Кексики/muffins

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 8 Жовтень 2009.

  1. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Відповідь: Кексики/muffins

    я деколи прямо на решітку ставлю :girl_crazy:
    в мене виймаються дуже добре -тільки перший раз змастила, а тепер зразу тісто кладу.
     
  2. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Відповідь: Кексики/muffins

    Дякую за класний рецепт - в мене вперше в житті получились людські кексики - гарно підросли і дуже смачні:girl_tender:

    ага, нічим не тре змащувати і нічого класти всередину - дуже легко виймається все. Мені перший раз теж було страшнувато - все здавалось, що силікон розплавиться.
     
  3. soilik

    soilik Member

    Відповідь: Кексики/muffins

    А як додаєте сік чи варення (скільки приблизно треба і як давати, бо я в тих питаннях чайник:girl_blush2:). Я маю полуницю в свому соці, хотіла б змолоти її блендером і дати в кекси
     
  4. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Відповідь: Кексики/muffins

    Я не Цитрина, але можна напишу як я вчора готувала свої полунично-малинові.
    Полуниця була свіжа,така перемнута зі сметаною і цукром(дитина не доїла),мала ще в малиновий сироп. Змішала полуницю,сироп і додала ще трохи сметани(як то кажуть,щоб добро не пропадало). Загальної рідини(тої суміші) в мене було десь 0,5л(то буде багато кексів з тої кількості),додала туди ваніль+ще грам 50 цукру(в мене сироп малиновий солодкий був+ще в полуниці був цукор,а так можна сміло давати 200гр)+соди 1 ч.л погашеної оцтом+3 яйця+100 гр маргарини або масла+муки,щоб тісто було не туге але густе(густіше ніж на налисники),ну як на любі інші кекси.
    Вони такі пухкі були і дуже ніжні.
    По такому перепису готую з любого варення чи сиропу.
     
  5. Відповідь: Кексики/muffins

    Приблизно 50 мл соку чи зо дві ложки варення додаю до вимішаної маси. Єдине застереження, що з полуничним варенням кекси трохи потемніють.
     
  6. Epica

    Epica New Member

    Відповідь: Кексики/muffins

    Зробила апельсинові кекси за рецептом з цієї теми. Смачнющі :girl_tender:
    У мене є питаннячко, як ви їх прикрашаєте? Адже спекти це пів справи
     
  7. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    Відповідь: Кексики/muffins

    підкажіть з чим повязано, що кекси під час випікання стають пористими? на вигляд ніби хробаки поїли)))) такі доріжки з повітря получаються. йдуть від низу і до верху. вже третій раз печу за одним рецептом, все ніби однаково роблю, а вони лише перший раз вийшли однорідні, а два рази з такими повітряними доріжками(((
     
  8. Netka

    Netka Member

    Відповідь: Кексики/muffins

    Вчора вперше спробувала спекти мафіни, яблучно-горіхові з корицею. Вийшли дуже смачні і пухкі.
    Ось рецептик з одного сайту:
    Продукти на 12 шт.:
    1 1/2 стак. (210 г) муки
    1 1/2 ч. л. розпушувача
    1/2 стак. (100 г) цукру (можна і трохи менше)
    1/4 ч. л. солі
    1/2 ч. л. кориці
    1 яйце
    1/2 стак. молока
    1/4 стак. олії
    1 яблуко (я дала 2шт)
    1/2 стак. порізаних грецьких горіхів

    1.В великій мисці перемішати муку (просіяну) + розпушувач+сіль+цукор+кориця.

    2. В іншій посудині збити вилкою яйце, влити олію і молоко, перемішати вилкою. Додати натерте яблуко, знову перемішати. До цієї маси додати суху масу (1) + горіхи. Довго не вимішувати, треба щоб була просто однорідна густа маса.

    3. Нагріла духовку до 180 градусів. Розклала мафіни в силіконові і паперові форми (наповнюєм форму тістом на 2/3, бо ростуть гарно). 12шт Пекла в електр.духовці 20 хв (режим верхній+нижній нагрів), а потім ще 5хв на конвекції до золотистого кольору. Пробуєм зубочисткою на готовність (має вийти суха із мафіна).

    Фото нема, бо з'їли одним махом )))))
     
  9. Kshusia

    Kshusia Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    На днях пекла ШОКОЛАДНІ МАФІНИ (кексики):
    Беремо 2 миски,
    в одну:
    250 г борошна
    80 г какао (я брала менше, бо в мене воно дуже темне)
    1 ч.л.розпушувача
    0,5 ч.л.соди
    щіпка солі
    ванілін
    Це все перемішуємо ложкою.
    В другу:
    2 яйця
    250 г цукру
    (збити міксером), додати
    113 г розтопленого і трохи охолодженого масла
    200 г кефіру
    Це все перемішуємо ложкою.
    Готуємо форми на кексики, духовка нагріта до 205*. Виливаємо мокрі інгредієнти до сухих і вимішуємо ложкою до однорідності.Як додаток використовуємо чорнослив, горіхи, журавлину тощо.
    Печемо 18-20 хв.

