Кексики/muffins

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 8 Жовтень 2009.

1. hrobak

hrobak Well-Known Member

Відповідь: Кексики/muffins

дорогі мафіноманки,

а де ви купуєте паперові формочки? бо купувала ікеєвські (65шт за 30 з чимось гривень), але є в мене така підозра, що існують інші і, що цілком ймовірно, суттєво дешевші. продайте крапку, де такі водяться, плз :)

2. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

на шептицьких має бути магазинчик з всім для випічки

3. Nemi

Nemi Well-Known Member

я б хотіла знати, де такі взяти чисто білі. в магазинчику на шептицьких, коли востаннє була, мали лише з малюнками та зі своєю рекламою. іще бачила формочки в сільпо та ватсонсі.

4. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

і я сьогодні їх пекла :nyam2:

5. Luika

Luika Member

Дівчата, а соду не потрібно?

6. snegok

snegok New Member

Шоколадно-бананові мафіни

1/2 скл. рафінованої олії
    2 яйця
    1 скл. цукру
    3 банани
    6 ст. л какао
    1,5 скл. муки
    1 ч.л. порошку до печива
    1/2 ч.л. соди

Яйця+цукор збиваємо, тоді додаємо бананове пюре, олія та какао і все це гарненько збиваємо міксером до однорідної пухкої маси. Додаємо муку, порошок до печива і соду. Все це добре вимішуємо (вимішувала міксером). Формочки наповняємо 2/3. Випікаємо 20-25 хв. 180 градусів.
    Виходять пухкенькі:)

7. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

пекла бананові

8. Kasia

Kasia Well-Known Member

прочитала знову всю тему.
    не можу зрозуміти, в одних переписах 150 гр.-200 гр. масла, чи олії 100 і більше . , в інших 25 гр. масла..чому так?
    і муки переважно грам 200-250.. короче, щось мені таке тісто важке хоч трісни, виглядає..
    п.с. ніяк не виберу перепис.

загалом вважаю, що на 12 кексиків пачка масла, то явно перебор.

9. kitka

kitka Well-Known Member

А може це не твоє тісто? Ти взагалі кекси як сприймаєш? Бо я ними трохи давлюся, якщо чесно. У мене формочки не маленькі, то я собі мушу розрізати його навпіл і так їсти, хоч він чудово пропечений. Часои навіть змащую маслом, щоб легше йшло.
    Я давала пів пачки на 12 кексів.

10. Іриска

Іриска Well-Known Member

а мені не вдались чому, спочатку не пропікались, а потім пересохли і камінцями зробились((( якого розміру мають бути кусочки сиру і шинки?

11. Kasia

Kasia Well-Known Member

я печу часто великі кекси.

але маффіни ну ніяк мені не лізуть.
    п.с. вирішила спекти біскотті))

12. likeangel

likeangel Member

а в нас сьогодні гарбузяні кексики. фото не встигла зробити (вже нема що фотографувати):girl_haha:

13. Іриска

Іриска Well-Known Member

ну і у мене ( вони мої фаворити)
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

П.с.: дякую Фіяночці за позичене яйце - воно в тебе мега!!! (ги ги ги)

14. hrobak

hrobak Well-Known Member

Христусь, я за тим посиланням заходжу в додавання карми Ірисці :) я не проти додати їй карми, але рецепт вшистко єдно не побачу ))
    і пошук чомусь не працює(

15. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

В Ікеа є:) Зараз новорічні (з новорічним малюнком) шось 45 грн. чи що, 220 шт (трьох різних величин). Я собі вже замовила:)
    Так як ви маєте ікеївські, то скажіть, чи ви їх печете просто в тих паперових формочках чи ще вкладаєте в тефлонові? Цікавить, якщо пекит просто в паперових, то чи вони не розлізуться.

16. Іриска

Іриска Well-Known Member

ось ))))
    єдина поправка для електропечей - 20 хв пекти при темп.180 град.
    і ще - у мене краще вдаються мафіни, якщо тісто рідше..... йому тоді легше рости і пропікатись))) коли запікаю гарбуз, то обов"язково накриваю, щоб вода не випаровувалась, і скидаю в миску для збивання разом з рідиною, тому тісто вдається трішки рідшим ))))

Останнє редагування модератором: 2 Листопад 2011
  17. hrobak

hrobak Well-Known Member

я вкладала в силіконові. лишалось тісто, то кілька штук пекла просто в паперових. трохи втратили форму, але я печу в газовій духовці, в якій досить важко відрегулювати температуру. в результаті в мене все печеться в 2-3 рази довше, ніж за рецептом. тому цілком ймовірно, що якби пеклось як в рецепті - 18хв, то вони б швидко піднялись догори і не розповзались в сторони :)

Останнє редагування модератором: 5 Листопад 2011
  18. Іриска

Іриска Well-Known Member

я б ще просила додати сирні мафіни, з шинкою і сиром, та з болгарським перцем, лимонні.... якщо мона:girl_blush2:

19. Іриска

Іриска Well-Known Member

дівчатка, порадьте: вчора пекла гарбузові, нині бананові - знову те саме: зверху добряче запеклись, а в середині сирі майже... печу при 180 град, 20-25 хв, але тоді верх перепікається... на яких режимах ви печете в електропечах? я вкл за порадою верхній+нижній і вентилятор.... як краще?

20. Зануда

Зануда Well-Known Member

Вентилятор (конвекція) дає скоринку. Якщо любите такі припечені, то вмикайте конвекцію аж під кінець.