Відповідь: Кексики/muffins Пекла я щойно кексики за таким рецептом http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=901984&postcount=51, зі свого добавила: трішки цедри апельсина, кілька дрібних шматочків шоколаду. Наповнювала формочки приблизно на третину. Кекси вийшли смачні, пухкі але чомусь без того куполочка і низеньки (тобто не виросли і по формі більше нагадували не кекс а щось таке приплюснуте). В чому може бути причина? Можливо я замало тіста клала у формочки?
Відповідь: Кексики/muffins Наші, класичні кексики з родзинками: 250 гр борошна; 150 гр цукру; 150 гр маргарини; 150 гр родзинок; 3 яйця; 3ст. л. коньяку; 1 ч. л розпушувача; 1 ч.л. ванільного цукру. Родзинки залити окропом на 5 хв, зцідити, злегка віджати і залити коньяком, настояти 10хв. М"яку маргарину,цукор, ванільний цукор перемішати (я все роблю міксером на низьких обертах). Додати яйця і збити. Змішати розпушувач з борошном і вмісити в рідку суміш. Пекти 25хв при t 180. З вказаної кількості виходить 10-12 кексів. Ще подобаються популярні в мережі "Бобмбочки від Джеймі Олівера", правда з одним але - мені надто жирні. Пробувала пекти на маргарині - жирні, зменшувала кількість олії до 50 гр - жирні. Радикально зменшити кількість олії щось боюсь, раптом не вийдуть. Може щось порадите, бо кексики насправді смачні і ніжні, і готуються надзвичайно швидко. Крупа манная — 100 г Мука — 50 г Разрыхлитель теста — 1/2 ч. л. Сахарная пудра — 60 г Яйцо — 1 шт Масло растительное — 70 г Молоко — 100 мл Джем (густое варенье) Берем сухие ингредиенты и смешиваем их в миске. В другой ёмкости смешиваем хорошенько вилкой яйцо, растительное масло и молоко. Добавляем эту смесь к сухим ингредиентам и замешиваем негустое, однородное тесто. Далее берем формочки для маффинов. Кладем в них силиконовые/бумажные формочки. Заливаем в них 1-1,5 ст. л. теста. Далее добавляем по 1 ч. л. густого варенья или джема. И снова выливаем тесто. Ставим их в духовку на 25-30 минут. И вынимаем наши кексы-бомбочки, когда появится приятный золотистый цвет! Печу при 180 гр, з вказаної кількості виходить 6 кексів. З рецептів ДП улюбленими є Апельсинові/Помаранчеві і Дуже ніжні
Відповідь: Кексики/muffins На нашу сім"ю напала кексоманія . Сьогодні пекла за рецептом Карапуз кексики зебра, на вигляд - красота, смак дуже класнючий, ніжний. Шкода, що фотоапарат не працює. А саме головне, що дуже красиві і на вигляд, з таким куполочком як я хотіла.
Відповідь: Кексики/muffins Кукурудзяні кексики Тут не треба використовувати паперових формочок, бо будете їсти з папером. Випробувано. Мусілам папір обрізати. Просто змастити форму достатньо.
Відповідь: Кексики/muffins я пекла вже ці сирні кекси за рецептом Христусі безліч разів. І дуже вдячна за рецепт, тому що це один із наших улюблених сніданків! Вони справді без такого характерного купола виходять, то через сир - однозначно. Але ж готувати ду-у-уже просто і швиденько, а на смак - ммм...
Відповідь: Кексики/muffins Ну що ж, і мене приймайте до клубу кексикоманів поки дитина спала, я випробувала свої новопридбані формочки. Дуже ніжні і класичні за рецептом Фіяни. пра трохи "намутила" з тістом для ніжних, то довелося домісити подвійну порцію. але нічого, вже доїдають ---------- Додано в 12:39 ---------- Попередній допис був написаний в 12:37 ---------- доречі. хочу спитати. Чи можна пшеничне борошно в кексиках замінювати цільнозерновим? чи не для кожного рецепту то підійде?