    Просто і смачно :nyam2:
     
    Останнє редагування модератором: 12 Лютий 2013
  10. JuniorSkeptic

    JuniorSkeptic Active Member

    Відповідь: Кексики/muffins

    Кексики з сушеною вишнею, шоколадними краплями і мигдалем. Рецепт тіста звідси. Якщо печу один великий кекс, то без змін, а якщо маленькі, то даю не 240, а 200 г муки. Печу прямо в паперових формочках. Смачні й завжди вдаються :)

    [​IMG][​IMG]
     
  11. Delfy

    Delfy Well-Known Member

    Відповідь: Кексики/muffins

    а вишневий сік Ви додаєте прямо в тісто? воно від того не стає рідке/липке? скільки саме його даєте?
    дякую.
     
  12. Відповідь: Кексики/muffins

    Так, в тісто на сам кінець. Приблизно 50 мл. Рідким тісто не стає. Ці кекси, що на фото, якраз з вишневим соком.
     
  13. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: Кексики/muffins

    дівчата ще маю питання до тих хто пік гарбузові пафіни, чи виростають чи не є забиті?
     
  14. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Відповідь: Кексики/muffins

    я пекла, виростають добре.
     
  15. AnjaLu

    AnjaLu New Member

    Відповідь: Кексики/muffins

    О я дуже люблю маффіни перш за все тому що це ідеальна форма випічки, щоб не з'їсти відразу пів пляцка :girl_crazy:
    Тут я бачу переважно дівчата діляться тільки солодкими варіантами, а от я дуже люблю кабачкові. І смачно взяти з собою на перекус і совість не гризе.

    Отже складники на 12 штук
    - кабачки - 200г (1 середній кабачок який вже витиснутий від зайвої рідини)
    - яйця - 2шт
    - борошно - 100 г (я використовую цз)
    - сода - 1 ч л
    - в'ялені помідори (можна також додати твердий сир, або ковбаску чи шинку, насправді будь що)

    1) кабачки почистити, розрізати навпіл, вичистити середину з кісточками. З молодими кабачками цього всього можна не треба робити
    2) натерти їх на будь-якій зручній для вас тертці, але не подрібнювати блендером , бо вийде каша;
    3) відтиснути сік: я спершу це роблю просто руками, а потім ще перекладаю в друшлак або марлю і як би викручую її;
    4) борошно змішати з сіллю, зробити в гірці поглиблення, всипати туди соду і погасити її окропом;
    5) додати до борошна яйця, кабачки (200 г - це вага вже відтиснутих), спеції та сушені овочі (у мене були помідори, паприка і цибулю), ретельно, але швидко вимішати;
    6) розкласти по формах, пекти на 180 градусів 30 хв
     
  16. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Відповідь: Кексики/muffins

    о, я також дуже їх люблю, але борошна даю пару ложок всього, і ще додаю сир твердий + зелень.
    Ще люблю сирні мафіни з кускусом. Дуже ніжні виходять, чимось манник нагадують (без борошна).
    [​IMG]
    1 скл кускуса
    1,5 скл гарячої води
    100 гр цукру
    500 гр сиру
    3 яйця
    1 ч.л. розпушувача
    ванільний цукор
    Кускус залити гарячою водою і залишити на 5 хв. Яйця збити з цукром, додати сир (в мене магазинний сир зблендерувався в сиркову масу), додати кускус, розпушувач, ванільний цукор, все перемішати.
    Форми для мафінів змастити маслом, заповнити до половини кускусно-сирковою масою, випікати при 180 гр 35 хв. Подавати з будь-яким джемом, сметанковим кремом, кулькою морозива, посипати мафіни пудрою.
     
  17. AnjaLu

    AnjaLu New Member

    Відповідь: Кексики/muffins

    Клас, дуже дякую за рецепт обов`язково спробую. А де купуєте кускус? я колись привезла з польщі такий швидкого запарювання дуже мені подобався. У Львові щось не бачила
     
  18. Arctica

    Arctica Енергійна жіночка

    Відповідь: Кексики/muffins

    Хочу придбати формочки для кексиків, яка форма краща, суцільна [​IMG] чи такі роздільні [​IMG]?
     
  19. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Відповідь: Кексики/muffins


    В менне суцільна, але хотіла б ще мати роздільні, пекла якось кекси з шоколадною лавою, то були потрібні такі роздільні форми.
     
  20. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: Кексики/muffins

    в мене роздільні дуже задоволена, брала в златовласки Люди
    На велику братванку мені влазить 15 шт а 2 планшетки би не влізло