ті, хто не може взяти не себе відповідальність, просто не беруть її. А я знаю і відчуваю, що я можу. поки що медичні дослідження це підтверджують, тому всі, хто прочитає це, побажайте мені успіху.