Відповідь: Кексики/muffins сьогодні робила гарбузові кексики за рецептом Іриски http://posydenky.com/showpost.php?p=902847&postcount=53 це щось!!! надзвичайно смачніссімо! ніжні та ароматні! зробила трійну порцію))) - получилось 20 кексиків та ціла бритванка 20*20 (перемастила взбитими вершками та додала горішків) от лишень не мала кураги,додала маку дуже жалкую,що зламала фотоапарат,не вдасться зазнімкувати.
Відповідь: Кексики/muffins - і ми вчора з синочками пекли- дуже смачні. Тепер на черзі сирні і шоколадні.
Відповідь: Кексики/muffins А от сьогодні мої сирні улюбленці (за рецептом Христусі) мали трошки куполів . Може, більше тіста в формочки накладала, тому так, і ще даю десь півтори ложечки розпушувача до них:
Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3) Дівчатка, порадьте, що буде якщо до кексиків дати менше цукру ніж сказано в переписі? ну бо всюди вони мені засолодкі. До прикладу, сьогодні буду робити гарбузові. там на 200 гр гарбузового пюре іде 200 г цукру, а що якщо дати половину? може компенсувати то гарбузом? чи зіпсую тісто?
Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3) я даю досить часто менше, а одного разу не мала цукру то дала меду. К-ть цукру вплинуло лише на смак а не на тісто та саму випічку
Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (3) Мдя, дала я в гарбузові кекси менше цукру і 2/3 цільнозерновоі муки... І ніц майже вони мені не виросли, троооошечки так. Пра минулого разу як робила строго все по рецепту теж не дуже так піднялися. Що роблю не так? Вимішувала не дуже інтенсивно. до повного щастя ще й прихопило мені спіднизу другу порцію, але то вже в жилєтку Важкі і троха такі забиті моі кексики, добре хоч не засолодкі.
Відповідь: Кексики/muffins а мої гарбузові мафіни піднялись, потім так само і опустились, в паперовій формі взагалі розпливлись, в середині такі як би був пудинг при тому що дно вже підгоріло.Чи можне бути причино їхнього не підняття те , що я все взбивала міксером , а не віимішувала?200 градусів для гарбузових явно забагато, при наймі в моїй газовій духовці.
Відповідь: Кексики/muffins Запросто. Плюс, гарбузове і яблучне пюре любить соду. Воно її дуже добре гасить і в кінцевому результаті не чути в тісті, але для підняття настрою і кексиків, можна дати трошки більше соди. Я печу свої гарбузові, без пшеничної муки, при температурі 375 градусів фаренгейта, що приблизно 190 цельсія. У мене також газова духовка, але вона погано тримає тепло. Якщо ваша сильніша, то можете зменшити до 180 спокійно.
Відповідь: Кексики/muffins певно я буду дуже примітивна, але прошу дуже, дааайте перепис мафінів без пшеничної муки! Хочу гарбузові мафіни, але муки пшеничної вже давно не вживаю.
Відповідь: Кексики/muffins Та запросто. За рахунок того, що тут нема пшеничної муки вони можуть сидіти в духовці навіть трошки довше. Не пригорають так швидко. Якщо у вас не знайдеться яблучного пюре, не проблема. Збільшість кількість олії в тісті. Тобто буде не 1/4 скл, а 1/2. Доречі, хто використовує звичайне пшеничне борошно, може спокійно замінити його в цьому переписі.
Відповідь: Кексики/muffins В мене минулого року з`явилася манія на журавлину (клюква), обожнюю її і свіжу і сушену. От зараз якраз починається сезон і я пхаю її всюди. Маффіни з журавлиною просто супер поєднання кисленького і солодкого. Рецепт супер простий Журавлина- 200 г Борошно- 250 г Цукрова пудра -150 г Розпушувач - 2 ч л. Молоко або йогурт - 50-70 г Яйца - 2 шт. Згідно з рецепту все просто змішати, крім журавлини. Але щоб мафіни були пухкіші я білки збиваю окремо і лише в кінці домішую до тіста. Потім додаю журавлину і розливаю по формам. Пекти при 200 градусів 20-25 хв залежно від духовки. мене газова і я ставлю трошки менше градусів і маффіни якомога вище, щоб не пригоріли.