Відповідь: Кексики/muffins я деколи прямо на решітку ставлю в мене виймаються дуже добре -тільки перший раз змастила, а тепер зразу тісто кладу.
Відповідь: Кексики/muffins Дякую за класний рецепт - в мене вперше в житті получились людські кексики - гарно підросли і дуже смачні ага, нічим не тре змащувати і нічого класти всередину - дуже легко виймається все. Мені перший раз теж було страшнувато - все здавалось, що силікон розплавиться.
Відповідь: Кексики/muffins А як додаєте сік чи варення (скільки приблизно треба і як давати, бо я в тих питаннях чайник). Я маю полуницю в свому соці, хотіла б змолоти її блендером і дати в кекси
Відповідь: Кексики/muffins Я не Цитрина, але можна напишу як я вчора готувала свої полунично-малинові. Полуниця була свіжа,така перемнута зі сметаною і цукром(дитина не доїла),мала ще в малиновий сироп. Змішала полуницю,сироп і додала ще трохи сметани(як то кажуть,щоб добро не пропадало). Загальної рідини(тої суміші) в мене було десь 0,5л(то буде багато кексів з тої кількості),додала туди ваніль+ще грам 50 цукру(в мене сироп малиновий солодкий був+ще в полуниці був цукор,а так можна сміло давати 200гр)+соди 1 ч.л погашеної оцтом+3 яйця+100 гр маргарини або масла+муки,щоб тісто було не туге але густе(густіше ніж на налисники),ну як на любі інші кекси. Вони такі пухкі були і дуже ніжні. По такому перепису готую з любого варення чи сиропу.
Відповідь: Кексики/muffins Приблизно 50 мл соку чи зо дві ложки варення додаю до вимішаної маси. Єдине застереження, що з полуничним варенням кекси трохи потемніють. Я дуже рада
Відповідь: Кексики/muffins Зробила апельсинові кекси за рецептом з цієї теми. Смачнющі У мене є питаннячко, як ви їх прикрашаєте? Адже спекти це пів справи
Відповідь: Кексики/muffins підкажіть з чим повязано, що кекси під час випікання стають пористими? на вигляд ніби хробаки поїли)))) такі доріжки з повітря получаються. йдуть від низу і до верху. вже третій раз печу за одним рецептом, все ніби однаково роблю, а вони лише перший раз вийшли однорідні, а два рази з такими повітряними доріжками(((
Відповідь: Кексики/muffins Вчора вперше спробувала спекти мафіни, яблучно-горіхові з корицею. Вийшли дуже смачні і пухкі. Ось рецептик з одного сайту: Продукти на 12 шт.: 1 1/2 стак. (210 г) муки 1 1/2 ч. л. розпушувача 1/2 стак. (100 г) цукру (можна і трохи менше) 1/4 ч. л. солі 1/2 ч. л. кориці 1 яйце 1/2 стак. молока 1/4 стак. олії 1 яблуко (я дала 2шт) 1/2 стак. порізаних грецьких горіхів 1.В великій мисці перемішати муку (просіяну) + розпушувач+сіль+цукор+кориця. 2. В іншій посудині збити вилкою яйце, влити олію і молоко, перемішати вилкою. Додати натерте яблуко, знову перемішати. До цієї маси додати суху масу (1) + горіхи. Довго не вимішувати, треба щоб була просто однорідна густа маса. 3. Нагріла духовку до 180 градусів. Розклала мафіни в силіконові і паперові форми (наповнюєм форму тістом на 2/3, бо ростуть гарно). 12шт Пекла в електр.духовці 20 хв (режим верхній+нижній нагрів), а потім ще 5хв на конвекції до золотистого кольору. Пробуєм зубочисткою на готовність (має вийти суха із мафіна). Фото нема, бо з'їли одним махом )))))
Відповідь: З особистих рецептів На днях пекла ШОКОЛАДНІ МАФІНИ (кексики): Беремо 2 миски, в одну: 250 г борошна 80 г какао (я брала менше, бо в мене воно дуже темне) 1 ч.л.розпушувача 0,5 ч.л.соди щіпка солі ванілін Це все перемішуємо ложкою. В другу: 2 яйця 250 г цукру (збити міксером), додати 113 г розтопленого і трохи охолодженого масла 200 г кефіру Це все перемішуємо ложкою. Готуємо форми на кексики, духовка нагріта до 205*. Виливаємо мокрі інгредієнти до сухих і вимішуємо ложкою до однорідності.Як додаток використовуємо чорнослив, горіхи, журавлину тощо. Печемо 18-20 хв. Просто і смачно
Відповідь: Кексики/muffins Кексики з сушеною вишнею, шоколадними краплями і мигдалем. Рецепт тіста звідси. Якщо печу один великий кекс, то без змін, а якщо маленькі, то даю не 240, а 200 г муки. Печу прямо в паперових формочках. Смачні й завжди вдаються
Відповідь: Кексики/muffins а вишневий сік Ви додаєте прямо в тісто? воно від того не стає рідке/липке? скільки саме його даєте? дякую.
