Відповідь: Кексики/muffins маю питання - якої консистенції тісто виходить? чи зможу я накласти його в самі паперові формочки?
Відповідь: Кексики/muffins Питаннячко таке: як поводять себе маффіни, коли печуться в самих паперових формочках (без викладання в металевий планшет)? Не розпирають дуже в боки? Гарно ростуть?
Відповідь: Кексики/muffins тісто - як фест густа сметана, досить "важке", трохи тягуче та не таке повітряне як у класичних "мафінів"... про форми паперові не підкажу - сама не пробувала ніколи, користуюсь бритванкою на 12 шт. альбо бритванка + паперові форми... а для радянських кексиків ідеально підійшли б гофровані формочки, було б дуже автентично)
Відповідь: Кексики/muffins Не розпирають форму і гарно ростуть, але...боки виходять не дуже засмажені. На останні 2хв включаю "обдув" в духовці- то шапочки в кексиках хрустять, а от боки ні (((. В металевих і силіконових формочках все запікається рівномірно.
Відповідь: Кексики/muffins Спробувала нарешті сьогодні спекти "радянські" кексики. Ну дууууууууже смачні. Ми з доцею вже половину з"їли. Тільки я пекла без родзинок - льньки було в магазин виходити. Дуже дякую Фіяні за рецепт
Відповідь: Кексики/muffins Спробувала сьогодні вперше спекти кексики (за рецептом "дуже ніжні маффіни"). На смак вийшли дійсно ніжні, пропеклись добре. А от вигляд міг бути кращим - вони виросли в мене не в висоту, а в ширину (тобто розпливлись трохи). Думаю, що то могло бути зарідке тісто, або моя стара духовка не годна для цього. Підкажіть, яка густота того тіста має бути, з ложки його треба вигортати у формочку, чи воно само стікає? А паперові формочки однакової міцності, чи є цупкіші і м"якші?
Відповідь: Кексики/muffins залежить від тіста і як викладете те тісто Я пекла в паперових формах, виходило файно.
Відповідь: Кексики/muffins А ось мої - полуничні - розморозила полуницю і перетерла її в пюре. Наступні робила з розмороженої цілої чорниці - не те, чорнички впали на дно, напевно треба було також перетерти блендером.
Відповідь: Кексики/muffins Пекла кексики перший раз - ці по перепису Фіяни (класика). Завні сподобались, а от всередині, як розламати то ніби гливкуваті, хоча на смак файні. Тісто було досить пружне, не лилось, а я його пальцем з ложки вигрібала. Пекла на 180 С 20 хв, потім на 160 С ще 25. Що я зробила неправильно?
Відповідь: Кексики/muffins а по якому перепису? певно маєте на увазі радянські кексики? якщо гливкі всередині, то певно не пропеклись достатньо... мої радянські мають завжди більш темну коричневу скоринку, на фото добре видно.
Відповідь: Кексики/muffins Та, радянські. А я подивилась на свої - ніби пропечені. Попробувала сірничком - вийнявся сухим. На наст раз пектиму довше. А як зберігаєте щоб не підсихали? Бо в мене чомусь ще не встигли вихолонути нижні, а верхні вже підсохли.
Відповідь: Кексики/muffins елементарно - зберігаю в жерстяних коробках... я завжди якусь частину залишаю підсихати - бо більше люблю сухі, а мужу навпаки більшe мягші смакують - тож для нього тримаю кексики під кришкою
Відповідь: Кексики/muffins в мене вийшли світлі, але були зовсім не гливкі. А може це від борошна залежить
Відповідь: Кексики/muffins в мене борошно домашнє. Вроді якість мала б бути 100%. Думала наступні будуть апельсинові, але мушу з цими розібратись таки спочатку
Відповідь: Кексики/muffins Я теж по-трошки випробовую свої форми для кексів) Перші були апельсинові. Вийшло смачно, але поки розібралась з температурою в духовці трішки перетримала.. Другим пекла кекс за рецептом Фіяни, той що "радянський", дуже смачно, вийшов пропечений але темніший ніж в Marigold. Люблю випічку де багато родзинок) Сьогодні спекла банановий, теж за рецептом з цієї теми, смачно але щось по структурі тіста не дуже мені, якось вологе воно чи що, хоча пропечений добре, я так розумію це так через банани. Вобщем, "радянський" поки що фаворит)