Кексики/muffins

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 8 Жовтень 2009.

1. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

Відповідь: Кексики/muffins

маю питання - якої консистенції тісто виходить? чи зможу я накласти його в самі паперові формочки?

2. kitka

kitka Well-Known Member

Питаннячко таке: як поводять себе маффіни, коли печуться в самих паперових формочках (без викладання в металевий планшет)? Не розпирають дуже в боки? Гарно ростуть?

3. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

десь раніше писали дівчата, що гарно .

4. Barbie

Barbie Well-Known Member

Поводяться чемно:) Гарно виросли і не розпирало їх по боках.

5. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

тісто - як фест густа сметана, досить "важке", трохи тягуче та не таке повітряне як у класичних "мафінів"...

про форми паперові не підкажу - сама не пробувала ніколи, користуюсь бритванкою на 12 шт. альбо бритванка + паперові форми...

а для радянських кексиків ідеально підійшли б гофровані формочки, було б дуже автентично)

6. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

Не розпирають форму і гарно ростуть, але...боки виходять не дуже засмажені. На останні 2хв включаю "обдув" в духовці- то шапочки в кексиках хрустять, а от боки ні (((. В металевих і силіконових формочках все запікається рівномірно.

7. ivanyska

ivanyska New Member

Мої вчорашні бананові ням-нямки!

8. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

Спробувала нарешті сьогодні спекти "радянські" кексики. Ну дууууууууже смачні. Ми з доцею вже половину з"їли. Тільки я пекла без родзинок - льньки було в магазин виходити. Дуже дякую Фіяні за рецепт :girl_tender:

9. soilik

soilik Member

Спробувала сьогодні вперше спекти кексики (за рецептом "дуже ніжні маффіни"). На смак вийшли дійсно ніжні, пропеклись добре. А от вигляд міг бути кращим - вони виросли в мене не в висоту, а в ширину (тобто розпливлись трохи:girl_haha:). Думаю, що то могло бути зарідке тісто, або моя стара духовка не годна для цього. Підкажіть, яка густота того тіста має бути, з ложки його треба вигортати у формочку, чи воно само стікає? А паперові формочки однакової міцності, чи є цупкіші і м"якші?

10. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

залежить від тіста і як викладете те тісто Я пекла в паперових формах, виходило файно.

11. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

А ось мої - полуничні - розморозила полуницю і перетерла її в пюре. Наступні робила з розмороженої цілої чорниці - не те, чорнички впали на дно, напевно треба було також перетерти блендером.

12. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Пекла кексики перший раз - ці по перепису Фіяни (класика). Завні сподобались, а от всередині, як розламати то ніби гливкуваті, хоча на смак файні. Тісто було досить пружне, не лилось, а я його пальцем з ложки вигрібала. Пекла на 180 С 20 хв, потім на 160 С ще 25. Що я зробила неправильно?

13. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

а по якому перепису? певно маєте на увазі радянські кексики?

якщо гливкі всередині, то певно не пропеклись достатньо... мої радянські мають завжди більш темну коричневу скоринку, на фото добре видно.

14. Gajka

Gajka Well-Known Member

Поділіться рецептом пісного кексу з мигдалем хтось.

15. Marigold

Та, радянські. А я подивилась на свої - ніби пропечені. Попробувала сірничком - вийнявся сухим. На наст раз пектиму довше.
    А як зберігаєте щоб не підсихали? Бо в мене чомусь ще не встигли вихолонути нижні, а верхні вже підсохли.

16. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

елементарно - зберігаю в жерстяних коробках...

я завжди якусь частину залишаю підсихати - бо більше люблю сухі, а мужу навпаки більшe мягші смакують - тож для нього тримаю кексики під кришкою :)

17. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

в мене вийшли світлі, але були зовсім не гливкі. А може це від борошна залежить :dntknw:

18. Marigold

в мене борошно домашнє. Вроді якість мала б бути 100%. Думала наступні будуть апельсинові, але мушу з цими розібратись таки спочатку :girl_blush2:

19. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Я теж по-трошки випробовую свої форми для кексів)
    Перші були апельсинові. Вийшло смачно, але поки розібралась з температурою в духовці трішки перетримала..
    Другим пекла кекс за рецептом Фіяни, той що "радянський", дуже смачно, вийшов пропечений але темніший ніж в Marigold. Люблю випічку де багато родзинок)
    Сьогодні спекла банановий, теж за рецептом з цієї теми, смачно але щось по структурі тіста не дуже мені, якось вологе воно чи що, хоча пропечений добре, я так розумію це так через банани.
    Вобщем, "радянський" поки що фаворит)

20. napoleona

napoleona Well-Known Member

а ось мої дуже ніжні