Відповідь: Кексики/muffins Так, в тісто на сам кінець. Приблизно 50 мл. Рідким тісто не стає. Ці кекси, що на фото, якраз з вишневим соком.
Відповідь: Кексики/muffins дівчата ще маю питання до тих хто пік гарбузові пафіни, чи виростають чи не є забиті?
Відповідь: Кексики/muffins О я дуже люблю маффіни перш за все тому що це ідеальна форма випічки, щоб не з'їсти відразу пів пляцка Тут я бачу переважно дівчата діляться тільки солодкими варіантами, а от я дуже люблю кабачкові. І смачно взяти з собою на перекус і совість не гризе. Отже складники на 12 штук - кабачки - 200г (1 середній кабачок який вже витиснутий від зайвої рідини) - яйця - 2шт - борошно - 100 г (я використовую цз) - сода - 1 ч л - в'ялені помідори (можна також додати твердий сир, або ковбаску чи шинку, насправді будь що) 1) кабачки почистити, розрізати навпіл, вичистити середину з кісточками. З молодими кабачками цього всього можна не треба робити 2) натерти їх на будь-якій зручній для вас тертці, але не подрібнювати блендером , бо вийде каша; 3) відтиснути сік: я спершу це роблю просто руками, а потім ще перекладаю в друшлак або марлю і як би викручую її; 4) борошно змішати з сіллю, зробити в гірці поглиблення, всипати туди соду і погасити її окропом; 5) додати до борошна яйця, кабачки (200 г - це вага вже відтиснутих), спеції та сушені овочі (у мене були помідори, паприка і цибулю), ретельно, але швидко вимішати; 6) розкласти по формах, пекти на 180 градусів 30 хв
Відповідь: Кексики/muffins о, я також дуже їх люблю, але борошна даю пару ложок всього, і ще додаю сир твердий + зелень. Ще люблю сирні мафіни з кускусом. Дуже ніжні виходять, чимось манник нагадують (без борошна). 1 скл кускуса 1,5 скл гарячої води 100 гр цукру 500 гр сиру 3 яйця 1 ч.л. розпушувача ванільний цукор Кускус залити гарячою водою і залишити на 5 хв. Яйця збити з цукром, додати сир (в мене магазинний сир зблендерувався в сиркову масу), додати кускус, розпушувач, ванільний цукор, все перемішати. Форми для мафінів змастити маслом, заповнити до половини кускусно-сирковою масою, випікати при 180 гр 35 хв. Подавати з будь-яким джемом, сметанковим кремом, кулькою морозива, посипати мафіни пудрою.
Відповідь: Кексики/muffins Клас, дуже дякую за рецепт обов`язково спробую. А де купуєте кускус? я колись привезла з польщі такий швидкого запарювання дуже мені подобався. У Львові щось не бачила
Відповідь: Кексики/muffins Хочу придбати формочки для кексиків, яка форма краща, суцільна чи такі роздільні ?
Відповідь: Кексики/muffins Купую в ашані, ціна 14 грн за 1 кг, кускус від тм Жменька - 24 грн за 1кг В менне суцільна, але хотіла б ще мати роздільні, пекла якось кекси з шоколадною лавою, то були потрібні такі роздільні форми.
Відповідь: Кексики/muffins в мене роздільні дуже задоволена, брала в златовласки Люди по 2-2,5 На велику братванку мені влазить 15 шт а 2 планшетки би не влізло